Přejít na obsah


Fotka

Topo Czech 3.1 a 3.1 Pro


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
175 odpovědí na toto téma

#161 kyssling

kyssling

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 9:02

Ahoj, může mě někdo poradit jak zjistím v programu MapSource (na nějakém konkrétním mapovém místě například) jestli mám nahránu opravenou mapu Topo Czech Pro 3.1 nebo tu původní z chybama ? Díkes
  • 0

#162 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 10:21

kyssling napsal/a:
Ahoj, může mě někdo poradit jak zjistím v programu MapSource (na nějakém konkrétním mapovém místě například) jestli mám nahránu opravenou mapu Topo Czech Pro 3.1 nebo tu původní z chybama ? Díkes

Např. na N50 14.578 E14 40.279 je jezero Lhota. Podél něj vede cyklotrasa... na neopravené verzi mapy není.
  • 0

#163 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 11:16

2sobikovi: já na uvedených souřadnicích vidím červenou tur. značku (tedy asi ne cyklo) a je cca o 10 metrů posunutá na sever - znamená to, že mám tu neopravenou verzi mapy?
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#164 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 11:31

Citecka napsal/a:
2sobikovi: já na uvedených souřadnicích vidím červenou tur. značku (tedy asi ne cyklo) a je cca o 10 metrů posunutá na sever - znamená to, že mám tu neopravenou verzi mapy?

Vedle ní vedy cyklostezka, viz. obrázek. Takže podle toho co píšeš máš neopravenou verzi mapy.
  • 0

#165 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 13:44

Jasné, díky.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#166 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 19:36

Ahoj, Přes rozhraní pro registraci jsem do počítače stáhl tu 3.1 Pro. Byl to zip. Ten jsem extrahoval na složku - má hodně souborů. Takže mám zip i tu složku. Ale co s tím dál?? Jak to dostanu funkční do GPS? Nijak mi to nejde "spustit" a instalovat:-(( Může mi někdo polopaticky poradit? Díky
  • 0

#167 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 328 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 20:51

V té složce je i soubor AUTORUN.EXE, tak ho spusť a už Tě to povede...
  • 0

#168 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 21:34

Tak nevím, nejde to:-(( Ten AUTORUN tam je, ale bez EXE... Tváří se to, jako že instalovat (mapa i Mapsource) ale výsledek žádný:-(( Jsem z toho už jelen:-((
  • 0

#169 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 328 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 21:58

Ufff, ale já fakt nemám náladu Tě tady učit jak se vlastně zachází s Windowsama :) Ta přípona EXE asi nebude vidět, při defaultním nastavení systému jsou přípony skryty... Takže tohle neřeš, to na funkci samotného programu vliv mít nebude. A co to udělalo ? Zaškrtl jsi ty podmínky, že "souhlasíš", jsou tam na to dvě okýnka, jinak Tě to nepustí dál...
  • 0

#170 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 22:17

Uff, zas takový blonďák nejsem. Jasně, že toto jsem zaškrtl. Prošel jsem tou instalací až na konec. Teda skoro konec. Zůstalo to, jakoby neukončený. Nech to být, už toho mám plné zuby. 3 mi zatím stačí:-))
  • 0

#171 vitablondak

vitablondak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 570 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2010 - 23:07

Tak to vypadá, že jsem to tam dostal. Ale zapotil jsem se:-)))
  • 0

#172 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2010 - 17:52

Tak nevím jam moc je to dobré s turistickým značením v TOPO 3.1 . Byl jsem přes víkend v Jeseníkách a narazil jsem na červenou turistickou značku, která v TOPO vůbec nebyla. A trasa už tam nějakou dobu je, tvrdili místní.
  • 0

#173 Subzero

Subzero

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2010 - 20:31

Buď v klidu, já jsem s Topo Czech 3 o jarákách lezl o půlnoci na Pustevny a chtěl jsem si to zkrátit, že narazím na značku. Ta byla posunutá asi o 20m oproti mapě a v noci to byl docela hukot tam pobíhat a svítí na stromy :D. Další blbý značení je na Svatým kopečku v Mikulově -> tuším, že modrá je tam naznačená úplně jinak.
  • 0

#174 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 140 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2010 - 22:21

<reklama> V tomhle je skvělá openstreetmap, hned to večer opravíš. </reklama> (Absolutně ty dva produkty nesrovnávám, je mi jasný, že se to aktuálně dost dobře nedá. :) )
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

 

#175 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2010 - 8:00

Jak už sem tu někde psal. Pokud narazíte na nesrovnalosti a nepřesnosti v mapě Topo 3.1. Tak to zaznamenejte, prožeňte přes Mapsource a odešlete Picodasu. Opravený to sice nebude hned jak v openstreetmap, ale dopomůžete tak ke kvalitnější mapě v příštím vydání. Turistické trasy sou oříšek. Některé v průběhu let můžou trochu měnit průběh a dokud to někdo nezaměří, tak se o tom skoro ani neví, Protože Picodas podklady netvoří, ale kupuje. Já byl ne výletě Kolem Bystřice pod Hostýnem a tam jedna červená byla taky uplně mimo. Potkali jsme turistu s tištěnou mapou, který bloudil. Nedokázali jsme mu taky uplně dobře poradit, protože on to měl v té tištěné mapě taky dost blbě.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#176 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2010 - 9:16

Ahoj vytahuju toto téma s malým dotazem. Otázka je, jestli jde na http://unlock.garmin.cz/, kde jsem si tuto mapu stáhl, protože jsem měl TOPO 3 přiřadit do seznamu map. Pořád je tam odkaz na stažení. Díky za odpověď a za pochopení.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama