Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3258 odpovědí na toto téma

#3241 Jencek

Jencek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2017 - 14:37

Dotaz 1: Existuje nejaka funkce, ktera by docasne skryla vsechny objekty (kese, waypointy, atd.) a zobrazila jen mapu?
Vim, ze tam je "Skryt docasne polozky na mape" coz ale odstrani kese nactene pres zivou mapu a pak je to musi znova nacitat. Obcas se potrebuju podivat kudy vede cesta a nekdy je to zasekane body, stagemi atd.
 
Dotaz 2: Daji se nejak skryt waypointy, parkingy a dalsi pomocne body u kesi, aby byly videt jen kese?

 Ad. 1 -  podržet prst na panelotlačítku body a vybrat skrýt vše, v pravem horním rohu se objeví červeně přeškrtnutá ikona bodu i trasy, nyní jde vidět jen mapa, z5 dáti do stavu s kešemi i trasami - klik na přeškrknuté ikony  :D
 
Ad. 2 nastavení/geocaching/automatické načítání waypointů - vyber si co potřebuješ  :)  :)  :)  :D

 

DOle i graficky :)

 

 

Přiložené miniatury

  • Screenshot_2017-08-10-15-51-51.jpeg

Tento příspěvek byl upraven od Jencek: 10 srpen 2017 - 14:59

  • 1

#3242 Y&MD

Y&MD

    Y&MD

  • Members
  • PipPipPip
  • 33 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2017 - 8:14

 Ad. 1 -  podržet prst na panelotlačítku body a vybrat skrýt vše, v pravem horním rohu se objeví červeně přeškrtnutá ikona bodu i trasy, nyní jde vidět jen mapa, z5 dáti do stavu s kešemi i trasami - klik na přeškrknuté ikony  :D
 
Ad. 2 nastavení/geocaching/automatické načítání waypointů - vyber si co potřebuješ  :)  :)  :)  :D

 

Ad 1 - Skvele! Je to sice kostrbaty, lepsi by bylo primo tlacitko nez jedno drzet a pak jeste jeden klik, ale funguje to. Kazdopadne jsem netusil, ze se jeste nekdy skryvaji funkce i pod podrzenim tlacitka.

 

Ad 2 - Tohle neni uplne ono, protoze kdyz mam body v db nebo i jen pres zivou mapu tak tohle nastaveni je neskryje, jen u novych bodu. Lepsi by bylo, kdyby to slo taky skryt jednim tlacitkem, klidne i podrzenim nejakeho :-)

 

Dekuju za pomoc.

 

Mozna az menion zavede "pay for feature" tak se ze me stane velky sponzor :-)


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 11 srpen 2017 - 8:15

  • 0

#3243 Jencek

Jencek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2017 - 16:06

Ad 2 - Tohle neni uplne ono, protoze kdyz mam body v db nebo i jen pres zivou mapu tak tohle nastaveni je neskryje, jen u novych bodu. Lepsi by bylo, kdyby to slo taky skryt jednim tlacitkem, klidne i podrzenim nejakeho :-)

 

Teď jsem to kontroloval a testoval na geoget.db3 (Locus + doplnek Geoget databáze por Locus + živé načítání keší)

Po odstranění nastavení pro zobrazování wpt parking se automaticky nenačítal. Znovu jsem to zapl a zase se načítal. 

Tak nevím kde jinde bude chybka  :( , u mě to funguje.

 

Potom je ještě možnost změny načítání wpt keší až od nastaveného zoomu.

Upravuje se to v souboru config.cfg v adresáři Locusu.

Otevřít a najít řádek kde se píše:

map_items_gc_waypoints_hide till_zoom=

 

default je =12, já mám 14

můžes si nastavit ať se ti ti waypointy zobrazuji třeba až od zoom 15, tím pádem se ti načtou wpt keše až při detailnějším přiblížení.   ;)  ;)  ;)  ;)


  • 0

#3244 janca361

janca361

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2017 - 17:26

Ahoj,

přidám své poslední zkušenosti s aplikací - Locus používám dost dlouho, ale poslední dobou jsem aktivně moc nelovila, takže nebylo ani co napsat:

 

1) Když dám navádět ke kešce, ukáže se v proužku nahoru D/T, směr+vzdálenost a poslední logy. Musím říct, že dost mi tu chybí velikost krabičky. V "..."  možnost zobrazit nápovědu - super, ale uvítala bych zde i "zalogovat".

 

2) Z nějakého záhadného důvodu občas zmizí pravý navigační panel - po opakovaném spušnění OK.

 

3) Při delším spuštění (třeba přes noc, Locus mám jako službu) se v mapě (OSM) zaktivují vše možné body(na které lze aktivovat) jako jsou památky, bankomaty apod., ve městě se s tím nedá žít, ale po opakovaném spuštění OK.

 

4) Přímo v mapě, kterou jsem stáhla v Locusu se zobrazují památky taky, tady to asi považuju za vlastnost, byť ve městě pak velmi otravnou. Když přepnu na jinou mapu (stažená OSM), tak památky tam zůstávají. Zapnu a vypnu znovu na "své" OSM mapě a památky jsou opět neaktivní. 


  • 0

#3245 Karel_Iris

Karel_Iris

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2017 - 15:34

Ahoj. Locus prestal fungovat. Nevim, zda je to posledni aktualizaci nebo nahranim gpx s lab. Co mam delat den pred giga?

Edit: tablet a foun, do kterych jsem dal jsem dal gpx olomouckeho kraje vcetne labek z noveho Geogetu - > appka pada. Jiny foun bez Olmiku funguje. 


Tento příspěvek byl upraven od Karel_Iris: 31 srpen 2017 - 15:58

  • 0

#3246 Popokatepetl07

Popokatepetl07

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2017 - 16:00

Ahoj, u mě Locus funguje, ale z nějakého důvodu bez mé spolupráce se mi zobrazují odlovené i archivované keše jako neodlovené. Doufal jsem, že dnešní aktualizace to bude řešit, ale dělá to to samé. 


  • 0

#3247 Karel_Iris

Karel_Iris

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2017 - 16:39

Ahoj, u mě Locus funguje, ale z nějakého důvodu bez mé spolupráce se mi zobrazují odlovené i archivované keše jako neodlovené. Doufal jsem, že dnešní aktualizace to bude řešit, ale dělá to to samé. 

zkusil jsem nasilim dnesni verzi, po otevreni slozek s keskama to hned spadne


  • 0

#3248 Karel_Iris

Karel_Iris

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2017 - 16:57

zkusil jsem nasilim dnesni verzi, po otevreni slozek s keskama to hned spadne

na jiny doposud "nezavirovany" foun labkama jsem nahral ze stejne GG databaze seznam bez labek a testuju a nepada to.


  • 0

#3249 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 563 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2017 - 17:01

Pánové nemůžu dělat technickou podporu všude v případě takových krizových situací :).

 

- @Karel_Iris, jestli padá jen u konkrétního GPX, není nic snazšího než mi ho poslat na locus.map@asamm.com

 

- @Popokatepetl07, o žádném problému se zobrazováním keší nevím. Jsou keše v Locusu v seznamu označené jako nalezené ( smilík )? Pokud ne, měli by být?


  • 0

#3250 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2017 - 7:47

Ahoj menione. Nesla by prosimte pridat moznost zap/vyp hw kompasu do prave,nebo horni listy. Vylozene jenom vyp a zap na jeden klik. Na vyletech mam vzdy hw kompas vypnuty, aby se mi to tak nekroutilo, nebyla mapa tak ziva. Mam zapnuty otaceni podle smeru. A obcas u krabicky ten kompas potrebuju zapnout. Kdyby to bylo na jeden klik, bylo by to super. Jinak nova verze Locusu Pro, dnes updatovana, mi beha v pohode. Zkusil jsem jsem i gpx.
  • 0

#3251 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 563 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2017 - 8:16

Ahoj,

a neřešilo by to zapnutí té "auto změny" s nastavení rychlosti na nějakých 5 km/h? Pak by se při jízdě používala orientace podle GPS a při chůzi pak dle kompasu? Navíc tedy kompas jako takový v posledních pár verzích používá vždy jen sensor, tzn. rotuje podle telefonu bez ohledu na nastavení. Už tam mám i jednu stížnost na tohle chování ale jinak mi to přijde logické. Uvidíme.

A nová verze šlape, tak fajn. Zatím vím jen o chybě se špatně barevnými texty na pár obrazovkách ale po funkční stránce by to mělo být ok!

 

Doufám, že se někdo zastavíte za mnou na přednášku v Plumově zítra dopo a budete mě při mé premiéře zachraňovat ;).


  • 0

#3252 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 578 příspěvků(y)

Publikováno 01 září 2017 - 15:18

Ja ho mam prave vypnuty i pri chuzi. To rychle zapinani by se mi libilo :) Treba nekdy do budoucna.
  • 0

#3253 Rychtar84

Rychtar84

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)
  • LocationPraha 5

Publikováno 04 říjen 2017 - 7:13

ahoj

prosím o radu... snažím se importovat GPX do Locusu, postupuju roky standardně, tedy: Menu > Import dat , ale v sekci Místní Soubor jsem vyskákal až nahoru do kořenového adresáře, a nelze s tím dál hnout = nelze změnit adresář. Mám tam zobrazené jen lomítko a víc nic..

 

 

Přiložené miniatury

  • IMG_20171004_081158.png

  • 0

#3254 Adiee

Adiee

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2017 - 8:31

Zkusil jsem to u sebe, normálně funguje. Budeš mít asi něco jinak v tvém Androidu, v které složce máš ten gpx? Je na SD kartě? Zkus "moje soubory", nebo tak něco.


  • 0

#3255 Rychtar84

Rychtar84

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)
  • LocationPraha 5

Publikováno 04 říjen 2017 - 10:07

nejde o to, kdo ho mám - prostě nejde vůbec kliknout na to lomítko, abych nějak změnil / brouzdal ve stromu složek


  • 0

#3256 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 633 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2017 - 11:09

nejde o to, kdo ho mám - prostě nejde vůbec kliknout na to lomítko, abych nějak změnil / brouzdal ve stromu složek

bohužel o to jde, asi nemáš práva na procházení stromem v tom místě, prostě zkus zadat rovnou CELOU cestu k souboru


  • 1

#3257 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 563 příspěvků(y)

Publikováno 04 říjen 2017 - 13:15

Zkus prosím v tom prohlížeči souborů nahoře kliknout na tři tečky (menu) a vybrat něco jako "Storages", možná "úložiště", nevím jak je to teď přesně přeloženo. Mělo by to pomoci.


  • 0

#3258 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 479 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2017 - 18:37

To jsem nedávno taky řešil. Musíš vyprovokovat dialog na typ umístění - interní nebo karta. A tam se pak zvolí procházením ten adresář. Zkus ty 3tečky.
  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ GCDroid _ GDAK


#3259 Rychtar84

Rychtar84

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)
  • LocationPraha 5

Publikováno 14 říjen 2017 - 11:46

ze zajímavosti jsem si Locus aktualizoval na nejnovější verzi a hned při prvním spuštění mi to ukázalo problém s importem - vizte screenshot. Takže to bude asi samotným Androidem.

ve správci povolení mám Locus zaškrtnutý pro přístup k úložišti.

Přiložené miniatury

  • Screenshot_2017-10-14-12-36-05-214_menion.android.locus.png

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama