Přejít na obsah


Fotka

poietrex - Export pro POIloader optimalizovaný pro eTrexy

geoget garmin

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
71 odpovědí na toto téma

#41 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2011 - 19:19

- Zobraz si mapu, a pak vlez do menu (leve spodni tlacitko...)
- vyber nastaveni mapy
- pak joystickem doprava, az najedes na nastaveni mapa - body, je to treti zleva, oznacene modrou vlajeckou.
- A zkus to nastavit nasledovne: Mapove body 300m, Uziv. body AUTO, a dalsi dve volby taky AUTO (prave mi dosly baterky v GPSce, tak mi zhasla...:D)
  • 0

#42 olda_v

olda_v

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2011 - 22:13

Zatim zacinam zkouset a pripadne mi to sqele - eTrex Summit. Presne to mi chybelo. Kdyz jsem se nekam chystal a nevedel jsem presne kam me to zavane, tak jsem tiskl hafo zbytecnosti. Narazil jsem na clanek http://don.7u.cz/ a premyslim, co vsechno jeste neumim vyuzit ne ze bych byl uplne tupy se neco naucit, ale nevim, ze to existuje. HaLuMa - palec nahoru :D a diky
  • 0

#43 Don82

Don82

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2011 - 10:07

olda_v: Jsem rád, že to někomu pomohlo. Psal jsem to pro jednoho kamaráda, který předtím GG ani nic podobného nepoužíval, takže je to psané "tak nějak na rychlo" aby se to dalo pochopit.
  • 0

Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.


#44 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 001 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2011 - 17:45

Dobry, ale ze by restart Geogetu zpuobil naloadovani kese do nej (bod III), to teda pochybuju ;) A rekl bych, ze by bylo lepe to dat do navodu na ararat ke GeoGetu (je tam na to samostatny oddil), nez nekam samostatne.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#45 spadi

spadi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 207 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2011 - 16:00

Ahoj chtěl bych se zeptat musí se v makru POietrex donastavit v geogetu cesta k ikonam keší jako se to dělá u maker/scriptu pro oregon u medwina?? díky zprovoznuju kamarádovi export keší jako poi do legenda a zobrazují senám ikonky pouze pro jednu keš na mapě a to pouze na kterou navigujeme a ostatní v okolí na mapě nevidíme poradíte někdo díky
  • 0
Garmin Oregon 300
www.haspirja.webnode.cz

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2011 - 16:18

Tak to mas jen blbe nastavene zobrazovani tech POI bodu v GPSce (v nastaveni mapy). To s ikonkami nesouvisi. (pokud tedy ta jedna ikonka je zobrazena spravne...)
  • 0

#47 Don82

Don82

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2011 - 16:36

spadi: Zkus toto:

V GPS na stránce s mapou zmáčkneme levé tlačítko volby -> Nastavení mapy -> vybereme záložku "Mapa - body" (ikonka vlaječky) -> v kolonce "Mapové body" nastavíme od jakého přiblížení se mají POI keše zobrazovat, já doporučuji 800m nebo 1,2km, záleží na vás


  • 0

Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.


#48 patlejch

patlejch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 13:53

Ahoj,asi sem trouba,ale mám problém...rád bych zkusil větší ikony,jak píšeš v návodu na konci,ale nevim,kam je mám vložit a navíc,když keš odlovim,tak jak si jí zapíšu do kalendáře,popř si to musim psát někam na papír?Obávám se že tyto dotazy jsou vcelku primitivní,ale fakt netušim,proto slušně prosím :) .Ale jinak nemám námitek a jsem ze skriptu nadšenej.
  • 0

#49 Don82

Don82

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 17:18

patlejch: Ikony (soubory *.bmp) vlož do adresáře, kde máš vyexportovaný (to co ti vyleze z GeoGetu) GPX soubory a přepiš původní ikonky. Odlovené keše, které máš jako POI se do kalendáře nezapisují.
  • 0

Keše jako POI pro eTrexy HCx
Čeština do programu GCStatistic
Motto: Body a klid!
Pomozte s výzkumem výskytu Koťátka v Geocachingu.


#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 17:28

Najdi si adresar, kde je ten poietrez nainstalovany (v datovem adresari je /script/poietrex) a tam je podadresar se vsemi ikonkami. Tam si dej jake chces, odtamtud se berou.

Tohle exportuje do "Custom POI", z toho nejde oznacovat nalezene poklady do kalendare. Ostatne u eTrexu to stejne nema valny smysl. Prehled vyhod ruznych metod exportu najdes v popisu treba tohoto skriptu: http://geoget.ararat...kript:poigarmin
  • 0

#51 L.a.u

L.a.u

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 230 příspěvků(y)
  • LocationKolín

Publikováno 29 srpen 2011 - 18:37

U keší, které mám jako POI, a chci vědět, že jsem je odlovila a kdy, tak si při nálezu nechám uložit to místo jako bod. Takže hned na místě vím, kolikátého je a kolik je hodin. (Často se mi stává, že telefon nechám v autě nebo doma a pak datum těžce lovím v paměti.) A doma pak podle toho můžu logovat kde jsem byla a kdy.
  • 0

#52 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 18:45

na eTrexy staci tuknout do zapinaciho tlacitka a on ti aktualni datum a cas ukaze. ;)
  • 0

#53 patlejch

patlejch

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2011 - 21:53

Díky lidičkové za rychlé a konstruktivný odpovědi,konečně můžu uložit okolí chalupy a prahy najednou a nemusim se už "opruzovat" s vypisováním a hledání,bádání a můžu si jen už v klídku užívat přírody(na chalupě) či ruchu velkoměsta a napětí při lovu samotném :)
  • 0

#54 olda_v

olda_v

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2011 - 9:12

Jeste jedna vec. Jde nejak nacist POI ulozene v GPS do mapsource? Vytvorim pomoci pluginu v GG POI, nacpu je do GPS-ky a rad bych zajistil, abych nektere body nedubloval. Nebo podle nich udelal trasu. Nebo zjistil, co presne je v popisu bodu bez toho, abych jednotlive body musel kontrolovat v GPSce.
  • 0

#55 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 406 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2011 - 11:06

POI do mapsource dat nelze. (drivejsi verze POIloaderu sice nabizely moznost nacpani POI do Mapsource, ale nic to nedelalo. Takze Garmin asi mel ideu, ze by to nekdy melo jit, nicmene ji nikdy nezrealizoval.) Nicmene body mas v Geogetu jednou, tak neni nic snazsiho, nez do toho POI vyexportovat celou databazi Geogetu a nic neresit. Tak ti zadne duplicity nemohou vzniknout. Navic nektere GPSky (treba eTrexy) nemaji rady, kdyz existuje vice POI bodu se stejnym nazvem (zblazni se to), ani kdyz existuje vice POI databazi se stejnymi kategoriemi a ikonkami (duplicitni ikonky to ignoruje). Takze export vseho je vseobecne vyhodny.
  • 0

#56 filda44

filda44

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 19:20

Ahoj, rád bych se zeptal: Zkoušel jsem z to s jednou earth keší. Z geogetu mi vylezla složka GC Found, ve které jsou soubory: Earthcache.gpx, Parking area.gpx a také dvě ikonky v .bmp. no a teď nevím, jak to mám dostat do GPS (garmin eTrex Vista HcX) Díky moc za odpověď.
  • 0

#57 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 411 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 19:41

filda44 napsal/a:
Ahoj,
rád bych se zeptal: Zkoušel jsem z to s jednou earth keší. Z geogetu mi vylezla složka GC Found, ve které jsou soubory: Earthcache.gpx, Parking area.gpx a také dvě ikonky v .bmp.
no a teď nevím, jak to mám dostat do GPS (garmin eTrex Vista HcX)
Díky moc za odpověď.

programem, co se jmenuje POI loader (od garminu)
  • 0

#58 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 19:53

filda44 napsal/a:
Ahoj,
rád bych se zeptal: Zkoušel jsem z to s jednou earth keší. Z geogetu mi vylezla složka GC Found, ve které jsou soubory: Earthcache.gpx, Parking area.gpx a také dvě ikonky v .bmp.
no a teď nevím, jak to mám dostat do GPS (garmin eTrex Vista HcX)
Díky moc za odpověď.


Na POI body je přece POI loader, volně ke stažení z webu Garminu.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#59 filda44

filda44

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 19:57

Jo, děkuji moc, už to jede. jen bych se chtěl ještě zeptat: U popisu na stránkách geogetu je napsáno, že soubor má obsahovat mimo jiné GCTag (čtyřpísmenné označení druhu, velikosti, obtížnosti a terénu). Podle ukázky na stránkách (http://geoget.ararat...skript:poietrex) by to mělo asi být to TSA2. Ale jak to z toho vyčtu? Napadlo mě, že T může být tradiční, S small, A - to nevím. A navíc, já si stáhl earthku a mám GN2B
  • 0

#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 10 001 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2012 - 20:19

A=1.5, B=2.5, C=3.5, D=4.5 Prvni 2 znaky jsou typ a velikost, dalsi dva znaky obtiznost a teren.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, garmin

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama