Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3469 odpovědí na toto téma

#3081 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 581 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2015 - 15:35

http://docs.locusmap...functions:panel


  • 1

#3082 šaman3

šaman3

    šaman3

  • Banned
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2015 - 8:20

Pravý panel je jakoby spojený s horním panelem, čili když přidáváš ikony do horního panelu, tak přebytečné ikony se zobrazí v pravém panelu.


  • 0

#3083 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2015 - 12:15

Ahoj,

po delší době bych zase chtěl poprosit o radu.

Je nějaká cesta, jak v rámci stažení keší jako bodů do Locusu (pro off-line práci) zajistit, aby se stáhly i fotografie?

zkoušel jsem lecos, ale importované PQ tuto informaci nenese, když zkusím stáhnout oblast z obrazovky, tak se obrázky nestáhnou, když zkusím importované keše aktualizovat, platí totéž.

Přes GeoGet se mi toto také nepodařilo.

Hlavním důvodem je lov v zahraničí, kde mi přijde nešťstné plácet data na stahování fotek, které by šly pořešit na wifi.

Můžete mi nekdo poradit jak si s touto záležitostí poradit ;)  ?

díky


  • 0

#3084 voldy

voldy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2015 - 12:27

Ahoj,

označit naimportované kešky (body) v Locusu a ze spodního menu vybrat GC offlinizer - viz http://docs.locusmap...zky_s_geokesemi


  • 0

#3085 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2015 - 12:32

Ahoj,

díky moc. Tak jsem se po letech používání naučil takovouto užitečnou specialitku.

dík


  • 0

#3086 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 728 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2015 - 17:40

http://mozilive.zubo...st/AllInOne.zip

 

Je este ina moznost ako cez gpx preniest aj obrazky. Vyuziva ju MoZiLive pre export do Locusu kedy sa obrazky zakoduju priamo do html v gpx subore.

Mozes si to vyskusat, ked si naimportujes z vyssie uvedeneho odkazu zip subor - je to cvicny subor s dvomi nahodne vybratymi keskami...nasledne potom zazipovany subor rozbal ako gpx a nakopiruj niekde do telefonu - v Locuse naimportuj ako gpx. Mal by si tam mat kompletny listing aj s obrazkami.

Vyhodou je, ze data sa stahuju cez PC a je to teda velmi rychle...


  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#3087 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2015 - 19:04

Ahoj,

označit naimportované kešky (body) v Locusu a ze spodního menu vybrat GC offlinizer - viz http://docs.locusmap...zky_s_geokesemi

 

 

hm, tak jsem zase narazil - nevím, jak donutit Locus aby něco naimportoval - nevím, jestli není nějak potřeba nastavit API, což vůbec netuším co je :-).


  • 0

#3088 voldy

voldy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2015 - 6:57

@KIM-PA

Pokud se bavíme o importu *.zip souboru nebo *.GPX souboru, tak stačí soubor nahrát do paměti telefonu. Následně Locus - Menu - Více - Import dat - vybrat soubor  a potvrdit import. 


  • 0

#3089 KIM-PA

KIM-PA

    KIM-PA

  • Members
  • PipPipPip
  • 291 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2015 - 7:43

To jo, to bych věděl :-).

Už jsem situaci vyřešil - měl jsem nastaven pracovní adresář na externí kartu a stahování offlinizerem si s tím nedokázalo poradit, a stahování zůstalo ve stavu, kdy se tvářilo žew něco dělá, ale nedělalo nic :-).

S adresářem nasměrovaným na paměť telefonu je to vše OK.

Jen doufám, že mi to moc nezlikviduje zbytky paměti, aby telefon ještě byl schopen fungovat :-)

díky za všechny podnětné rady


  • 0

#3090 vavros

vavros

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 182 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2015 - 8:35

Ahoj,

 

potřeboval bych poradit. používám již Locus dlouho a měl jsem ho nastaven, tak jak vyhovoval. Jenže jeden tablet odešel a na druhém, kam jsem nově nainstaloval Locus mám trochu problém najít dvě věci. Nejsem schopen najít nastavení zapnutí bočního pravého panelu, nějak se vůbec neobjevil. A mám na kartě uložené osobní mapy, ale nevím kde najít změnu adresáře, tak aby si natáhnul mapy z SD karty. Vím, že už jsem tu změnu adresáře dělal, ale je to fakt dávno a nemůžu si vzpomenout.

 

Dík


  • 0

#3091 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 348 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2015 - 21:18

Ahoj,

potřeboval bych poradit. používám již Locus dlouho a měl jsem ho nastaven, tak jak vyhovoval. Jenže jeden tablet odešel a na druhém, kam jsem nově nainstaloval Locus mám trochu problém najít dvě věci. Nejsem schopen najít nastavení zapnutí bočního pravého panelu, nějak se vůbec neobjevil. A mám na kartě uložené osobní mapy, ale nevím kde najít změnu adresáře, tak aby si natáhnul mapy z SD karty. Vím, že už jsem tu změnu adresáře dělal, ale je to fakt dávno a nemůžu si vzpomenout.

Dík

Přidej ikony do horního panelu a ony pak pretečou do bočního panelu.
  • 0

#3092 voldy

voldy

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2015 - 6:24

Nejsem schopen najít nastavení zapnutí bočního pravého panelu, nějak se vůbec neobjevil. 

 

 

viz http://docs.locusmap...functions:panel

 

A mám na kartě uložené osobní mapy, ale nevím kde najít změnu adresáře, tak aby si natáhnul mapy z SD karty

 

Menu - Mapy - žáložka offline - klik na Modré PLUS tlačítko > přidat externí > vybrat adresář na SD kartě. Viz http://docs.locusmap...e:maps_external


  • 0

#3093 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 704 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2015 - 18:47

Potřeboval bych trochu hilfe :)) stáhl jsem si vector mapu Rakouska, nejspíše i s body zájmu = načítají se mi online postýlky nad každým hotýlkem, kdejaký ukazatel apod. a dost to zpomaluje pohyb po mapě, navíc bez internetu mi to stále vypisuje, že Locus nemůže navázat spojení :P dá se tato fičura nějak vypnout? Nikde to nemohu najít. Kdyžtak dík!


Tento příspěvek byl upraven od prazskychytrak: 29 říjen 2015 - 18:47

  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy


#3094 Jencek

Jencek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2015 - 20:01

Potřeboval bych trochu hilfe :)) stáhl jsem si vector mapu Rakouska, nejspíše i s body zájmu = načítají se mi online postýlky nad každým hotýlkem, kdejaký ukazatel apod. a dost to zpomaluje pohyb po mapě, navíc bez internetu mi to stále vypisuje, že Locus nemůže navázat spojení :P dá se tato fičura nějak vypnout? Nikde to nemohu najít. Kdyžtak dík!

 

 

Ty poi body lze zrušit tak že najdeš složku v telefonu kde přesně máš staženou vektorovou mapu a u ní bude ješte soubor ve tvaru - NázevMapy.osm.db, stačí ten soubor přejmenovat, restartovat LOCUS a pak by to nemělo načítat, případně ten soubor ....osm.db schovat do jiné/prázdné složky.

 

Pro jistotu ještě umístení Locusu budto na interní ,,default,, kartě  nebo sd, složka Locus --> foto napoví, bohužel mě se nic online nenačítá takže s tím asi neporadím  :huh:

Přiložené miniatury

  • Screenshot_2015-10-29-19-51-51.png

Tento příspěvek byl upraven od Jencek: 29 říjen 2015 - 20:04

  • 0

#3095 prazskychytrak

prazskychytrak

    Rendy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 704 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2015 - 20:51

Pomohlo přejmenování, díky!


  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy


#3096 Spacici

Spacici

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 18:09

Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu radu.

Používáme locus asi tři roky. Na tabletu asus je vše vše OK, máme nainstalovaný locus free.

Na vánoce jsem si pořídil čínský telefon, kde jsem si dal pro verzi, ale zlobí mě kompas. Když dám navigovat na kes, tak se kompas sekne a ukazuje úplně jiným směrem, ale metry se odečítají (akorát šipka se nehne a nebo se hne, ale zase špatným směrem).

Nastavení jsem provedl úplně přesně jako na tabletu, ale ani tak to nefunguje. Nevíte někdo, kde je problém?
  • 0

#3097 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 429 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 21:14

Ma ten telefon elektromagneticky kompas?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3098 Spacici

Spacici

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 21:46

Tak to netusim. Mám doogee x5 pro http://www.czc.cz/do.../179304/produkt

Tam to napsané není, ale asi to mít nebude.
  • 0

#3099 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 947 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 21:49

Nainstaluj si tam program CPU-Z, ten ti o tom rekne vsechno, i jake vsechny senzory tam jsou, a jeste tam i uvidis, jestli funguji.


  • 0

#3100 Spacici

Spacici

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2016 - 22:58

Tak v cpu-z je v telefonu pouze akcelerometer, proximity a light.

V tabletu je accelerometer, orientation senzor a magnetic field senzor.

Tak to bude asi ten problém že? Lze to něčím nahradit? Např. Softwarove?
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama