Přejít na obsah


Fotka

Mapa nálezů podle kraje či okresu


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
263 odpovědí na toto téma

#41 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 932 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2010 - 12:12

Daku: nejpodstatnejsi vec aby to korektne ukazovalo ty procenta je mit v GeoGetu CELOU CR! pokud to tahas pres volbu "importovat vsechny vlastni nalezy" v autostatu, tak to taka jen nalezeny kese a ne ty nenalezeny..
  • 0

#42 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 483 příspěvků(y)

Publikováno 18 červenec 2010 - 13:58

Aha, tak v tom to je, natáhla jsem si do GG jen PQ svých nálezů. Díky :-)
  • 0

#43 messekuba

messekuba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2010 - 15:43

Me by se moc libilo rozdeleni ty mapky podle katastralnich uzemi jak odkazoval honny na wikipedii :). Cim mensi oblasti, tim delsi zabava. Momentalne vybarvuju mapu okresu. A tohle vybarvonani kú v Praze by me asi pritahlo vic kesovat po Praze. Bohuzel se obavam ze moje znalosti jsou v tomto zadne, takze asi moc nepomuzu, cili asi muzu jen dal snit :D
  • 0

#44 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 956 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2010 - 17:02

Jeslli jsou polygony KÚ, pak by se asi dala vytvořit mapka Prahy podle KÚ a sloučením i podle MČ...
  • 0

#45 PaHa

PaHa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 11:28

V mapě okresů se mi nezobrazují všechny, potíže dělají ty s diakritikou v názvu, kupř. Plzeň město, Litoměřice, Děčín. Poradí někdo, co s tím?
  • 0

#46 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 798 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 12:32

Vyskusaj tento program,
Download MyFound
Za chvilku som mal tvoje udaje stiahnute a vyhodnotene,
pozriet si to mozes tu
Samozrejme je to generovane pod mojim kontom, preto sa tam mnohoe udaje vztahuju k mojim domacim suradniciam...

  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#47 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 060 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 16:53

sobikovi napsal/a:
Jeslli jsou polygony KÚ, pak by se asi dala vytvořit mapka Prahy podle KÚ a sloučením i podle MČ...


To mi pripomina... polygony katastralnich uzemi prahy by nemel byt problem.

Bohuzel, mestske casti nevzniknou jejich sloucenim, protoze hranice mestskych casti se nekryji s katastralnim uzemim! Podivej se treba na Bubenec. A to je ten problem. Stale nemam zadne polygony pro mestske casti, stacilo by (predpokladam) podle NUTS-4.

Pokud je tu nekdo, kdo by to z nejakeho GISu byl ochoten vytahnout, byl bych vdecny. Ja si je koupit opravdu nemohu. :/
  • 0

#48 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 17:24

V mapě okresů se mi nezobrazují všechny, potíže dělají ty s diakritikou v názvu, kupř. Plzeň město, Litoměřice, Děčín.
Poradí někdo, co s tím?

Můžeš si vyplnit profil aby ukazoval na gc.com at se muzeme podivat jak to vypada a neradime naslepo.
  • 0
MaFa

#49 PaHa

PaHa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 17:53

klama napsal/a:
Vyskusaj tento program,
Download MyFound

Vypadá to moc dobře, ale negeneruje mi to statistiky TB a GC
  • 0

#50 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 18:02

Smaz tag CZ okres a vygeneruj znova pluginem CZ kraje a okresy. Tagy se mazou v Tools->Setings->Tags.
  • 0
MaFa

#51 PaHa

PaHa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 18:32

zkusil jsem, stále špatně
  • 0

#52 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 798 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 18:40

Hm, nikto nesignalizoval problem... a mne to ide...:) Mas zatrhnuty prislusny checkbox pri tabulke 25 Trackovatelne predmety? Pozri ci sa Ti stiahol subor tbgc.htm do adresara program\tmp\paha\ a ak ano a stale to nejde posli mi pls subor tbgc.htm na mozigo(zavinac)zubor.net - pozrel by som co je na nom zvlastne.
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#53 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 060 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 18:53

Klama prestane vyrabet off-topicy, a bude si resit problemy se svymi programy jinde, nez v diskuzi ke Geogetu. Dekuji.
  • 0

#54 MaFa

MaFa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 383 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 19:26

Tak to máš asi špatné polygony, zkontroluj si adresář data\polygon\CZ okresy jestli obsahuje stejné soubory jako distdata\polygon\CZ okresy. Jestliže ano a názvy vypadají česky, tak je problém někde ve Windows.
  • 0
MaFa

#55 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 060 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 19:37

Pokud mas Windows7, pak nejcastejsi problem byva s jednou neprijemnou chybou Windowsu - predinstalovana Windows7 maji chybne nastavenu kodovou stranku pro cestinu. Vysledek je, ze konverze kodovani nefunguje v Geogetu spravne. Dluzno dodat, ze to neni problem Geogetu, blbne i mnoho jinych apliakci! Chyba se projevuje v Geogetu treba tim, ze se do tech tagu zapisuji nazvy okresu spatne, nejcasteji s odstranenou diakritikou. Reseni je: Ve windows prepnout na anglictinu, potvrdit, a prepnout zpet na cestinu. Tim se vse nastavi uz spravne. Po teto akci je nutno smazat ty tagy s nazvy okresu a nechat je pridelit znova.
  • 0

#56 PaHa

PaHa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 19:38

nemám adresář data, jen distdata, tam jsou okresy pojmenovány česky... co kdybych je přepsal bez diakritiky?
  • 0

#57 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 060 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 19:43

adresarem data byl myslen tvuj datovy adresar, tedy tem, ktery se ti ukazuje v okne Geogetu vpravo dole...
  • 0

#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 060 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 19:43

A prejmenovavat je spatne. Cele je to delane prave na verzi s diakritikou, a tak to ostatnim funguje!
  • 0

#59 PaHa

PaHa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 19:49

bohužel ani to nepomohlo... mám Win7
  • 0

#60 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 060 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2010 - 20:52

Pak jsi to neudelal presne tak, jak jsem napsal. je treba prepnout widnows do anglictiny a pak zpet do cestiny. Ne jen precvaknout volbu, ale opravdu potvrdit pres OK, a pak zpet na cestinu. Nezapomenout nastavit kodovou stranku pro ne-unicode programy na CP1250. A az pak je treba smazat kategorii tagu s okresama a nechat je priradit znova. Nove prirazene nazvy okresu by v Geogetu mely byt videt spravne s diakritikou! (ve zobrazenem listingu a v okne na meneni tagu)Pokud tomu tak neni, nebo je diakritika chybna, pak nebyly predchozi kroky provedeny spravne a nemuze to fungovat! Pokud je cestina spravne, pak to uz i v ggstatu musi chodit tak, jak to chodi vsem ostatnim.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama