Přejít na obsah


Fotka

GeoGet - LINUX


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
73 odpovědí na toto téma

#61 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 006 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:06

... coz by vysvetlovalo ten problem s instalaci pluginu webovym tlacitkem. To totiz jede take pres clipboard.

 

Externi cachemapa by nemel byt problem, to je proste lokalne ulozena webova stranka otevrerna v cimkliv. Problem jsou integrovane mapky, takove ty, klde se da treba rucne kreslit polygon a tak. Ty jsou delane v EmbeddedIE, a pouzite knihovny opravdu vyzaduji nejaky neprehistoricky IE.


  • 0

#62 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 15:22

Geoget mi v Linux Ubuntu funguje dobře. Mapy i Keškomapa také fungují, určitě jsem si IE 8 pod wine neinstaloval.

Jen pro zajímavost, okruh mého hledání exportuji v gpx (do 1000 kvůli Dakotě) a zbytek bez těchto v POI.


  • 0

#63 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 18:16

Take pouzivam na Linux Mint. A zatim v pohode
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#64 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 19:19

Tu nefunkční spolupráci GG s clipboardem potvrzuji, to mi nikdy na žádné linuxové distribuci nefungovalo.

 

Pak je tady ještě ten problém s otevíráním správného odkazu s mapou, který se dá vyřešit symlinkem, jak zmíněno na druhé stránce tohoto vlákna.

 

A pokud by někdo náhodou řešil automatické vypínání a zapínání Dropboxu při spuštění GG, tak mě se osvědčilo spouštět GG takto:

#!/bin/bash
# Vypne Dropbox a spustí Geoget. Po zavření Geogetu spustí Dropbox.
dropbox stop
env WINEPREFIX="/home/user/.wine" wine C:\\windows\\command\\start.exe /Unix /home/user/.wine/dosdevices/c:/users/Public/Start\ Menu/Programs/GeoGet/GeoGet.lnk| cat
wineserver --wait
dropbox start


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#65 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2016 - 10:03

Obcas taky pouzivam GG na Mintu a nikdy jsem nemela vetsi problem. Jen musim bejt z urcitejch duvodu spis na widlich, takze Mint je spis v pozadi.


  • 0

#66 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2020 - 19:31

Chtěl jsem se zeptat uživatelů GeoGetu kteří ho používají pod Linuxem v distribuci Ubuntu jestli se jim ho daří aktualizovat na nejnovější verzi.

Roky jsem s tím neměl problém, jen v posledních pár měsících mi při pokusu o aktualizaci vyskakovací okénko hlásí:

"Tento produkt nepodporuje verzi MS Windows, která běží na Vašem počítači"

I když v konfiguraci Wine pro program geoget.exe změním verzi Windows na nejnovější, nepomůže to.

Verzi kterou mám v počítači - 2.10.9.810

 

Kdyby někdo věděl jak tento problém vyřešit, byl bych moc rád za rady.


  • 0

#67 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 006 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2020 - 20:16

Posledních pár verzí je tam nový instalátor, který už nepodporuje WinXP. (Ty už nejsou Geogetem podporovány dlouho) Tak to s tím bude souviset. Asi to wine vrací moc nízkou verzi Windows. Mělo by to být Vista a novější.

Každopádně tu simulovanou verzi Windows musíš nastavit nejen pro samotný geoget.exe, ale i pro ten instalační program, ne?

Co ti to tam vlastně nabízí za verze Windows?
  • 1

#68 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2020 - 20:40

Já jsem si nedávno všiml, že mi přestal jít aktualizovat GG na starším notebooku s 32bit Debianem. Moc času jsem tomu nevěnoval, ale nepodařilo se mi to vyřešit. Naopak v 64bit Debianu mi aktualizace GG chodí bez problémů a ani verzi Windows jsem ve Wine nijak nenastavoval. Stejně tak v 64bit Ubuntu, které jsem náhodou asi před týdnem zkoušel mi instalace GG fungovala. Na verzi Wine můžu když tak kouknout zítra.


  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#69 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2020 - 22:58

Posledních pár verzí je tam nový instalátor, který už nepodporuje WinXP. (Ty už nejsou Geogetem podporovány dlouho) Tak to s tím bude souviset. Asi to wine vrací moc nízkou verzi Windows. Mělo by to být Vista a novější.

Každopádně tu simulovanou verzi Windows musíš nastavit nejen pro samotný geoget.exe, ale i pro ten instalační program, ne?

Co ti to tam vlastně nabízí za verze Windows?

 - za verze Windows se mi nabízí snad všechny od XP po W10 a zkoušel jsem všechny

 - co se tká nastavení instalačního programu, tak to jsem nezkoušel = podívám se na to, ještě nevím ....

 - jen pro info pro Kohout tým = verzi počítače mám 64 bit


  • 0

#70 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 006 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2020 - 7:15

Tam jde o to, že Geoget při aktualizaci stáhne z webu normální instalační soubor, který spustí a Geoget se ukončí. A ten samotný instalátor teď nově chce alespoň Vistu. Takže ta hláška podle všeho pochází právě z pokusu spustit ten instalační soubor, tedy geogetsetup*.exe
  • 1

#71 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 135 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2020 - 8:44

Používám wrapper kolem Wine - PlayOnLinux.

 

V nastavení jsem si musel změnit verzi z XP na novější (jak tu už ostatně zaznělo).

A upgraduju stažením exe z webu a přeinstalací, ne kliknutím z Geogetu, který to nabízí.


  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

 

#72 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2020 - 9:10

Verzi kterou mám v počítači - 2.10.9.810

 Na notebooku, kde mi instalace GG nefunguje je Wine 1.8.7

Na počítači, kde mi to funguje mám Wine 4.0

 

Tak bych zkusil novější verzi Wine.


  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#73 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 006 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2020 - 10:21

Ano, rucnim stahnutim novejsiho instalatoru a rucnim spustenim se dosahne uplne stejneho efektu, jako aktualizacnim tlacitkem z aplikace.


  • 1

#74 Keres

Keres

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2020 - 17:00

Děkuji moc všem za rady.

Pomohlo až nastavení pro celé Wine (mám verzi 5.0) - standartní na Windows 7.

To jsem původně dělat nechtěl (na vyšší verzi Windows jsem měl v úmyslu nastavit jen Geoget), říkal jsem si když je ve Wine standartně nastaven Windows XP - tak to má nějaký důvod.

Doufám že jsem si jiné aplikace běžící pod Wine nerozhodil, že poběží stejně dobře jako nyní aktualizovaný Geoget.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama