Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3580 odpovědí na toto téma

#3521 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2019 - 10:27

Používáte-li či nenávidíte-li "Zalogujte pouze datum" při logování keší a máte chvilku, dejte mi sem zpětnou vazbu, sám to asi nerozhodnu. Díky

 

https://help.locusma...jte-pouze-datum


  • 0

#3522 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 878 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2019 - 10:53

Používáte-li či nenávidíte-li "Zalogujte pouze datum" při logování keší a máte chvilku, dejte mi sem zpětnou vazbu, sám to asi nerozhodnu. Díky

 

https://help.locusma...jte-pouze-datum

 

Ještě se mi to nestalo, ale chápu, co dotyčný myslí. 

Nemám rád přebujelá nastavení, takže 1/ vypadá ideálně a přílišná konfigurovatelnost všeho je často cesta k nepřehlednosti. Je potřeba to udržet v rozumných mezích.

2/ je správně tak jak to menion opravil

3/ by mi přišlo asi ideál, ale protože při volbě "logovat pouze datum" se do textu vloží i čas (pokud je tam proměnná) tak to bude matečné stejně, jako je to nyní, protože i když zvolím logovat pouze datum, tak se tam ten čas textově vloží. Tudíž i tak je to trochu nejasné.


  • 0

#3523 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2019 - 12:33

Používáte-li či nenávidíte-li "Zalogujte pouze datum" při logování keší a máte chvilku, dejte mi sem zpětnou vazbu, sám to asi nerozhodnu. Díky

> https://help.locusma...jte-pouze-datum


Já nevidím žádný důvod k logování pouze datumu. Tudíž kdyby to zatržítko nebylo vidět, vůbec by mi to nevadilo.
  • 2

#3524 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2019 - 12:37

No myslím že většina běžných uživatelů to má spíše naopak. Groundspeak čas z vesela ignoruje pokud se nepletu, takže pokud do svého lovení nazačleníš některou externí aplikaci jako GeoGet atd. pak ti časy u logů jsou v podstatě k ničemu.


  • 0

#3525 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2019 - 13:00

Měl jsem dojem, že podle toho času řadí logy ve výpisech nebo milníkách. Ale možná se mýlím. Mám čas v šabloně logu a nálezy si importuji do GeoGetu, který ten čas získá pravděpodobně z logu. Možná v novém API je ten čas též obsažen.
  • 0

#3526 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 473 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2019 - 13:14

V API kdysi cas byl. Ale loni udelali zlepsovak, a prestali ten cas logu v databazi uchovavat. Geoget to bere z prvniho cisla v textu logu.

 

GS to ale vyvazuje tim, ze pro zmenu zacal uchovavat cas u "data umisteni kesky", coz pouzivaji jako cas konani eventu.

 

Nicmene lide cas u logu nepouzivaji hlavne proto, ze ho po nich nikdo nechce, tak proc by se obtezovali ho tam psat? Otazka spise je, kolika lidem z nich by tak desne vadilo, kdyby se tam ten cas sam predvyplnil.

 

Ze ted zadny Geoget (ani nic podobneho) nepouzivaji, je kratkozraky argument. Protoze ho zkusi treba za deset let, a pak se budou divit, proc u tech starych logu ten cas neni...


  • 1

#3527 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2019 - 13:20

Díky za dovysvětlení. Pak je to jak jsem psal.

Ano, samozřejmě, může se do budoucna hodit, taky proto v Locusu je a i zůstane, možnost čas logovat.

 

Nicméně díky, prozatím problém vyřešen drobnou úpravou v UI.


  • 0

#3528 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2019 - 13:42

Stále nevidím žádný důvod, proč logovat pouze datum. Kdyby se logovalo vždy s časem, tak to přece ničemu nevadí.
  • 3

#3529 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2019 - 14:06

Nevadi to sice nicemu, ale mohou byt lidi, kterym z nejakeho duvodu muze cas v logu vadit.


  • -1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3530 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2019 - 12:16

Také se mi stalo, že jsem to omylem zaškrtl (logovat pouze datum) a po poslání logů jsem měl přeházené pořadí, pak jsem dlouho zjišťoval, čím to je, než jsem na to přišel, zůstane to totiž zatržené i pro všechny následující logy. Nejlépe tu funkci úplně zrušit, k logu píši i čas, tak chci mít logy seřazené i podle času.  


Tento příspěvek byl upraven od jidis: 27 duben 2019 - 12:17

  • 1

#3531 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 19:56

Ahoj, chtěl bych se zda Locus umí vyfiltrovat keše ze seznamu jen v nějaké oblasti. 

Uvedu příklad.

 

Nahraji si do Locusu GPX třeba celého kraje, ale při cestě třeba do krajského města chci zobrazit z tohoto seznamu jen nějakou část (třeba něco jako keše po cestě, nebo keše v kruhu od daného bodu). Popř. zda umí např. při importu onoho GPX vybrat jen nějakou část. 

Díky za odpověď.


  • 0

#3532 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 762 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2019 - 18:36

Lze nějak obnovit uloženou a v zápětí smazanou stopu? (záznam trasy)
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#3533 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2019 - 20:32

Ahoj, chtěl bych se zda Locus umí vyfiltrovat keše ze seznamu jen v nějaké oblasti. 

Uvedu příklad.

...

 

Já bych to řešil tak, že bych si všechny ty keše dal do jedné složky, následně dal všechny tyto body skrýt. Střed mapy bych umístil do středu zájmové oblasti, pak bych ve filtru v Různé zaškrtnul Max.vzdálenost třeba 5000 m a dal filtrovat. Pak už jen všechny keše, které mi tam zůstaly dal zobrazit a je to.


  • 0

#3534 Karel_Iris

Karel_Iris

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2019 - 6:51

Ahoj, proc zmizelo tlacitko Aktualizovat ze zalozky Sdilet? A co obrazky / fotohinty?

Tento příspěvek byl upraven od Karel_Iris: 25 květen 2019 - 8:47

  • 0

#3535 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2019 - 18:16

Když se podívám na jednotlivou keš nebo na více keší najednou přes Body, v obou variantách mám v menu Sdílet položku Aktualizovat keše. Obrázky mi taky normálně fungují (pokud k dané keši žádné fotky nejsou, tak tam myslím ta záložka není).

Možná zkus lépe specifikovat dotaz.


  • 0

#3536 Karel_Iris

Karel_Iris

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2019 - 5:42

Aktualizace dle Tveho popisu zmeni jen nadmorskou vysku, nikoliv posledni logy. Obrazky proste nejsou :(
  • 0

#3537 jessie.r

jessie.r

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 445 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2019 - 9:29

Hilfeee! Od poslední aktualizace se mi aplikace začala samovolně zavírat - dnes kešuji už 3 hodiny a doposud to spadlo 20krát ;(((! Restart nepomohl... Co s tím? Pomoc prosím!
  • 0

#3538 Karel_Iris

Karel_Iris

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2019 - 17:23

Hilfeee! Od poslední aktualizace se mi aplikace začala samovolně zavírat - dnes kešuji už 3 hodiny a doposud to spadlo 20krát ;(((! Restart nepomohl... Co s tím? Pomoc prosím!

ano, samovolne pada a nema obrazky a aktualizace kesi


  • 1

#3539 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2019 - 17:32

Prosím o radu/pomoc. Nevím, jestli to souvisí s problémem, který se objevila před několika týdny s prohlížečem Opera, ale od jedné z posledních aktualizací Locusu se mi po kliknutí na kód keše v Základním infu a následujícím kliknutí na "Otevřít v prohlížeči" nenabídne ke stažení volba prohlížeče, ale keška se začne importovat do Locusu. (Totéž při kliknutí na Hlavní menu > Různé > Webová stránka). Souvisí to s tou Operou, anebo jsem musel nedávno něco špatně odkliknout (stáhnout do Locusu, pamatovat volbu)? Pokud je závada na mé straně, jak tam prosím dostanu zpátky ten webový prohlížeč?


  • 0

#3540 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2019 - 18:00

Máš pravděpodobně nastaveno otevírat odkazy coord.info/... rovnou v Locusu, proto se to otevírá jakoby dokola.

 

Nevím jaký máš Android, ale v 8 je to Nastavení -> Aplikace a oznámení -> Výchozí aplikace (skoro dole) -> Otevírání odkazů (úplně dole) -> Geocaching4Locus (nebo jiná appka která to otevírá) -> Vymazat výchozí nastavení.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama