Přejít na obsah


Fotka

Topo Czech 3.1 a 3.1 Pro


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
175 odpovědí na toto téma

#101 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 20:11

No mě se zobrazuje jenom TOPO 3. Problém je možná že jsem TOPO 3.1 nahrál do přístroje a TOPO 3 mám na kartě. Nějak mi to asi nefunguje.:(
  • 0

#102 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 20:20

pozorjed napsal/a:

sundin napsal/a:
Čau, jeden takovej asi blbej dotaz. Když nahraju TOPO 3.1 do GPS zobrazí se při výběru map TOPO 3.1 nebo TOPO 3 ? Dnes jsem ji nahrál a když pustím oregona a kouknu do map tak je tam jenom TOPO 3. Díky za odpověď.

Také jsem chtěl obě zároveň, abych mohl porovnat změny přímo v terénu.

Topo 3 a 3.1 zároveň - mě se to nepovedlo, asi proto, že obě mapy mají stejné ID. Tedy Oregon zkousne právě jednu.

Tak nainstaluj mapu 3 a pak img v navigaci přejmenuj na např. czech3.img Pak si nainstaluj do navigace 3.1 a budeš je tam mít vedle sebe obě ;)
  • 0

#103 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 20:25

Mno, abyste se nedivili... Ono se to v počítači vesele přepíše a zůstane tam jenom 3.1 ;) Takže pokud v navigaci už předem nemáte starou 3.0, tak bohužel...
  • 0

#104 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 20:27

Mám s tím problém hned od začátku. Kooupil jsem Oregon 300 s přednainstalovanou TOPO 3 už loni v srpnu. Těď když jsem chtěl aktualizovat mapu tak jsem zjistil že číslo registrace už je použitý na jiný oregon. Když jsem volal na Picodas tak se divili ale nakonec mi dali novou registraci. No a odpoledne jsem Najhrál TOPO 3.1 do oregonu a mám tam pořád jenom TOPO 3 tak nevím co s tím.
  • 0

#105 pozorjed

pozorjed

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 20:28

sobikovi napsal/a:

pozorjed napsal/a:
Topo 3 a 3.1 zároveň - mě se to nepovedlo, asi proto, že obě mapy mají stejné ID. Tedy Oregon zkousne právě jednu.

Tak nainstaluj mapu 3 a pak img v navigaci přejmenuj na např. czech3.img Pak si nainstaluj do navigace 3.1 a budeš je tam mít vedle sebe obě ;)

a to mě právě nešlo. Povedlo se to někomu?
  • 0

#106 zLOST

zLOST

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 778 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 21:10

ja mam takhle v jednotlivych img souborech topo3.1pro, adresy i atlas.. a zadnej problem..
  • 0

#107 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 670 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 21:49

pepa.z.pocernic napsal/a:
Tak už je tam aktuálnější instalátor 3.1 PRO.


A tenhle upgrade taky přepisuje verzi MapSource ??
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#108 Tabi

Tabi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 22:00

sundin napsal/a:
No mě se zobrazuje jenom TOPO 3. Problém je možná že jsem TOPO 3.1 nahrál do přístroje a TOPO 3 mám na kartě. Nějak mi to asi nefunguje.:(

Tak jsem na Coloradu zkoušel taky Topo 3.0 s Topo 3.1 a mapy společně nefungují. Je jedno jestli je na kartě nebo v přístroji. Zkoušel jsem různé možnosti a přišel jsem na to, že se zobrazí vždy ta mapa, která byla naposled v přístroji aktivní. Přejmenování *.img na to nemá vliv.
  • 0
Garmin Colorado 300 / Samsung Xcover 271 / Xperia Active + kolo + batoh + ... vše co je potřeba

#109 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2010 - 22:43

Podle mne to nepůjde, protože obě mapy mají totožné ID... Možná nějak v profilech vytvořit pro každou mapu jeden profil. Ale i tak to podle mne bude blbnout, prostě dvě mapy s jedním ID je nesmysl... Vsadím se, že MapSource by to v pohodě shodilo ;)
  • 0

#110 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 6:37

Při instalaci Topo Czech 3.1 do pc se kompletně přeinstaluje původní topo 3. Mít obě mapy zaráz v navigaci kvůli shodnému ID nepůjde. Hleda změnit ID mapy.TO by ale nějak mohlo jít ne?
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#111 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 11:29

Otázka? Jak mám teda TOPO 3.1 dát do oregona? nemslím teda postup. Mám TOPO 3 z něj smazat a pak nahrát TOPO 3.1 nebo jak ? pokaždý když tam nahraju TOPO 3.1 tak to nic neudělá a zůstává jenom topo 3.
  • 0

#112 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 11:34

Jak to tam máš teď ? Jednu mapu, více map v jednom souboru nebo více map, ale každou v jiném souboru ?
  • 0

#113 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 11:47

sundin napsal/a:
Otázka? Jak mám teda TOPO 3.1 dát do oregona? nemslím teda postup. Mám TOPO 3 z něj smazat a pak nahrát TOPO 3.1 nebo jak ? pokaždý když tam nahraju TOPO 3.1 tak to nic neudělá a zůstává jenom topo 3.

Instalací se ti původní mapa přemaže. Oregon nesmí být v režimu USB - mass storage (externí disk), ale v normálním režimu - čili musí být ovladatelný z vlastního displaye. Po nahrání ho musíš vypnout/zapnout.
  • 0

#114 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 11:48

No teď mám na kartě TOPO 3 a v přístroji základní mapu světa
  • 0

#115 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 11:56

ProKesTom napsal/a:
...Oregon nesmí být v režimu USB - mass storage (externí disk)...


No vidíš to, a já Oregona už od začátku co ho mám používám jen v USB režimu a nemám s tím nejmenší problém ;) Alespoň si pak mohu v MS zvolit kam budu mapy posílat, jestli do přístroje nebo na kartu...

EDIT: Dokonce WebUpdater při USB režimu umí najít i jiné aktualizace než jenom samotného firmwaru, jako jsou např. opravené jazykové soubory apod. Poměrně nedávno mi dokonce nabídl i novou mapu s časovými zónami, gmaptz.img...
Ve Spanneru ani náhodou, toho zajímá jen FW a tím to pro něj končí...
  • 0

#116 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 11:58

sundin napsal/a:
No teď mám na kartě TOPO 3 a v přístroji základní mapu světa


Tak ale musíš MapSource navést na kartu aby tu TOPO 3 přemázla. Pokud se tedy soubor s ní jmenuje gmapsupp.img...
  • 0

#117 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 12:00

Oregon používám poze v režimu USB - mass storage (externí disk). A i přes tento mód jdou do Oregona nahrát nové mapy. Sundine TOPO3 z karty odstraň (nejlípe někam na pc do zálohy) a topo 3.1 si přenes na kartu nebo přímo do navigace. To uděláš v mapsource. Až to bude hotové tak si otevři Oregona v průzkumníku, najdi soubor gmapsupp.img a ten přejmenuj (např. topocz) aby sis mapu z navigace nesmazal, kdybys nahrával nějakou jinou mapu.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#118 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 07 duben 2010 - 12:03

Ok tak to zkusím ještě takhle jinak už nevím :| .
  • 0

#119 rob

rob

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2010 - 9:18

Nebylo v Topo 3 i pohraničí, ale ve 3.1 není? Jak je to u aktualizované verze?
  • 0

#120 Raden of Pilsen

Raden of Pilsen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2010 - 9:29

Příhraničí tam je, jak bylo...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama