Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3258 odpovědí na toto téma

#3121 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2016 - 16:55

Nevím, co myslíš tím implicitním WP. V mapě mám WP s různými ikonami dle typu WP a tyto WP jsou pospojované tenkou červenou čarou. Pokud je typ WP final, pak ta čára je trochu výraznější. V mapě tlapnu na ikonku a dám navádět . Reference má úplně jinou ikonku.
  • 0

#3122 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 816 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2016 - 7:25

Nevím, co myslíš tím implicitním WP. V mapě mám WP s různými ikonami dle typu WP a tyto WP jsou pospojované tenkou červenou čarou. Pokud je typ WP final, pak ta čára je trochu výraznější. V mapě tlapnu na ikonku a dám navádět . Reference má úplně jinou ikonku.

Dotyční kolegové používají přesun ikony na pozici finálky
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#3123 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2016 - 12:38

Aha, tak to maj blbý ;-)
Tak jedině vypnout v nastavení přesouvání na finální souřadnice .
Ale jak se to bude chovat v praxi, nevím a ani neznám nikoho, kdo používá přesun na finále.
Předpokládám, ze to v místě finále ukáže finále WP.
  • 0

#3124 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2016 - 12:58

Ja presun na finale pouzivam, funguje to tak, ze se ikonka kese presune na finalni pozici. Podstatne na tom je ze vim, ze tam mam nejakou finalku aniz bych musel budto kazdou kes rozklikavat nebo mit zaple automaticke zobrazovani vsech child waypointu, coz nechci, protoze pak bych mel na mape nehorazny bordel.

 

Ale je fakt ze nemam databazi finalek, takze nemam takove problemy jako mit tam 10 ruznych final waypointu s tim, ze na jednom z nich ta kes mozna bude :) Vetsinou mam jen jednu verzi a to tu, co jsem si sam vylustil... a kdyz prijdu na to, ze doslo ke zmene listingu, tak proste tu jednu verzi final waypointu opravim na nove souradnice.


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#3125 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2016 - 13:20

Ja presun na finale pouzivam, funguje to tak, ze se ikonka kese presune na finalni pozici. Podstatne na tom je ze vim, ze tam mam nejakou finalku aniz bych musel budto kazdou kes rozklikavat nebo mit zaple automaticke zobrazovani vsech child waypointu, coz nechci, protoze pak bych mel na mape nehorazny bordel.
.

Typy WP automaticky zobrazovaných si můžeš nastavit.
  • 0

#3126 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2016 - 14:03

Ale je fakt ze nemam databazi finalek, takze nemam takove problemy jako mit tam 10 ruznych final waypointu s tim, ze na jednom z nich ta kes mozna bude :) Vetsinou mam jen jednu verzi a to tu, co jsem si sam vylustil... a kdyz prijdu na to, ze doslo ke zmene listingu, tak proste tu jednu verzi final waypointu opravim na nove souradnice.

Vyluštím kešku a založím si WP typu final. Někdy mi třeba chybí indicie, tak si uložím více variant a více final -WP.
Takhle krásně vidím v mapě, kde mám důležité WP. A taky vidím, jestli k dané keši mám něco vyluštěno, či nemám.
  • 1

#3127 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2016 - 11:43

Ahoj chtěl bych se zeptat, co v Locusu dělám blbě, když mám v nastavení zaškrtnuto, aby se nezobrazovaly nalezené keše, ale přesto mi v mapě stále svítí. I po zalogování i po aktualizaci mapy. Děkuji.
  • 0

#3128 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 877 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2016 - 18:06

Ahoj chtěl bych se zeptat, co v Locusu dělám blbě, když mám v nastavení zaškrtnuto, aby se nezobrazovaly nalezené keše, ale přesto mi v mapě stále svítí. I po zalogování i po aktualizaci mapy. Děkuji.

Ten dotaz je takovej zvlastni. Pokud ty kese tahas z databze pre Geoget for Locus je potreba to nastavit tam, ale pozor, Locus tusim do databaze nezapisuje, takze to cerpa stale ty informace z databaze, kde to je jako nenalezene.  Primo v Locusu sem se s tim snad nedetkal - teda jako s funkci


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#3129 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2016 - 10:09

Keše si do Locusu tahám přímo z něj. Tedy dávám vždy stáhnout keše kolem nějakého bodu. Po jejím nalezení (zaznamenáno v Locusu jako filed notes), odeslání na web jako field notes a zalogování na webu mi přesto stále svítí na mapě jako nalezená, tedy se smajlíkem. Dříve v a:Drake, který jsem používal, se keše po nastavení "nalezeno" automaticky z mapy "schovávaly". Tuto funkci Locus nemá? 


  • 0

#3130 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2016 - 10:38

Ve slozce s body jsou nejake gc filtry, ale ty nepouzivam, tak nevim. Kdyz vytvoris log, tak pak muzes kliknout na skryt kesku. Je to pod takovou tou sipeckou nahoru. Je tam i editovat,atd. No a keska ti z mapy zmizi, ale kdykoliv ji muzes ze slozky s body zase zobrazit.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 24 duben 2016 - 10:39

  • 0

#3131 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 877 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2016 - 12:55

Keše si do Locusu tahám přímo z něj. Tedy dávám vždy stáhnout keše kolem nějakého bodu. Po jejím nalezení (zaznamenáno v Locusu jako filed notes), odeslání na web jako field notes a zalogování na webu mi přesto stále svítí na mapě jako nalezená, tedy se smajlíkem. Dříve v a:Drake, který jsem používal, se keše po nastavení "nalezeno" automaticky z mapy "schovávaly". Tuto funkci Locus nemá? 

No A:drake je proste primo pro Geocaching. Locus je mapovy program, co take umi pracovat s keškama. Prostě keška je "obyčejny" POI (byť ma nadstndartní funkce) a u POI se to neřeši. Ale není roblem si keš schovat ručně. Je to na jedno dve kliknuti


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#3132 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2016 - 14:46

Keše si do Locusu tahám přímo z něj. Tedy dávám vždy stáhnout keše kolem nějakého bodu. Po jejím nalezení (zaznamenáno v Locusu jako filed notes), odeslání na web jako field notes a zalogování na webu mi přesto stále svítí na mapě jako nalezená, tedy se smajlíkem. Dříve v a:Drake, který jsem používal, se keše po nastavení "nalezeno" automaticky z mapy "schovávaly". Tuto funkci Locus nemá?

Ty keše tam taháš pomocí pluginu a pak je importuješ do Locusu? A to schovávání máš nastaveno kde? V jakém pluginu?
  • 0

#3133 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2016 - 17:10

Ty keše tam taháš pomocí pluginu a pak je importuješ do Locusu? A to schovávání máš nastaveno kde? V jakém pluginu?

Ano, tahám je tam pomocí Geocaching4Locus a schovávání mám nastaveno ve stejném pluginu. 


  • 0

#3134 Dobesch

Dobesch

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 877 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2016 - 18:06

Primo v pluginu se bude tykat jen a pouze Live mapy. Pokud je naimportujes do Locusu, tak uz plugin nema dale na kese vliv (teda krom dotahovani dat)


  • 0
HTC Desire -- LocusPro + WhereYouGo + Geoquack Nokia 6230i + Evolve Itraxx -- Handy Geocaching a OpenWIG

#3135 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 704 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2016 - 18:40

Keše si do Locusu tahám přímo z něj. Tedy dávám vždy stáhnout keše kolem nějakého bodu. Po jejím nalezení (zaznamenáno v Locusu jako filed notes), odeslání na web jako field notes a zalogování na webu mi přesto stále svítí na mapě jako nalezená, tedy se smajlíkem. Dříve v a:Drake, který jsem používal, se keše po nastavení "nalezeno" automaticky z mapy "schovávaly". Tuto funkci Locus nemá? 

psal to už  DogVader "Ve slozce s body jsou nejake gc filtry" , tam si nastavíš co chceš zobrazovat.


  • 0

#3136 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2016 - 21:02

psal to už  DogVader "Ve slozce s body jsou nejake gc filtry" , tam si nastavíš co chceš zobrazovat.

Už to tak nějak jde. Na live mapě se body nezobrazují ve složce s body jsem si také nastavil, takže mám klid až na pár výjimek, ty si skrývám ručně. Díky. :)


  • 0

#3137 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2016 - 15:48

A ještě jeden dotaz. Máte nějak přibližně změřeno, kolik dat čerpá Live mapa? Mapu jako takovou mám offline, ale keše se zobrazují online. :-)

Díky.


  • 0

#3138 drowned

drowned

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 306 příspěvků(y)

Publikováno 30 duben 2016 - 23:05

A ještě jeden dotaz. Máte nějak přibližně změřeno, kolik dat čerpá Live mapa? Mapu jako takovou mám offline, ale keše se zobrazují online. :-)

Díky.

 

Tak to nech nějakou dobu spuštěný a pak se mrkni v nastavení androidu na "Použití dat". Je tam přehledně vypsáno kolik která apka dat sežere  :)


  • 0

#3139 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2016 - 6:59

Ahoj, prosím, určitě mě navedete. Používám v Locusu vektorovou mapu ČR - z http://osm.paws.cz

 

V mém telefonu je vše OK, vidím i turistické značky. Tutéž mapu má v telefonu i syn. Mapa se ukazuje, jsou na ní vidět cyklotrasy, ale turistické značky ne. Co mám udělat pro to, aby i syn viděl turistické značky? Nakopírovat někam (kam?) renderer? Někde něco zapnout v Nastavení? Díky a zdravím.


Tento příspěvek byl upraven od LBD945: 02 květen 2016 - 7:02

  • 0

Samsung Galaxy Trend Plus + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#3140 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2016 - 7:25

Ahoj, prosím, určitě mě navedete. Používám v Locusu vektorovou mapu ČR - z http://osm.paws.cz

V mém telefonu je vše OK, vidím i turistické značky. Tutéž mapu má v telefonu i syn. Mapa se ukazuje, jsou na ní vidět cyklotrasy, ale turistické značky ne. Co mám udělat pro to, aby i syn viděl turistické značky? Nakopírovat někam (kam?) renderer? Někde něco zapnout v Nastavení? Díky a zdravím.

Je třeba si přepnout mapové téma. U mne je to dole u levého okraje.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama