Přejít na obsah


Fotka

c:geo


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1618 odpovědí na toto téma

#1 scai

scai

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 20:39

Ahoj. Mohli byste mi prosím někdo poradit odkud si mám stáhnout program c:geo (nebo případně i jiný dobrý) který je v češtině ? Mám telefon HTC desire, s androidem. Našla jsem jeden odkaz na ten c:geo a bojím se, že je jenom anglicky. Nehodíte někdo prosím odkaz? Dík
  • 1

#2 PatPlusMat

PatPlusMat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 20:49

Stáhni si jej přímo z "Market" je český a super. Mám také HTC Desire a funguje s c:geo dobře, jen tento přístroj nemá moc silnou baterku.
  • 2

#3 biknik

biknik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 20:53

Všechny aplikace na Android stáhneš pouze v Android marketu do telefonu. Připoj se fonem k netu a pak klepni na ikonu Market a do vyhledávání zadej c:geo :-) Jinak to nejde.
  • 0

#4 scai

scai

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 21:00

Super, dík moc, už stahuju Já ten mobil mám chvíli a ještě tomu všemu pořádně nerozumím. Je to vše co k tomu potřebuji? Nebo musím stáhnout ještě něco?
  • 0

#5 biknik

biknik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 21:02

Ještě používám aplikaci Compass a pak Radar což je vlastně nadstavba pro c:geo vyzkoušej to pohraj si s tím a vono to půjde.
  • 0

#6 scai

scai

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 21:30

koukám na to a teda bude to ještě ořech :D Nějak nevím vlastně jakým způsobem si zadám do toho mobilu ty souřadnice, ani mi to teda neukazuje mojí polohu. Načítá a nic se neděje. Píše že moje poloha je dočasně nedostupná. Co to znamená, nevíte co je špatně a jak na to?
  • 0

#7 PatPlusMat

PatPlusMat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 21:33

Musíš si zapnou GPS (prostřední ikona mezi zapínáním wifi a jasem). A po tom jít s telefonem pod širé nebe v místnosti se Ti to asi nechytne. Když uvedeš odkud jsi, tak se možná někdo najde, kdo Ti c:geo předvede v reálu :o)
  • 1

#8 scai

scai

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 26 říjen 2010 - 21:34

To mám zapnuté. Aha, takže chyba je že jsem doma :-) To mě nenapadlo :D no jo, zatím tápu a neznám. Doted jsem měla 7 let jeden mobil, takže asi si dovedeš představit jaký :D A kešky jsem nikdy nehledala. Dík A jsem z Liberce.
  • 0

#9 scai

scai

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2010 - 7:01

Takže jsem vystrčila mobil z okna a polohu už mám :-) jen teda já stejně nevím jak hledat. Nejbližší keše tam třeba vidím, ale nechápu jak si zadám ty souřadnice a prostě celkově, jak to funguje. Není někde takový přesný popis pro blbce? :D
  • 1

#10 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 761 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2010 - 9:06

scai napsal/a:
Takže jsem vystrčila mobil z okna a polohu už mám :-)
jen teda já stejně nevím jak hledat. Nejbližší keše tam třeba vidím, ale nechápu jak si zadám ty souřadnice a prostě celkově, jak to funguje. Není někde takový přesný popis pro blbce? :D


Zkus mi napsat, treba pres ICQ ... zkusim poradit.
  • 0

Díky.

brazajar

 

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Dakota 20 + OSM mapy // Samsung Galaxy S6  + Locus Pro // Suunto Ambit3 Peak // Dell Vostro 3360 + GeoGet // nohy / MHD / VW Passat B5 Variant / VW Sharan / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

http://www.brazovic.cz


#11 CraX0n0sh

CraX0n0sh

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 27 říjen 2010 - 12:38

Nehledej v tom žádné záhady. c:geo je jednoduše geniální a za chvíli na to příjdeš.Základem je mít ve tvém androidku stabilní pokud možno neomezené připojení k netu. A dál už jen v náznaku postup: Spustíš c:geo...samozřejmě musíš do c:geo zadat své přihlašovací udaje ať si může stahovat data s geocaching.com .....dáš např. vyhledat nejbližší cache.......tapneš na vybranou cache a otevřou se ti detaily cache....dobré je si jí hned uložit do off-line režimu ať se ti pokaždé nemusí načítat s geocaching.com......při longtapnutí na vybranou cache ti vyskočí nabídka ve které si můžeš vybrat ze spousty možností navigace ke cache....buď zvolíš kompas,nebo radar,nebo zobrazit polohu cache na mapě atd. celou tu nabídku si nepamatuji :-) Pro zadání vlastních souřadnic použij v hlavním menu ikonu "cíl" tam potom nasyp své souřadnice. ikony mapa,hledání a filtr caches pochopíš snadno.Vhodné je mít taky k c:geo nainstaleno google mapy,kompas,GPS status to vše najdeš na android marketu. Toť v kostce asi tak vše :-) Přeju hodně nalezených keší a skvělé zábavy :-*
  • 1

#12 labyorkie

labyorkie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 13:36

Zdravím, mám androida od pátku, již jsem se s ním sžila a spokojenost. Používám aplikaci c:geo (proto taky píšu do tohoto tématu) a mám menší problém. Včera jsem provedla telefonem požadovanou aktualizaci na c:geo a již se mi v záložce "aktuální mapa" nezobrazí na mapě keše, předtím se zobrazovaly, až po té aktualizaci ne, je to schválně, nebo se to musí někde donastavit ručně?
  • 0

#13 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 761 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 14:09

labyorkie napsal/a:
Zdravím,
mám androida od pátku, již jsem se s ním sžila a spokojenost. Používám aplikaci c:geo (proto taky píšu do tohoto tématu) a mám menší problém. Včera jsem provedla telefonem požadovanou aktualizaci na c:geo a již se mi v záložce "aktuální mapa" nezobrazí na mapě keše, předtím se zobrazovaly, až po té aktualizaci ne, je to schválně, nebo se to musí někde donastavit ručně?


Je to diky zmenam na gc.com. Vydrz na aktualizaci.
  • 0

Díky.

brazajar

 

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Dakota 20 + OSM mapy // Samsung Galaxy S6  + Locus Pro // Suunto Ambit3 Peak // Dell Vostro 3360 + GeoGet // nohy / MHD / VW Passat B5 Variant / VW Sharan / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

http://www.brazovic.cz


#14 labyorkie

labyorkie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 14:14

Děkuji za odpověd, vidím že to s c:geo bude stejné jako s GCz II na WM, změna na GC.com = čekání na aktualizaci programu, no nevadí, počkám si, jen mě to vyděsilo, když jsem viděla že se na mapě nezobrazují kešky. Ještě jednou díky :-)
  • 0

#15 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 761 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2010 - 14:41

labyorkie napsal/a:
Děkuji za odpověd, vidím že to s c:geo bude stejné jako s GCz II na WM, změna na GC.com = čekání na aktualizaci programu, no nevadí, počkám si, jen mě to vyděsilo, když jsem viděla že se na mapě nezobrazují kešky. Ještě jednou díky :-)


Urcite, pac jelikoz to neni oficialni klient a nema pristup do ... db gc.com, musi "prekladat" html stranky...
  • 0

Díky.

brazajar

 

Zítra je taky den!!! :)

Garmin Dakota 20 + OSM mapy // Samsung Galaxy S6  + Locus Pro // Suunto Ambit3 Peak // Dell Vostro 3360 + GeoGet // nohy / MHD / VW Passat B5 Variant / VW Sharan / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

http://www.brazovic.cz


#16 misacz

misacz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2010 - 12:21

c:geo je super

používám
- aplikace c:geo
- aplikace GPS Status (radar který se integruje do c:geo volby navigovat - radar)
- aplikace rMaps (offline mapy, které se integrují do c:geo volby navigovat - zobrazit na jiné mapě) se staženými mapami vygenerovanými na počítači pomocí programu Mobile Atlas Creator. Jako podklady jsem si vybral mapy Cykloatlas CZ/SK with Terrain zoom 8-15 /zkrátka všechny zoomy bez toho nejvyššího zoomu kvůli tomu, že ten max zoom už by zabral příliš místa na SD kartě a kvůli tomu, že rMaps má problém s načtením map větších než cca 2,2GB/ - vytvořil jsem si dvě mapy pro západ a východ ČR a každá zabírá s tím zoomem 8-15 cca 1,2GB. Také jsem si vytvořil mapu jen pro Prahu dle podkladu Mapnik a to se všemi dostupnými zoomy, která zabírá 300MB - jsou na ní vidět chodníky, potoky, zalesněné plochy, ulice i s názvy, názvy pamětihodností, tj. pro kešování v Praze ideální.

c:geo umí cca toto:
- volba filtr (přepínání typů keší pro volby aktivní mapa, nejbližší, uložené, hledání)
- volba aktivní mapa (zobrazí vybraný typ keší pomocí online map Google maps + pokud máte v nastavení povolenu službu Go 4 Cache, tak vidíte na mapě i ostatní kačery používající službu Go 4 Cache, bez internetu nevidíte nic – ani mapu/kačery/kešky vyjma mapy, která se nahrála do paměti přístroje při posledním použití)
- volba nejbližší (zobrazí seznam vybraných typů keší, které jsou nejblíže k vaší pozici, umožňuje uložit keše offline, vyžaduje připojení na internet)
- volba hledání (zobrazí seznam nejbližších keší vybraného typu k zadaným souřadnicím, nebo k zadanému názvu místa/města, nebo vyhledá keš-e dle geoid, klíčového slova, vlastníka, nálezce. Umí vyhledat i trackable dle kódu trackable, vše vyžaduje připojení na internet)
- volba cíl (vyhledá pomocí kompasu, radaru nebo turn by turn navigace zadané souřadnice. Alternativně lze namísto zadaných součadnic zadat úhel a vzdálenost k cíly, nevyžaduje připojení online – asi pouze pro turn by turn navigaci)
- volba uložené (zobrazí seznam keší vybraného typu /+ pomocí ikon trackovatelné předměty přítomné v kešce, směr, vzdálenost, hodnocení kešky/, které jste si uložili pro offline použití – buď jste si je uložili pomocí c:geo voleb nejbližší, hledání, nebo jste si je naimportovali jako GPX soubor na SD kartu. GPX soubory s detaily a umístěním keše nebo keší (různé bookmarky, do kterých si kačeři obvykle ukládají oblíbené keše) lze stáhnout např. z gc.com pokud jste Premium Member. Pokud jste jen Basic Member, lze stáhnout pouze LOC soubory bez listingu, nicméně to lze v c:geo obejít takto – 1, stáhnete LOC soubor z gc.com 2, na nějaké např. této stránce http://www.gpsvisual...vert_format=gpx jej zkonvertujete do GPX bez změny nastavení 3,uložíte na SD kartu a naimportujete v c:geo u volby uložené 4, dáte refresh uložených keší a ke keším se dotáhne listing.
- volba uložené – pokračování (v detailu jednotlivé keše lze zobrazit kompletní listing + wayponty + nápovědu + komentáře nálezců, použít k navigaci ke keši buď kompas /vzdálenost, směr, nepřesnost v metrech – nevyžaduje připojení na internet/ nebo radar /k výhodám kompasu přidává navíc informaci o čase refreshe pozice kešky a samozřejmě vlastní zobrazení na radaru / nebo zobrazení na Goole maps /vyžaduje připojení na internet/ nebo na offline mapách v aplikaci rMaps /nevyžaduje připojení na internet /nebo pomocí statických map /fotky map uložené offline – domnívám se, že vygenerované z online Google maps a Google terrain map v okamžiku uložení map pro offline použití v c:geo – nebo vlastníkem keše – nejsem si jist/ nebo pomocí Turn by Turn navigace Google /vyžaduje připojení na internet /. Ke keším lze přidávat vlastní waypointy /hodí se u multikeší/. Lze zapsat ihned návštěvu /pokud nejste připojeni k internetu, tak se uloží log offline a online si jej můžete odeslat až doma/ + připojit hodnocení /neukládá se mi do GCvote na gc.com tj. nevím přesně o jaké hodnocení jde, možná je tam jen bug/ + do komentáře lze vložit aktuální datum nebo čas. Nelze připojit foto z místa nálezu.

Jestli jsem na něco zapomněl tak se omlouvám – autor aplikaci neustále vylepšuje.

Zkušenosti:
funguje na jedničku :P

Co jsem nezkoušel:
použitelnost pro Wherigo (ve filtru lze vybrat Wherigo keše, ale v praxi jsem s c:geo žádnou ještě nehledal - PS vím že existuje aplikace Whereyougo :-)
  • 0

#17 stepanm

stepanm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2010 - 19:49

Můžu se zeptat, kolik žere c:geo dat, když si stahnu 50 nejbližších keší?? Stahuju to bez map..
  • 0

#18 f-roman

f-roman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2010 - 21:25

stepanm napsal/a:
Můžu se zeptat, kolik žere c:geo dat, když si stahnu 50 nejbližších keší??
Stahuju to bez map..


Jak budou mít dlouhý listing a kolik obrázků v něm bude?

Dobrá otázka .... ???
;)
  • 0

#19 stepanm

stepanm

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2010 - 15:37

f-roman napsal/a:

stepanm napsal/a:
Můžu se zeptat, kolik žere c:geo dat, když si stahnu 50 nejbližších keší??
Stahuju to bez map..


Jak budou mít dlouhý listing a kolik obrázků v něm bude?

Dobrá otázka .... ???
;)

Tak průměrně 10 řádků+2 obrázky.. a c:geo zobrazuje i obrázky??
  • 0

#20 misacz

misacz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2010 - 21:18

ano, cgeo zobrazuje v listingu i obrázky, popis je kompletní (aspoň myslím), tj. někdy je ďábelsky dlouhý kolik místa jeden listing na SD kartě zabírá nevím, neboť mám na kartě hodně volného místa a neřeším to :)
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama