Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3266 odpovědí na toto téma

#3101 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 452 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 9:13

Nahradit lze jen rozumem. To opravdu bez kompasu nejsi schopen najit kes? To nestaci, ze vidis mapu, na ktere jasne vidis jak kes, tak vlastni polohu? Na ni preci vidis, jestli jdes primo k ni, nebo potrebujes trochu zatocit...
  • 1

#3102 Spacici

Spacici

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 21:01

Dohledat umím i bez toho, jen jsem se zeptal.....telefon používám jako druhy nebo třetí přístroj, nebo spíše přístroj, který má internet. Na hledání používám tablet, nebo garmina, ale pouze mě zajímal názor zkušených ohledně kompasu zdali nelze nahradit sw, když chybí hw.....to je vše.

Díky všem za reakce.

PS: mezi skalama v některých případech mapa moc nepomáhá a jsem rád za kompas, ale chápu, že některým stačí pouze mapa a ikona, ale každý jsme jiný......
  • 0

#3103 drowned

drowned

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2016 - 21:26

Zkoušel jsi v Locusu nastavit kompas? Pokud vím, tak tam je položka použít/nepoužít hardwarový kompas.
  • 0

#3104 Spacici

Spacici

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 19 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2016 - 19:57

Ano zkoušel, ale nepomohlo.
  • 0

#3105 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 901 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2016 - 20:14

Na vánoce jsem si pořídil čínský telefon, kde jsem si dal pro verzi, ale zlobí mě kompas. Když dám navigovat na kes, tak se kompas sekne a ukazuje úplně jiným směrem, ale metry se odečítají (akorát šipka se nehne a nebo se hne, ale zase špatným směrem).

Nastavení jsem provedl úplně přesně jako na tabletu, ale ani tak to nefunguje. Nevíte někdo, kde je problém?

Tak tohle mi dělá od jisté doby na tabletu (Samsung Galaxy Note). Nemám sice Locus ale aDrake. Řekl bych, že to nedělalo ze začátku, ale až od nějaké aktualizace.
Neověřeně jsem slyšel cosi o špatné interpretaci GPS dat, a že prý Locus má jakejsi čudl který to umí opravit.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#3106 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2016 - 9:10

Myslim, ze tu michate hrusky s jabkama. Kously kompas, neni nic neobvykleho, videl jsem na hooodne moc pristrojich celkem pravidelne - je potreba kalibrace. (*Tedy pokud opravdu telefon kompas ma, u hodne cinskych proste neni ) Nebudu se rozepisovat, kazdy si jisto jiste snadno dohleda.

 

Spatna interpretace GPS dat a cudl, neni tim myslena magneticka deklinace?! (Pokud nekdo nevi, take si snadno dohleda)


  • 0

#3107 mygrant

mygrant

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 27 leden 2016 - 16:10

Kalibrace kompasu znamená ležatá osmička. Ale to se asi musí dělat po každém spuštění kompasu ne?


Tento příspěvek byl upraven od mygrant: 27 leden 2016 - 16:12

  • 0

#3108 budnicek

budnicek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 08 březen 2016 - 7:25

Ahoj, potřeboval bych poradit:

 

Tenhle víkend jsem si aktualizoval databázi kešek v geogetu. Databázi jsem si nahrál do telefonu a pak jsem si část databáze-tak jako vždy-naimportoval přes doplněk geogetí databázi do Locusu do složky řekněme GC.

 

V Locusu mám zapnutých víc bodů z více složek.

 

No a teď ten problém: Když Locus zapnu, načtou se mi všechny body, tak jak mají. Ovšem jakmile kliknu na zvětšení, zmenšení mapy, tak mi všechny body, které jsou ve složce GC zmizí; ostatní body v jiných složkách se zobrazují dál. Když si mapu přiblížím, jak chci a kliknu na nastavení/data a hned se zase vrátím na úvodní obrazovku, body se zase objeví (podotýkám, že v datech jsou stále zapnuté, jen nejsou vidět). A opět, jakmile použiju přiblížení, oddálení, tak zmizí.

 

Zajímavé je, že když si mapu přiblížím/oddálím, body zmizí, a bez otevřní dat jsou zmizelý, ale když se vrátím do původního zoomu, tak se objeví. Úplně stejné je to když si ze základního nastavení mapu přiblížím, body zmizí, rozkliknu data a dám zpět-objeví se....a pak když přibližuji/oddaluji, tak jsou vidět jen v tom přiblížení, v kterém jsem rozklikl data (tedy už nejsou vidět v původním ani jiném)

 

Chová se to takhle u mě i u manželky. Má domněnka je, že bude nějaký z bodů dělat neplechu, protože to zlobí, když mám načtenou Prahu. Když jsem měl načtenou jinou oblast, tak to bylo v pohodě.

Ale otázkou je, jestli se nepletu a jak najdu bod, který tu neplechu dělá....?


  • 0

#3109 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2016 - 9:32

http://boudy.info/mapa.php?txt=cz
http://boudy.info/export.php?txt=cz
http://boudy.info/di...r=1&d=1&f=5&t=1

Ahoj,
nedokazal by prosim nekdo upravit ty gpx soubory, aby to dokazal prelouskat Locus. Chyba je tam popsana, jen to neumim hromadne prepsat.
(gpx pro cr a vsechny tri presnosti, vcetne zrusenych objektu)

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 13 březen 2016 - 9:34

  • 0

#3110 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 889 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2016 - 10:55

Já si pro svoje potřeby generuju automaticky poi pro garmina a jako mezikrok vzniká i GPX, tak můžeš zkusit co na to locus řekne:

http://gc.parkis.net/boudy/boudy.gpx

 

Jaký tam mám nastaven rozsah už si nejsem jist, zrušené objekty tam asi nebudou a je to pro všechny státy.

 

Pokud si s tím chceš pohrát, úpravy v GPX dělám takhle:

sed -i "s/?\\\>/ standalone=\"no\"\?>/" $FILE
sed -i "{:q;N;s/<wpt>\n<lat/<wpt lat/g;t q}" $FILE

  • 1

#3111 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 13 březen 2016 - 16:06

Diky
  • 0

#3112 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2016 - 10:08

Lze v Locusu nastavit navigaci pomocí externí aplikace?

V c:geo to jde jednoduše, dám navigovat a mám na výběr aplikace, které mám nainstalované - Locus, Navigon... V Locusu mám na výběr v nastavení Navigace -> Zdroj pro výpočet -> MapQuest, Yours, OSRM, BRouter, GraphHopper. Jde mi o offline navigaci. Zkoušel jsem GraphHopper, ale spokojený nejsem a rád bych použil Navigon, který mi vyhovuje.


  • 1

#3113 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2016 - 10:40

nevím, jakou máš verzi, já mám Locus Pro...

 

uložené body > kliknu na bod >  kliknu na druhou ikonu zprava v dolní liště (puzzle) > mapové aplikace > vyberu si nainstalovanou navigaci...

 

nebo výběr z mapy > dlouze podržím prst na mapě >  klik na levou polovinu vyskakovacího okna > ikona puzzle > mapové aplikace.......


  • 1

#3114 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2016 - 12:52

Díky moc, samozřejmě to tam je, holt někdy je člověk slepý.

Ještě jeden dotaz k Locusu ohledně keší. Vyřeším mysterku, ověřovač mi poblahopřeje a dovolí stáhnout finálovku jako GPX. Když chci tento bod přiřadit ke keši, tak buď opíšu souřadnice ručně anebo mám na výběr další volby - Střed obrazovky, Adresa, Body... Pokud chci ovšem použít svůj konkrétní GPX s finálovkou, tak ho musím nejdříve naimportovat do databáze. Teprve pak zvolit Body, vybrat databázi a najít požadovaný bod. Nikde jsem nenašel volbu přímého otevření GPX souboru, což by určitě bylo rychlejší.


  • 0

#3115 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2016 - 17:07

Díky moc, samozřejmě to tam je, holt někdy je člověk slepý.

Ještě jeden dotaz k Locusu ohledně keší. Vyřeším mysterku, ověřovač mi poblahopřeje a dovolí stáhnout finálovku jako GPX. Když chci tento bod přiřadit ke keši, tak buď opíšu souřadnice ručně anebo mám na výběr další volby - Střed obrazovky, Adresa, Body... Pokud chci ovšem použít svůj konkrétní GPX s finálovkou, tak ho musím nejdříve naimportovat do databáze. Teprve pak zvolit Body, vybrat databázi a najít požadovaný bod. Nikde jsem nenašel volbu přímého otevření GPX souboru, což by určitě bylo rychlejší.

Jelikoz jsi premiovy uzivatel, tak muzes pouzivat moznamky. Ja to tedy delam tak, ze si souradnice po vyreseni zkopiruju do techto poznamek a pak v Locusu, kdyz si stahnu kes ci jen zobrazim, tak se mi u kese ulozi i "Uzivatelsky bod" s temito souradnicemi.

To si myslim, ze je super funkcionalita Locusu, ze automaticky pokud najde souradnice v poznamkach, vytvori k nim uzivatelsky bod. Pro import finalky mi to prijde nejjednodussi.


  • 0

#3116 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 239 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2016 - 20:15

Ahoj, mám dotaz.

doposud jsem používal a:drake, ale v poslední době mi čím dál více zamrzá, ale hlavně mě stále rozčiluje, že se při posunu mapy často posouvají celá okna, a proto bych asi na chvíli, nebo trvale přešel k Locusu. To jen na úvod. :-)

 

Jde ale nějak přesunout / načíst databází a:drake, kterou mám v telefonu i do Locusu nebo musím extra importovat z Geogetu? 


  • 0

#3117 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2016 - 21:55

Databázi z GeoGetu zkopíruješ do telefonu a pomocí pluginu Locusu pro GeoGet přistupuješ k datům. Není třeba z GG něco zvlášť exportovat...
  • 0

#3118 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 901 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2016 - 23:02

Ten plugin má bohužel některé nepěkné vlastnosti - jako hlavní problém bych viděl, že jako správnou finálku považuje první waypoint libovolného typu která má v názvu "final". A pak budeš mít asi mnohem složitější práci s databází - já v aDrakovi bez problémů přepínám zobrazení jen neodlovených / všech, uživatelé Locusu s tím mají co tak vidím problémy.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#3119 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2016 - 5:26

To jsem nepozoroval. Mne ukazuje ikony waypointů podle jejich typů bez ohledu na název WP. Když mam 2 WP typu final, tak mi je ukáže oba.
V nastavení mám zobrazeni odlovených vypnuto. Pokud je chci zobrazit je potřeba to přenastavit a přenačíst. Rychlovolba tam není, ani mi nechybí.
  • 0

#3120 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 901 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2016 - 14:36

To jsem nepozoroval. Mne ukazuje ikony waypointů podle jejich typů bez ohledu na název WP. Když mam 2 WP typu final, tak mi je ukáže oba.
V nastavení mám zobrazeni odlovených vypnuto. Pokud je chci zobrazit je potřeba to přenastavit a přenačíst. Rychlovolba tam není, ani mi nechybí.

Tak potom to bude u dotyčných kolegů v rukou... Ale už několikrát jsem viděl, že navigovali na implicitní waypoint "FinalOld" typu "Reference point".
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama