Přejít na obsah


Fotka

Topo Czech 3.1 a 3.1 Pro


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
175 odpovědí na toto téma

#121 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2010 - 10:12

Už ma někdo ověřenou tu opravenou verzi? Zatím jsem jen postrehl, ze všichni aktualizují a žádná viditelná zmena.
  • 0

#122 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 690 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2010 - 10:40

To co bylo blbě a měl jsem možnost ověřit, bylo v poslední opravené 3.1pro v pořádku.
  • 0

#123 Franbrok

Franbrok

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2010 - 11:12

AHoj ...pokud máte nekdo problém s tím ze jste do GPS hrahrali Topo3.1 a nabízí Vám to stále jen Topo3 tak to muze byt zrejme problem tak jako já ze jsem to mel to stare Topo 3 na karte a GPS to brala primarne z karty...kartu jsem vyndal nainstaloval Topo3.1 verzi z 29.3. 2010 a vse funguje dokonale
  • 0

#124 Tazzi team

Tazzi team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2010 - 11:17

ehm zajímavé:Před rokem jsem koupil Oregonka s mapou Topo Czech 2 pro a nevím proč,asi z lenosti jsem mapu registroval až nyní a najednou mě to nabídlo zdarma topo czech 3.1 Pro,tož jsem ji stáhnul,nainstaloval a šlape jak hodinky;):D
  • 0

#125 ondras28

ondras28

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2010 - 15:36

Dosud jsem lovil bez GPS, nyní mám nově Oregon 300 s TOPO 3.1 PRO. Pomalu si zvykám na elektronickou mapu, ale měl bych pár problémů a připomínek. Chci zjistit, jestli jsem v tom sám. 1) V přístroji je červená turistická značka pouze bílá čára... v MapSource je vše jak má být, tedy červené. Mate to. Ostatní značky sice mají své barvy, ale pomalu se stává mou oblíbenou žlutá tzn, která je nejvýraznější:D:D:D nerad bych do konce života chodil jen po žluté:D:D 2) GPS používám na kole a na kešky. Zdá se mi, že vrstevnice jsou až příliš výrazné. Mnohem raději bych měl výraznější lesní cesty. Po třech dnech tvrdého testování jsem došel k názoru, že bych se možná obešel bez vrstevnic úplně... 3) Chybí mi pár cyklostezek, které třeba na mapy.cz jsou
  • 0

#126 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 280 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2010 - 15:51

1 a 2) poinformuj se ohledne alternativnich TYP souborech (týpci). Ty definuji, jak se ma co vykreslovat, a jen na zdejsich diskuznich forech se vyskytuje nekolik modifikaci. Navic tu najdes i odkazy na editor, kterym si to muzes prekreslit sam. 3) Existuji dve verze te mapy 3.1. Prvni vydali, a pak zjistili, ze jim tam vypadly nejake cyklostezky, takze asi po tydnu ci dvou vydali stejne pojmenovanou opravenou verzi.
  • 0

#127 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2010 - 16:02

typ editor je zde: http://ati.land.cz/gps/typedit/
Chybí v něm několik vrstev, které jsou v topo 3.1 použité a proto ještě alternativní typ soubory nejsou.
Turistické trasy, cyklostezky a vrstevnice si v tom však můžeš předělat dle svého gusta
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#128 ondras28

ondras28

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2010 - 16:09

jo, to že ještě nejde upravovat 3.1 zcela jsem četl, jen jsem nevěděl, jestli ty nezahrnuté vrstvy editor nějak nepoškodí nebo dokonce nesmaže
  • 0

#129 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2010 - 8:47

Pokud budeš upravovat originální TYP tak by se s něma nic stát nemělo. Editor ty nové zobrazí, můžeš je myslím i editovat, ale vytvořit jako nové ne.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#130 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2010 - 8:09

A které vrstvy konkrétně chybí? Alespoň příklad, prosím.

Když jsem vytvářel http://www.geocachin...&getfile=189391, několik vrstev jsem doplňoval - podle originálního vzoru. Tak jestli mi ve výsledku nechybí ...
  • 0

#131 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2010 - 9:05

Chybí plochy v rozsahu 0x110, podtyp 0x00 - 0x110, podtyp 0x08.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#132 Mimon_team

Mimon_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 417 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2010 - 13:58

Ahoj, editace už by měla fungovat u všech objektů. Nějak se mi povedlo nevšimnout si mailů o tom že něco nefunguje :(, proto se oprava trochu protáhla.
  • 0

#133 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2010 - 14:31

Editace funguje! Díky moc ;) ... upravuju přidané plochy, pak se vrhnu na ikonky ... tak snad do týdne by to mohlo být ...
  • 0

#134 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2010 - 17:39

To jsou skvělé zprávy. Hoši děkujem :)
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#135 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 8:37

Na alternativních zdrojích jsem narazil na opravenou verzi Topo Czech 3.1 PRO ;)
  • 0

#136 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 8:49

sobikovi: opravenou v jakem slova smyslu?
  • 0

#137 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 8:49

No každopádně já čekám na TÝPKY HuntBehinda. Tak aspoň vím, co mám čekat. Ale taky si mohl napsat kde...takovej výkřik do tmy je k ničemu.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#138 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:07

S474N napsal/a:
sobikovi: opravenou v jakem slova smyslu?

Původní verze 3.1 má chybu v cyklotrasách atd. Je o tom dost napsáno tady i na navigovat.cz... takže vyšla opravená verze.

.... řada lidí tady nadávala na to, že aktualizace z webu Garmina atd. nejde a mají furt mapu neopravenou. Mě to nevadí, jelikož nejezdím na kole, ale někomu jinému se to může hodit.

Odkazy na alternativní zdroje sem dávat nebudu, kdo umí hledat tak to najde ;) nebo přes SZ.
  • 0

#139 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:12

uff. Pardón... já myslel, že se jedná o týpek :) Proč si stahovat 3.1 z alternativních zdrojů, když je na garminu. Sice kolem toho bylo pár zmatků ale já si myslím, že tam je verze, která už je vpořádku.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#140 MišutkaCZ

MišutkaCZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:26

Ano, na stránkách Garminu už je 3.1 v pořádku. Taky se těším na HuntBehindův TYPek, jediná věc, která mi zatím brání používat 3.1. Na tu normální mapu se nedá dívat :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama