Přejít na obsah


Fotka

poietrex - Export pro POIloader optimalizovaný pro eTrexy

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
71 odpovědí na toto téma

#1 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2010 - 11:12

Hajhou! Prave jsem se dokopal k tomu, abych zverejnil svuj skript pro export kesi z Geogetu pro POIloader. Export je optimalizovaný pro displeje s malym rozlisenim, tedy hlavne pro Visty HCx, Legendy HCxa 60csx. Vygenerovana data jsou optimalizovana nejen ikonkami, ale i obsahem, nebot tyto pristroje neumi zobrazit cely listing. Proto se export snazi nacpat tam jen to nejdulezitejsi, co clovek v terenu potrebuje. Soucasti exportu je i mnou vytvorena sada ikonek, ktera se snazi do mnohokrate obehraneho tematu vnest neco zcela noveho. A zaroven aby ikonky ladily s popularnim Dandrovym Lowres TYPkem. No, posudte sami: http://geoget.ararat...skript:poietrex (zde najdete podrobny popis, ukazky, i GIP balicek pro instalaci do Geogetu.) Pripominky, nadavky, nebo tisice dekovnych dopisu muzete psat do teto diskuze.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 21 říjen 2013 - 17:29
pridan stitek

  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2010 - 19:25

Ukazka, jak to pak v GPS vypada:

Vložený obrázekVložený obrázek
  • 0

#3 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2010 - 19:51

Mne se to libi. Uz tesim, az se mi dostane do paratu znameho Legend HCx.
  • 0

#4 krispel

krispel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2010 - 20:34

Perfektně funguje. Takže první děkovný dopis. Vyzkoušel jsem na Venture Cx a jsem spokojený. Konečně nemusím zapisovat hinty ručně ke každé keši. Jde to použít i do MS, jen se musí změnit ikonky - všechno jsou modré praporky. Jinak ovšem to, co jsem potřeboval.
  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2010 - 20:57

Pro Mapsource existuji jine exporty, tenhle na to neni delany. Proto ty ikonky.
  • 0

#6 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 104 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2010 - 20:53

medwyn_cz doporučil, tak zkouším. Jen pár dotaz, jak je vidět i na ilustračním screenshotu, dlouhý název nemá šanci se vlést ("GC1Q67Z TRAA Brnenska bohema - RUDY KOVANDA"), nestálo by za to zbavit se "GC" na začátku? Jako můžu si to udělat sám, žejo. Ikonky docela příjemný, původně jsem měl pocit, že nesednou vůbec, ale je to v pohodě. Super práce, díky. // a málem bych zapomněl - nejvíc mi vadí, že musím vždy vybrat cílovou složku, nejde to nastavit natvrdo na tu v .ini?
  • 0

garmin oregon 700 | garmin 60CSx | oneplus 3t + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

emisar d4 | astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 2016 | mibo mastr 2012 | favorit 19xx

a tak...
 

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2010 - 21:07

S delkou je obecny problem. I kdyz zkratis ty dva znaky, stejne najdes takove, ktere se ti tam cele nevejdou. Ty dva znaky to nevytrhnou, jen zneprehledni. V praxi mi kazdopadne takhle zkraceny nazev pro orientaci vzdy stacil. K cilove slozce - mela by se tam prednastavovat ta naposledy pouzita, takze to staci jen odbouchnout. Kazdopadne s tou konfiguraci chci neco udelat. Nebo jeste lepe, dost mozna dojde ke slouceni s medwynovym skriptem, ktery by melo jit (v nejake z budoucich verzi) nastavit tak, aby produkovalo shodny vystup.
  • 0

#8 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2010 - 21:18

Takova verze uz existuje, je v testovani... :-)
  • 0

#9 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 104 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2010 - 0:19

HaLuMa - jako ano, ale to odkliknuti mi "vadi". Klik navic. Jako de o prd. :) Ke "gc" - jako taky jo, ja vicemene ani ten nazev k odlovu nepotrebuju, jen nazor. A tesim se na dalsi verze. ;)
  • 0

garmin oregon 700 | garmin 60CSx | oneplus 3t + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

emisar d4 | astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 2016 | mibo mastr 2012 | favorit 19xx

a tak...
 

#10 Valtrik

Valtrik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 18:42

Ahoj. Mohl byste mi někdo prosím poradit jak tam nacpu i ty ikony. Uživatelský body zájmu teda kešky i s k´dy a popisem včetně hintu to jsem do navigace dostal, ale ikony ne-e. Díky jinak mám teď nově půjčený Garmin GPSmap 60Cx.
  • 0

#11 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 18:46

Pouzijes tento export, nechas si vygenerovat vystup nekam do slozky. Tam budes mit dalsi podslozky a v nich male GPX soubory a u kazdeho i BMP ikonku. A ted na tu korenovou slozku postves program POI Loader. Tys to pravdepodobne nahraval pres MapSource, ne?
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 18:47

Nerozumim, proc bys tam ty ikonky nemel mit. Skript generuje sadu GPX vcetne ikon. Staci to vsechno vzit, tak jak to vylezlo, a prelozit POIloaderem.
  • 0

#13 Valtrik

Valtrik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2010 - 18:50

Jee uz to tam mam. Ono to tam nejspis bylo celou dobu jen jsem to asi prehlidnul. Diky moc za tuhle vymozenost :-)
  • 0

#14 Valtrik

Valtrik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2010 - 17:37

Tak už jsem tu zase. Potreboval bych ještě jednu radu. Zajimalo by me jak mam udělat nebo co kde nastavit abych ty uzivatelský body zájmu (teda ty kešky co mam vygenerovaný a nahraný v GPS) viděl normálně na mapě, aniž bych to musel dělat přes hledání a následovné zobrazení jednotlivého bodu na mapě.. jde to? Podle obrázku výše to vypadá že jo, ale mě se to nedaří. Když popojíždím mapou nevidím nic. Díky
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2010 - 17:41

V GPSce, v nastaveni mapy, si muzes nastavit, od jakeho priblizeni se ti maji 'uzivatelske body' zobrazovat. Kdyz odzoomujes nad tuto nastavenou hranici, body se na mape nezobrazuji. Ja tam mam napriklad 300m.
  • 0

#16 Valtrik

Valtrik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2010 - 18:02

Nejdřív jsem to zkoušel, ale teď jsem zjistil, že jsem měl uplně vypnuté mapové body a tak se mi neuobrazovaly ani ty uzivatelské. už funguje. Mám GPSmap druhý den a chtěl bych všechno hned :-) Díky
  • 0

#17 borekj

borekj

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2010 - 20:53

Díky moc, tohle jsem přesně potřeboval. Vyzkoušel jsem několik maker a tohle je první, které mi vyhovuje. Moc díky.

HaLuMa napsal/a:
Ja tam mam napriklad 300m.


Já mám 2 km :).
  • 0

Grr, Grr... Co zase je???
Nová keš...
Cože? Kdy, kde?


#18 Don82

Don82

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2011 - 23:02

Předem, díky za toto rozšíření, konečně mě donutilo nainstalovat si GeoGet a hlavně to řeší přesně ty problémy s omezením trasových bodů. Měl bych jen dvě připomínky: 1) Šlo by přidat i informace o D/T. To vidím jako důležitější než info o tom kdo je owner, popř. GCTag. 2) Ikonky mi přijdou malé, četl jsem, že se vychází z kompatibility s TYPkem, ale jelikož jej nepoužívám, je mi to k ničemu. Lze jej nějak upravit k obrazu svému?
  • 0

Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.


#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 997 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2011 - 23:25

1. D/T tam je od sameho zacatku prave v GCtagu. je to videt i na tec obrazcich, co jsou tady na zacatku.

2. male jsou schvalne, protoze na eTrex jsou vetsi moc obludne. Ty moje ikonky v jinych velikostech neexistuji. A dokud mi nekdo nekoupi Oregona, tak ani existovat nebudou. ;)

Nicmene pokud touzis po nejakych jinych ikonkach, daji se snadno vymenit. To je ale dnes jiz zbytecne, protoze lze pouzit Medwynuv POI Garmin, ktery lze nakonfigurovat do stejneho vystupu, jaky dela POIeTrex, a navic si tam muzes vybrat z nekolika ruznych sad ikon o ruznych velikostech.
  • 0

#20 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 104 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2011 - 23:36

Medwynuv skript, pokud se nic nezmenilo, zamenuje (bez moznosti to nejak nastavit) pole <cmt> a <desc>, takze v 60CSx vidim kulovy. Bylo mi to nenapadne odkyvano. Takze sem premigroval zpet na poietrex. Opakuji, pokud se neco nezmenilo, nerad bych uvadel nekoho v omyl.
  • 0

garmin oregon 700 | garmin 60CSx | oneplus 3t + locus pro | lumia 640 + geocaching pro

emisar d4 | astrolux S1 | convoy S2+ | 2x aurora ak-p7

norco search a.105 2016 | mibo mastr 2012 | favorit 19xx

a tak...
 





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama