Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3662 odpovědí na toto téma

#3321 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 13:41

jo dík paráda už jsem si to umravnil :) a vidím...

Gratuluji, mně to stále nastavit nejde (Nastavení-Navádění-Šířka linie). Používám Locus Map Pro 3.29.2 spuštěné nad Androidem 4.4.2. Jak již jsem uvedl, tak dříve jsem tento problém neměl.


  • 0

#3322 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 177 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 13:43

Locus mám stejnej ale android o hodně tříd novější v.7 no může to být nějaká kompatidebilita


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#3323 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 177 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 13:44

Ale když nad tím přemýšlím předtím jsem měl Android 4.4.4 a tuším to nešlo proto jsem to možná u té v.7 zazdil


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#3324 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 14:03

Android 4.4.2, Locus Map Pro 3.29.2, šířka linie 500%

 

1Xw9.png


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#3325 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 14:31

Děkuji za ilustrativní obrázek. Máme stejný android a každému z nás se to chová jinak. Problém tedy bude někde jinde, velmi pravděpodobně v nějakém jiném nastavení. Budu ještě bádat.

Přiložené miniatury

  • Screenshot.jpg
  • Screenshot_2.jpg

  • 0

#3326 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 818 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 15:03

Tak řešení je jednoduché, stačí z definice map odstranit tu jedničku.

<url><![CDATA[http://m{s}.mapserver.mapy.cz/1turist-m/{z}-{x}-{y}]]></url>

 

Ta 1 nepomohla. Ale treba jsem udelal neco spatne.

Nemel bys prosimte ten xml soubor.


  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3327 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 15:23

Také mi odstranění 1 nepomohlo.
  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#3328 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 15:49

Divné, mně to v Locusu i GeoGetu funguje.

Ten xml mám tady:

https://www.dropbox....l/mapy.xml?dl=0

 

V jednom zařízení se mi asi v Locusu nakešovaly prázdné dlaždice a tak se mi mapa začala zobrazovat až po smazání souboru Mapy.cz_Turistická.sqlitedb


  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#3329 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 609 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 16:10

Zdravím,

ta naváděcí čára je opravdu zajímavá. Koukám co by na to mohlo mít vliv a vůbec nic nevidím. Vypnutí a zapnutí navádění vůbec nepomůže?


  • 0

#3330 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 347 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 16:18

Divné, mně to v Locusu i GeoGetu funguje.
Ten xml mám tady:
https://www.dropbox....l/mapy.xml?dl=0

V jednom zařízení se mi asi v Locusu nakešovaly prázdné dlaždice a tak se mi mapa začala zobrazovat až po smazání souboru Mapy.cz_Turistická.sqlitedb


Díky. Už je to OK.
  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#3331 vytrvalec

vytrvalec

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 16:24

Zdravím,

ta naváděcí čára je opravdu zajímavá. Koukám co by na to mohlo mít vliv a vůbec nic nevidím. Vypnutí a zapnutí navádění vůbec nepomůže?

Ne, to nepomůže. Jsem z toho jelen.


  • 0

#3332 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 06 březen 2018 - 18:30

Dovolil jsem si trochu učesat, aktualizovat a doplnit xmlko co jsem dal Kohout team a tady je (včetně ikonky).

 

Jen mi hlava nebere, proč se neda dostat na maximalní zoom, když na serveru evidentně je. Vyzkoušel jsem různá nastavení zoomPart, ale nic na to nemělo vliv.

 

post-108142-0-48105500-1520357354.jpg

Přiložené miniatury

  • locus_vs_mapy.jpg

Přiložený soubor (y)


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 06 březen 2018 - 18:34

  • 2

#3333 marbes

marbes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 17:28

Na kešky se většinou vydáváme s keškami nahranými do Garmina, ale občas dojde i na mobil. Už nějakou dobu mám v mobilu nainstalovaný Locus, až poslední dny jsem se v něm začala víc šťourat a líbit se mi začíná víc a víc.

Co ale nějak neumím....

1) v Nastavení > Geocaching > Jména přátel jsem si vypsala růčo pár přátel (oddělené středníkem), v pořádku to asi bude, protože v nastavení vidím hlášku "definováno 8 přátel", když ale otevřu nějakou keš, u které jsem si 100% jistá, že někdo z těch osmi to má odlovené, tak nijak zvýrazněný jejich log není. Čím to může být?

Předem moc díky za radu!

 

EDIT: tak asi už jsem na to přišla - mám nastaveno, že se má stáhnout 10 posledních logů, no a pokud v těch posledních logách (lozích?) :-) není někdo z mých přátel, tak to zvýrazněné není. Je to tak nebo existuje nějaká možnost, aby to ten log přátel vyšťouralo i z těch starších logů? Není to nic, na čem stojí a leží naše používání appky, ale přeci jen, už párkrát jsme v terénu log přátel využili.

 

2) nainstalovaný mám i doplněk Řešitel keší a ačkoliv jsme si zkoukla návod na YT, pročetla spoustu návodů, tak se mi po kliknutí na detailu keše "Vypočítat" sice otevře Řešitel, ale listing se nepřenese. Do záložky waypoints vzorec nakopíruju manuálně, ale proměnné se do řádku "Najít proměnné" nepřenesou a to i když jsem si jistá, že vzorec mám správně (vyzkoušeno na více keších), pokud proměnné na záložce Variables zadám ručně, tak k nim sice mohu přidávat hodnoty, ale na sousední záložce Waypoints se žádný výpočet neděje. Na Google Play jsem si přečetla, že s nepřenášením listingu má problém víc lidí, tak nevím, jestli doplněk odinstalovat nebo něco dělám blbě.

 

Předem moc díky za každou radu!


Tento příspěvek byl upraven od marbes: 16 březen 2018 - 18:21

  • 0

#3334 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 21:00

Ze by proto, ze nema ten prislusny log stazeny v mobilu?

Pokud jej nemas, musi (chces-li ho) stahnout. Obecne je mozne stahnout definovany pocet logu, coz mohou byt i vsechne, ktee na te kesi jsou. To ale muze nekdy trvat docela dlouhou (treba u Terezky).


Tento příspěvek byl upraven od gord: 16 březen 2018 - 21:02

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3335 marbes

marbes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 21:36

Ze by proto, ze nema ten prislusny log stazeny v mobilu?

Pokud jej nemas, musi (chces-li ho) stahnout. Obecne je mozne stahnout definovany pocet logu, coz mohou byt i vsechne, ktee na te kesi jsou. To ale muze nekdy trvat docela dlouhou (treba u Terezky).

Díky! Myslela jsem si to :-/ Nebudu si stahovat kvanta logů u každé keše, jen mě zajímalo, jestli to nějak nelze nastavit.. asi tedy nelze. ;-)


  • 0

#3336 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 16 březen 2018 - 22:02

K tomu přenášení listingu do Řešitele keší:
 
záleží  na tom, jak ty keše do Locusu importuješ. Před více než dvěma lety toto přenesení listingu nefungovalo pro keše, které byly importovány do Locusu pomocí pluginu addon GeoGet Database. Ten bug byl ale tenkrát opraven.
 
Třeba je to něco podobného.
 
Mně to přenášení listingu do Řešitele u keší importovaných pluginy addon GeoGet Database i Geocaching4Locus nyní funguje.

  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#3337 marbes

marbes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2018 - 10:33

 

K tomu přenášení listingu do Řešitele keší:
 
záleží  na tom, jak ty keše do Locusu importuješ. Před více než dvěma lety toto přenesení listingu nefungovalo pro keše, které byly importovány do Locusu pomocí pluginu addon GeoGet Database. Ten bug byl ale tenkrát opraven.
 
Třeba je to něco podobného.
 
Mně to přenášení listingu do Řešitele u keší importovaných pluginy addon GeoGet Database i Geocaching4Locus nyní funguje.

 

Nene, nejsou to keše natažené přes Geoget. Zkoušela jsem to u keše, kterou jsem měla naimportovanou z bookmarku přímo z GC, u keše, na kterou jsem klikla v live mapě i u keše, kterou jsem měla staženou z vybrané oblasti a uloženou offline. Věřím, že na to nějak přijdu, přeci jen se v té appce šťourám jen pár dní, jen jsem nevěděla, jestli nedělám něco špatně a jestli na to není nějaký fígl.

 

A ještě se zeptám - jde někde nastavit filtr, aby se mi zobrazovaly jen vyluštěné mysterky?

 

Všem moc díky za rady, snažím se pečlivě pročítat návod, ale aplikace je tak "košatá", že některé věci se hůř hledají.


  • 0

#3338 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 818 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 13:27

Ahoj menione,
po te posledni aktualizaci mi zmizela z rychlych tlacitek napoveda. A pritom v nastaveni ji tam mam jako rychle tlacitko 2. Misto ni mi to tam dava navadet.
Tl.1 funguje ok.
  • 1
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3339 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 583 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2018 - 10:43

Po posledni aktualizaci Locus zapomnel ze mam nastavene ze po startu ma vzdy zapnout GPS a vytrvale startuje s vypnutou. Zkusil jsem to v nastaveni znovu zapnout (napred vypnout, pak zas zapnout), ale nepomohlo.

 

Nekdo podobny problem?


  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#3340 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 574 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2018 - 10:49

Po posledni aktualizaci Locus zapomnel ze mam nastavene ze po startu ma vzdy zapnout GPS a vytrvale startuje s vypnutou. Zkusil jsem to v nastaveni znovu zapnout (napred vypnout, pak zas zapnout), ale nepomohlo.

 

Ted jsem vyzkousel a normalne to funguje.


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 Pro + Android 10.1 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO    :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama