Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3234 odpovědí na toto téma

#3221 Advidos

Advidos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2017 - 9:19

Na mapě vyberu keš, ta se mi otevře (popis, listing waypointy atd) dám navigovat a jdu k ní ;)  co je na tom složitýho

Nic, jen to pro mě byl po přechodu z C:geo nezvyk. ;-)


  • 0

#3222 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 257 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2017 - 14:25

Nic, jen to pro mě byl po přechodu z C:geo nezvyk. ;-)

 

Já se taky učil za pochodu, ale i tak c:geo sem tam používám.

 

Taky si mužeš v Locusu najet s mapou na oblast nebo podle pozice GPS, pak dáš body, vybereš složku a v ní dáš řadit podle vzdálenosti a pak dáš označit - třeba prvních 50 a na mapě se ti zobrazí požadované keše.


  • 0

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 


#3223 Advidos

Advidos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2017 - 7:40

PeSis: Díky, už jsem se s Locusem docela sžil. A moc se mi líbí měření na mapě, plánování trasy a další fukce. Ale co nevím, kde najít, je aktualizace souřadnic finálky na webu. Když jsem třeba v terénu una výletě u multiny, najdu stage a zjistím, že finálka je daleko, tak abych si to mohl uložit nejen do Locusu, ale i na geocaching.com. Existuje taková možnost?


  • 0

#3224 Jencek

Jencek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2017 - 7:58

PeSis: Díky, už jsem se s Locusem docela sžil. A moc se mi líbí měření na mapě, plánování trasy a další fukce. Ale co nevím, kde najít, je aktualizace souřadnic finálky na webu. Když jsem třeba v terénu una výletě u multiny, najdu stage a zjistím, že finálka je daleko, tak abych si to mohl uložit nejen do Locusu, ale i na geocaching.com. Existuje taková možnost?


Tato moznost v Locusu, zatím není, jde použít v detailu bodu funkce poznámka a nahrát (na web), pokud ma poznámka tvar "final: N 12°34.567 E 12°34.567" tak při další aktualizaci kese v Loccusu bude vytvořen nový wpt ve stejném tvaru. Rozhodujici je ve tvaru "nazev" a za nim ":"

;-)
  • 0

#3225 Advidos

Advidos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2017 - 11:26

Jencek: Díky, takhle mi to bude stačit. Vypadá to použitelně. :)


  • 0

#3226 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 215 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 21:22

G4L mi stahuje jenom tradičky. To je standardní vlastnost pro BM nebo mi tam zůstalo viset nastavení z doby, kdy jsem byl PM?


  • 0

#3227 Lufftak

Lufftak

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 22:00

G4L mi stahuje jenom tradičky. To je standardní vlastnost pro BM nebo mi tam zůstalo viset nastavení z doby, kdy jsem byl PM?

Bohužel je tomu tak, Locus pro BM stahuje jenom tradičky.
  • 0

#3228 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 215 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 22:11

Díky.


  • 0

#3229 chrobak.truhlik

chrobak.truhlik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 22:55

Presnejšie: Locus používa API rozhranie a to pre BM vráti len tradičky. Nič iné. Akýkoľvek softvér používajúci GC API je prakticky pre BM nepoužiteľný.


  • 2

#3230 mygrant

mygrant

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2017 - 20:03

Nedaří se mi při stažení keší přes c:geo dosáhnout, aby byly v Locusu naimportované mystery keše s vypočtenými (změněnými) souřadnicemi označeny na mapě ikonkou pro vypočtené keše. Když jsem stahoval dřív přes G4L, tak to fungovalo OK. Kde můžu dělat chybu?


  • 0

#3231 chrobak.truhlik

chrobak.truhlik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2017 - 20:33

Locus použije ikonku vypočítaných súradníc (hviezdička v pravom roku ikonky) len ak je v c:geo na keške vytvorený waypoint typu Final Location a ten má vyplnené súradnice. To je situácia keď priamo v c:geo vyplníš ten waypoint a potom kešku exportuješ do Locus.

 

Ak vypočítané súradnice vložíš cez web ako Corrected coordinates, tak ich c:geo preberie ako súradnice keše a vytvorí nový waypoint Pôvodné súradnice. Taká keška sa potom do Locus naimportuje bez označenia, že je vypočítaná. (Pretože neobsahuje waypoint Final Location.)

 

A samozrejme ak chceš v Locus umiestniť kešku na vypočítané súradnice musí byť v Locus zapnutá voľba Nastavenia -> Geocaching -> Presunúť na finálny waypoint.


  • 0

#3232 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 562 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2017 - 23:12

Nedaří se mi při stažení keší přes c:geo dosáhnout, aby byly v Locusu naimportované mystery keše s vypočtenými (změněnými) souřadnicemi označeny na mapě ikonkou pro vypočtené keše. Když jsem stahoval dřív přes G4L, tak to fungovalo OK. Kde můžu dělat chybu?


A c:geo pouzivas jen proto, ze si v nem muze BM stahovat vic kesek? Jestli jo, tak zkus geocaching4locus ve verzi 1.5, to se chova stejne nelegalne jako c:geo.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 14 červenec 2017 - 23:13

  • 0

#3233 mygrant

mygrant

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2017 - 2:21

Tu už jsem zkoušel a nefungovala, nešlo se přihlásit, není to tak dávno. Právě proto jsem přešel na stahování keší přes c:geo. Nebo stará verze G4L už zase funguje?


  • 0

#3234 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 562 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2017 - 9:17

Hele ja jsem uz dva roky PM, vim ze driv fungovala, jeste nedavno to pouzival jeden znamej. Jak je to ted nevim. Kazdopadne se pred kazdym stahovanim musel clovek prihlasovat.

Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 15 červenec 2017 - 9:18

  • 0

#3235 mygrant

mygrant

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2017 - 22:59

Nějak tak v dubnu 2017 přestala stará verze G4L fungovat.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama