Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3715 odpovědí na toto téma

#3661 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2020 - 16:25

WMS ne

Mapy - online - CUZK (Czech republic)/ Ortofo ČR

 

online satelitní mapa z Locus store (zdarma)


Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 10 březen 2020 - 16:32

  • 0

#3662 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2020 - 18:24

WMS ne

Mapy - online - CUZK (Czech republic)/ Ortofo ČR

 

Tak ty me taky nefunguji, proto pouzivam WMS alternativu!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3663 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2020 - 18:51

Tak ty me taky nefunguji, proto pouzivam WMS alternativu!


Děkuji ti moc za info, relativně nedávno to ještě bylo funkční. Zrušeno a přešel jsem na WMS.
  • 0

#3664 OZK

OZK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2020 - 18:30

Ahoj, předpokládám, že to nejspíše nepůjde (alespoň podle té hlášky, která na mě vyskakuje), ale neví někdo jak změnit ikony cache? U vlastního bodů si můžu dát prakticky cokoliv, ale kesky změnit nejdou.. Díky
  • 0

#3665 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 621 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2020 - 18:50

Zdravím,

trošku krkolomně ale jde. Anglický popis: https://docs.locusma...eocaching_icons

 

Česky stručně:

- vytvořit ikony nebo např. stáhnout v Locus Storu (ikony: GC  Summary icons)

- zeditovat soubor config.cfg v rootu "locus" adresáře a upravit položku " geocaching_icon_pack" a nastavit jí na jméno soubor

- po startu Locusu by to mělo šlapat 

 

A pak už jen po večerech upravit balíček ikonek a nasdílet výsledné mistrovksé dílo ostatním pro radost ;)


  • 0

#3666 OZK

OZK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2020 - 19:03

Moje chyba.. Tohle už jsem měl.. Omlouvám se.. Myslel jsem spíše zda je možno stejně jako u vlastních bodů změnit ikony na vlaječky, kolečka atd.. Mám spousty složek a rád bych na mapě na první pohled viděl co kde patří.. Dosud jsem používal rozlišení na permanentní popisky, žádné a při najetí kurzoru.. Bohužel s tím už si teď nevystačím.. Respektive vystačím, ale pro nějaké o vlastní pohodlí zkouším... :-)
  • 0

#3667 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 621 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2020 - 20:13

Aha rozumím. Tak to bohužel. Po něčem takovém už byla poptávka, tedy po nějakých štítkách které by měli i vliv na ikony na mapě ale zatím na to ještě nedošlo ...


  • 0

#3668 OZK

OZK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2020 - 21:13

Nevadí.. Každopádně děkuji za bleskurychlou odpověď..
  • 0

#3669 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2020 - 11:26

Chtěl bych se zeptat, jestli v Locusu nějak jde:

 

1) Zdržuje mě, když u keší načtených přes G4L zapínám zobrazování waypointů individuálně pro každý wp. Neexistuje nějaké globální nastavení Locusu, tak aby se všechny wp rovnou zobrazovaly?

2) Zjistil jsem, že aplikace mapy.cz má šikovnou funkci, totiž když kliknu na jakýkoliv objekt (třeba parkoviště), vyvolá se menu, kde je mj. volba Sdílet, kterou přenesu cíl do aplikace od auta. V autonavigaci se mi potom cíl z mapy.cz rovnou objeví. V Locusu se mi tohle nepovedlo. Menu sdílet je krkolomněji vyvolatelné, není to na jeden klik jako v mapy.cz, je tam 6 variant sdílení, ale ani jedna z nich neposkytne aplikaci od auta to, co by potřebovala. Zajímá mě jestli je možné nějak Locus přesvědčit, aby poskytoval stejný formát při sdílení jako mapy.cz.

 

Pokud výše uvedené aktuálně nejde, kam bych to měl napsat jako feature request?


  • 0
Vložený obrázek

#3670 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 796 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2020 - 11:47

1) zapneš všechny waypointy: Nastavení - Geocaching - Automaticky načíst waypointy, rozkliknout a zafajkovat jaké waypointy chci zobrazovat

2) podržet prst na mapě objeví se popis místa, ťapnout do butonu a dole je nabídka sdílet.


  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#3671 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2020 - 12:08

1) Měl jsem už v Automaticky načítat waypointy nastavenou volbu Všechny typy. Oni se nejspíš načtou, ale musím rozkliknout tu konkrétní keš a na záložce wp kliknout na škrtnuté oko, pak se teprv wp zobrazí na mapě, já bych ho chtěl vidět rovnou bez klikání na keš.

2) Buton Sdílet mám, ale u mě nedělá to, co dělá u mapy.cz. 


  • 0
Vložený obrázek

#3672 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 621 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2020 - 12:11

1) tohle by snad mělo fungovat korektně, jen je třeba tu kešku opravdu na mapě zobrazit (předchozí stav byl "nezobrazená"). Pak by se spolu s ní měli načíst i waypointy.

 

2) možností sdílení je nepřeberně ... v tom menu > "Jiné mapové aplikace" to nefunguje jako "mapy.cz"?


  • 0

#3673 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2020 - 12:54

1) Nerozumím. Keš se mi na mapě zobrazí, načte ji G4L. Wp se nikdy nezobrazí samy. Musím je jednotlivě naklikat u příslušné keše v záložce wp.

2) Volba Jiné mapové aplikace v Locusu u mě zobrazí jen Google Mapy, Locus a Mapy.cz, takže si nemůžu vybrat aplikaci pro auto. V mapy.cz se u sdílení otevře taková ta nejběžnější sdílící nabídka kde jsou nahoře naposled použité volby (email nebo chat konkrétním lidem, dříve zvolené aplikace) a dole spousta ikonek dalších aplikací.


  • 0
Vložený obrázek

#3674 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 561 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2020 - 13:41

1) upozornění: Pokud zobrazíš kešku, nezobrazíš k ní waypoint, u waypointu se nastaví, že ho nechceš zobrazit. Škrtnuté oko.
Příklad: Mám nastavené zobrazení všech WP v Locusu. V Geogetu mám Finál WP s prázdnými souřadnicemi - to je naimportováno přímo ze zdroje z GC.com . Zobrazím si oblast s tou keší. WP s prázdnými souřadnicemi se nezobrazí (to je OK), ale též se zapíše k WP, že se nezobrazuje (to není OK). Pak si vyluštím souřadnice v GG, nastavím je u WP. A v Locusu si zase zobrazím kešku, ale ten finalWP nevidím. Musím si viditelnost ručně nastavit. Stačilo, aby se nepamatovala neviditelnost WP s prázdnými souřadnicemi. Resp. ta neviditelnost nastavovala je u explicitně nastavených WP. Nezobrazovat ty WP, co mají nastaveno nezobrazovat. A nezobrazovat ty prázdné WP bez souřadnic.
  • 1

#3675 jidis

jidis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 225 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2020 - 9:57

A proč luštíš souřadnice v GG a ne přímo v Locusu? 

https://play.google....mcs&hl=cs&gl=US


Tento příspěvek byl upraven od jidis: 28 listopad 2020 - 9:58

  • 0

#3676 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 561 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2020 - 10:05

V Locusu používám toho řešitele v terénu na multiny. Doma, když luštím do šuplíku, vypočtené souřadnice dávám do Geogetu.
  • 4

#3677 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 621 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2020 - 10:06

1) upozornění: Pokud zobrazíš kešku, nezobrazíš k ní waypoint, u waypointu se nastaví, že ho nechceš zobrazit. Škrtnuté oko.
Příklad: Mám nastavené zobrazení všech WP v Locusu. V Geogetu mám Finál WP s prázdnými souřadnicemi - to je naimportováno přímo ze zdroje z GC.com . Zobrazím si oblast s tou keší. WP s prázdnými souřadnicemi se nezobrazí (to je OK), ale též se zapíše k WP, že se nezobrazuje (to není OK). Pak si vyluštím souřadnice v GG, nastavím je u WP. A v Locusu si zase zobrazím kešku, ale ten finalWP nevidím. Musím si viditelnost ručně nastavit. Stačilo, aby se nepamatovala neviditelnost WP s prázdnými souřadnicemi. Resp. ta neviditelnost nastavovala je u explicitně nastavených WP. Nezobrazovat ty WP, co mají nastaveno nezobrazovat. A nezobrazovat ty prázdné WP bez souřadnic.

 

Koukám na to, už je to let co jsem to psal ... a není to přesně jak píšeš.

 

Apka má uložené ke každé keši, které waypointy mají být načtené při zobrazení. A pak

- keš nikdy nebyla zobrazená > aplikuje se auto-loading

- keš již byla vidět, obnoví se předchozí stav

 

Pokud bychom i při obnově aplikovali auto-loading, pořád by se načítali waypointy které byli ale předtím ručně vypnuté, což podle mě je horší než to co se děje teď.

 

Nicméně zkusme tedy drobnou změnu. Apka by si mohla pamatovat že waypoint se špatnými souřadnemi chce načíst, jen se to teď nepovedlo. Příště to zkusí znovu. Takže uvidíme ve 3.50 verzi. Díky


  • 2

#3678 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 561 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2020 - 10:41

Koukám na to, už je to let co jsem to psal ... a není to přesně jak píšeš.

Apka má uložené ke každé keši, které waypointy mají být načtené při zobrazení. A pak
- keš nikdy nebyla zobrazená > aplikuje se auto-loading
- keš již byla vidět, obnoví se předchozí stav

Pokud bychom i při obnově aplikovali auto-loading, pořád by se načítali waypointy které byli ale předtím ručně vypnuté, což podle mě je horší než to co se děje teď.

Nicméně zkusme tedy drobnou změnu. Apka by si mohla pamatovat že waypoint se špatnými souřadnemi chce načíst, jen se to teď nepovedlo. Příště to zkusí znovu. Takže uvidíme ve 3.50 verzi. Díky

K tomu poslednímu odstavci, radši to upřesním. Jde mi o WP, který má správné souřadnice, ale při předchozím zobrazení keše měl nulové souřadnice, tudíž se zneviditelnit. Nešlo by to jednoduše vyřešit tak, že WP s nulovými souřadnicemi by si neukládaly svůj stav viditelnosti. Pak by se na ně aplikoval stávající mechanismus jako při vzniku nového WP s autoloadingem a u neprázdných by se zapamatoval stav. U těch WP s nulovými souřadnicemi ani viditelnost nejde zapnout, tak se o žádnou informaci nepřijde. Ale možná jsem jen nepochopil tu poslední větu. Každopádně moc děkuji.
  • 0

#3679 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2020 - 10:23

Tak jsem vcera narazil na takovy problem.

Byl jsem na keskach a potrevoval sem udelat projekci z waipointu u kese.

Pouzil sem Geocaching nastroje/Projekce. 

Bohuzel finale mi vyslo k obcanovi na zahradu, takze jsem usoudil, ze tady finalka nebude.

Po pulhodine patrani, kde mam chybu ve vypoctu, jsem zkusil jinou appku a ta uz mirila korektne (stejne tak pozdeji GeoGet).

 

Neresil nekdo podobny problem u Locusu? 


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#3680 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 621 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2020 - 14:10

Něco podobného jsem řeši nedávno a ukázalo se, že uživatel měl vypnutý "Pravý azimut" v nastavení > senzory. Zkontroluj prosím jestli to není problém i u tebe, díky.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama