Přejít na obsah


Fotka

Trackable list - makro generování seznamu trakovatelných předmětů


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
239 odpovědí na toto téma

#41 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 16:51

První Ok, to jsem pochopil. Druhé jsem také našel, jenže nevím jak s tím zacházet a právě PHP na to mělo jednoduché řešení. Regulární výrazy jsou taky dosti těžké a ještě k tomu ta mírná odlišnost u jednotlivých jazyků a mám v tom guláš :o
  • 0

#42 gozer.cz

gozer.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 78 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2010 - 15:28

Povedená věcička, moc děkuji.
  • 0

#43 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 20:22

Tak se pokouším makro přepsat kompletně do pascalu, ale nějak mi to nejde. Zasekl jsem se hned na začátku při zjišťování seznamu souborů v adresáři. Zadám:
test:    string;
FileList(Geoget_datadir, test);
a končím, píše chybu Type Mismatch.

Co s tím, poradí někdo správný zápis (chci číst ze složky TEtemp). Nějak v dokumentaci nerozumím popisu funkce :).
  • 0

#44 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 20:39

Nedavato do stringu, ale do TStrings, coz je abstraktni trida. ;) Vhodny potomek te abstraktni tridy je trida TStringList.

Takze nejak takhle:

var
   test: TStringlist;
begin
//...
  test := TStringlist.create;
  try
    Filelist(geoget_datadir, test);
    //prace se seznamem...
   //...
  finally
    test.free;
  end;
//...
end;

  • 0

#45 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 20:53

Děkuji za radu. Vypadá to, že to bude nad moje síly, ale ještě si dovolím otravovat a poprsím o nakopnutí s celkovým problémem. 1. Načíst soubory ze složky TEtemp o n souborech (již posáno níže) 2. načtení obsahu souborů do proměnné Vše řešeno pro 2 a více souborů. Pokud by jsi byl ochotný pomoci budu rád a předem děkuji za jakoukoliv pomoc ;).
  • 0

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 20:55

O jake soubory jde? kde se vzaly? (jde mi o to, jestli by se do te promenne nedaly rovnou vrazit, aniz by se musely ukladat na disk....)
  • 0

#47 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 21:02

Tak soubory můžou být dvojího typu: a) staženy pomocí geojarry z gc.com B) jsou uloženy na disku v adresáři skriptu ve složce TEtemp
  • 0

#48 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2010 - 21:25

Aha. Jistou moznosti je donutit geojarry k tomu, aby ukladal do tebou urcenych jmen soiboru, takze pak muzes jit po souborech najisto.
V kazdem pripade tim fielist si muzes nacoist obsah slozky, pak ten seznam v cyklu probehnout a u kazdeho souboru se rozhodnout, co s nim provedes.

Probenuti toho tstringlistu je jednoduche:

for n := 0 to test.count - 1 do
begin
s := test[n];
//neco provedu se stringem s...
end;

Soubor se da dostat do stringove promenne za pomoci funkce filetostring.
  • 0

#49 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 202 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 18:18

Chci se zeptat, jestli po uprave GC.com webu toto makro funguje. Dneska jsem se pokousel vygenerovat soubor, bohuzel se se uspech nedostavil. Soubor se sice vytvori, ma i hlavicku, ale nenacte to zadne data, je zkratka prazdny. Nebo je chyba na me strane?
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com


#50 weri

weri

    weri.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 532 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 18:27

lukabike.com napsal/a:
Soubor se sice vytvori, ma i hlavicku, ale nenacte to zadne data, je zkratka prazdny. Nebo je chyba na me strane?


Není jen na tvé straně, mně to taky nefunguje.
  • 0

Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!


#51 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 202 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 18:31

weri napsal/a:

lukabike.com napsal/a:
Soubor se sice vytvori, ma i hlavicku, ale nenacte to zadne data, je zkratka prazdny. Nebo je chyba na me strane?


Není jen na tvé straně, mně to taky nefunguje.

Diky za zpravu, tak snad se brzo objevi nova verze :)
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com


#52 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:08

JJ došlo k mírné úpravě na gc.com. Do 15.min dám upravenou verzi. Pro medwyn_cz. Ty jsi mi tedy dal s tím "předěláním" do geogetího API. Geby už musí být ze mě zoufalý jak se ho pořád ptám :) a stejnak jsem se k výsledku ještě nedostal. Nechtěl by jsi mi s tím pomoci? Případně někdo jiný? Dospěl jsem do fáze kdy jsem zvládl regulérní výrazy a mám potřebná data, ale bohužel nejsou v poli. Jsou uloženy jako jeden dlouhý řetězec oddělený separátory. Jak to teď dostat do pole, to fakt netuším :(.
  • 0

#53 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:20

Slibovaná úprava.

Změny v. 1.3:
==========
- oprava po změnách na GC.com


Stahovat můžete zde: http://leteckaposta.cz/247339197
  • 0

#54 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:21

Dospěl jsem do fáze kdy jsem zvládl regulérní výrazy a mám potřebná data, ale bohužel nejsou v poli. Jsou uloženy jako jeden dlouhý řetězec oddělený separátory. Jak to teď dostat do pole, to fakt netuším


V cem to pises?
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#55 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:25

No přeci v jazyku makra pro GeoGet. Myslím, že je to ořezaný Pascal. Doteď to bylo v PHP, ale to není elegantní řešení a navíc je potřeba k chodu exe soubor takže to je dvakrát nepohodlné.
  • 0

#56 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:30

A jo.... To bych si musel pamatovat co to umi a neumi... Ale jestli to umi: char char.At pretypovat z char[] na String Tak by to nemel byt problem
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#57 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:32

tak s polema jsem v geogetich makrech zatim nedelal, nevim. Kazdopadne data muzes z dlouheho stringu oddeleneho separatory vysekavat pomoci funkce fetch. Predava se tam parametr hodnotou, takze to rovnou i odsekava zacatek. Staci v cyklu volat fetch a treba zapisovat do nejakeho TStringListu nebo rovnou generovat vystup. Ted mam zkouskovy a dost dalsich aktivit, tak se mi to moc nehodi. Ale muzes otravovat na icq klidne me misto gebyho ;-)
  • 0

#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:47

Dynamicke pole jsou v makrech problem a staticke pole je pro tento ucel blbost. Pokud jde o to, do ceho salatovat nejaka data a pak s nimi pracovat, tak mi prijde nejpruznejsi Sqlite tabulka. Jinak pouzivat nejakou tridu co umi drzet kolekce. treba ten tStringlist pro kolekci stringu.
  • 0

#59 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 19:55

jeje, ty vlastně tady jsi taky :D. Už jsem tě nechtěl otravovat, ale nepodařilo se mi to dle tvého návrhu. Jednou se mi do skoro povedlo, ale nebylo to ono.
  • 0

#60 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 22:50

Dynamicke pole jsou v makrech problem


To je vzdycky nejvetsi skoda, jak fajn sw pouziva "primitivni" programovaci jazyk :( Kdyby se to dalo psat v JAVE, C++ nebo treba i v tom hloupem pythonu, tak clovek udela mnohem vice divadla za polovicni cenu.....
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama