Přejít na obsah


Fotka

Oregon x00 firmware 3.81 beta


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
30 odpovědí na toto téma

#1 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 231 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2010 - 22:59

Changes made from version 3.80 to 3.81:

* Added brightness adjustments for BirdsEye imagery.
* Improved WAAS performance.
* Improved speed, trip odometer, and stopped/moving time data fields while in low velocity.
* Fixed issue with map POI's showing twice for a single point.
* Fixed elevation profiles to always use the most detailed DEM data loaded.
* Fixed issue with calculator % function.

Ke stažení zde

EDIT: Verze GPS chipsetu nám poskočila na číslo 4.46. Mimo jiné KONEČNĚ zmizely ty otravné zelené tečky u některých mapových POI (komín, pomník apod.) !
  • 0

#2 Kuprum

Kuprum

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2010 - 23:04

Dík za upozornění.B)
  • 0

#3 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2010 - 2:55

Díky novému fw jsem měl opět s TYPky Topo Czech 3.1 (Pro) o zábavu postaráno. Jelikož je opravdu konečně odstraněn problém s překrýváním mapových POI tečkami, znovu jsem v TYPku mohl povolit popis POI bodů v mapě ... tzn. v Oregonu můžete teď opět povolit nebo zakázat zobrazování názvů významných bodů (např. kostelů, kulturních objektů, restaurací, úřadů, obchodů, škol, atd.) přímo v mapě a nemusíte se do těch objektů strefovat špendlíkem, abyste se dozvěděli jeho název ... ani u výše zmíněných objektů, ale není zobrazování stoprocentní (to závisí na tom, jestli je POI bod "pojmenován" výrobcem mapy)


Nastavení \ Mapa \ Detaily ... \ Velikost písma ... \ Mapové POI

Setup \ Map \ Advanced Map Setup \ Text Size \ Map Points


Pro správné zobrazení použijte nejnovější FW pro Oregon a nejnovější verzi TYPků #5-2 ...v mém podpisu
  • 0

#4 Agent.

Agent.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2010 - 19:21

už zase beta? :o :@ :| Mno myslím že ještě počkám na další reakce
  • 0
Mazel: Garmin Oregon 300
Mapset: TOPO Czech 2011 PRO a další
SW: GSAK 8.x.x.x. + Garmin MapSource 6.1x.x.

#5 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 0:54

Jasně ... všichni počkáme, nikdo to nevyzkouší a pak určitě uvidíme co to udělá :D Jen tak mimochodem, loni od ledna do července nevyšlo nic jiného než 10 beta verzí za sebou ... B)
  • 0

#6 NufNufTeam

NufNufTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 9:36

Dnes jsme vyzkoušeli novou verzi firmware v praxi. Vše šlapalo jak mělo. Nevím, zda-li to je jen náš pocit, ale Oregon šlapal rychleji než předtím - takže v tuto chvíli spokojenost.
  • 0

#7 ondras28

ondras28

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 20:16

Chtěl jsem se jen zeptat, jak na tom byly dřívější bety. Stalo se někdy, že by byl software opravdu chybový a nějakým způsobem dělal problémy?
  • 0

#8 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 20:49

To si nemyslim. Spis naopak se obcas stavalo, ze pak betu vydali jako oficialni release bez jakychkoliv zmen (krome cisla verze).
  • 0

#9 HuntBehind

HuntBehind

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2010 - 21:15

Ale tak jako jasně že ne všechny bety a ostrý verze se povedly ;-) Na odkazu níže je 2x "not recommended" beta firmware a 2x "not recommended" ostrá verze ... což byly asi dost závažný věci, blbej signál, padání, tuhnutí ... a pak dost fw se spoustou menších problémů, který ale nebyly nijak fatální ... a když už byl opravdu nějakej velkej průšvih, nová verze byla obvykle do pár dní...že by se dělal hromadnej downgrade se stalo cca 2x a to už je hodně dlouho ...

http://garminoregon....Version History

...každopádně s touhle betou nemám zatím problém ...
  • 0

#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 8:50

Souhlasim s HuntBehindem. Neni programu bez chyby a fw neni v tomto ohledu zadna vyjimka. A s touto betou taktez nepozoruji zadny problem. To jen aby se tu take ozvaly nejake pozitivni hlasy :)
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 Bombis-27831

Bombis-27831

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 11:37

Zatim jsem s novým fw odlovil 2 krabky o víkendu a vše bez problému. Jenom napoprvé delší načítání družic, ale to mohlo být i přesunem s vyplou Gps o 50 km. Mapové POI mam od začátku vypnuté, takže nemužu posoudit rozdil.
  • 0

#12 marekl

marekl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 883 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 13:40

ondras28 napsal/a:
Chtěl jsem se jen zeptat, jak na tom byly dřívější bety. Stalo se někdy, že by byl software opravdu chybový a nějakým způsobem dělal problémy?


V roce 2008 vyšel firmware pro Garmin Colorado, který za určitých okolností zablokoval přístroj tak, že byl potřeba zásah servisu. Osobně se mi to stalo první den na dovolené, tak si raději teď dávám pozor a nové firmwary neinstaluji před žádnou větší akci nebo bez zkušeností ostatních, že jim všechno jede.
  • 0

#13 Dave.g

Dave.g

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 610 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 17:35

marekl napsal/a:
Osobně se mi to stalo první den na dovolené, tak si raději teď dávám pozor a nové firmwary neinstaluji před žádnou větší akci nebo bez zkušeností ostatních, že jim všechno jede.


No já taky nikam nespěchám, ale je fakt že říct si tohle všichni tak se nikam nehneme :D.
Ale tak jako tak, testujte testujte, kdyby mě to před víkendem spadlo tak jsem v .... takže nemám důvod spěchat :)
  • 0

#14 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 31 květen 2010 - 20:41

3.81 vypadá dobře. Dnes jsem ji taky vyzkoušel.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#15 MarHan

MarHan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 371 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 21:52

JJ proti predchozi verzi zatim ani jednou nespadlo...
  • 0
Garmin Oregon 650, Samsung Galaxy S + Locus + GSAK

#16 djw

djw

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2010 - 22:09

moc bych priviital, kdyby zase primigrovali nazpet k ukladani, resp. archivovani zaznamenanyych tras. to pred asi tremi verzemi na chvili spustili a pak to zarazili. neviiim proc...
  • 0

#17 Kitotik

Kitotik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 6:11

Tak jsem si taky nahrál novou beta verzi, k tomu si nahrál 3 nové soubory (*.gpx) s poklady, od posledního puštění GPS - OREGON 300, jsem se přesunul cca 100km a nějak ne a ne najít satelity. Proto bych se Vás rád zeptal zda je normální, že po shora uvedených úkonech bude trvat delší dobu, než se GPS přihlásí. Děkuji za informace.
  • 0
OREGON 450t PRO

#18 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 01 červen 2010 - 8:13

Tak to bude tím, že se přehrál i firmware pro GPS. Pokud se totiž mění, načítá si navigace znovu almanach a to může trvat. Jednou se mi stalo, že jsem provedl upgrade na místě bez signálu a navigace blbla. Musel jsem doma pak udělat downgrade, načíst satelity, upgrade a o5 načíst satelity.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#19 sundin

sundin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 8:15

Já hlásím zatím bezproblémový chod. Satelity nalezeny téměř okamžitě a oproti předcházející verzi šlape oregon daleko rychlejc.
  • 0

#20 Kitotik

Kitotik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2010 - 8:30

XiXi_team napsal/a:
Tak to bude tím, že se přehrál i firmware pro GPS. Pokud se totiž mění, načítá si navigace znovu almanach a to může trvat. Jednou se mi stalo, že jsem provedl upgrade na místě bez signálu a navigace blbla. Musel jsem doma pak udělat downgrade, načíst satelity, upgrade a o5 načíst satelity.

Upgrade provádím doma v pokoji, kde není signál GPS. Jestli tomu tedy dobře rozumím, tak postup by měl být následující - nahrát novou verzi do GPS. Potom odejít na dobré místo s příjmem signálu, kde pustit GPS aby se upgradovala? Předpokládám, že teď bude stačit na dobrém místě GPS nechat přihlásit a mělo by být vše OK? Díky
  • 0
OREGON 450t PRO




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama