Přejít na obsah


Fotka

Trackable list - makro generování seznamu trakovatelných předmětů


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
239 odpovědí na toto téma

#61 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 23:25

To je vzdycky nejvetsi skoda, jak fajn sw pouziva "primitivni" programovaci jazyk smiley Kdyby se to dalo psat v JAVE, C++ nebo treba i v tom hloupem pythonu, tak clovek udela mnohem vice divadla za polovicni cenu.....

Jak to myslíš? Vždyť všechna data jsou v SQLite, tak používej co chceš, já třeba používám perl.
  • 0
MaFa

#62 polerok

polerok

    Polerok

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 23:38

Vždyť všechna data jsou v SQLite, tak používej co chceš, já třeba používám perl.


Tak tady to treba takto jde, ale je spousta sw, kde to nelze a clovek se trapi... Je to uz tichy jekot do tmy po tydeni snaze napsat par maker k sw, kde si clovek musi vystacit s basikem takze tohle uz bylo jenom zoufale mlaceni hlavou do zdi.... :@
Asi potrebuju vypadnou ven :D
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....


#63 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 0:07

Tak se to povedlo :). Díky gebymu a medwyn_cz jsem úspěšně provedl konverzi z PHP do čistě geogetího jazyka maker. Už tedy žádné exe a php soubory, ale vše pěkně v jednom souboru ;) (+ soubor s formulářem). Ještě dodělám úpravu formuláře a bude nová verze.
  • 0

#64 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 895 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 9:56

polerok: tak ja sem treba jedinej jazyk videl na vejsce c# a jako v tom visual studiu se to psalo hezky, ale tak pascal, delphi a pspad taky dou :) a s http://delphibasics.co.uk/ :)

PetrX: tak to je prima!
  • 0

#65 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 13:50

Předchozí verze se na světě ani moc neohřála a je tu verze nová. Pro běh je stále potřeba geojarry v nejnovější verzi.

Změny v. 2.0:
==========
- kompletní přepsání do jazyka maker geogetu (již žádné exe a php soubory) - díky geby a medwyn_cz
- oprava formuláře (již má vlastní soubor) - díly Gord
- nové umístění makra pro zpřehlednění datového adresáře

Stahovat můžete zde: http://leteckaposta.cz/571979447
  • 0

#66 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 671 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 14:06

Myslim, ze ted uz je to plnohodnotne makro a zaslouzilo by si byt ulozeno mezi ostatni makra na strance GeoGetu. Co ty na to ;)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#67 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 334 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 14:16

Gratuluji k uspesne dokoncene praci. Ani jsem netusil, ze to nakonec pujde tak rychle. ;)
  • 0

#68 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 203 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 15:41

tak stazeno, vyzkouseno, funguje. Ale. Musel jsem presunout komplet geojarry do z datove slozky do /script/geojarry... bez toho to odmitlo fungovat :)
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com


#69 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 895 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 15:45

makrodir := '\script\trackable\';
datadir := Geoget_datadir + makrodir + '\TEtemp\';
da ve vysledku Geoget_Datadir\script\trackable\\TEtemp\

{$INCLUDE \script\geojarry\geojarry.config.pas }
jsem radsi prepsal na
{$INCLUDE geojarry.config.pas }
geojarryho mam v podslozce geojarry, ale config tady (pac jinak si z nej geoget moc nechce nacitat data, pokud ho chi pouzit z jinyho makra)

udelal jsem si config
const
  username = 'c3b9afaa-8556-4ddc-9d17-12459c86528b'; // Uzivatelske jmeno ve tvaru guid
  fileName = 'Trackable_export.html'; // Nazev vysledneho souboru 
  makrodir = '\script\trackable\'; // Cesta z datoveho adresare ke skriptu
  gjdir = '\script\geojarry\'; // Cesta z datoveho adresare k geojarry
a pripsal {$INCLUDE trackable_list.config.pas }

ten gjresult := tam je porad zbytecnej, pokud nepracujes s navratovym kodem geojarryho (osetreni chyb treba)

no a koukam ze ty dvojity lomitka to tam dela na vic mistech

Přiložený soubor (y)


  • 0

#70 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 16:02

Drobná chybka, která naštěstí nemá pro chod makra vliv. Už jsem si opravil a příště už bude správně ;)
  • 0

#71 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 16:36

Jeste smaz pri generovani gjini pouzivani stateid a countryid, ani jedno z toho neni pro praci makra potreba.
  • 0

#72 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 16:37

A rozhodne bych vytknul konfiguraci do samostatneho souboru.
  • 0

#73 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 16:43

Taky by si mel pred STAHOVANIM novych dat vymazat vse z TEtemp slozky, jinak se jeji obsah smicha s nove stazenym zbozim :)
  • 0

#74 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 17:49

medwyn_cz napsal/a:
Taky by si mel pred STAHOVANIM novych dat vymazat vse z TEtemp slozky, jinak se jeji obsah smicha s nove stazenym zbozim :)


Ono tam to mazání je, ale po úpravách formulářů jsem přehlédl proměnou, kterou to testuji a tak to teď nemaže :). Opraveno
  • 0

#75 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 18:24

Děkuji za postřehy. Snad jsem zapracoval veškeré vaše postřehy a návrhy. Změny snad budou zahrnuty v nové verzi (jestli nezapomenu přidat nové soubory :)). Změny jsou tyto: - smazal jsem gjresult := (stejnak jsem nevěděl kčemu je to dobré :P) - konfiguraci přenesl do nového souboru - opravil zpětná lomítka v cestách. Snad stačí jen v konfigu. Jinak napiš kde to ještě zlobí - smazány stateid a countryid z gjini - o mazání původních dat už byla zmínka dříve Snad jsem zapracoval vše co jste napsali. Kdyby jste narazili na něco dalšího dejte vědět. Nepochopil jsem to s tím konfigem od geojarry. Je to chyba nebo jen tvá preference.
  • 0

#76 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 203 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 18:26

Tak nevim co jsem provedl blbe. Smazal jsem z /data/script/trackables , pak ho nahral znova a vubec ho v GG nevidim. Ani ve spravci pluginu, nikde... co jsem zase podelal? :)
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com


#77 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 18:37

Restartoval jsi během těchto úkonů GeoGet?
  • 0

#78 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 203 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 19:47

PetrX napsal/a:
Restartoval jsi během těchto úkonů GeoGet?

Jsem si to zresetoval tak, ze nic neni na svem miste a muzu zacit s cistym listem :D
  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com


#79 PetrX

PetrX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 437 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 22:13

Tak ono není bezpodmínečně nutné dávat do složky script. Nicméně vývoj směřuje tímto směrem a tak jsem se přizpůsobil ;). Nechceš-li dávat do složky script, dej si to klidně do datového adresáře GG a v makru uprav cesty k podpůrným souborům.
  • 0

#80 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 334 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2010 - 22:19

Ano, vyvoj skutecne smeruje k tomu, ze by skripty nemely byt primo v datovem adresari, ale v podadresari script.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama