Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3192 odpovědí na toto téma

#3141 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2016 - 7:28

U sebe jsem našel. Asi to bude ono, odpoledne to zkusíme. Moc děkuju.


  • 0

Samsung Galaxy Trend Plus + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#3142 Phoenicurus

Phoenicurus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2016 - 13:53

Ahoj, mám dotázek na logování keší vzhledem k datumu - prakticky pořád se mi stává, že když loguji on-line kešku přes Locus (PRO) brzy po ránu (třeba kolem šesté), že se mi na GC.com zaloguje k předchozímu dni. Nějak jsem to neřešil a vždycky si to pak na webu zeditoval, ale teď jsem vyrazil na power trail a logoval off-line - tedy měl jsem připravený log, do kterého se mi automaticky vyplnilo číslo nálezu i čas (ve formátu HH:mm), datum jsem měl nastavený normálně na ten den (tedy 2.7.) a logy si ukládal off-line. Kešek bylo víc, takže jsem to všechno hromadně zalogoval přes doplněk až doma na wifi a ted jsem si všiml, že se to chová stejně - všechny kešky, které jsem našel do 9:00 se mi zalogovaly jako nalezené 1.7.. Zbytek správně 2.7..

 

Čím to může být?

 

A jen tak mimochodem, nevím, jestli to patří sem, ale když jsem zkoušel logovat přes nahrání fieldnotes na gc.com, musel jsem si v doplňku nejdřív vyexportovat fieldnotes.txt. Jenže v exportování doplněk nerespektuje odřádkování, které jsem v logách udělal a celý log sloučí na jeden řádek. To mě docela štve, protže jako součást logu používám pár řádků testu, který dávám nakonec logu a bez odřádkování to nedává smysl....

A co je ještě horší, ale to už je asi fakt problém jinde, je, že regulérní fieltnotes.txt s českou interpunkcí, která dosud nebyla problém, je teď najednou pro GC.com problém - když po nahrání field notes na web gc.comněkterý z logů rozkliknu, jako že ho chci napsat, tak veškerá interpunkce (prostě všechno s háčkama a čárkama) je nahrazena hatmatilkou (přesto, že v mém uploadovaném texťáku vygenerovaném doplňkem, je vše OK - tedy až na to nerespektování odřádkování).

 

A jako úplně poslední "mimochodem" bych se rád zeptal, jestli by nešlo do logovacího doplňku dodělat možnost protáhnout TB každou keškou, kterou loguji v terénu off-line a doma odesílám přes doplněk k zalogování. Když loguji on-line, mohu si nahrát inventář a zvolit akci s TBéčky, které mám v kapse. Když si logy ukládám off-line a pak je přes doplněk chci zalogovat, odesílá je doplněk do locusu, kde už ale není tahle možnost nahrát si TB a zvolit nějakou akci. Nešlo by to upravit - bylo by to spuer! :-)

 

Dík za radu a pomoc.


Tento příspěvek byl upraven od Phoenicurus: 12 červenec 2016 - 14:00

  • 0

#3143 Voldik

Voldik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2016 - 14:51

Ahoj, s logovacím doplňkem nemá autor Locusu nic společného, své dotazy směřuj spíše sem:

http://www.geocachin...don-fieldnotes/


  • 0
\m/

#3144 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2016 - 20:45

Ahoj, mám dotázek na logování keší vzhledem k datumu - prakticky pořád se mi stává, že když loguji on-line kešku přes Locus (PRO) brzy po ránu (třeba kolem šesté), že se mi na GC.com zaloguje k předchozímu dni. Nějak jsem to neřešil a vždycky si to pak na webu zeditoval, ale teď jsem vyrazil na power trail a logoval off-line - tedy měl jsem připravený log, do kterého se mi automaticky vyplnilo číslo nálezu i čas (ve formátu HH:mm), datum jsem měl nastavený normálně na ten den (tedy 2.7.) a logy si ukládal off-line. Kešek bylo víc, takže jsem to všechno hromadně zalogoval přes doplněk až doma na wifi a ted jsem si všiml, že se to chová stejně - všechny kešky, které jsem našel do 9:00 se mi zalogovaly jako nalezené 1.7.. Zbytek správně 2.7..

 

Čím to může být?

 

Zdravím,

dlouhá verze: http://forum.locusma...hp?topic=4975.0

krátká verze: v posledních verzích při logování je zaškrtávátko "Zalogovat pouze čas", tak použij to. Datum pak bude na webu v pořádku. Pokud si ale vedeš stastiky např. v geogetu, tak tam čas bude špatný (Locus čas nastaví na poledne Pacifického času)

 

Zbytek jak psal Voldík, spíše na autora add-onu.


  • 1

#3145 Phoenicurus

Phoenicurus

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 06 září 2016 - 13:01

Ahoj, nedávno jsem se tu ptal, jak logovat, aby odpovídalo časové pásmo našemu i v logu.

 

Řídil jsem se Menionovou radou a všechno fungovalo ok - po tom, co jsem zaškrtnul "zalogovat pouze datum"

 

Nicméně jsem velmi oceňoval, že i přes zaškrtnutou tuhle volbu šlo do logu přes šablonu zanést čas nálezu. standartně používám šablonu, v které mám jak číslo nálezu {c}, tak čas nálezu {t}.

 

Bohužel po poslední aktualizaci se při zaškrtnutí volby "zalogovat pouze datum" (tedy, že se log zapíše na 21:00) už nedá čas vyplnit a v šabloně mi to dělá brajgl, prootže místo času to tam napíše 00:00.

 

Chtěl bych poprosit, jestli by tam ta funkce nešla vrátit???

 

Je mi celkem fuk, že to na serveru bude zalogovaný k nějakýmu času, podstatně pro mě je aby to bylo pro den v našem časovém pásmu a aby se mi do logu automaticky vyplnil i čas nálezu (hodí se to třeba u nově publikovaných krabiček, u nočních kešek atd...) A vypínat a zapínat onu volbu se mi nechce, protže pak to zase dělá bordel v travel bucích v pořadí navštívených kešek....


  • 0

#3146 mike_btk

mike_btk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 18 říjen 2016 - 22:14

Dobrý večer, když v okně detailu bodu kliknu na "puzzle", vyberu "mapové aplikace" a dám "více" objeví se mi poprvé výběr ze všech mapových aplikací (waze, navigator, mapy.cz, atd.). Vyberu jednu z nich (např. waze). Zatím vše OK. Pokud to ale později zkusím znovu, Locus už přiřadí vybrané aplikaci (v tomto případě waze) výchozí nastavení, takže rovnou po kliku na "více" se nezobrazí dialog výběru, ale rovnou se spustí ta přiřazená aplikace. Nelze si tedy vybrat jinou aplikaci, dokud v nastavení waze neresetuji výchozí nastavení. Nepomůže ani restart Locusu.

Je to chyba nebo mám někde něco blbě nastaveno? Dělá to také ostatním? Díky za radu.


  • 0

#3147 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2016 - 6:27

Ahoj, taky přidám dotaz. Mám Locus a doplněk pro zobrazování keší v mapě - z Geogetu. Funguje to dobře, jen mi vadí jedna věc. Na mapě vidím keš. Kliknu na ni, objeví se panel s informacemi a nabídkou - ale hned zase zmizí amapa se posune tak, aby keš byla uprostřed. Teprve pak na druhý pokus už panel s nabídkou zůstane a mohu o keši něco zjistit. Ještě bych to chápal, kdyby keš byla někde u pravého kraje - ok, není tam místo na plovoucí menu. Ale když je vlevo či někde, kde je místa dost? Je to schválně, nebo se to děje jen u mě?


  • 0

Samsung Galaxy Trend Plus + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#3148 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2016 - 7:36

Mám nastaveno zobrazení detailu o kešce na celou obrazovku. V tomto režimu se mapa neposouvá samovolně.
  • 0

#3149 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2016 - 11:36

Zkusím najít, kde se to nastavuje a jak to vypadá. Teď zkouším chování původního (normálního) stavu. Kliknu na keš, objeví se panýlek, který trochu zalejzá. Mapa se posune tak, aby panýlek nezalejzal - keš je horizontáně centrovaná, vertikálně ne. Panýlek se stejně ale objeví a hned zase zmizí, aniž by něco uskakovalo, prostě stejně tam je něco špatně.


  • 0

Samsung Galaxy Trend Plus + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#3150 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2016 - 12:28

Nastavení - Mapy - Body&trasy - klepnutí na bod - Obrazovka
  • 0

#3151 LBD945

LBD945

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2016 - 12:33

Super, děkuju. Zkoušel jsem to hledat, ale tady bych to teda nenašel. Nastavil jsem si taky zobrazení přes celou obrazovku a je klid. Moc děkuju.


  • 0

Samsung Galaxy Trend Plus + Locus free + doplněk Geoget + doplněk Geocaching


#3152 moravan

moravan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 19 říjen 2016 - 21:23

Dobrý večer, když v okně detailu bodu kliknu na "puzzle", vyberu "mapové aplikace" a dám "více" objeví se mi poprvé výběr ze všech mapových aplikací (waze, navigator, mapy.cz, atd.). Vyberu jednu z nich (např. waze). Zatím vše OK. Pokud to ale později zkusím znovu, Locus už přiřadí vybrané aplikaci (v tomto případě waze) výchozí nastavení, takže rovnou po kliku na "více" se nezobrazí dialog výběru, ale rovnou se spustí ta přiřazená aplikace. Nelze si tedy vybrat jinou aplikaci, dokud v nastavení waze neresetuji výchozí nastavení. Nepomůže ani restart Locusu.

Je to chyba nebo mám někde něco blbě nastaveno? Dělá to také ostatním? Díky za radu.

 

Používám podobně, po výběru mapových aplikací se mi objeví Navigační aplikace, Navigon, Earth, Street View, Více. Já používám Navigon, který mám na druhé pozici a tak na Více vůbec nemusím chodit.


  • 0

#3153 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2016 - 12:27

Zdravím ve spolek.

Nevíte zda lze nastavit při importu keší do Losusu  z databáze .db3 ,aby se vyluštěná keš označila jako vypočítaná ,ale nepřesunula na finální souřadnice?Podle nastavení (jestli jsem to dobře pochopil a není ještě někde něco na co jsem nepřišel) jsou dvě možnosti buď se přesune a označí nebo nepřesune ,ale nepoznám zda je či není vyluštěná pokud se nepodívám na její wayponty..Ta třetí možnost - nepřesouvat,ale označit by mi vyhovovala.


  • 0

#3154 raddino

raddino

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 9:47

pokud máš u keše final WP, tak se označí hvězdičkou a považuje jí za vypočtenou. Pak si v nastavení locusu můžeš nastavit, jestli přesouvat nebo ne. Případně si můžeš keš manuálně označit v Locusu jako vypočtenou (detail keše - menu - zaškrtávátko vypočtená).


  • 0

#3155 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2016 - 16:49

Pak asi něco dělám špatně,protože pokud keše s finálním waypontem natáhnu přes addon geoget databáze a mám zaškrtnuto "Přesunout na finální waypont" tak se označí a přesune.Pokud toto nemám zatrhnuto tak se neoznačí hvězdičkou a nepřesune.Nevím jak docílit označení,ale aby se nepřesunula na finální waypont,ale zůstala na výchozích souřadnicích keše.Manuální označení v detailu keše jsem nenašel..

 

Tak si to i sám vysvětlím...Zvolil jsem možnost,když již vše selhalo podívej se do návodu.

Dle aktuálního návodu jsou pouze dvě možnosti označit - přesunout      neoznačit - nepřesunout.

Také jsem v návodu nikde nenašel možnost manuálně označit jako vypočtenou.Tak asi tak.


Tento příspěvek byl upraven od wadesss: 29 listopad 2016 - 20:42

  • 0

#3156 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2016 - 8:13

Jak teda v soucasnosti mam zapisovat fieldnotes (nepouzivam addon, jen tu funkcionalitu co je primo zabudovana v Locusu - staci mi), abych mel na webu spravne DATUM nalezu a zaroven v textu logu byl pomoci {t} spravny CAS odlovu tak, jak jsem kes nasel? Vzdyt to muzou byt dve zcela nezavisle informace, na web se to muze posilat jak chce a do textu se muze vzdycky dat aktualni, ne?

Nemam pocit, ze by to tak v soucasnosti fungovalo, a od posledni zmeny uz je to dost dlouho na to, aby se to vyresilo, ne?

Delam neco spatne?


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#3157 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2016 - 19:15

Ja v Locusu loguji tak, jak píšeš. Většinou přímo u kešky. Když je signál, tak rovnou, když není, přes FN. Parametr {t} mam na začátku logu. S řazením na webu ani v Geogetu tím pádem nemám problém. Datum i čas odpovídá době nálezu.
  • 1

#3158 Jencek

Jencek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2016 - 19:38

Taky tak, loguju jen offline do fieldnotes co je v Locusu, doma na síti odeslat jako fieldnotes na web gc.com, v šabloně mám na záčátku {t} a  doma v klidu, kontrola času a logování  :D , nezaznamenal jsem problém.


  • 0

#3159 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2016 - 10:06

@niximor : tohle bude asi to co řešíš ... http://help.locusmap...-geocaching-com


  • 0

#3160 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 576 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2016 - 12:13

Zda se ze cas tam zustava kdyz zaskrtnu datum only. Myslel jsem si ze tam je prave chyba, jak tu nekdo popisoval, ze se nezapise hodnota {t} do logu, ale zjevne je jiz opraveno :) Diky!


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama