Přejít na obsah


Fotka

Novy obrazec - Knoflík


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
133 odpovědí na toto téma

#41 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 9:39

Původní myšlenka byla najít s pomocí GPS krabici, krucinál. Zase někdo s patentem na moudro, kterej ví, co je smyslem :( Že se jich ale vyrojilo... Bubbu, skvělej popis. Hele, kdybych měl v létě trochu času navíc: o který keši v Jizerkách že to byla řeč?
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#42 bohouscl6

bohouscl6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 10:05

krejcarci napsal/a:
Tak mám pocit, že keškolov nám postupně degraduje na kešosběr. Původní myšlenka o návštěvě míst, na které někdo chce upozornit se zvrhává ve zvrhlý sběr bodů. Vznik sérií mi nijakou radost nedělá, protože po nějaké době budeme mít na každé zajímavější trase mraky plastových krabiček bez jakéhokoliv smyslu s výjimkou snadného sběru bodů a možná pobytu na čerstvém vzduchu. Doufám, že vlastníci těchto sérií se o úklid plastů postarají, až je to přestane bavit udržovat.


[ironie] Děkujeme za cennou připomínku i použitou terminologii [/ironie].


Tak mám pocit, že keškolov nám postupně degraduje na kešosběr


I kdyby tomu tak bylo (jako že není), odpověď zní : No a ?

Každý si na této zábavě hledá to svoje. Pokud prováděním svého pojetí neubližuje ostatním, nevidím na tom nic špatného. Ale je to jen _POCIT_


Původní myšlenka o návštěvě míst, na které někdo chce upozornit ...


Zde se shodneme, my jsme na toto místo upozornit chtěli, resp. chtěli jsme ho dopřát i ostatním. Ale nevadí nám, když někdo lesem prosviští v noci aby jen posbíral bodíky - je to jeho volba, jeho věc a nám je do toho prd.


... se zvrhává ve zvrhlý sběr bodů.


Pokud sběr bodů a tedy hledání krabiček pokládáš za _zvrhlou zábavu_ , pročpak je loguješ a nenajdeš si nějakou méně zvrhlou zábavu, která tě uspokojí více ?


Vznik sérií mi nijakou radost nedělá, protože po nějaké době budeme mít na každé zajímavější trase mraky plastových krabiček bez jakéhokoliv smyslu s výjimkou snadného sběru bodů a možná pobytu na čerstvém vzduchu.


Mám pro tebe návrh : když ti to radost nedělá, tak tam nechoď. Nám to vadit nebude a ty budeš spokojený.

Možná by sis to ale přece jen zkusit měl, pak by tě ty pojmy "snadný sběr bodů" a "mraky plastových krabiček bez jakéhokoliv smyslu" možná trochu opustily, společně s trochou sil.

Délka trasy a proměnlivý terén totiž zcela jistě nenaplňuje tvoji definici "snadný sběr bodů".

Jinak "pobyt na čerstvém vzduchu" může být pro leckoho včetně mne dostatečný důvod, proč se této zábavě věnovat. Dřepěním u PC a čtením diskusí se moje hmotnost nesnižovala, ba naopak. Teprve geocaching mne dokázal skutečně rozpohybovat. Za dobu co se hry účastním jsem se zbavil více než 50 kg nadváhy. Před rokem jsem nebyl schopen ujít bez odpočinku půl kilometru, dnes se spolu s kamarády starám o serii v délce kolem 6 km (+několik mých jiných cache) a zvládám to, pohyb na čerstvém vzduchu mi prospívá. Tvorbou krabiček se snažím vrátit geocachingu alespoň trochu z toho, co mi dal.


Doufám, že vlastníci těchto sérií se o úklid plastů postarají, až je to přestane bavit udržovat.


Starost o to, co bude s našima krabičkama, až nás to přestane bavit - jsi laskavý, ale tohle není tvoje starost.

To je naše starost, my se jí nezříkáme - ba naopak z našich četných dokumentovaných kontrol a průběžně prováděných korekcí je snad dostatečně zřejmé, že se o serii staráme.


Závěrem: neberu ti právo na tvůj názor, ale možná pro mne bude mít větší cenu, když si budu myslet, že přesně víš, o čem konkrétně mluvíš.

V úctě

Bohouš
  • 0

#43 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 12:45

Howgh.
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#44 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 12:58

Citecka napsal/a:
Bubbu, skvělej popis. Hele, kdybych měl v létě trochu času navíc: o který keši v Jizerkách že to byla řeč?


O Pavučince GC16965
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41


#45 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 14:13

To vypadá dooobřee... dá se to udělat z terénu, bez návratu k internetu? soorryyy za OT...
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#46 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 15:34

Šlo nás na knoflík pět a naopak nás bavilo, že byla krabka každých tři sta metrů. Někdy jsme i čekali, až kačeři z předchozí odejdou :-) Byla to zábava.
  • 0

#47 krejcarci

krejcarci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 15:45

Pěkně ste se domě pustili ;-) Mno, každý má právo vyjádřit svůj názor, tak jsem to udělal, nooo. Bohouši, jestli tě netrápí množství plastů po lese, který navíc ještě není ownera, je to názor, který nesdílím. Po párstech odlovených keší mi už nepřijde nijak přínosné pro lidstvo ani pro kačerstvo schovávat pod každý strom jednu krabici, protože do lesa se chodím zejména na houby, na dříví a na klíšťata. Jistě, nějaká ta krabice na turisticky zajímavém místě nám ale přijde vždycky vhod, ale v tomhle množství ? To už si o tobě houbaři budou asi něco myslet, až tě uvidí. Starost o likvidaci plastů v cizím lese po archivaci takové série keše, až to vlastníka nebude bavit? Mno, myslím, že je to povinost a každý by se k tomu měl zavázat dřív, než vůbec začne krabice po lese sázet. Taky by měl v takovémto zvrhlém případě majitele lesa dopředu upozornit. Pokud není např. sám majitel Ing. Vávra. Trocha té občanské uvědomělosti, nic víc, nic míň. PS: Jo a odpad poctivě třídím, jestli tě zajímá tohle
  • 0
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Věc je tam, kde se domníváme, že není a věc není tam, kde se domníváme, že je

#48 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 16:05

Osobně se mi tyhle nové trendy (obrazce na mapě a všeobecně cache úplně všude) nelíbí ale na druhou stranu - jen si blbněte, když vás to baví. Hlavně tím nezabírejte opravdu zajímavá místa. Ovšem to sebevědomí abych tady rozhodoval o tom co je zvrhlé, to bych někdy chtěl mít... P.S. Krejcárku, ty si zjišťuješ kdo je majitelem toho lesa? Bonz za tepla bude?
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#49 krejcarci

krejcarci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 20:55

Jestli je pro tebe přehnaně sebevědomý vyjádřit názor i když není většinový a je někomu nepříjemný .. budiž. Ale opravdu nevím proč tě napadlo "bonzování". Než někomu na pozemek naperu haldu krabic, zjistím si, jestli s tím ten dotyčný taky souhlasí. Není to snad v pravidlech? Nebo přinejmenším v občanském zákoníku? Prostě se mi ty sériovky nějak začínají zajídat. První z nich (tuším že šipka) ještě vypadal jako bezva nápad, ale opičit se dál a dál a znečišťovat tím přírodu se mi nelíbí. Jedna keš s kvalitním listingem je snad víc. Jen názor. OK?
  • 0
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Věc je tam, kde se domníváme, že není a věc není tam, kde se domníváme, že je

#50 bohouscl6

bohouscl6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 119 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 21:19

krejcarci napsal/a:
Pěkně ste se domě pustili ;-)


Hmm, já bych to tak neviděl. Kouknu-li na předchozí příspěvky, byl jsi to ty, kdo se projevil jako první (jak říkají caparti - kdo si začal). Odpověď ode mne je jen reakce, které se málokdo může divit.


Mno, každý má právo vyjádřit svůj názor, tak jsem to udělal, nooo.


Mno, to ti přece nikdo nebere, nebo máš ten pocit ? Jen se s ním někteří z nás neztotožňují, to je zase naše právo, pletu se ?


Bohouši, jestli tě netrápí množství plastů po lese ...


Do toho, co mě trápí a netrápí tobě nic není, copak že se o mě tak staráš ? Divný ...


po lese, který navíc ještě není ownera


Anglicky moc dobře nevládnu, ale jsem si jist, že ten les nějakého ownera nakonec přece jen mít bude. Slovo owner mi google přeloží jako majitel. Tvoje věta přeložená do češtiny tedy zní : "po lese, který navíc ještě není majitele".

Předpokládám ale, že tak jsi to nemyslel, že ti jde o to, že jsem krabičky uložil na místě, které nevlastním. Jsou to moje krabičky z umělé hmotičky a kam si je dávám - proč bych se zrovna tobě z toho měl zpovídat ?

Podíval jsem se zda jsi také nezaložil cache a vida - založil. Ty můžeš zakládat cache a já ne ? Já tvoji krabku odlovenou mám, byl jsem tam, možná ti to místo patří, možná ne, nenapadlo mne to zkoumat. Nerozumím tvému jednání, ale to je samozřejmě jen můj problém.


Bohouši, jestli tě netrápí množství plastů po lese, který navíc ještě není ownera, je to názor, který nesdílím.


Hmm, čtu diskusi zpět - hele napsal jsem někde, to co tu tvrdíš, nebo mi jen účelově podsouváš věty, které jsem neřekl, nenapsal ?


Po párstech odlovených keší mi už nepřijde nijak přínosné pro lidstvo ani pro kačerstvo schovávat pod každý strom jednu krabici, protože do lesa se chodím zejména na houby, na dříví a na klíšťata.


Párset odlovených keší ti dává patent ? Budeme poměřovat kladélka ?

Co TY vidíš pro lidstvo jako přínos je pro tebe zajisté rozhodující věc. Mě to je docela šumák, co si myslíš o vlivu dvacetičtyř krabiček na lidstvo. Je mi fuk, že ty chodíš do lesa zejména na houby, dříví a odlov zvěře. Já mám jiné důvody. Najdou se zcela jistě další, kteří mají svoje vlastní důvody zcela odlišné od našich.


Jistě, nějaká ta krabice na turisticky zajímavém místě nám ale přijde vždycky vhod, ale v tomhle množství ?


Takže nejde o princip (plast v lese je špatný) , ale o množství ? A od kolika krabiček už je to špatně ? 24 small, nebo 12 large - to už je moc ? 47 mikro by ještě prošlo ? 96 nano bys mi asi neschválil, co ..


To už si o tobě houbaři budou asi něco myslet, až tě uvidí.


Chachááá, KAŽDEJ kdo mne vidí, si o mě něco pomyslí. Jsem totiž pohodovej, nádhernej, teď už i hubenej pěknej kluk, vyloženě krasavec, skoro Ivánek :D:D:D

Boha jeho co tobě je po tom, co si o mě bude myslet houbař, až mne uvidí. Už mne viděl bagrista, houslista, doktorka i dromedár. Všichni se na mne usmívali, jen ten dromedár byl ze mne vykulenej. Asi mu někdo řekl, že jsem majitelem několika plastových krabiček.


Starost o likvidaci plastů v cizím lese po archivaci takové série keše, až to vlastníka nebude bavit? Mno, myslím, že je to povinost a každý by se k tomu měl zavázat dřív, než vůbec začne krabice po lese sázet.


Ty jsi neskutečnej. Nikde jsem nenapsal, že chceme serii archivovat, naopak jsem napsal, že se o ni chceme starat dokud nás to bude bavit. Nenapsal jsem, že až nás to přestane bavit, že tam ty krabky necháme. Je mi jedno, co ty si myslíš, že je mojí povinností, já si to budu dělat v rámci pravidel po svém - stejně jako všichni ostatní cacheři na celém tom širém světě.

K celé serii jsme dostali řadu skutečně cenných rad, především od množiny prvních hledačů. Většinu jsme využili a celou serii tím dle našeho názoru zlepšili. Byly to rady ku prospěchu věci, pro usnadnění odlovu a tím k snížení zátěže člověka na přírodu. Nemáme problém poslechnout si argumenty jiných a pokud se s nimi ztotožníme, tak na jejich základě i konáme.

Věc poslední : Knoflík byl můj nápad. Chtěl jsem ho původně realizovat zcela sám. Dnes jsem velmi velmi rád, že jsem pro věc získal mé kamarády, přátele. S vytvořením serie i s její údržbou je velmi práce a jednoho by to docela fest zaměstnalo, nestíhalo by se a v případě např. zdravotních problémů a pod by byla serie bez údržby, což by časem problémy přinést mohlo.

Jenže my jsme na to čtyři. Na Knoflíku nemám 20 krabiček, ale jen 5.

Pokud bych sehnal dalších 16 kamarádů - a nereálné to není - pak by tam každý mohl mít jednu krabičku a přesto by to mohlo obrazec Knoflíku vytvořit. Potom, protože bych tam měl stejný počet krabiček, jako máš ty založených, by to už všechno bylo v pořádku ?

Závěrem: nemám rád tyhlety plkopseudodiskuse. Málokdy vedou k něčemu dobrému, většinou spíše naopak. Možná je na čase toto téma ukončit? Postoje jsme již oba dostatečně deklarovali. je zjevné, že si oba budeme stát za svým a nechceme se protistranou nechat přesvědčit - s tím se asi dá v pohodě žít. Další pokračování je tedy zbytečné a dost možná tím ostatním už začínáme jít na nervy.

Muj návrh : mysleme si každý svoje a nechme to plavat.
Případně to nechme na osobní setkání na nějakém eventu.

Bohouš
  • 0

#51 pes13

pes13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 326 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 21:50

Bohouši, neřeš to. Když jsem poprvé viděl smajlíka, taky jsem na to měl svůj názor. Naštěstí jsem si ho nechal pro sebe a dneska mě štve, že mám odlovenou jen půlku ksichtu. U knoflíku mě mrzí, že tam jsou ty mysterky 4 a ne jedna ;), zase se mě ale líbí, že jste si dali práci s knoflíky a krabky jsou L&L a ne pixly od nějakých sajrajtů. A raději takové krabky v přírodě (pokud se o ně owner stará - a sám jsem viděl, že ano), než blbá mikro u ještě blbější školy. To bych musel řešit blba se stovkou odlovených, který nepochopil, že souřadnice u mé mysterky byly dané předem a já si je nevybíral, a diví se, že místo není nic moc (naštěstí to vyšlo u cesty v lese). P.S. To není nic proti krejcárkům. Jejich názor je legitimní, jen mi ta obrana připadá zbytečná. Stačí si přečíst logy.
  • 0

#52 trotak

trotak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 22:05

Citecka napsal/a:
To vypadá dooobřee... dá se to udělat z terénu, bez návratu k internetu?
soorryyy za OT...


Asi ne, bohuzel. Je tam par otazek na ktery asi zna odpoved na miste malokdo, obcas se da odpoved uhadnout. ja uz to po polovine tak delal a ani jednou jsem se nespletl (nastesti) :-) Ja ji lovil jako mou 96kes, zvladl jsem to sam s autonavigaci za tri dny (na podzim a vetsinou za deste)
  • 0
Půjdeme tudy. Je to sice dál, ale zato horší cesta.

#53 krejcarci

krejcarci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2010 - 22:29

Jojo Bohouši, lepší je to probrat osobně. Na eventu, u piva, to je fuk. Je fajn, že bereš vážně a zabýváš se názory druhých a s kolegy ste zvážili i případný odlišný názor vlastníka pozemku či nějakého místního ekologa. Pak ti teda přeju hodně zdaru při té údržbě nejen pixel, ale i případně poničeného okolí. Taky přeju hodně spokojených lovitelů sérií a bodíků. Body jsou fajn, ale nejsou ten hlavní motiv. Snad. Měj se.
  • 0
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Věc je tam, kde se domníváme, že není a věc není tam, kde se domníváme, že je

#54 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 6:18

krejcarci napsal/a:
Jestli je pro tebe přehnaně sebevědomý vyjádřit názor i když není většinový a je někomu nepříjemný .. budiž. Ale opravdu nevím proč tě napadlo "bonzování". Než někomu na pozemek naperu haldu krabic, zjistím si, jestli s tím ten dotyčný taky souhlasí. Není to snad v pravidlech? Nebo přinejmenším v občanském zákoníku? Prostě se mi ty sériovky nějak začínají zajídat. První z nich (tuším že šipka) ještě vypadal jako bezva nápad, ale opičit se dál a dál a znečišťovat tím přírodu se mi nelíbí. Jedna keš s kvalitním listingem je snad víc. Jen názor. OK?


Já osobně také nemám problém vyjádřit názor který je menšinový ale přece jenom je rozdíl, pokud někdo řekne že se mu to či ono nelíbí nebo jestli něco natvrdo označí za zvrhlé. A pokud tady něco označuješ za zvrhlé a máš nápadnou péči o to, jestli po ownerovi nezůstanou plastové krabice v lese a jestli to není na soukromém pozemku (přičemž sis dal práci abys zjistil komu ten pozemek patří) tak to alespoň mne zavání vyhrožováním. Leda že bys měl stejnou péči i o ostatní cache které jsi našel. Zkrátka mi tvoje reakce připadají dost neadekvátní. Tahle série není nic proti ničemu a dokud názor že to je zvrhlost nebude mít podstatná část geokomunity tak to zkrátka bude legitimní forma geocachingu ať už se to někomu líbí nebo ne.
  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#55 krejcarci

krejcarci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 8:58

když si seš tak jistý, že tvůj názor je názorem většiny, prosím. Já bych si tím byl jistý tak maximálně možná na tomhle fóru, kde jsou lidé, co kešováním žijou. Ale mezi běžnými lidmi, co jim kačeři lezou přes pozemky a ploty, protože si zakladatel prostě dostatečně nezmapoval okolí, si už vůbec jistý nejsem. Borců, co předhodí amatérům polospadlý plot hřbitova k rozebrání díky špatnému hintu je bohužel stále víc. Ale to už je jiná písnička, co nemá s Bohoušem nic společného. Je to především o respektu.
  • 0
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Věc je tam, kde se domníváme, že není a věc není tam, kde se domníváme, že je

#56 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 9:42

Aviatik: legitimní forma kešingu to bude, dokud to nebude proti pravidlům (v rámci kešingu). Většinový názor s tím nemá nic moc společnýho... naštěstí ;) krejcárci: tak respektuj ostatní, krucinál už. Neustále podsouváš pochybné konstrukty, kterých ses na začátku chytil a teď jen nechceš ztratit ksicht :( BTW, všimli jste si, že celý dikuze kolem obrazců jsou apriori O FORMĚ (je to obrazec!!!) a naprosto pomíjej jak obsah, tak lidi za tím? Nejni to krapet na hlavu???
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#57 krejcarci

krejcarci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 9:48

Budu rád, když trochu zmírníš rétoriku. Nevím, proč bych měl něco ztratit? Jakožee ksicht? Jaký konstrukce? Zkus se víc zamyslet opačným názorem (byť ho považuješ za menšinový). Jestli to ještě svedeš, zkus věci vidět taky z pohledu nekačera. Život není naštěstí jen o keších a černobílej.
  • 0
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Věc je tam, kde se domníváme, že není a věc není tam, kde se domníváme, že je

#58 malin

malin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 10:09

to krejcarci:
všichni tady vědí, že nemáš rád serie, takže myslím, že stačí žes to napsal jednou a není třeba o tom dále rozsypávat zbytečný kousky písmen sem na forum; ano máš právo na svůj názor , jenomže - přijde mi hrozně nefér kritizovat kešky či série keší, aniž bys je odlovil , aniž bys znal lokalitu a předpokládám že neznáš ani jednoho z autorů...
  • 0

#59 _Tom

_Tom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 10:36

Citecka napsal/a:
To vypadá dooobřee... dá se to udělat z terénu, bez návratu k internetu?


Kdo na to má, ten to udělá :-)
  • 0

#60 krejcarci

krejcarci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 11:07

to malin: jojo, souhlas, je to nefér, hlavně z pohledu autora, který si s tím dal asi dost práce a proto ho asi hodně štvu. Lovit ji s dovolením nebudu, šel bych třeba někdy na ten krásnej kopec kdyby tam byla jedna vymazlená krabka. Ale o lovce nebude mít z principu bodosběru nouzi, o to se nebojím. O nic víc, než jen předejít dalšímu co nejhustšímu rozsévání krabic po pěkných lesích a cizích pozemcích mi nejde. Protože to zase přijde nefér mě. Pro někoho zbytečný písmenka, pro mě už tak trochu mission impossible :) PS: Když mi kámo ukázal na mapě první sérii, přišlo mi to taky jako docela fajnovej nápad, když už vidím několikátou, změnil jsem s dovolením názor.
  • 0
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><> Věc je tam, kde se domníváme, že není a věc není tam, kde se domníváme, že je




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama