Přejít na obsah


Fotka

Nova CacheMapa


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
189 odpovědí na toto téma

#141 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 562 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 11:11

Zabaged je Základní Báze Geodetických Dat, podklad pro všechny podrobné mapy 1:10000 a výš. Otázkou je, jak často je aktualizovaný v té WMS službě. A pochopitelně, i když je vektorový, zde na této službě je vyrastrovaný. Což znamená, že neexistuje už možnost vypínat si některé vrstvy, nebo přidávat (určitě nepublikují všechno).

Abych řekl pravdu, z ČUZK používám (pro práci) katastrálky, ortofoto a topomapy. To, co je zde na této ukázce od mikeanta, jsou topomapy, ne přímo Zabaged. Soubor několika map v různém měřítku, automaticky přepínaný podle zoomu. A to jsem tady nadhazoval už hodně dávno, nepovedlo se to. Možná je to tím, že to není klasická WMS, ale WMTS, tiled, stahovaná ve formě předpřipravených dlaždic. Mě se to nepovedlo a někomu se pak povedlo místo toho přidat ZM10, což je jen jeden zoom, desetitisícovka.

A ještě abych upřesnil: jednalo se o skript GME, do cachemapy jsem to nezkoušel. Nevím, jestli by to šlo. Jde o veřejnou službu, jen nevím, zda to technicky jde.


  • 0

#142 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 645 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 13:26

Nevim, v cem je treba podrobnejsi nez mapy.cz, nicmene co jsem se tak letmo koukal, tak mi prisla teda hodne stara...

 

Tak koukni na obrázek (záměrně jsem vybral lokalitu, kterou dobře znám). Na mapy.cz chybí spousta cest, které tam skutečně jsou. Cesta na vrchol Vysokého Ostrého není zahnutá čára, ale klikatice. Takových příkladů je spoustu. Na mapy.cz nejsou zakreslené skály (jen symbolicky), ani srázy na vrcholku. Prostě ten rozdíl je markantní Přirovnal bych to k rozdílu mezi mapami CZ TOPO a CZ TOPO PRO.

 

Chceš více příkladů? Koukni na okolí obce Štrbice, zejména ty dva kopce severovýchodně. Nedávno jsme tam byli a skutečnost daleko více odpovídá té na mapách CUZK. Na mapy.cz se to tváří jen jako dva nevinně vypadající kopce.

 

Když už jsme tu, koukni jižně od Štrbic na okolí Štrbického vrchu (modří už vědí :) ). Kdybych věděl, že tam vede skoro až pod kopec cesta, nebral jsem to za šipkou...

Přiložené miniatury

  • ostry.png

Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 14 květen 2014 - 13:27

  • 1

#143 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 13:53

Tak se pro zmenu koukni treba na silnici R6 z prahy... kde je? nikde! A to je trochu dulezitejsi vec, nez nejaka lesni cesta, ktera bude za ta leta stejne zarostla. Tamtez treba obchvat Uhnoste, nikde po nem nejsou ani pamatky.


  • 0

#144 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 14:04

Ano, ta mapa je zastaralá minimálně nekolik let a nová výstavba/cesty tam chybí. Na druhou stranu má podrobnější vrstevnice a prokreslení terénu, takže na pobíhání po lese, kde se toho až tak moc a často nemění je dost šikovná. Pro města a silnice jsou jiné mapy vhodnější.


  • 1

#145 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 645 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 14:06

Tak se pro zmenu koukni treba na silnici R6 z prahy... kde je? nikde! A to je trochu dulezitejsi vec, nez nejaka lesni cesta, ktera bude za ta leta stejne zarostla. Tamtez treba obchvat Uhnoste, nikde po nem nejsou ani pamatky.

 

Nojo, silnici R6 z Prahy většinou najdu i v řadě jiných map, ale právě ty cestičky, které jsou pro mně tak důležité, nikde jinde nejsou. Proto jsem myslel, ža jako další alternativa a možnost volby by přidání zmíněné mapy bylo pěkným počinem. Nevím jak moc je to technicky složité, ale udělalo by mi to (a myslím nejen mně) velkou radost.


  • 0

#146 kryshtof

kryshtof

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 77 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 14:11

Ahoj, měl bych velkou prosbu na doplnění podkladové mapy ZABAGED z CUZK do CacheMapy. Je to jedna z nejpodrobnějších map u nás, které znám a určitě by se spoustě kačerů hodila. Používá se jako vrstva třeba tady: http://cmaps.gpsteam.eu/index_cz.html (vpravo rozbalit "Plus" a zvolit mapu "Topo_CUZK").
Děkuji

a nestačí ti ZM10 (což je nejspíš totéž jak na tom odkazu), která je v alternativní keškomapě? (navíc běhá několikanásobně rychleji, než na tom odkazu)
  • 0
Motorola MB526 Defy+ (Locus) + Qstarz BT-Q1000X a geopesa Naru

#147 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2014 - 14:11

maji-li tileserver kompatibilni s Googlemaps, pak to neni problem.


  • 0

#148 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 645 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2014 - 7:22

a nestačí ti ZM10 (což je nejspíš totéž jak na tom odkazu), která je v alternativní keškomapě? (navíc běhá několikanásobně rychleji, než na tom odkazu)

 

Abych pravdu řekl,tak alternativní keškomapa mi nějak nesedla - humpolácké překynuté ikony, absence street-view, atd.

 

Myslel jsem, že když ta topo mapa od CUZK funguje na mnou odkazovaném webu, musí fungovat i v CacheMapě. Jak zjistím kompatibilitu tileserveru?


  • 0

#149 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 562 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2014 - 8:13

Jak už jsem napsal, ZM10 je vlastně nejvyšší zoom těch topomap od ČUZK ( vše je to odvozeno od Zabagedu). Obojí jsou standardní veřejné WMS služby, ale topomapy jsou WMTS. Jak by bylo možno dostat je do konkrétní mapy, nevím. Jsou volně k použití, jejich zneužití brání logo ČUZK, které se objevuje ve všech dlaždicích.


  • 0

#150 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 703 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 11:37

Zdravím, mám menší problém s mapu.

Nastavil jsem si vše dle návodu.

Mapa se mi otvírá standardně v Opeře, ale já bych jí chtěl přesměrovat do chorme.

Kde se to dá udělat?


  • 0

#151 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 15 únor 2015 - 12:06

Mapa se standardne otevira ve vychozim prohlizeci podle nastaveni operacniho systemu. Ale v nastaveni Geogetu si muzes nastavit prohlizec jaky chces.


  • 0

#152 fille.n15

fille.n15

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 12:47

Ahoj,

 

chtel bych se zeptat, jestli ma cachemapa nekde schovane globalni nastaveni. Konkretne bych chtel defaultne vypnout zobrazeni waypointu, ktere jsou super, ale pouzivam je jen zridka a pak taky bych si chtel zmenit hodnotu zoomu pro seskupeni bodu na mape.

 

Druha otazka je, zda-li se planuje automatizace tlacitka refresh, jestli to je vubec mozne :-)

 

Dik.


  • 0

#153 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 868 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 14:36

Hodota zoomu lze zmenit v nastaveni Tools - Settings, pamatuje si to pro pristi spusteni. Zobrazovani WP zatim vypnout nejde, vzdy se zacina s implicitnim zobrazenim.

 

Co si predstavujes pod pojmena "automatizace tlacitka"? Kazde tlacitko je z principu rucne ovladane, tak jaka automatizace?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 01 květen 2015 - 14:37

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#154 fille.n15

fille.n15

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 44 příspěvků(y)

Publikováno 01 květen 2015 - 23:02

pod tim jsem si predstavoval automaticky refresh po jakekoliv zmene v tools. Takze by tam to tlacitko vlastne nemuselo ani byt :-)


  • 0

#155 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2015 - 6:07

Tak o tom se uvažuje. Ale ne slibuji nic.
  • 0

#156 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 906 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2015 - 9:54

tak ono jak se uvazuje o cim dal interaktivnejsi mape, by treba casem slo, ze by mapa pracovala v navaznosti na filtry.

ne ze by se nejdriv vyfiltrovalo a pak exportovalo do mapy, ale ve vychozim by si mapa pracovala se vsim a nebo by si clovek zapnul filtrovane hledani a mapa by pracovala jen s tim, co propadne nastavenym filtrem. a pak by slo uplne zrusit jeste filtrovani wpt v mape.. ale to je zatim hudba budoucnosti :)


  • 0

#157 MK1MK1

MK1MK1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2015 - 9:25

Mně nefunguje zobrazení keší na mapě, ani z menu Seznam ani z ikony. Seznam mám přitom zobrazený se staženými kešemi. Používám IE a W7. V čem by mohl být problém?


  • 0

#158 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2015 - 9:36

Nepovolil sis Geoget ve firewallu. Prohlizec musi mit povoleno komunikovat s Geogetem.


  • 0

#159 MK1MK1

MK1MK1

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2015 - 11:08

Bohužel to nefunguje nadále. Mám Windows firewall a do něj jsem přidal program geodet.exe a nic se nezměnilo.


  • 0

#160 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 496 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2015 - 11:14

Tak se ten program ale nejmenuje. ;)

 

Chtel jsi vedet, v cem by mohl byt problem. V cem ale je problem prave u tebe, to opravdu na dalku nemohu zjistit. Ani jsi poradne nenapsal, co ti to presne dela, nedela. Ukaze se ti prazdna mapa? Neukaze se vubec? Zmackl jsi vubec to tlacitko na mape, ktere tam ty kese zobrazi? Mas tam vubec kese, ktere jsou zobvrazitelne? Opravdu vsechny ty kese projdou nastavenym filtrem v mape? Opravdu se koukas na mape tam, kde ty kese maji souradnice? Atd. atd.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 11 listopad 2015 - 11:15

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama