Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3519 odpovědí na toto téma

#3501 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 817 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2019 - 19:05

Odpověď je na fóru Locusu - může za to update Opery, je nutné změnit výchozí prohlížeč v systému na jiný (např. předinstalovaný Chrome)

 

https://forum.locusm...g54643#msg54643

 

Děkuji menionovi za odpověď.

 

 

Po aktualizaci na 3.37 mi nejde zalogovat online ani nahrát draft.
Oboje vypíše hlášení "Není dostupná žádná aplikace" a nekonečné hlášení Načítám.

Navíc mi při zobrazení detailu keše a volbě zobrazit na webu z nabídky aplikací zmizel browser (Opera). Netuším, jak jej tam dostat zpět.

 

(Android 9.0 + update 2/2019, Nokia 6.1)


  • 0

#3502 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2019 - 10:45

Zdravím,

@Y&MD

1. no jeden podobný problém mi taky jeden uživatel nahlásil, ale zavřeli jsme to že to nelze nasimulovat. Solver jsem nikdy nepoužíval jelikož a) nebyl extra důvod, B) přišel mi zvláštně komplikovaný, nicméně děje se to přesně opakovaně? Lze to přesně nasimulovat? A navíc dali by se ty kroky jednoduše popsat abych to mohl nasimulovat i u sebe?

 

3. To asi bude opravdu ještě pazbytek z testování. Dej u takové chyby "zahodit log".

 

---

 

Problémy typu "Není dostupná aplikace ..." , jak psal @dejwy, Locus blokuje Operu jelikož v ní byla nějaká kritická chyba a akorát nám denně psali uživatelé že to v Opeře nejde. Teď nám zase píšou že jim to nejde vůbec, takže jsme si moc nepomohli :). Opera vydala včera update, my vydáme nejspíše ve středu a Operu zase povolím.

 

---

 

Problém s GPS: ve středu bude opraveno, zatím řešení nechat GPS v systému zapnutou


  • 0

#3503 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2019 - 22:03

@menion

Souhlasím, ten Solver je blbě udělaný, nicméně i přes jeho těžkopádnost ho rád používám a neustále čekám, kdy autor po třech letech vydá update (už mi to a nejen mě slibuje fakt dlouho).

Každopádně nasimulovat to jde (omluv polopatičnost tohoto postupu):

1. otevři si v Locusu tuhle multinu: http://coord.info/GC84P7T

2. v menu sdílení (nebo jak se to jmenuje) dej Vypočítat

3. v Solveru, v části Listing sjeď až úplně dolů a uvidíš tam vzorec pro souřadnice N49°...(A)' atd.

4. klikni část N... v okně co se otevře vyber v Existující body - Final Location

5. stejně jako v bodě 4, jen část E, opět k Final Location

6. teď, když se v Solveru podívaš do záložky Variables, uvidíš proměnné A - E

7. všechny proměnné nastav na 1, jen D dej 2 (ty hodnoty jsou vymyšlené)

8. v Solveru, v záložce Waypoints u Final Location bys měl mít zelený pruh a vypočtené souřadnice N49°24.001 E13°02.021

9. vrať se do Locusu a klikni na ikonu keše, měl bys to vidět takto:

 

657c0206-a5e5-4533-8f3e-9e7ca3d4b3a5_l.p

 

Nevím nakolik moc je to chyba jen tohohle doplňku, protože jeden doplňek z vlastní dílny, který taky aktualizuje souřadnice keše funguje tak jak má a normálně souřadnice i ikonu přesouvá. Je divné, že až do toho posledního updatu Locusu, Solver fungoval tak jak má.

 

Edit: Pro úplnost: Locus 3.37.1, Android 8.1.0, BlackBerry KeyONE


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 25 březen 2019 - 22:05

  • 0

#3504 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 0:03

Vyzkoušel jsem výše uvedený postup a u mě se to chová korektně.

Dle nastavení Solveru se buď přidá finální waypoint nebo se keš přesune na finální souřadnice.

 

Locus 3.37.1, Android 8.1.0, Asus Zenfone Max Pro M1 

 

2fWB.png    2fWC.png


  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#3505 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 9:42

Problém vyřešen. Laboroval jsem s tím chvilku a až po odinstalování Locus Map Free, kterou jsem tam měl kvůli betatestování to funguje normálně jak má. Takže se asi nějak ty dvě appky ovlivňují.


  • 0

#3506 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 22:04

Ah výborně. Porblemtika dvou Locusů která se čas od času vyskytne mě vůbec nenapadla. No v novější verzi API je už nejspíše vyřešená ale tenhle add-on má API kdo ví jak staré. To jsem rád že jsi na to přišel, s tím bych se jinak mořil pěkně dlouho :).

 

Opravná verze, snad už poslední bude zítra. Věřím že to nejzásadnější bude pořešeno. 

Pro vaše info co používáte Geocaching4Locus, který ještě není přehozen do nového GC API, tak dali dnes měsíc k dobru, takže Arcao (tvůrce G4L) má čas do konce května. Držme mu palce :).


  • 1

#3507 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 17:57

@menion

Dneska se mi podařilo udělat screenshot té chyby co jsem psal minule v bodě 2 - že zůstavají u objektů ty bubliny.

 

a17dad79-5d09-47a0-a1a2-697c707f42a1_l.p

 

Otestoval jsem to i v té poslední verzi 3.37.2, ale dělá to stejně. Bubliny zůstávají stále otevřené, i když přizoomuješ, odzoomuješ, nebo třeba klikneš na waypoint u keše. Je pak potřeba kliknout na každou keš zvlášť a pak ty bubliny zmizí. Jestli se nepletu, tak se to dříve takto nechovalo.

Keše samozřejmě importuju přes Geocaching4Locus. Zkoušel jsem i import  více keší přes GPX, tam to naštěstí neudělá.

 

Pokud by si to chtěl nasimulovat, tak stačí otevřít pár keší, třeba dnešní:

https://coord.info/GC832VB

https://coord.info/GC8597T

https://coord.info/GC83010

Výsledek by měl být stejný jako na tom mém screenshotu.


  • 0

#3508 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 01 duben 2019 - 20:25

Zdravím Y&MD

tak čoveče mám všechny tři kešky na mapě, jezdím mapou a klikám na ně jak blázen a nic. Budu to samozřejmě sledovat ale dokud se mi nezadaří to nasimulovat doma, tak to opravím těžko.


  • 0

#3509 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 7:13

Ahoj mel bych dotaz na Locus a addon pro praci s Geoget databazi. Drive jsem to s radosti vyuzival. Nacitani kesi z databaze pres live mapu. Po vymene telefonu mi to prestalo fungovat a tak se ptam jestli netusite, kde by mohla byt zrada. Mozna problem s opravnenim? Android verze 8.1.0 Soubot s databazi umisteny v root alozce telefonu. Live mapa funguje, zkouseno s doplnkem od arcao. Nacteni kesi z databaze po kliknuti take funguje, ale nechce fungovat zobrazovani pres live mapu. Diky za napady
  • 0

#3510 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 499 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 10:12

Nastavení > různé > propojit s doplňky  máš zaškrtnuto?


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#3511 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 10:44

Ano to mam zaskrtnute a funguje to, overeno doplnkem Geocaching4Locus, ktery tuto funkci take vyuziva. Ale geoget to nejak ne a ne vyuzit. Pritom kdyz chci rucne nacist kese, tak je z databaze nacte, tudiz pristup k db je take v poradku. Zkusil jsem i cistou instalaci locusu a doplnku geogetu a porad nic.
  • 0

#3512 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 10:50

Když mám geogetí databázi nahranou na SD kartě, kešky se ručně importují bez problému, ale "live" funkce nejde. Když tu databázi uložím do adresáře Locusu, do vnitřní paměti, tak to funguje. Proto ji mám pouze tam.


  • 0

georabbits.cz.png


#3513 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 11:43

Když jsem měl obdobný problém se starším androidem a řešil to na locus helpdesku, Menion poznamenal, že na androidu 8 živá mapa z doplňků nepůjde a bude fungovat jen import.
  • 1

#3514 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 240 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 13:30

Tak na tom něco bude ;-) Na tabletu s Androidem 7 funguje, na mobilu s osmičkou nefunguje.

Přes doplněk Geocaching4Locus na obou bez problému.


Tento příspěvek byl upraven od georabbits.cz: 16 duben 2019 - 13:31

  • 0

georabbits.cz.png


#3515 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 817 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 14:29

Souhlasím, mám Android 9 a je to stejné, GG DB mám sice v interní paměti, ale nikoliv ve složce Locusu (kvůli sdílení DB s a:Drake). A Live mapa v doplňku GG DB nefunguje.
Zkusím to otestovat s DB ve složce Locusu, ale doplněk i Locus mají oprávnění na úložiště, tak ta zrada je zvláštní.
  • 0

#3516 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 15:11

Zdravím,

jak zmínil @Toulavej Hypnos, na Android 8+ už Live mapa fungovat nebude. Došlo ke změně v Androidu jako takové. GSAK a GeoGet add-ony používají velmi staré Locus API, které zrovna tady na nových Androidech už nepracuje korektně, takže bohužel.


  • 0

#3517 Toulavej Hypnos

Toulavej Hypnos

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 15:49

A já se schválně jenom zeptám. Nešly by funkce těchto add-onů přidat do Locusu? Chápu, že toho máte mraky, ale zrovna ta živá mapa z databáze je věc, kterou používám nejčastěji. Sice se ještě na novější android nechystám, ale co kdyby...
  • 3

#3518 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 23:10

Nešli. To add-on volá Locus Map apku a na Androidu 8 jí prostě volá špatně.


  • 0

#3519 Dragouni

Dragouni

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2019 - 12:28

Aha, takze jedine reseni jak to opravit by bylo prepracovat ten doplnek na nove API Locusu?
  • 0

#3520 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 593 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2019 - 12:35

Jop, přesně tak. Což by myslím, pokud by to někdo odflákl, nebylo zase tak moc práce. Nicméně já se znám, když bych si to vzal na starosti, tak bych měl potřebu spoustu věcí přepsat, doladit, pak ještě updatovat a nakonec na tom nechám týden a to mi teď moc nehraje do noty. Ale pro někoho projektík na potrénování večer? Nu, zkuste :)

 

Link na seznam add-onů (+ tam jsou odkazy na zdrojáky)

https://github.com/a.../locus-api/wiki


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama