Přejít na obsah


Fotka

Geoget a multidatabaze


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
44 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 17:22

Geoget se dockam nevyhnutelneho - totiz podpory vice databazi v jednom spolecnem datovem adresari, vcetne moznosti prepinani databazi za behu pres GUI hejblatka. (Ale i funkcemi ze skriptu, pochopitelne.) Chcete-li mit nejaka data oddelena, neni tedy nic jednoduzsiho, nez si zalozit novou databazi, aniz by si clovek muzel delat zvlastni datovy adresar. Databaze se pak prepinaji jednoduchym vybiratkem na novem toolbaru. Snad se vam to bude libit. ;)
  • 0

#2 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 474 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 19:11

HaLuMa napsal/a:
Geoget se dockam nevyhnutelneho - totiz podpory vice databazi v jednom spolecnem datovem adresari, vcetne moznosti prepinani databazi za behu pres GUI hejblatka. (Ale i funkcemi ze skriptu, pochopitelne.)

Chcete-li mit nejaka data oddelena, neni tedy nic jednoduzsiho, nez si zalozit novou databazi, aniz by si clovek muzel delat zvlastni datovy adresar. Databaze se pak prepinaji jednoduchym vybiratkem na novem toolbaru.

Snad se vam to bude libit. ;)


Ještě někde napiš co s tím. Mám tam automaticky dvě databáze,
1) geoget
2) geoget.20100113

Zvolená je ta první. Ta druhá je k čemu ? Je to tak správně ?
  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 19:18

Z menu Databaze muzes databazi zmenit (zvolit jinou) zkopirovat, vynazat, prejmenovat. V toolbru mas moznost vybrat jinou databazi. Mezi databazmi jsou i zalohy, pokud si je nechavas vytvaret. Jakmile prepnes na jinou databazi, normalne s ni budes pracovat, stava se aktivni. Ta co ma jako priponu datum, je prave ta zalozni. PS.: Casem se dokopu k tomu, aby to umelo i Combine a dalos se treba kombinovat data z vice databazi najednou.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 L@Troj

L@Troj

    L@Troj

  • Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 19:19

Arne1 napsal/a:

Ještě někde napiš co s tím. Mám tam automaticky dvě databáze,
1) geoget
2) geoget.20100113

Zvolená je ta první. Ta druhá je k čemu ? Je to tak správně ?

"Ta druhá" je automaticky vytvořená záloha databáze.
Ty čísla jsou datum vytvoření zálohy.
V GeoGetu můžeš nastavit i počet uchovaných záloh. B)
  • 0

#5 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 19:56

Pokud mám vedle sebe 2 datové adresáře, jak nejlépe importovat do nové struktury. Stačí tu druhou databázi jen nakopírovat pod nějakým jiným jménem do datového adresáře nebo je potřeba ještě něco jiného kopírovat? Možná malý bug nebo spíš nelogičnost... Když založím novou databázi, která je prázdná, nastavím si zálohování a pustím GG, tak tak zálohuje tu prázdnou databázi jedna radost :D Možná by to chtělo test na prázdnou databázi.
  • 0

#6 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 20:02

Takova prazdna zaloha jeste nikomu neublizila. O bug nejde, je to vlastnost. Nema smysl se tim zabyvat ;)
  • 0

#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 20:07

sobikovi napsal/a:
Možná malý bug nebo spíš nelogičnost... Když založím novou databázi, která je prázdná, nastavím si zálohování a pustím GG, tak tak zálohuje tu prázdnou databázi jedna radost :D Možná by to chtělo test na prázdnou databázi.

A kolik mas prazdnych databazi a jak dlouho ti vydrzi prazdna? A kolik mista ti zabira ta prazdna zaloha? Ma to smysl kontrolovat? Myslim, ze ne.

Ha, Medwyn byl rychlejsi :)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2010 - 20:12

Jo jinak - ano, staci zkopirovat databazi pod jinym jmenem. Vic netreba.
  • 0

#9 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 8:45

Skvěle, zdá se, že to funguje... Díky. Hned s tím mne napadá, jestli bude mít GG podporu kopírování/přesouvání záznamů mezi databázema. Ano, dá se to udělat na 5 kroků, ale šlo by to na 2 ;) a bylo by to user přátelský B)
  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 9:10

Prednostne se snazim implementovat veci, ktere prinasi uplne nove veci. Presunou zaznam jde postupem: 1. export do Geoget GPX 2. prepnuti databaze 3. import z Geoget GPX ...coz mi neprijde tak silene, aby to odsunulo v prioritach jine zasadnejsi veci.
  • 0

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 332 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 9:17

HaLuma byl rychlejsi. Jen doplnim, ze tento postup lze automatizovat, takze vse probehne pomerne snadno a na jedno kliknuti.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 9:48

HaLuMa napsal/a:
Prednostne se snazim implementovat veci, ktere prinasi uplne nove veci. Presunou zaznam jde postupem:

1. export do Geoget GPX
2. prepnuti databaze
3. import z Geoget GPX

...coz mi neprijde tak silene, aby to odsunulo v prioritach jine zasadnejsi veci.

Neříkám, že to nejde... ono v těch 3. úkonech je víc zbytečných kliknutí, ale jak píše Gord, asi by se to dalo automatizovat makrem... psal jsem už v úvodu, že by to bylo fajn user friendly fíčura.
... rozhodně jsou přednější novinky v GG, jako např. zapamatování si třídění ;)
  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 10:02

Vsechno, co tam pridelavam, jsou snad user friendly ficurky, ne? ;)
  • 0

#14 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 20:18

Pokus o import 4 PQ a již po 3 chybová hláška:

------------------------------------------------------------------------------
Exception log with detailed tech info. Generated on 14.1.2010 20:09:23.
You may send it to the application vendor, helping him to understand what had happened.
 Application title: GeoGet - geoget
 Application file: D:\Program Files\GeoGet\geoget.exe
------------------------------------------------------------------------------
Exception class: ESQLiteException
Exception message: Could not retrieve data.
Error [5]: The database file is locked.
"PRAGMA user_version": database is locked.
Exception address: 004E3A23
------------------------------------------------------------------------------
Stack list, generated 14.1.2010 20:09:23
(000E2A1E){geoget.exe  } [004E3A1E] SQLiteWrap.TSQLiteDatabase.RaiseError (Line 304, "SqliteWrap.pas" + 6) + $5E
(000E38F3){geoget.exe  } [004E48F3] SQLiteWrap.TSQLiteTable.Next (Line 732, "SqliteWrap.pas" + 16) + $16
(000E3457){geoget.exe  } [004E4457] SQLiteWrap.TSQLiteTable.Create (Line 598, "SqliteWrap.pas" + 20) + $2
(000E2BB5){geoget.exe  } [004E3BB5] SQLiteWrap.TSQLiteDatabase.GetTable (Line 338, "SqliteWrap.pas" + 0) + $D
(000E2BD2){geoget.exe  } [004E3BD2] SQLiteWrap.TSQLiteDatabase.GetTableValue (Line 346, "SqliteWrap.pas" + 2) + $2
(002D6A6A){geoget.exe  } [006D7A6A] geodb.UpgradeTable (Line 338, "geodb.pas" + 2) + $7
(002D2371){geoget.exe  } [006D3371] MainUnit.TMainForm.DBopen (Line 6131, "MainUnit.pas" + 30) + $7
(002C196D){geoget.exe  } [006C296D] MainUnit.TMainForm.FormCreate (Line 685, "MainUnit.pas" + 71) + $8
(000AD05D){geoget.exe  } [004AE05D] RtlVclOptimize.DMTSearch + $35
(000127AC){geoget.exe  } [004137AC] SysUtils.TThreadLocalCounter.HashIndex + $4
(0001289B){geoget.exe  } [0041389B] SysUtils.TThreadLocalCounter.Recycle + $37
(00012805){geoget.exe  } [00413805] SysUtils.TThreadLocalCounter.Open + $45
(000127AC){geoget.exe  } [004137AC] SysUtils.TThreadLocalCounter.HashIndex + $4
(0001289B){geoget.exe  } [0041389B] SysUtils.TThreadLocalCounter.Recycle + $37
(0009F171){geoget.exe  } [004A0171] Forms.TCustomForm.DoCreate + $31
(0009EE51){geoget.exe  } [0049FE51] Forms.TCustomForm.AfterConstruction + $11
(00003B93){geoget.exe  } [00404B93] System.@AfterConstruction + $7
(0009EE28){geoget.exe  } [0049FE28] Forms.TCustomForm.Create + $174
(0000916D){geoget.exe  } [0040A16D] FastMM4.FastGetMem + $151
(000A6D1D){geoget.exe  } [004A7D1D] Forms.TApplication.CreateForm + $31
(0031BD7D){geoget.exe  } [0071CD7D] geoget.geoget (Line 85, "" + 18) + $E
---------------------------------------------------------------------------------------

Po odkliknutí import dál běží...
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 20:44

Log, ktery mi tu ukazujes, pochazi z pokusu o otevreni databaze při spuštění Geogetu. A ta chybova hlaska znamena, ze se snazis otevrit databazi, kterou ma nekdo jiny zamknuty. Takze co vlastne presne děláš? Jak jsi spustil import?
  • 0

#16 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 21:16

Mám otevřený GG z adresáře waymark a pak vedle toho s default s keškama. V tom default standradní import PQ z emailu...
  • 0

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2010 - 22:34

Fakt jsem nepochopil, co presne delas. Zkus mi to popsat podrobneji. Ja tu zkousim psi kusy, poustet si vice geogetu ze stejneho adresare a ruzne v nich otevirat databaze, ale vsehcno chodi jak ma. Ta tvoje chybova hlaska znamena, ze se pokousi pracovat s databazi, ktera je zamcena pro zapis. Treba nejakou jinou aplikaci... s tim asi tezko muzu neco udelat.
  • 0

#18 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 7:52

Tak jsem to zkoušel u sebe znovu a už se to neprojevilo, resp. až jak říkáš, když jsem na importující GG pustil tu samou instanci. Je fakt, že občas se mi povede pustit GG 2x, ale zatím to asi nikdy nebylo do rozjetého importu a tudíž ta chyba nevyběhla. Problém mám v tom, že když si dám startovat GG, tak se mi nezobrazí jeho ikona na panelu, až když do otevřeného GG kliknu a je aktivním oknem... myslím, že to začal dělat od nějaké verze, ale dá se s tím žít.
  • 0

#19 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 8:55

Taky se mi párkrát stalo že mi geoget zmiznul z taskbaru, ale na pozadí normálně běžel a přes alt+tab se dal zase vytáhnout do popředí a v taskbaru se objevil. To se pak snadno stane že ho člověk pustí dvakrát :)
  • 0

#20 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 10:31

Parkis napsal/a:
Taky se mi párkrát stalo že mi geoget zmiznul z taskbaru, ale na pozadí normálně běžel a přes alt+tab se dal zase vytáhnout do popředí a v taskbaru se objevil.


Myslel jsem, že chyba někde v mých Win XP, když se mi to stává - ale jak vidno, je to obecnější jev. U mne to nastává (odhadem) ve 30% spuštní GG - ale jen na jednom PC ze dvou používaných (na obou Win XP). Jiné programy než GG mi to nedělají.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama