Přejít na obsah


Fotka

Geojarry 2


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1221 odpovědí na toto téma

#61 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 12:48

Napoveda k novemu jarrymu by mohla (a asi i mela) byt tak asi na 20 A4 :) Nemel by byt problem z dobre udelane wikiny potom vykopirovat i to pdfko.
  • 0

#62 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 12:49

medwyn_cz napsal/a:
Ale pokud ti to za to stoji, stav se na GeoGetim skoleni v Praze ;) (a pokud pojedes vlakem, uz vis, jak si stahnout potrebne kesky)

jasně že bych jel, ale termín nesedí, neděle odpoledne :(

to stahování kolem existující keše v GG - mám ještě jeden důvod, to ale až někdy nebo přes SZ
jdu zkoušet keše podél trasy ;)
  • 0

#63 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 13:04

pozorjed napsal/a:
stahování kolem existující keše v GG


Zobrazit kes v seznamu, kliknout na ni pravym a nastavit ji jako referencni bod (tim se neuklada navzdy, ale jen na docasnou neurcitou dobu)

Ted staci otevrit Geocaching.com query v GeoJarry a dostanu toto okno.

Zde je nahore napsano, ze "nemate vybrane zadne souradnice, geojarry bude pouzivat soucasny referencni bod"
A soucasny referencni bod jsme pred chvilkou zvolili a je to ta konkretni kes.

Nastavime vlastnosti a spustime Download and import. Hura - prave se nam stahuji kesky kolem jine kesky.
  • 0

#64 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 13:13

pozorjed napsal/a:
Vzniká mi tím nový problém, jak Geoget přinutit, aby stránky otevíral v jiném než defaultním prohlížeči (kvůli firemní aplikaci mám IE8, ale pro geocaching mi stačí FireFox).

ale Ty zadnej web otevirat nemusis, jen vyberes..

delam video :)

EDIT: no nejak jsem zapomnel ten prispevek odeslat a ted uz je uplne out.. nicmene az se mi dosifruje disk na novym pisidle, tak ty videa zkusim udelat.. objevil sem peknej programek, a verim, ze videt na videu jak se zkopiruje par souboru a autostat facha by par lidi uvitalo :P
stay tuned
  • 0

#65 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 13:28

mikrom napsal/a:
ale Ty zadnej web otevirat nemusis, jen vyberes..
delam video :)

už jsem vyzkoušel, zadává se adresa, dle prvního popisu jsem si myslel, že se otevře okno s mapou, vyberu bod (lépe konkrétní keš), tuto přenesu zpět jako bod (= souřadnice) a pokračuji dál.
nyní zadám adresu.
za chvilku vyzkouším, když zadám něco nejednoznačného, např. Hodonín, který z Hodonínů si vybere či jak se mě zeptá.
Teď zkouším trasu, jede, včera havarovalo asi na komunikaci klient GJ server GC.com
  • 0

#66 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2010 - 17:59

Člověk si na chvilku odskočí a najednou takový novoty ... ;) Taky se v tom trochu plácám, ale vypadá to super! Jinak velký obdiv medwynovi za trpělivost :D
  • 0

#67 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 10:20

Ikdyž po tom, co jsem přešel na PM členství používám geojarry jen na upload statistik, ze zvědavosti jsem si dvojku nahrál. I když se nepovažuji za zdatného angličtináře, veškeré popisy funkcí mi připadli srozumitelné. Jen si úplně nejsem jist, co vlastně dělá Geoget database query. load caches found by some person mi přesně dle nápovědy nestahuje žádná data :) , k čemu to teda vlastně je?
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#68 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 10:28

Rufuc napsal/a:
load caches found by some person

já jsem to zkusil na kolegu, má 609 nálezů, GJ stáhlo 590 keší, ale dál jsem nezkoumal, proč. Napadla mě totiž jedna blbost, kolegovi se nedaří rozchodit GG a spol, prostě jak sám říká, počítačově negramotný. že bych keše stáhl za něj a pomocí svého template (jasně, upravené UID, owner, ...) vygeneroval statistiku a tu mu poslal.
  • 0

#69 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 10:32

EDIT: autocenzura, spatne jsem si precetl otazku, na kterou odpovedel pozorjed
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#70 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 10:37

pozorjed napsal/a:

Rufuc napsal/a:
load caches found by some person

já jsem to zkusil na kolegu, má 609 nálezů, GJ stáhlo 590 keší, ale dál jsem nezkoumal, proč. Napadla mě totiž jedna blbost, kolegovi se nedaří rozchodit GG a spol, prostě jak sám říká, počítačově negramotný. že bych keše stáhl za něj a pomocí svého template (jasně, upravené UID, owner, ...) vygeneroval statistiku a tu mu poslal.


V tom pripade si zaloz novou databazi, zmen jmeno v GeoGetu na jeho, zmen login v GeoJarrym na jeho a spust Query Geocaches I found (all, basic). Pak budes mit naimportovane jeho nalezene kese vcetne data nalezu a muzes vesele generovat statistiku.
Dle meho je ale jedondussi pouzit nejaky hotovy generator z MyFinds PQ a nehrabat se s tim takhle slozite pres GG (kdyz ho nepouziva)

S tim stazenim 590 vs 609: pokud jsi pouzil LOAD makro, to neimportuje zadne kese (je to tam napsano, zeano). Znamena to tedy jen, ze 590 kesi z jeho nalezenych mas ty ulozene v databazi GeoGetu. Dalsich 19 je zrejme odnekud ze zahranici ;)
  • 0

#71 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 10:42

Rufuc napsal/a:
Jen si úplně nejsem jist, co vlastně dělá Geoget database query.


Prijde mi, ze pro bezne uziti je tenhle typ trochu k nicemu. Sila je ale v davkach. Pomoci tohoto se mi povedlo rozchodit treba automaticke objevovani a oznacovani archivovanych kesi. Nebo muzes timhle zcela jednoduse dotahnout listingy ke vsem kesim v databazi (v nejakem filtru), ktere je jeste stazene nemaji.

Staci zastavit kurzor nad tlacitkem a cist.
  • 0

#72 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 12:46

to medwyn_cz:
ano, s druhou DB se to přímo nabízí, jen mít čas :(.
MyFinds PQ - to má pouze Premium, a točíme se pořád dokola :)

rozdíl 19 keší - zatím jsem nehledal, zahraniční keše sice má, ale ve své DB 40000 keší mám všechny jeho, problém bude jinde.

díky, někdy zkusím, je to časově trochu náročnější.
  • 0

#73 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 13:24

stahování kolem existující keše v GG

Zobrazit kes v seznamu, kliknout na ni pravym a nastavit ji jako referencni bod (tim se neuklada navzdy, ale jen na docasnou neurcitou dobu)

Ted staci otevrit Geocaching.com query v GeoJarry a dostanu toto okno.

Zde je nahore napsano, ze "nemate vybrane zadne souradnice, geojarry bude pouzivat soucasny referencni bod"
A soucasny referencni bod jsme pred chvilkou zvolili a je to ta konkretni kes.

Nastavime vlastnosti a spustime Download and import. Hura - prave se nam stahuji kesky kolem jine kesky.


super, děkuji, funguje, mě zmátlo "nemate vybrane zadne souradnice", předchozí verze souřadnice zobrazila.
  • 0

#74 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2010 - 16:36

Povedla se mi sesmolit prvni trosku poradna GeoJarry batch.

Je pouzitelna vicemene jen pro PM, kteri jsou zapojeni do projektu Sdileni PQ.
Pro ostatni to muze byt vhodne jako ucebni material k tvorbe vlastnich davek. Principy jsou stale stejne...

  • 0

#75 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 812 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2010 - 21:56

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo používá GeoJarry ke stahování bookmarků. Příkaz geojarry.exe geojarry.ini bookmark 210413a4-82b5-4cbd-825d-9ae38be938b4 by měl stáhnout loc soubor a vypsat z něj GC kódy do textového souboru. Ať se snažím jak chci, tak je ale výsledkem jen textový soubor nulové velikosti (přitom třeba listing se stáhne bez problémů, takže v nastavení by problém být neměl). Netuší někdo, v čem by mohl být problém?
  • 0

#76 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2010 - 22:24

Vypada to, ze prave toto je opraveno ve verzi 2.0.1 ;)
  • 0

#77 StanB99

StanB99

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2010 - 23:12

Vnutím se sem s jedním dotazem. Funguje vám po instalaci geojarry 2.0.0 makro pro stažení trackovatelných předmětů (trackable_list.ggp.pas)? Já jsem po instalci vlastně nerozchodil pouze tohle makro. Verze 2.2 vygeneruje pouze html soubor s hlavičkou, verzi 2.1 už nevezme GeoGet vůbec na vědomí - objeví se sice v záložce konfigurace, ale v seznamu pluginů už nikoliv. Ve staré instalaci jsem měl geojarry v.21 a trackable_list v.2.1 a vše fungovalo a stále funguje (ověřeno včera na pracovním PC). Pozn: v TEtemp se objeví dva soubory s vyhledávací stránku na GC.com, ale je na nich sdělení, že nejsem přihlášen. Z popisu verze 2.2 jsem ale pochopil, že by měla stahovat i bez přihlášení.
  • 0
Ranní ptáče hlavou zeď neprorazí.

#78 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2010 - 23:45

...hlásím že stahuje normálně
  • 0

#79 druzicka

druzicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2010 - 13:15

HaLuMa napsal/a:
Vypada to, ze prave toto je opraveno ve verzi 2.0.1 ;)

Skoda ze se u geojarry neda zjistit aktualni nainstalovana verze. Kazdopadne geojarry.exe bookmark mi vytvorilo v podadresari \data soubor s nulovou delkou geojarryw.exe bookamrk v gjtemp vytvorilo soubor i s gc kodama. Takze to funguje napul.
  • 0

#80 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2010 - 15:47

Mylis se. Lze to snadno. Staci si zobrazit vlastnosti prislusneho exe souboru a na zalozce Verze je prislusna informace videt. Pokud jde o makro pro geoget, pak je tato informace videt v tooltipu nad ikonou v toolbaru.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama