Přejít na obsah


Fotka

c:geo


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1667 odpovědí na toto téma

#21 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2010 - 15:32

Mám Android krátce, v rychlosti jsem tento program prozkoumal, v něčem mi trochu připomíná GCzII pro WM. Ve srovnání s Geoscoutem pro WM, mi ale chybí Multisolver, čili aplikace na dopočítání waypointu. (zadat vzorec, zadat indície a aplikace dopočítá souřadnice. Bohužel jsem nenašel ani aplikaci, která by to obešla, např. Excel pro Android, aby byl zdarma a dalo se v tom editovat. Pokud někdo máte nějaký nápad, budu rád. jinak s sebou stále musím nosit PDA s Geoscoutem, Excelem anebo kus papíru a tužku na počítání. Jinak lovím s Garminem 60CSx, takže telefon je jen jako doplněk, kvůli listingům hlavně u multin.
  • 0

#22 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 842 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2011 - 20:37

Ahoj, potřebovala bych poradit s programem c:geo - mám ho sice jen krátce, ale jsem z něj nadšená a už jsme s jeho pomocí několikrát lovili kešky. Ale dnes se vyskytl problém - program využívám hlavně pro zobrazení listingů a fotomap offline, což doposud bylo naprosto bezproblémové. Dnes jsem přijela na místo, kde se měla nacházet keška, pustila jsem si offline c:geo s tím, že se podívám na listing a nápovědu. V mobilu jsem měla uloženo 25 kešek, což označovala i ikonka. Ale ouha - místo aby se mi ukázal seznam 25ti kešek jako jindy, objevila se zpráva - žádná keš!:@ Po zadání kódů kešek do "hledat" se mi sice zobrazili, ale seznam uložených kešek byl stále prázdný, ač ukazoval počet uložených. Mysleli jsme, jestli třeba není plná paměť telefonu, tak jsme program i data přesunuli na kartu (která je dostatečně velká a v podstatě prázdná), takže 25 kešek by měla uložit v pohodě. Ale ani tak se žádná zobrazená keška neukázala. Smazali jsme tedy všechna data a zkusmo uložili jinou kešku a ta se již v seznamu uložených objevila. Netušíte někdo, v čem mohl být problém? Nebýt toho, že jsem měla v terénu kody kešek napsané v sešitku, tak jsem byla totálně v háji a neodlovila jsem dnes nic, protože bych se na ty kešky vůbec bez připojení na net nemohla podívat.:| Mobil mám HTC Desire a je nový, kromě programu c.geo jsem do něj zatím nic nestahovala.
  • 0

#23 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 9:19

Taky jsem v c:geo marne hledal nejakou podporu pro multiny. Synek dostal od jeziska Vodafone 845. Jezisek se s Androidem ucil asi mesic zachazet (dlouholety uzivatel napred Palmu a potom Woken, po poslednim vykriku (uletu) Microsoftu smerujici k Androidu). Ale nejak sem na ty multiny nic nenasel. Pokud nekdo o necem vite,dejte prosim vedet. Dikes.
  • 0

#24 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 10:03

Alf Gang napsal/a:
...
Dnes jsem přijela na místo, kde se měla nacházet keška, pustila jsem si offline c:geo s tím, že se podívám na listing a nápovědu. V mobilu jsem měla uloženo 25 kešek, což označovala i ikonka. Ale ouha - místo aby se mi ukázal seznam 25ti kešek jako jindy, objevila se zpráva - žádná keš!:@
Po zadání kódů kešek do "hledat" se mi sice zobrazili, ale seznam uložených kešek byl stále prázdný, ač ukazoval počet uložených.
...

Netušíte někdo, v čem mohl být problém? Nebýt toho, že jsem měla v terénu kody kešek napsané v sešitku, tak jsem byla totálně v háji a neodlovila jsem dnes nic, protože bych se na ty kešky vůbec bez připojení na net nemohla podívat.:|

Mobil mám HTC Desire a je nový, kromě programu c.geo jsem do něj zatím nic nestahovala.


Nevím, jestli je to přesně ten problém, ale mně se c:geo na Sony Ericssonu XPeria X8 s Androidem 1.6 chová podobně - seznam keší je jako by prázdný. Ale našel jsem fígl, jak ho donutit seznam zobrazit:

V menu vyberu "Select Mode". V tu chvíli se mi již všechny keše zobrazily. V menu následně vyberu "Exit Select Mode". Seznam již zůstane zobrazen.

Myslel jsem si, že je problém pouze s mým telefonem, tak jsem to nijak dál neřešil. Tento postup mi zafungoval spolehlivě, takže snad pomůže i tobě.
  • 0

#25 brazajar

brazajar

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 771 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 10:33

No, on Android 1.6 mam pocit neumi pracovat poradne s daty ulozenymi na karte - c:geo to aspon neumelo, ani s rootnutym 1.6. Ja si pak svuj G1 rootnul na Android 2.2, a offline funguje bez problemu.

A mozna taky pisu nesmysl ...

Ale Desire ma 2.2 verzi... Zkus napsat primo tvurci c:geo...
Edit:
tady je diskuzni forum s podporou: http://help.carnero.cc/
  • 0

Díky.

brazajar

 

Zítra je taky den!!! :)

 Garmin Dakota 20 + OSM mapy // Xiaomi Redmi Note 8 Pro  + Locus Pro // Suunto Ambit3 Peak // Dell Vostro 3360 + GeoGet // nohy / MHD / VW Passat B5 Variant / VW Sharan / Norco Fluid FS1 / koloběžka Bizon

http://www.brazovic.cz


#26 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 842 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 11:25

mh.mail - díky, poznamenala jsem si to a vyzkouším. Ulevilo se mi, že to není jen můj problém, měla jsem obavy, že jsem udělala něco špatně. Divné je hlavně to, že před týdnem se mi všechny uložené kešky normálně načetly a ukázaly, takže jsem lovila v pohodě, po pár dnech, kdy jsem některé ulovené ze seznamu smazala a nahrála si tam další nové se to pak v terénu chovalo takhle divně, že je seznam prázdný. Takže jestli se mi to stane i příště, vyzkouším tvůj typ. ;)
  • 0

#27 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 842 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 11:29

brazajar - díky, odkaz jsem si uložila, budu muset počkat, až budu mít doma někoho, kdo ovládá AJ, já se na tom foru ztrácím...:( S tím ukládáním dat nevím - jak jsem psala, prvně se mi načetli mimo domoc uložené kešky naprosto v pohodě, i po promazání a nahrání dalších se stále ukazoval jejich seznam, o to větší překvapení právě bylo, že když jsme dorazili na místo, byl najednou seznam uložených prázdný, ikdyž číslo označovalo, kolik jich mám uložených...:| Fakt záhada...
  • 0

#28 polnjumen

polnjumen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 14:18

kulicka napsal/a:
Taky jsem v c:geo marne hledal nejakou podporu pro multiny. Synek dostal od jeziska Vodafone 845. Jezisek se s Androidem ucil asi mesic zachazet (dlouholety uzivatel napred Palmu a potom Woken, po poslednim vykriku (uletu) Microsoftu smerujici k Androidu). Ale nejak sem na ty multiny nic nenasel. Pokud nekdo o necem vite,dejte prosim vedet. Dikes.


GeoCaching Buddy, známý též z iPhonu. Bohužel placený a cena není příliš lidová :(
  • 0

#29 vetrnik_cr

vetrnik_cr

    vetrnik_cr

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 17:05

mh.mail napsal/a:

Alf Gang napsal/a:
...
Dnes jsem přijela na místo, kde se měla nacházet keška, pustila jsem si offline c:geo s tím, že se podívám na listing a nápovědu. V mobilu jsem měla uloženo 25 kešek, což označovala i ikonka. Ale ouha - místo aby se mi ukázal seznam 25ti kešek jako jindy, objevila se zpráva - žádná keš!:@
Po zadání kódů kešek do "hledat" se mi sice zobrazili, ale seznam uložených kešek byl stále prázdný, ač ukazoval počet uložených.
...

Netušíte někdo, v čem mohl být problém? Nebýt toho, že jsem měla v terénu kody kešek napsané v sešitku, tak jsem byla totálně v háji a neodlovila jsem dnes nic, protože bych se na ty kešky vůbec bez připojení na net nemohla podívat.:|

Mobil mám HTC Desire a je nový, kromě programu c.geo jsem do něj zatím nic nestahovala.


Nevím, jestli je to přesně ten problém, ale mně se c:geo na Sony Ericssonu XPeria X8 s Androidem 1.6 chová podobně - seznam keší je jako by prázdný. Ale našel jsem fígl, jak ho donutit seznam zobrazit:

V menu vyberu "Select Mode". V tu chvíli se mi již všechny keše zobrazily. V menu následně vyberu "Exit Select Mode". Seznam již zůstane zobrazen.

Myslel jsem si, že je problém pouze s mým telefonem, tak jsem to nijak dál neřešil. Tento postup mi zafungoval spolehlivě, takže snad pomůže i tobě.


Mám Xperii X8, kterou jsem hned upgradoval na Android 2.1 a potvrzuji, že se c:geo chová uplně stejně. Přestože jsem uložil asi šest keší, zobrazil mi jen jednu a to dost vzdálenou (ukládám pouze keše, kde mám uloženou finálku, např. multi nebo mystery)

Select mode vyzkouším, dík za tip.
  • 0

#30 Alf Gang

Alf Gang

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 842 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 19:41

Tak koukám, že stejný problém není ojedinělý. :o
  • 0

#31 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 05 leden 2011 - 22:39

kulicka napsal/a:
Taky jsem v c:geo marne hledal nejakou podporu pro multiny. Synek dostal od jeziska Vodafone 845. Jezisek se s Androidem ucil asi mesic zachazet (dlouholety uzivatel napred Palmu a potom Woken, po poslednim vykriku (uletu) Microsoftu smerujici k Androidu). Ale nejak sem na ty multiny nic nenasel. Pokud nekdo o necem vite,dejte prosim vedet. Dikes.


Pokud máš na mysli výpočty vzorců, tak něco takového se chystám napsat ...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka


#32 RaRoch

RaRoch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 05 leden 2011 - 22:53

XiXi_team napsal/a:

Pokud máš na mysli výpočty vzorců, tak něco takového se chystám napsat ...


Už se těším :).
  • 0

#33 osvejda

osvejda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 8:52

Geocaching Tools mají jako jednu z funkcí Calculate way points like N 50° (a+b)*c. Nestačilo by to?
  • 0

#34 MoMir

MoMir

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 9:58

Chci se zeptat, jestli se nekdo z Vas nesetkal s timto problemem. Mam VF845. Poprve jsem si vsimnul neceho neobvykleho pri loveni Rok dabla (nedaleko Rynoltic). C:geo me kompasem navigovalo o padesat metru jinam - ackoliv geoobjekt byl dle hintu naprosto zrejmy. Podobny problem se mi vyskytnul jeste nekolikrat pri loveni s kolegou (na mistech nalezu mi to ke kesce ukazovalo jeste asi padesat metru). Jal jsem se c:geo vice zkoumat a zjistil jsem nasledujici: nekdy se po online nacteni kesi na aktualnim priblizeni online map mapa jakoby otrese a ikony pro kesky uskoci stranou (prave o tech cca 50m). Pri ruznem priblizovani nebo oddalovani se poloha ikon kesi meni vuci podkladu map (jak normalnich, tak satelitnich). Zkousel jsem si na satelitnich mapach zobrazovat pri ruznem priblizeni kesky u kterych znam jejich presne umisteni a pri kazdem priblizeni se mi ikonka kesky zobrazi nekde jinde (nejsou to dva metry, ale treba patnact, dvacet, padesat). Mapy by zas az tak nevadily (ikdyz nekdy pouzivam pohled do satelitni mapy jako napovedu), ale ze i kdyz se pak necham navigovat kompasem - naviguje to jinam. Jeste mi celkem dost chybi Field Notes: online log - skvely, ale nekdy neni cas se rozepsat; ulozeni logu - taky dobry, ale strasne blbe se to hleda v zaplave ulozenych kesi. U Handygeocaching skvela funkce (celej den ukladata nalezy jen s casem a pak odeslete na konci dne na GC.com a tam logy pohodlne dopisete)
  • 0

#35 Stenleyx

Stenleyx

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 10:03

Používám c.geo na SE Xperia X 10 mini pro a běhá bez problému. Kobinace mapového náhledu a radaru spolehlivě funguje! :)
  • 0

#36 Bubisovi

Bubisovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 11:47

MoMir napsal/a:
........................................
Jeste mi celkem dost chybi Field Notes: online log - skvely, ale nekdy neni cas se rozepsat; ulozeni logu - taky dobry, ale strasne blbe se to hleda v zaplave ulozenych kesi. U Handygeocaching skvela funkce (celej den ukladata nalezy jen s casem a pak odeslete na konci dne na GC.com a tam logy pohodlne dopisete)



Field notes je dobře vyřešený u GeOrg. Najdeš keš, přímo na jejím screenu si dáš Write Field Note, a pak si necháš zobrazit Poznámky s daným textem a časem.
  • 0
HW: Nokia E52, Vodafone 845, Eten M700, Garmin Béda Trávníček Převod z gg2 na .lmx - dacia.ic.cz/gg2

#37 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 744 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 12:17

jenže z toho GeOrgu to nejde přeposlat na GC.com, je to spíš pouze poznámka a ne Field notes jako třeba v aplikaci Handy geocaching.. Podle mě jediný mínus Georgu...:(
  • 0

#38 Bubisovi

Bubisovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 13:38

To máš pravdu zatím nejde, ale jde o ten přehlednej seznam nalezených. Když jich není moc tak mi stačí jenom to že jsem ji našel a pamatuju si nějakej textík o co šlo. A v případě nějaké delší akce se dá udělat export těchto poznámek do .txt a pak pomocí copy a paste vložit ke keším.
  • 0
HW: Nokia E52, Vodafone 845, Eten M700, Garmin Béda Trávníček Převod z gg2 na .lmx - dacia.ic.cz/gg2

#39 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 720 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 14:21

miki6 napsal/a:
jenže z toho GeOrgu to nejde přeposlat na GC.com, je to spíš pouze poznámka a ne Field notes jako třeba v aplikaci Handy geocaching..
Podle mě jediný mínus Georgu...:(

Funguje to na obdobném principu jako field notes např. v Garminech:

Po zapsání field notes k nalezeným keším se v hlavním menu vybere příkaz "Field Notes". Ten zobrazí seznam všech field notes. Z kontextového menu se vybere volba "Export...", kde lze parametricky uvést rozmezí data a časů, za které se má export field notes provést. Export se uloží do adresáře "georg_data" do souboru "geocache_visits.txt", kteý se dá na GC.com uploadnout - používám stejnou funkci jako pro natažení field notes z Garmina. Funguje to úplně stejně.
  • 0

#40 Bubisovi

Bubisovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2011 - 15:11

mh.mail napsal/a:
..........

Export se uloží do adresáře "georg_data" do souboru "geocache_visits.txt", kteý se dá na GC.com uploadnout - používám stejnou funkci jako pro natažení field notes z Garmina. Funguje to úplně stejně.



No vidíš člověk se pořád učí.

Ještě malej dotaz: z GeOrgu se tváří log jako Garminovskej ? Tam je těch přístrojů povícero.
  • 0
HW: Nokia E52, Vodafone 845, Eten M700, Garmin Béda Trávníček Převod z gg2 na .lmx - dacia.ic.cz/gg2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama