Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3782 odpovědí na toto téma

#2721 TeamDM-Z

TeamDM-Z

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 17:23

no nevim, vzhledem k tomu, ze geoget.db3 je soubor z TVEHO geogetu tak mi prijde snazsi si ho do telefonu z PC znovu nahrat. Pripadne z telefonu zpet do PC. Nebo si smazal oba naraz ????  Nehlede k tomu, ze Geoget dost casto tvori zalohy a neni nic snazsiho, mez si proste posledni zalohu prejmenovat

 

Bohužel jsem si tu zálohu přemazal :( (šikovný kluk).. Mě jde spíš o to, abych měl v telefonu umístění kešek... jinak ten program moc nepoužívám - jen na umístění no.. a nemám v mobilu připojení k internetu, takže ani na GC.com se nedostanu...


  • 0
Can you hear me!!

#2722 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 17:34

Tak jinak:

- nechat si posilat DB je blbost. Nepozans, ktery kese uz jsi nasel, nebudes tam mit kese, co zrovna potrebujes o jejich aktualnosti nemluve... To se radsi napichni nekde na wifinu. Nejak jsi tam ty kese dostat musel, samy tam nenalezou. Takze ti nezbyde, nez pouzit pocitac ;)

- nebo si nech vygenerovat PQ, to muzes rovnou importovat do Locusu a zadnou databazi z GG k tomu nepotrebujes. Pripadne pouzij geocaching4Locus - tim se daj taky stahnout kese, kdyz se pichnes na wifinu. Internet ocividne mas, takze nevidim problem :)

- jsi ve spatnym tematu


  • 0

#2723 TeamDM-Z

TeamDM-Z

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:01

to, ze jsem ve spatny sekci nevim, myslel sjem, ze se to tyka Locusu - omlouvam se...

vygenerovat PQ zni dobre, kdybych vedel, o co jde, ale to uz si dohledam. Diky za pomoc.. pokud jsi neco jako moderator, tak to klidne smaz :) dekuji za pomoc :)

 

 

jo a kešek zatím moc nemam, takze bych to poznal, ktere mam a ktere ne... horsi je to s tou aktualizaci.. to je pravda..


Tento příspěvek byl upraven od TeamDM-Z: 23 červenec 2014 - 21:13

  • 0
Can you hear me!!

#2724 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:16

Pokud pouzivas Geogeti databazi, tak musis pouzivat i doplnek Locusu pro praci s tou DB... Kazdopadne nejak do ty DB musis dostavat data, zapisovat do ni neumi ani Locus, ani doplnek. Jestlize nevis, co je PQ, tak nejspis ani nemas placeny clenstvi, takze na to muzes rovnou zapomenout :)

 

A priste to chce se trochu zamyslet nad tim, co a jak pouzivam, nez polozim dotaz ;)


  • 0

#2725 TeamDM-Z

TeamDM-Z

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 21:22

V locusu jsem se nehrabal uz cca pres 2 roky... drive jsem si vytvoril DB a vlozil jsem ji do locusu a to bylo cele, co jsem s tim udelal.. fungovalo to skvele.. jenze mam jiny telefon :) premyslim nad tim uz par dni, hledal jsem na forech a myslel jsem, ze mi tady vyjdou vstric :)


  • 0
Can you hear me!!

#2726 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2014 - 22:07

Vyšly mapy na prázdniny pro Locus ! http://gpsfreemaps.n...mapy/locus-mapy


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#2727 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2014 - 18:50

Ahoj,
jak lze dat 2 logy k jedne kesce? Treba jeden FI a druhy NM? V drivejsich verzich jsem kliknul na zalogovat a pridal jsem dalsi log. Ted kdyz mam uz zalogovano FI a chci pridat NM, tak to nejde. Ta moznost tam proste neni. Mam verzi 3.0.2.
Kdyztak diky.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2728 janca361

janca361

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2014 - 8:14

Vyšly mapy na prázdniny pro Locus ! http://gpsfreemaps.n...mapy/locus-mapy

Hele kam s nima? Do osobních nebo do vektorových? Podle přípony hádám, že do vektorových, ale Locus mi je nenajde :(


  • 0

#2729 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2014 - 9:51

Vektorové.


  • 0

#2730 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2014 - 10:49

Ahoj,
jak lze dat 2 logy k jedne kesce? Treba jeden FI a druhy NM? V drivejsich verzich jsem kliknul na zalogovat a pridal jsem dalsi log. Ted kdyz mam uz zalogovano FI a chci pridat NM, tak to nejde. Ta moznost tam proste neni. Mam verzi 3.0.2.
Kdyztak diky.

Používám offline logování (do FieldNotes), kliknut poprvé na ikonku, přidám log, kliknu podruhé a vyjede z boku menu, klikám na Offline úložiště a loguji druhý log. :-)


  • 0
\m/

#2731 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 847 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2014 - 11:30

@voldik
Diky, drive to byvalo jinak.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2732 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2014 - 23:38

Ale kdyz uz jsme u těch FN, nějak mě zlobí.. Asi Locus mi je ořezává. Logoval jsem s textem "{t} Díky za kešku." a zůstalo z toho ve výsledku jen "... Díky za kešk". Minulý týden jsem pozoroval totéž, tam mi zůstalo "... Díky za keš" - zřejmě jsem tam neměl tu tečku, takže to uřízlo o jeden znak navíc.

 

Přiložený screen je ze dneška a jak je na něm vidět, na posledním logu tato chyba nenastala, přitom jsem nic krom vypnutí/zapnutí Locusu nedělal. Minulý týden se mi to také nepovedlo znova zreprodukovat a považoval jsem to za nějakou chybku na mé straně... Dříve to pochopitelně nedělalo.

 

SC20140726-201541.png


  • 0
\m/

#2733 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2014 - 7:09

Pravda, ze po posledni aktualizaci, nebo spis posledni dobou pri logovani chybi vetsinou posledni znak v logu. Po potvrzovani nalezu, tam znak je, ale cestou na web gc.com se nejak ztrati posledni znak
  • 0

#2734 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2014 - 7:22

Ale kdyz uz jsme u těch FN, nějak mě zlobí.. Asi Locus mi je ořezává. Logoval jsem s textem "{t} Díky za kešku." a zůstalo z toho ve výsledku jen "... Díky za kešk". Minulý týden jsem pozoroval totéž, tam mi zůstalo "... Díky za keš" .....................................

 

attachicon.gifSC20140726-201541.png

 

Otázka trochu mimo téma.U mne se stránka s terenními poznámkami zobrazuje úplně jinak.Jak jsi docílil takového zobrazení?


  • 0

#2735 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2014 - 8:33

Hádám, to umí jen Pro verze, ale tak nějak defaultne. Nevím, jak vypadá tvoje, takže těžko rict...
  • 0
\m/

#2736 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2014 - 8:38

Jak jinak? Vždy se to dle mě zobrazovalo tak. 

Jen mě štve, když pokaždé loguji přes Locus se zaškrtnutou volbou "Normální logy", tak si to při příštím spuštění toto nastavení nepamatuje a zase tam je defaultně zaškrtnuto "Terénní poznámky" a "Po odeslání odstranit záznamy". 

 

Screenshot_2014_07_27_09_31_35.png


  • 0

#2737 Spook

Spook

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2014 - 9:14

Ahoj, mám jeden dotaz.  Stáhnu si komplet cache. Potom tyto gpx naimportuju do locusu kde mám vytvořenou složku geocaching. Tato složka má svojí íkonu a tuto ikonu pak přiřadí i všem bodům které obsahuje. Bohužel pak nemám odlišené tradiční od multi atd. Všechny mají stejnou ikonu dle té složky. Nejde mi to ani ručně. Pokud si nechám v seznamu zaškrtnuté ty které bych rád změnil a použiji funkci "změnit ikonky" tak mi odpoví že "žádná vybraná data - Cache nepodporuje tuto funkci"

 

Co dělám špatně? Moc díky...

 

 

Edit: tak jsem prohledal skoro všech 130 stránek a jsem o kus dál :)

stánul jsem  balík ikon z http://forum.locusma...g20494#msg20494

nastavil proměnou v configu k tomuto balíku.

Naimportuju znova ty gpx a výsledek je že u cachí nemám ikonku, jen ty 3 malé čísla (dle terénu velikosti..)

Ale pořád nepoznám jaký druh chache to je. Když se na ten balík ikon podívám tak tam typy cachí nejsou. Mám stáhnou ještě jinej balík?

Jsem z toho jelen.. :)


Tento příspěvek byl upraven od Spook: 30 červenec 2014 - 13:41

  • 0

#2738 janca361

janca361

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 příspěvků(y)

Publikováno 02 srpen 2014 - 11:44

Ahoj, má Locus vlastní ikonku pro log "archived listing", ukazuje se mi to jako "disable" (zisk dat přes Geocaching4Locus)? Případně nešlo by to dodělat. Díky.


  • 0

#2739 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2014 - 7:05

Mam dva dotazy:

1) Co se to stalo s Locus Store? Chtel jsem aktualizovat mapy, mel jsem tam nejaky predkoupeny kredit, ale ted najednou je rozhrani uplne jine a moznost snadne aktualizace map tam chybi... a nikde nevidim nic o tom, ze bych mel nejaky kredit na download. Doufam, ze jsem o sve penize neprisel?

 

2) Co se stalo s field notes? Uz nejakou dobu se mi deje, ze orezava minuty v case. Mam nastaveny format H:mm a casto se mi stane, ze se do FN propise napriklad 18:, nebo 18:4...


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#2740 shaman3

shaman3

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2014 - 6:12

Hmmm, tak jsem zjistil, že mi to při logování přes Locus Field Notes ořízne poslední znak, kterým je u mě tečka. Začlo to od 12.7.2014, dříve to nedělalo. Divné je, že ten den mám první dva logované nálezy OK, druhé dva už ořízlé a od té doby všechny další ořízlé. Locus mi také evidentně při odeslání FN ořízne logy uložené v souboru gcFieldNotes.txt a to i ty, které neodesílám, protože už byly v minulosti odeslané (nechávám si je tam uloženy), ty mi oříznul několikrát. Odesílám to vždy se zaškrnutou volbou "Normální logy".

 

Screenshot_2014_08_05_07_16_06.png  Screenshot_2014_08_05_07_18_54.png  

 

Screenshot_2014_08_05_07_20_22.png

 

Autor o chybě ale ví: http://forum.locusma...hp?topic=4051.0


Tento příspěvek byl upraven od shaman3: 05 srpen 2014 - 8:41

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama