Přejít na obsah


Fotka

Topo Czech 3.1 a 3.1 Pro


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
175 odpovědí na toto téma

#141 Gecko

Gecko

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 9:53

Mohl bych se zeptat, jak by mi bezel TOPO czech 3.1. na GPSMAP 60Cx? Mam na ni starsi verzi (tusim ze 2.0) a zvazuju ze bych upgradoval na novejsi. Dost me totiz vadi nepresne cyklostezky a turisticke cesty. Utahne to i tenhle uz trochu "starsi" pristroj? Nebo to nema smysl?
  • 0

#142 solsais

solsais

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 10:07

Gecko napsal/a:
Mohl bych se zeptat, jak by mi bezel TOPO czech 3.1. na GPSMAP 60Cx? Mam na ni starsi verzi (tusim ze 2.0) a zvazuju ze bych upgradoval na novejsi. Dost me totiz vadi nepresne cyklostezky a turisticke cesty. Utahne to i tenhle uz trochu "starsi" pristroj? Nebo to nema smysl?


Já na 60Cx kdysi zkoušel verzi 3.0. Jde to, ale dře to. Pokud se smíříš, že občas budeš muset nějakou vteřinu počkat, než se dokreslí mapa, tak to jde.
  • 0

#143 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 249 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 10:13

No, treba na eTRex HCx obcas trva tak vterinu-dve, nez se vsechno po velkem presunu dovykresli a zmizi presypaci hodinky u kurzoru. Chvili jsem zkosuel i tu 60Cx, a prislo mi to srovnatelne. Porad je to o rad rychlejsi nez Topo50v4 na starem Legendovi. ;)
  • 0

#144 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 11:08

Mám Oregon vcelku nově, 3,1 PRO, a tenhle víkend jsem strávil venku na kole celej. SPOUSTA ... no možná tři čtyři ... značených tras byla JINAK nebo JINDE nebo nebyla vůbec. Tak nevím :(
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#145 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 11:18

Jo bohužel, tohle se stává. Když se člověk spoléhá na data někoho jiného a nedělá své měření (to by jsme tu mapu nezaplatili). Někdy ty data prostě oproti originálu zastarají a nebo sou vadný už od začátku.
I já narazil na pár turistických stezek, které byly v TOPO uplně jinak než v reálu.
A právě kvůli tomu, ja na stránkách Garminu http://www.garmin.cz...varime-mapy-cr/ výzva uživatelům, aby chyby dokumentovali a hlásili.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#146 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 11:30

Díky. Odkaz zakládám do záložek :)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#147 Paja.V

Paja.V

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 516 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 18:53

Rufuc napsal/a:
Jo bohužel, tohle se stává. Když se člověk spoléhá na data někoho jiného a nedělá své měření (to by jsme tu mapu nezaplatili). Někdy ty data prostě oproti originálu zastarají a nebo sou vadný už od začátku.
I já narazil na pár turistických stezek, které byly v TOPO uplně jinak než v reálu.
A právě kvůli tomu, ja na stránkách Garminu http://www.garmin.cz...varime-mapy-cr/ výzva uživatelům, aby chyby dokumentovali a hlásili.


V tom návodu se odvolávají na nějaké obrázky. Kde je ale najdu? :|
  • 0
Oregon 450 + Topo Czech 2013 PRO

Má čeština pro Oregon x50 a aktuální FW 6.40

#148 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 249 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 18:55

uz tam nekdo z vas nahlasil nejakou chybu, ktera byla pak v dalsi verzi skutecne opravena?
  • 0

#149 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 19:44

Paja.V - Koukám, že asi počítaj s tím, že máme velkou fantazii a domyslíme si to :) HaLuMa - "Do nové verze mapy bylo zahrnuto více než 3000 oprav nepřesností nahlášených uživateli." Pokud se tu nikdo nepráskne, budem jim to asi muset věřit. Ikdyž někdy to vypadá jinak...
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#150 mlog

mlog

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 20:24

Paja.V napsal/a:

Rufuc napsal/a:
Jo bohužel, tohle se stává. Když se člověk spoléhá na data někoho jiného a nedělá své měření (to by jsme tu mapu nezaplatili). Někdy ty data prostě oproti originálu zastarají a nebo sou vadný už od začátku.
I já narazil na pár turistických stezek, které byly v TOPO uplně jinak než v reálu.
A právě kvůli tomu, ja na stránkách Garminu http://www.garmin.cz...varime-mapy-cr/ výzva uživatelům, aby chyby dokumentovali a hlásili.


V tom návodu se odvolávají na nějaké obrázky. Kde je ale najdu? :|


O opravách chyb vyšel kdysi článek na Navigovat.cz http://navigovat.mob....asp?ARI=113955 a v něm byl odkaz na manuál od Picodasu http://navigovat.mob.../Chybyvmape.pdf. Odkaz je stále aktivní a jsou tam i obrázky. Na Garminu z toho mají jen ten text, ale obrázky se asi už nevešly...
  • 0

#151 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 20:35

Ahoj, možná jsem trubka, ale nějak jsem to tu nenašel:-) Jak dostanu do Oreg 300 tu mapu Topo 3.1 PRO?? Mám normálně s O300 koupenou Topo3PRO. Rád bych ji aktualizoval na 3.1. Z toho odkazu GARMIN UNLOCK na začátku tohoto fora se dostanu na rozhraní pro registraci. Ale tam je jen ta 3.0. A další dvě. Ale 3.1 ne:-(( Nerad bych něco zvoral a nadělal si paseku v gps:-) Díky za trpělivost.
  • 0

#152 hrasek

hrasek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 20:57

Trochu odbočím, ale chtělo by to, aby Garmin spustil nějakej pořádnej webovej portál, kde budou uživatelé moci velice intuitivně zaznamenávat chyby v mapách. A stejně tak KČT, když značí tur.zn., mohli by je všecky projít s GPS (popř. udělat portál kam jim budou lidé nahrávat GPS tracklogy) a kompletně zaměřit průběh turistických značek. Tyto data by pak mohli prodat Geodisu nebo od koho berou všeci mapové podklady.
  • 0

#153 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 328 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 21:07

vitablondak napsal/a:
Ahoj, možná jsem trubka, ale nějak jsem to tu nenašel:-) Jak dostanu do Oreg 300 tu mapu Topo 3.1 PRO?? Mám normálně s O300 koupenou Topo3PRO. Rád bych ji aktualizoval na 3.1. Z toho odkazu GARMIN UNLOCK na začátku tohoto fora se dostanu na rozhraní pro registraci. Ale tam je jen ta 3.0. A další dvě. Ale 3.1 ne:-(( Nerad bych něco zvoral a nadělal si paseku v gps:-) Díky za trpělivost.


Pokud se tam nenabízí, tak Ti ji zdarma nenabídnou, to budeš muset zaplatit 690,- Kč. Ještě se na to vztahuje nějaká "ochranná lhůta", kdy podle data registrace těch současných TOPO 3 je možné ten update stáhnout zdarma... Asi bych se zeptal přímo u Garmina.cz
  • 0

#154 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 21:15

Aha. A o jakou ochrannou lhůtu jde? Kupoval jsem to v říjnu 2009. Koukám, že mám další oříšek: Zkusil jsem stáhnout ty druhé dvě mapy - Atlas a Adresy. Stáhl jsem je, uložil do gps- na kartu. Ale když je tam hledám, tak tam nejsou. Jak a kam je mám uložit? Je třeba je nějak přejmenovat, nebo tak něco?
  • 0

#155 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 328 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 21:51

Tak se omlouvám, oni by to přeci jenom asi měli nabízet zdarma, viz http://www.garmin.cz...ace-garmin.html
V tom případě bych jim asi zavolal nebo napsal maila a zeptal se jak to vlastně je.

Jak "stáhnul a uložil do GPS" ? To se musí nejdřív nainstalovat do počítače a teprve z něj pomocí MapSource poslat do GPS :o
  • 0

#156 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2010 - 22:53

Tak to na mě asi bude složité:-( Já to sice stáhnul do počítače, ale pak jsem je uložil na tu kartu v gps. Vypadalo to logicky. Nic se nechtělo instalovat:-) MapSource sice mám v pc, ale nepoužívám ho:-(Musím to tedy probádat.
  • 0

#157 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 328 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 0:02

To by mne docela zajímalo co jsi to vlastně stáhnul a co jsi nahrál do té GPS :) Protože mapy jsou oficiálně stažitelné buď jako spustitelný samorozbalovák EXE, nebo ZIP, ve kterém je ale komplet instalace samotné mapy + instalace nějaké novější verze MapSource (obojí do MS Windows)... Pokud jsi ten stáhnutý soubor opravdu vzal a rovnou ho nacpal do GPS, tak se nedivím, že to nefunguje B)
  • 0

#158 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 7:16

Nastrance Unlock garmin (na začátku vlákna) jsem vyplnil číslo mapy , kterou mám, ten kod a dostal jsem se na rozhraní pro registraci. Tam jsem zvolil druhou mapu, rozklikl na Stáhnout zde, klikl. A pak se mi objevilo okno, kde jsou možnosti ULOŽIT SOUBOR , nebo ZRUŠIT. Dal jsem uložit soubor. A ten soubor jsem pak dal do gps. Jinak logicky intuitivně to udělat nejde:-( Takže to nemůže být takové překvapení:-) Ten soubor se jmenuje Atlas8_1.exe. Ten soubor má 96 mega a celkem normální ikonku:-) Můžeš mi tedy poradit, jak to mám udělat, aby to bylo funkční? Díky.
  • 0

#159 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 7:35

Je to instalační soubor. Takže ho z té navigace vymaž, tam určitě nebude fungovat. Spust ho na počítači, vytvoří se ti instalace a postupuj podle pokynů toho instalačního programu...
  • 0

#160 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 249 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 7:39

Ale kazdopadne mapa Atlas 8.1 je zcela jina mapa nez Topo Czech, o ktere je tato diskuze, ne?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama