Přejít na obsah


Fotka

verze 2.3.0


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
392 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 18:00

Vysla konecne nova verze. Zmeny: * Upravena databáze pro zlepšení výkonu. Nový formát databáze je ale stále zpětně kompatibilní s předchozími verzemi! * Změna terminologie kvůli univerzálnosti programu! Už nespravuje Geocache+Waypointy, ale Body+Waypointy. * Zcela předěláno filtrování. Přináší velkou volnost pro programátory skriptů, ale také mnoho nových možností nastavení. (Podle velikosti kešky, podle data i relativně, podle existence waypointu, podle blízkosti k seznamu bodů, atd.) Upgrade starých filtrů na nové není 100%-ní, doporučuji všechny vaše filtry zkontrolovat a nově uložit! * Nastavení sloupců lze pojmenovat a uložit. A pak snadno přepínat. Součástí nastavení sloupců je i výchozí řazení seznamu. * Pro každou databázi lze nastavit výchozí filtr i sadu sloupců. Jakmile se pak na databázi přepnete, bude automaticky nastaven filtr i zvolená sada sloupců. * Přidán přednastavený filtr „Resolved Mystery“. * Import Waymarku importuje i výchozí obrázek waymarku, přidává jej na začátek stručného popisu. Vylepšeno zobrazování listingu waymarku, včetně zobrazení ikonky kategorie. * U Waymarku se importuje i GUID. * Přidán vizualizční skript pro sloupec 'Druh', který zobrazuje v seznamu ikonku waymarku. * Vylepšen import listingů Geocache z HTML. (Oprava importu hintů a import přiložených obrázků.) * Stahování PQ i z IMAP4 sereru. (Radeji to pořádně vyzkoušejte…) * Zrychlené načítání pluginů. * Mnoho drobných vylepšení a oprav. Budete-li mit jakekoliv dotazy k temto zmenam, ptejte se klidne zde.
  • 0

#2 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 19:25

Díky za novou verzi.

Jak je to s nastavení default řazení? Mám na databází nastavené sloupce a default řazení podle vzdálenosti...

... nastavím si ale filtr nad touto databází a ten default řazení nedodržuje, řadí si automaticky podle prvního sloupce. Neměl by pohled na databázi včetně sloupců a řazení přebírat automaticky všechny filtry?

... u waymarků je vizualizační skript na skupiny WM. Nedala by se nějak přidat mezi ikonu a název skupiny mezera?

... ikony skupin WM jsou přiřazovány skupinám nebo jednotlivým listingům? Jde mi o to, že jsem měl nějaké skupiny bez ikony, tak jsem stáhl jeden listing, ale ikona se přiřadila přávě tomu jednomu a ne všem ve skupině...

... u některých kategorií WM se ikony nedotahují. Nevíš proč? Jak na to?

Dá se s těma ikonama nějak pracovat? Teda např. export do POI Loaderu a automaticky vytáhnout odpovídající ikonu...

Nastavený filtr si nepamatuje polygony!

Nedaří se mi nastavit filtr, kde nebudou načteny waypointy, jen hlavní souřadnice keší... prosím o radu, jak takový filtr nastavit.
  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 20:10

S razenim je jeden zasadni problem - a to ze seznam je proste seznam bodu, kde na poradi zalezi. Lide si mohou ten seznam seradit jak chteji, prohazovat si poradi jednotlivych kesi, jak se jim zlibi. Takze neni snadne vymyslet, jak se to ma vlastne chovat. Vsimni si, ze kdyz das seradit podle nejakeho sloupce, tak se proste v tom okamziku seradi vse co je v seznamu. A tim to ale konci. jakmile zacnes se seznamem dale pracovat, stav serazeni uz nemusi platit, treba kdyz si zprehazis nejake kesky rucne. Proto v teto nove verzi pribvla nova funkce (hotkey na klavese F6), kterou znovu cely seznam seradis. A to muzes aplikovat i po naliti pres filtr.
  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 20:15

Ikony pro WM - berou se podle kategorie waymarku. Nejsou vubec u listingu ulozene, pouze se vezme jmeno kategorie a podle jejiho nazvu se snazi najit ikonku. Obdobne pracuje vizualizacni makro. A ne pro vsechny kategorie mam zrovna ikonku. V planu je nejake udelatko, ktere bude ty ikonky automaticky obnovovat a generovat nove vizualizacni makro. Kategorie waymarku se totiz meni prilis casto.
  • 0

#5 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 20:16

Já to chápal tak, že když si nastavím pro danou databázi řazení např. podle vzdálenosti, tak dokud nekliknu na záhlaví sloupce, aby se to řadilo podle něj a jinak než default, tak se to furt bez ohledu na filtr řadí podle toho nastavení pro databázi a nastavení sloupců... ... vyzkouším tu F6.
  • 0

#6 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 948 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 20:20

HaLuMa napsal/a:
Ikony pro WM - berou se podle kategorie waymarku. Nejsou vubec u listingu ulozene, pouze se vezme jmeno kategorie a podle jejiho nazvu se snazi najit ikonku. Obdobne pracuje vizualizacni makro.

Jaký tam používáš rozměr té ikony? Asi by se dalo nějak průběžně ten vizualizační skript dokud to nebude automaticky udržovat...
  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 20:25

sobikovi napsal/a:
Nedaří se mi nastavit filtr, kde nebudou načteny waypointy, jen hlavní souřadnice keší... prosím o radu, jak takový filtr nastavit.


Posledni zalozka ve filtrech 'Waypointy' (je to neco jineho nez 'podle waypointu). Tam si zvol volbu bez waypointu. Ted jsem to pro jistotu zkusil a funguje.
  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 20:27

sobikovi napsal/a:
Jaký tam používáš rozměr té ikony? Asi by se dalo nějak průběžně ten vizualizační skript dokud to nebude automaticky udržovat...


v adresari offline\sysimg\wm jsou ikonky pro WM, ktere se pouzivaji pri zobrazeni listingu. V originalnich velikostech, tedy 24x24. Sem se pripadne ze skriptu snadno odkazes.

Vizualizacni skript ale pouziva rozmer 16x16, takze je potreba ikonku zmensit.
  • 0

#9 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 20:44

aktualizoval jsem svou keš - a výsledek viz obr. Z obrázků se stáhl jen ten první a počínaje třetím se až do konce (tj. i u logů) poněkud zmenšilo písmo :-)
  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:04

ja myslim, ze se zmensuje pocinaje tim prvnim. To bude chybicka parsovani.
  • 0

#11 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:09

Zkusil jsem jinou cache a spoilery se nestahly vubec...
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:14

hod mi GC kody techto dvou kesi... dik.
  • 0

#13 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:19

HaLuMa napsal/a:
hod mi GC kody techto dvou kesi... dik.


Ta druhá, u které se nestáhly spoilery je GCX3AG (Německo)
Ta prvá se zmenšováním písma a jen jedním spoilerem je moje GC21NRR.
  • 0

#14 sislakd

sislakd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:22

Ahoj, nasel jsem tyto problemy: - filtr "Resolved Mystery" je chybny, ten co je dodan v instalaci 2.3.0.558 . Problem je v tom ze jen kontroluje jestli ma cache wp ktery je Final Location, ale jiz nekontroluje jestli ten wp ma vubec souradnice. Existuji mraky kesi, kde jsou zadane final wp bez souradnic, napr. GC2133D . Tuto cache mi filtr Resolved Mystery najde jako vyresenou ackoli neni. Da se to vyresit tim, ze v zalozce Podle waypointu u tohoto filtru se nastavi vyskrtnute Bez souradnic, pak se chova korektne (pouze ty co maji final a maji souradnici) - filtry nenacitaji ulozene polygony, tj. filtr ulozim vcetne filtrace pres polygon treba CZ kraje\Praha. Aplikuji filtr, tak to funguje. Prepnu v panelu filtr na jiny, prepnu zpet na ulozeny a aplikuji. Nic se nenacte. Otevru editaci aktualne zvoleneho filtru. Neni tam uveden zadny polygon ale filtrace pres polygony je zapnuta (tj. pak se chova spravne ze nic nenacte). Jenze, v editaci prehodim filtr na jiny a zpet na ten s tim polygonem a ejhle polygon je tam. Tj. filtr nacte nastaveni polygonu pouze v okne editace filtru nikoliv primo z panelu. - horsi, neresitelny problem. Filtr "Unresolved Mystery" neni schopen najiat cache ktere sice maji "Final Location" wp, ale ten nema souradnice. Tj. najit vsechny mystery, ktere nemaji alespon jeden wp typu "final Location" vcetne souradnic
  • 0

#15 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:22

...možná je problém jinde, spoilery moc nejedou ani ve firefoxu, trvá to, trvá... strááášně dlouho
  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:31

_Tom napsal/a:
...možná je problém jinde, spoilery moc nejedou ani ve firefoxu, trvá to, trvá... strááášně dlouho


To je jedna pulka problemu. Ted jede Groundspeak opravdu jako s hnojem, a nektere obrzky se nevejdou do 15s timeoutu...

Druha vec, zkousel sjem Tis, a nic se mi nezmensuje. Vse je jak ma byt. Ma opravdu ulozeny listing bez nejakych modifikaci, treba kvuli nejakemu Greasemonkey skriptu?
  • 0

#17 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:33

HaLuMa napsal/a:
Druha vec, zkousel sjem Tis, a nic se mi nezmensuje. Vse je jak ma byt. Ma opravdu ulozeny listing bez nejakych modifikaci, treba kvuli nejakemu Greasemonkey skriptu?


Použil jsem GJ v poslední (myslím) verzi - zkusil jsem i smazat listing a stáhnout znovu...
  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:33

[quote]sislakd napsal/a:
- filtr "Resolved Mystery" je chybny, ten co je dodan v instalaci 2.3.0.558 . Problem je v tom ze jen kontroluje jestli ma cache wp ktery je Final Location, ale jiz nekontroluje jestli ten wp ma vubec souradnice. Existuji mraky kesi, kde jsou zadane final wp bez souradnic, napr.

Aha, ja totiz zadny prazdny finalni waypoint nemam, protoze v PQ nejsou. proto jsem si tohoto nevsiml.

(BTW: Resolved mystery je s touto verzi distribuovan poprve...)
  • 0

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:34

S neukladanim polygonu je mi to zahada. Ted jsem si to zkusil u sebe a chodi mi to. :o
  • 0

#20 sislakd

sislakd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2010 - 21:37

HaLuMa napsal/a:
Aha, ja totiz zadny prazdny finalni waypoint nemam, protoze v PQ nejsou. proto jsem si tohoto nevsiml.

(BTW: Resolved mystery je s touto verzi distribuovan poprve...)


staci kdyz si pres geojarry nechas downloadovat a importovat listing treba cache GC2133D, pak narazis i na ten problem s tim Unresolved Mystery.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama