Přejít na obsah


Fotka

Makro na generování seznamu vlastních GC a TB na eventy


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
Žádné odpovědi

#1 weri

weri

    weri.cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 532 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2010 - 10:24

Před časem se objevilo na foru makro od PetraX, které generovalo seznam ikonek GC a TB, které byly nalezeny. Výstupem byl html soubor, který se přidal do profilu.
Trochu jsem si pohrál s výstupem tohoto makra a upravil ho tak, aby mi to udělalo jmenný seznam, ke kterému bych pak ručně doplnil trackovací čísla.
Původní plán byl udělat si seznam GC a TB s trackovacími čísly, který by se pak vytiskl a mohl rozdávat na eventech. Už by si kačeři nemuseli opisovat kody ze všech mincí ve sbírce, dostali by seznam, čímž by se ušetřil čas při opisování a eliminovali se překlepy (zároveň by bylo více času na prohlížení sbírky samotné).

To byl původní plán, pak mě ale napadlo něco ještě lepšího. Proč to tisknout, když by se dal soubor vystavit na internetu. Pak by se nedostávali seznamy GC a TB, ale jen adresa, kde by byl daný seznam.

Ukázka

Jak si seznam vytvořit
1.stáhnout si zip s upraveným makrem od PetraX, verze 1.3
2.Nainstalovat podle návodu
3.Vygenerovat seznam GC a TB-musí se vybrat generování "pouze vlastní"
4. Otevření vygenerovaného html souboru v editoru (poznámkový blok, PSPad), ruční odmazání GC a TB, které byly vypuštěny do světa a nejsou tedy součástí sbírky, která se nosí na eventy
5. Ruční doplnění trackovacích čísel. Doporučuji soubor otevřít v editoru a zároveń v internetovém prohlížeci. V prohlížeci zjišťovat trackovací čísla přes odkazy a rovnou zapisovat do editoru.
6. Nahrání hotového html souboru na internet. Pokud máte mail na seznamu, automaticky máte prostor na webové stránky na sweb.cz


Výhody makra:
1.Celkem jednoduchá tvorba seznamu GC a TB, který ocení zvláště majitelé větších sbírek, kteří chtějí ušetřit čas kačerům, kteří by si jinak zdlouhavě opisovali trackovací čísla.

Nevýhody makra:
1.Nelze mít naistalované makro od PetraX a zároveń i toto. Proto doporučuji původní zazálohovat a pak instalovat toto makro.
2. Pro někoho nepřehledný HTML soubor, který se musí ručně editovat
3. Při vystavení seznamu mincí na netu je šance, že se k němu dostane někdo, kdo bude discoverovat bez toho, aby mince viděl, nebo bude škodolibě mince "grabovat"

Upozornění pro programátory:
Já nejsem programátor, jen jsem s minimem znalostí html upravil výstup, aby mi tu udělalo to, co jsem potřeboval. Pokud budete mít návrhy na zlepšení makra po stránce programovací, tak nemůžete chtít, abych to udělal, to jde mimo mě:P
Naopak budu rád, když se někdo v případě zájmu o využití makra ujme programování, nikoliv jen amatérskou úpravou výstupu.

Upozornění pro rejpaly, spamery a flamisty:
Pokud máte tvůrčí připomínku k makru či návrh na zlepšení, tak sem s nimi. Pokud chcete jen rejpat, že makro je na ho*** a podobné příspěvky, tak si to nechte prosím pro sebe.
  • 0

Zážitky (nejen z geocachingu) nemusí být nutně dobré... hlavně když jsou intenzivní!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama