Přejít na obsah


Fotka

GeoGet - LINUX


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
64 odpovědí na toto téma

#21 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2014 - 21:23

Když kliknu na Mapa kešek tak se objeví na chvíli malé okénko - Geoget pracuje, exportuji seznam. A ve Firefoxu se mapa neotevře.


  • 0

#22 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 019 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2014 - 21:28

A jak mas nastaveny prohlizec v geogetu? Pouzivas vychozi, nebo sis tam nejaky nastavil?

 

U te autodetekce si geoget sahne do registru pro asociaci s HTTPS prtokolem, a nalezeny prohlizec spusti. Nevim ale, jestli tohle Wine nejak rozumne emuluje.

 

Pokud v geogetu nastavis nejaky proghram jako prohlizec, pak jej Geoget spusti jako novy proces a v parametru mu preda URL. To by tam fungovat mohlo...


  • 0

#23 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2014 - 21:42

Já mám v geogetu nastavenou operu a geoget jí normálně otevře, jen posílá nefunkční URL. Zatím to mám pořešeno tak, že správné URL mám na liště jako záložku. 

Když jsem teď zkusil nastavit v geogetu jako prohlížeč firefox, tak ho to neotevře. Pokud ho ale otevřu ručně tak se správnou URL mapa funguje.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#24 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2014 - 21:51

HaLuMa:  Prohlížeč používám výchozí, jiný jsem nenastavoval.

Kohout team :  Jak otevíráš mapu ručně se správnou adresou? (např. plugin Checker mi také neotevře, ale ten není tak důležitý)


  • 0

#25 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2014 - 21:59

Musíš správně zadat cestu k souboru geoget/map/mapa.html

V mém případě je to: file://localhost/home/user/PlayOnLinux's%20virtual%20drives/virtual_geoget/drive_c/users/user/Application%20Data/GeoGet/map/mapa.html?lat=50&lon=14&name=HOME


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#26 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2014 - 22:34

Kohout team:  tak jsem soubor mapa.html našel a mapa se mi otevřela. Děkuji za radu.

Je to sice trochu složitější, ale mít to jako záložku je dobrý nápad. 


  • 0

#27 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2014 - 5:49

Není to zrovna elegantí řešení, ale funguje.

Ale třeba někdo poradí, jak změnit ten parametr s URL.

 

Firefox jako výchozí prahlížeč v geogetu nastavíš tak, že do políčka výchozí prohlížeč zadáš: Z:\usr\bin\firefox 

Tím s ti bude prohlížeč otvírat automaticky, jen s tou nefunkční URL.

Včera jsem tam měl překlep, dnes mi to chodí i s firefoxem. Tak snad to bude fungovat i v Ubuntu.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#28 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 019 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2014 - 7:12

Geoget to url kontruuje zak, ze vezme c3stu k datovemu adresari a k nemu prida konec s odkazemna cachemapu. Ta cesta musi byt spravna, jinak by cely geoget nefungoval.
Problem bude spise ten, ze je to cesta z pohledu windows aplikace a funguje jen v emulovane aplikaci. Tedy kdyby spusteny prohlizec byl take z windows a ne z linuxu, mozna by to chodilo.

Nabizi se otazka, jestli nejde dat cely datovy adresar nekam jinam, nekam, kde cesta k nemu bude stejna jak pro linux, tak pro wine?
  • 0

#29 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2014 - 7:43

Vytvorenim vhodneho linku by to melo jit, napis jake url leze z Geogetu.


  • 0
MaFa

#30 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2014 - 9:10

Z geogetu mi leze URL:

file://localhost/C:/users/user/Application%20Data/GeoGet/map/mapa.html?lat=49.809417&lon=14.269&name=Knin-Hrastice%20nadrazi

 

Funkční URL je:

file://localhost/home/user/PlayOnLinux's%20virtual%20drives/virtual_geoget/drive_c/users/user/Application%20Data/GeoGet/map/mapa.html?lat=49.809417&lon=14.269&name=Knin-Hrastice%20nadrazi


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#31 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 372 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2014 - 10:56

Tak to by melo zafungovat

ln -s /home/user/PlayOnLinux's\ virtual\ drives/virtual_geoget/drive_c /C:

To by melo vytvorit link tak, aby geogeti url fungovalo


  • 2
MaFa

#32 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2014 - 12:13

Díky, to vypadá slibně. Sice mi to zatím nefunguje, ale až budu mít chvíli čas, tak to zkusím nějak zprovoznit.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#33 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2014 - 14:05

2MaFa: moc děkuji za nakopnutí. Po vytvoření symbolického odkazu v kořenovém adresáři, odkazujícího na "C:", geogetí mapa kešek funguje.  :)

Holt jsem lama a nad touto jednoduchou "mysterkou" bádám (nepříliš intenzivně) už půl roku.  :lol:

Ještě jednou díky.


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#34 sisterrys

sisterrys

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2015 - 0:47

Ahoj.

Mam novej NB a na něm Linux MINT. pres WINE jsem nainstaloval GG, dodal pluginy co mam na ivelkým PC, Přihlásil se přes GC Liive.

 

No a při aktualizaci nových keší se přihlásí na stránky a pak naskočí okno s výsledky že našel 0 keší.  Přitom jich chybí ještě kolem stovky.

 

Nevíte co je špatně?  Předem díky za radu.


  • 0

#35 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2015 - 11:58

Co přesně znamená "aktualizace nových keší"?

Svojí databázi keší si z velkého PC do té nové instalace GG zkopíroval?


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#36 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2015 - 12:01

a databázi jsi si aktualizoval přes Geocaching live?


  • 0

#37 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 297 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2015 - 12:10

Hele, ale napsat to staci jen do jednoho tematu, nemusis to psat vsude. ;)


  • 1

#38 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 200 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2015 - 12:56

Ted jsem to vyzkousel, po pouziti funkce Stahnout nove kese se stahla jedna nova mysterka a cca 1000 kesi se aktualizovalo. Takze na mem Mintu vsechno funguje. Prihlaseni probehlo korektne?


  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com


#39 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2015 - 22:00

Ahoj.

Mam novej NB a na něm Linux MINT. pres WINE jsem nainstaloval GG, dodal pluginy co mam na ivelkým PC, Přihlásil se přes GC Liive.

 

No a při aktualizaci nových keší se přihlásí na stránky a pak naskočí okno s výsledky že našel 0 keší.  Přitom jich chybí ještě kolem stovky.

 

Nevíte co je špatně?  Předem díky za radu.

 Psal jsem to za dceru na jejim novým NB.
  Muj profil na mým PC je OK

 

Co přesně znamená "aktualizace nových keší"?

Svojí databázi keší si z velkého PC do té nové instalace GG zkopíroval?

  Na ext. disku měla jen rok starou zálohu databáze a seznamu keší. Ty nový asi vzali za svý v kleknutým stroji.

  No použil jsem klasicky funkci  => Databáze > Import > "Aktualizovat vaše nálezy" GC Live přihlášen .


  • 0

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 


#40 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2015 - 22:02

a databázi jsi si aktualizoval přes Geocaching live?

Ano.  Použil jsem klasicky funkci  => Databáze > Import > "Aktualizovat vaše nálezy" GC Live přihlášen


  • 0

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka