Přejít na obsah


Fotka

Topo Czech 3.1 a 3.1 Pro


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
175 odpovědí na toto téma

#1 Sovic13

Sovic13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 16:56

http://www.garmin.cz...ace-garmin.html

Nová verze turistické mapy České republiky nese označení Topo Czech 3.1 a uživatelům navigací Garmin přináší řadu zpřesnění a nových detailů především v místech mimo silnice, které nejsou zmapovány běžnými mapami pro automobilové navigace. Topo Czech 3.1 je určena pro většinu navigačních přístrojů značky Garmin. Kromě nejrozšířenějších automobilových navigací nachází však své využití také u stále populárnějších turistických navigací nebo GPS sportesterů.

Stejně jako v předchozí verzi je i nová turistická mapa k dispozici ve dvou úrovních podrobnosti. Standardní verze Topo Czech 3.1 obsahuje turistickou mapu ČR v podrobnosti 1:25 000, prémiová Topo Czech 3.1 PRO přináší unikátní podrobnosti v měřítku 1:10 000.

Mezi novinky v nové verzi mapy patří četné opravy průběhu turistických tras a cyklotras, kompletní zpřesnění přesahu turistické mapy v příhraničních oblastech, všeobecná aktualizace zpevněných a nezpevněných cest (doplněno 5000 úseků u mapy Topo Czech 3.1 a 25 000 úseků u mapy Topo Czech 3.1 PRO), oprava a doplnění průběhu břehových linií, vrcholů kopců, hranic lesů a křovin, doplnění databáze bodů zájmu. Do nové verze mapy bylo zahrnuto více než 3000 oprav nepřesností nahlášených uživateli.

Aktualizace mapy Topo Czech 3.1 je k dispozici pro všechny uživatele mapy Topo Czech 3.0 zdarma na stažení na stránkách http://unlock.garmin.cz/ . Pro uživatele starších verzí mapy Topo Czech je aktualizace k dispozici za cenu 690 Kč s DPH.

Uživatelé standardní verze mapy Topo Czech v měřítku 1:25 000 mají možnost přejít na velmi podrobnou Topo Czech PRO v měřítku 1:10 000 za zvýhodněnou cenu 1.990,- Kč s DPH ;)
  • 0

#2 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 17:36

super zpráva, díky za info
  • 0

#3 MišutkaCZ

MišutkaCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 17:43

Paráda! Akorát mi to stažení verze 3.1 nenabízí :|
  • 0

#4 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 17:53

Alespoň u mě je to schované pod "podrobnosti" u TOPO Czech ver. 3 PRO
  • 0

#5 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 17:54

Misha kulicka napsal/a:
Paráda! Akorát mi to stažení verze 3.1 nenabízí :|

já koupil Oregon 300 s Topo Pro 2, pak si dokoupil v kamenné prodejně upgrade na TopoPro 3. Ale na stránkách garmin.cz/unlock samozřejmě zapomněl přidat, páč v navigaci funguje.
Takže teď jsem pohledal registrační kódy, proklikal a doregistraval se, a hle, odkaz na stažení se objevil :)
  • 0

#6 Subzero

Subzero

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 19:08

Mám tam odkaz na stažení akorát topo czech 3. Nikoliv topo czech 3.1 :(
  • 0

#7 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 19:09

tak je tam nějaká chyba, nainstaloval jsem a po každém zapnutí Oregona 4 minuty běží inicializace map :(
  • 0

#8 MaK_cz

MaK_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 262 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 20:00

Taky mám v nabídce jen topo czech 3 :(
  • 0

#9 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 20:04

uf, byl to boj, každá kompilace v Mapsource zabere pár minut. Nevím, co s čím koliduje, ale některé starší mapy jsem odstranil a už to jede. Doporučuji v hlavní paměti nechat jen 1 mapu, pro každou další vytvořit na paměťovou kartu samostatný soubor, např. TopoPro31CZ.img . Paměťovou kartu mám 16GB a zatím šlape.
  • 0

#10 ykul

ykul

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 20:06

pozorjed napsal/a:
tak je tam nějaká chyba, nainstaloval jsem a po každém zapnutí Oregona 4 minuty běží inicializace map :(


chova se to nekomu na oregonu stejne? at to neinstaluji zbytecne ...
  • 0

#11 TomDavid

TomDavid

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 21:39

Zatim mi to pise "Validating update 90% complete". Uz dlouho.
  • 0

#12 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 21:43

Zlobí mě kombinace Czech Topo Pro 3.1 versus BlueChart Atlantic v9.5. Naštěstí se dají jednotlivé IMG rychle přejmenovávat :P
  • 0

#13 LooperCZ

LooperCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 21:55

Po kompilaci do IMG a odeslání na kartu (následně přejmenování) je v přístroji neviditelná. Je nutné smazat IMG s Topo 3 Pro?
  • 0

#14 LooperCZ

LooperCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 22:13

Čili je to tak, pomohlo smazat IMG se starší verzí ....
  • 0

#15 Dpman

Dpman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 403 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 22:28

Hlavně už to někdo nasdílejte ať se to nechá volně stáhnout.
  • 0

#16 Bubisovi

Bubisovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 22:54

pozorjed napsal/a:
.........
Doporučuji v hlavní paměti nechat jen 1 mapu, pro každou další vytvořit na paměťovou kartu samostatný soubor, např. TopoPro31CZ.img .
.....


Možná se ptám blbě ale výše uvedené mě přivedlo na dotaz, jestli si můžeš v oregonovi zvolit kterou tu mapu použiješ.

Nemyslím volbu mapy v menu, což je selekce mapy z .img souboru. Na PDA se to jednoduše řeší přejmenováním na hlavní soubor ve správci.
  • 0

#17 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 22:55

Dpman napsal/a:
Hlavně už to někdo nasdílejte ať se to nechá volně stáhnout.

vždyť je to dostupné na stránkách Garmina, to jako chceš stáhnout z Garmina, uložit do XXX a ostatní už budou stahovat z XXX ? Není to zbytečné ?
  • 0

#18 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 22:58

Bubisovi napsal/a:
... jestli si můžeš v oregonovi zvolit kterou tu mapu použiješ.
Nemyslím volbu mapy v menu, což je selekce mapy z .img souboru

já mám nahraných několik IMG souborů (= několik map) v adresáři Garmin a jen v menu Oregonu označím, které chci jako aktivní (= používám).
  • 0

#19 MišutkaCZ

MišutkaCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 22:59

Vypadá to dobře. Tak nějak už jsem si ale zvyknul používat TYPek od HuntBehinda. A při použití na mapu 3.1 se některé budovy zobrazují jako remízek, věž má divnou ikonu...takže já ještě nějakou dobu vydržím s verzí 3.
  • 0

#20 Bubisovi

Bubisovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2010 - 23:05

pozorjed napsal/a:
já mám nahraných několik IMG souborů (= několik map) v adresáři Garmin a jen v menu Oregonu označím, které chci jako aktivní (= používám).


Ahá a já měl za to že vyžaduje kompilaci do jednoho fajlu která vyleze z Mapsource do jednoho souboru.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama