Přejít na obsah


Fotka

Garmin a zahraniční mapy zdarma (návod)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
226 odpovědí na toto téma

#21 Citecka

Citecka

    kecal neuvěřitelný

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2011 - 12:36

Potvrzuji Don82. také si přehrávám více map na jednu kartu a nosím sebou karty tři (Czech+Rakousko, TransAlp, Germany)
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas


#22 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 193 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2011 - 12:55

Ano, eTrexy bohužel neumí pracovat s více mapovými soubory, znají pouze jeden jediný, a to GMAPSUPP.IMG... Takže v případě potřeby mít v GPS více map je nutné tyto posílat z MapSource všechny najednou. Nebo pak žonglovat s více kartami, jak už píše kolega přede mnou... Také pozor na to, že při každém poslání map z počítače do GPS se ten stávající gmapsupp.img v GPS přepíše novým.
  • 0

#23 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 110 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2011 - 13:58

Jdou i spojit, polská utilita gmt.exe. Někde na googlu bude.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám pro body.

 

#24 ssva

ssva

    jak malej jarda

  • Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2011 - 14:13

atomcz napsal/a:
No mam Garmina Vistu HCx s original vlozenou pam. kartou s TOPO 2010.. Zajima mne, jestli kdyz na kartu nahraju tyhle mapy, smaze se mi ta TOPO? Chtel bych totiz pouzivat obe dve (nahral jsem si z te stranky Rakouskou, ale behem prejizdeni bych chtel pouzivat v CR tu TOPO)

Shrnu to: Pro HCx se dá použít více postupů.
1/ vygenerovat nový IMG soubor s více mapama z MapSource
2/ vygenerovat nový IMG z několika jednotlivých IMG souborů (třeba pomocí GMapTool)
3/ použít pro každý IMG soubor sólo SD kartu.
4/ mít na kartě několik IMG souborů a na nějakém PC vždy ten aktuální přejmenovat na GMAPSUPP.IMG (to je v terénu levingston, ale teoreticky taky možnost).
  • 0

#25 QuoX

QuoX

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 297 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2011 - 16:53

chci se zeptat, daji se takhle stahnout i ortofotomapy???? treba do prahy do zastavby jsou urcite lepsi nez TOPO ;-)
  • 0
Nedělám to pro body, ale proto abych poznal zajímavá místa!!! Čím více takovýchto míst poznám tím lépe!

Garmin Oregon 450 + TOPO Czech 2012 PRO
SE xperia neo + NeonGeo + GDAK
GSAK v 8.x.x.xx

#26 mapoid

mapoid

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2011 - 18:57

Zalezi, do jake GPS mas. Pokud tam jdou BirdsEye mapy, tak si muzes udelat nekolikavrstvou rastrovou mapu (ruzne vrstvy pro ruzne zoomy). Jedna z vrstev muze byt i ortofoto. Udelat muzes treba celou CR. Navod tady na foru je. Pokud pouze Custom maps muzes si udelat jednovrstvou mapu mensi oblasti. Praha by se do toho v rozumnem meritku asi vesla. Navod take bude nekde na foru. Pokud pouze Garmini mapy, tak je to prakticky nerealne. Jsou sice utility, ktere udelaji garmini mapu z rastroveho obrazku, ale je to spis na hrani, nez pro rozumne pouziti. Pokud tva GPS umi BirdsEye, tak doporucuji toto. Teprve nedavno nekdo objevil, jak delat tento typ map uzivatelsky. Kupovane jsou dost drahe. A pro CR myslim, nejsou.
  • 0

#27 atomcz

atomcz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2011 - 23:08

Diky vsem, za vycerpavajici odpovedi!
  • 0

#28 skodik

skodik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2011 - 12:42

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli jsou nějaký mapy zahraničí i pro starýho Etrex Legend(Trávníček) :-). Jde mi o to, jestli musí být mapy speciálně pro mýho garmina, nebo jestli můžu použít i nějaké jiné? Díky
  • 0

#29 mapoid

mapoid

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2011 - 16:00

Jsou. Problem ani nebude ve formatu. Travnicek, myslim, neumi novejsi NT mapy. Vsechny free mapy jsou delane ve starem formatu. Takze jediny problem je ve velikosti. Travnicek ma malou pamet, novejsi mapy jsou velke... Vice, ci mene kvalitnich free map pro Garminy je velmi mnoho.
  • 0

#30 valpek

valpek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2011 - 16:29

Stáhl jsem si mapu Rakouska podle návodu v úvodu. Funguje skvěle. Mám dotaz: Lze takto staženou mapu nahrát do Map Source a když tak jak. Díky za odpověď.
  • 0

#31 vevky

vevky

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2011 - 20:10

valpek ke stažení máš soubor osm_routable_mapsource.exe. Stáhnout, spustit, sám se nainstaluje. Po instalaci spustit MapSource - zobrazit - přepnout na produkt - OSM World Rotable
  • 0

#32 Arogant

Arogant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 636 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2011 - 20:55

Stahnul jsem si podle návodu mapu Belgie, bez problémů funguje, díky moc
  • 0
Body, sláva, diplomy! používáno se souhlasem cbfousáče ;o)

Nositel Nobelovy ceny za mír.

#33 vrtule79

vrtule79

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2011 - 12:24

Celá Evropa je na
http://wiki.openstre...r:Computerteddy
pod " eu_gmapsupp.img.gz".[/quote]
Ahoj, stahnul jsem si mapu z tohoto odkazu na pametovou kartu, ale muj Oregon 450 ji nevidi. Nevite nekdo co s tim? Dekuji predem za radu.
  • 0

#34 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 110 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2011 - 13:06

Zkus ji rozbalit.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám pro body.

 

#35 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 193 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2011 - 13:06

GZ není správná přípona mapy ;) Tohle vypadá, že je to ještě zkomprimované, takže to musíš něčím nejdříve "rozbalit", třeba WinRARem nebo i samotným Total Commanderem. Pak z toho vyleze soubor eu_gmapsupp.img, který už Oregon přečte.
  • 0

#36 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2011 - 13:15

Pripadne jeste prejmenovat, pokud mas nejaky starsi FW, co neumi libovolna jmena mapovych souboru.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#37 vrtule79

vrtule79

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2011 - 13:21

Rozbalené to bylo, Nakopirovany soubor se jmenoval gmapsupp.img. V oregonu bych mel mit nejnovejsi fw. Presto se mi mapa neotevre. Dal jsem si tam pro tyto zkousky novou pametovku. Mapu nahravam do slozky garmin.
  • 0

#38 Crocky

Crocky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 472 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2011 - 13:26

Jako první zkus, jestli ten soubor přečte GMapTool (najdeš na internetu), ten ti zobrazí vnitřní strukturu (= soubory, ze kterých je mapset složený). Třeba je ten gmapsupp.img soubor špatný.
  • 0

#39 vrtule79

vrtule79

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2011 - 13:35

Aha, kdyz si dam info o tom souboru tak to vypise nejake chyby. Takze asi spatny soubor. :-( Zkusim stahnout jeste jiny soubor.
  • 0

#40 m.a.r.k.a.l.

m.a.r.k.a.l.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2011 - 17:01

Neměl by náhodou někdo k dispozici free mapu Řecka, přesněji Kréty ? Něco jsem si stáhnul dle návodu, ale ne vše je funkční a u toho, co funguje mám místo názvu měst otazníky. Předem díky.
  • 0
Garmin Oregon 450 + TOPO Czech PRO 2010 HTC Sensation & C:Geo




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama