Přejít na obsah


Fotka

Locus (Online/Offline map klient - Android OS)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3580 odpovědí na toto téma

#61 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 15:37

možná ano, v nastavení -> navádění -> máš asi zaplou podporu pro externí aplikace!
  • 0

#62 crowak

crowak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 16:05

k teme "najdenia stredu mapy" - ani ak sa nachadzam v rodnej dedine tak suradnice netusim :)
  • 0

#63 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 16:14

crowak ale přístup k internetu máš... :-) tam si zjisti souřadnice :D
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#64 crowak

crowak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 16:18

Pavelmidi napsal/a:
crowak ale přístup k internetu máš... :-) tam si zjisti souřadnice :D

- situacia ked som v zahranici a nemam pristup na net..... ci take cesky geocacher neriesi?:o PS: nie je to nahodou aj "offline map" klient?
  • 0

#65 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 16:20

heleďte vy dva :) v současné době je problém určit nějaký "střed" mapy uložené v SQL databázi takže přesun "nad" mapu možný jednoduše není. Osobně používám to že mam nějaké místo na mapě uložené jako POIku a pak se přesunu na tu POIku, rychle a bezbolestně ...
  • 0

#66 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 16:30

ano , tam je ten problém, měl jse nastavenou podporu pro externí aplikace , ale teď zase nemůžu použít Radar :-) .... dá se s tím něco udělat ? a teď k betaparkingu (BP) , funguje to tak jak jsem napsal, dám BP a ikonka je v mapě, vše šlape, ale když vypnu locus a pak jej zapnu , tak ikonka už tam není , je je odkaz v horní liště hlavní obrazovky mobilu ... nahraju fotky , asi se neumím vyjádřit...;)
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#67 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 16:33

nene já to chápu, je ale divné že tam ta ikona není! Když Locus při zaplém parkování vypínáš, ptá se tě na ukončení nebo hned skočí pryč? Pokud se neptá znamená to, že parkovací služba stále běží což je v pořádku. Pokud pak Locus znova spustíš, měla by tam být ta černá ikona. A též tlačítko kterým jsi parkování spustil by mělo nyní vyhazovat dialog s možnostmi práce s parkováním. Funguje ti to takhle? Díky
  • 0

#68 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 16:59

ano parkovací služba dále běží a locus se na nic neptá , když vypnu obrazovku a pak se do pár sekund vrátím, je tam, ale stačí vypnout obrazovku na delší dobu cca minutu a vyskočí pak tahle hláška ....proces menion.android.locus byla neočekávaně ukončena, zkuste to znovu ... tak dám ukončit a chci spustit locus , ale naběhne opět ta hláška až na podruhé se locus spustí a ikona už tam není ale v horní liště stále běží parkovací služba....
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#69 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 17:01

aha error tak to řeknu hned! podívej se prosím do locus/logs adresáře jestli tam nemáš nějaké soubory s pádem. Měli by být. Pokud ano prosím pošli na mail ideálně locus@asamm.cz, díky ;)
  • 0

#70 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 17:07

promiň, já netušil, že tě tak veme ,jsem zvyklý na spoustu hlášek z windows a tak mi to přišlo tak nějak normální, že jsem to nepovažoval za error .... jo jsou tam, už ti to posílám...
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#71 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2011 - 17:09

super, díky! Jojo tyhle pády jsou většinou nějaká dost závažná chyba v aplikaci takže hned hlásit! Děkuju pěkně, tak proto ti to zlobí. Ten error přeruší tu službu a schodí aplikaci. Při dalším kliknutí se appka spustí znovu ale jelikož předtím závažně spadla, schodí se i ta služba a parkování tedy skončí. Díky díky, opravím
  • 0

#72 svobodovci

svobodovci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 16:04

Ahoj, nevím kam jinam bych to napsal i když to moc s GC nesouvisí... mám námět na zlepšení. Používám Locus i při ježdění v autě - když jednu na nějakou cache. Mám ho v držáku, kde je mobil ve svislé poloze, takže nefunguje pořádně kompas. Když mám tedy zapnutou rotaci mapy, tak se otáčí blbě. Když ji mám vypnutou, tak je mapa prostě orientovaná na sever. No a podle toho se blbě jezdí. Docela by bylo fajn mít možnost zapnout rotaci mapy, ale ne podle kompasu, ale podle směru pohybu - tzn. že šipka by byla při pohybu pořád směrem nahoru a mapa by se mi orientovala vyždy v tom směru, ve kterém se pohybuju (případně kdybych se zastavil, tak by se mohla otočit podle kompasu... :). Bylo by to stejné chování mapy, jako v klasických autonavigacích (TomTom apod.). Je možný, že už tam takovou funkcionalitu máš, tak v tom případě se omlouvám a jen mi vysvětli, jak to zapnu... :D Díky, Kamil
  • 0

#73 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 16:05

jasný :) zapneš ji tak že klikneš nahoře na satelit a v obrazovce skyplot v pravo dole vypneš tlačítko kompass. Pak při zapnuté rotaci se bude mapa otáčet podle GPS a ne kompasu
  • 0

#74 svobodovci

svobodovci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 16:24

menion napsal/a:
jasný :) zapneš ji tak že klikneš nahoře na satelit a v obrazovce skyplot v pravo dole vypneš tlačítko kompass. Pak při zapnuté rotaci se bude mapa otáčet podle GPS a ne kompasu

no vida... já si říkal, že to spíš bude moje neznalost... :D Díky!
  • 0

#75 svobodovci

svobodovci

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 16:29

brundi napsal/a:
...
asi si nerozumime, ale rikam znovu... pouzij mapu vytvorenou v Mobile Atlas Creatoru z Cyklomap, je dle meho nazoru mnohem podrobnejsi a lepsi nez mapy v Ovi. Jestli nevis jak na to, nekam ti muzu mapy nahodit, Cechy, rozhrani Cechy Morava, Morava, ve formatu v jakem mi v pohode chodi v Locusu

Prosím tě, do kterého formátu to exportuješ, aby se načetly v Locusu?
  • 0

#76 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 726 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 16:56

miki6 napsal/a:

...dnes jsem chtěl vymazat z databáze nějaké body zájmu, na mapě jsem měl jasno co chci vymazat, ale když na bod tapnu, vyskočí pouze volba skrýt, nešlo by tam ještě přidat "smazat"? Ono potom to hledání po použití pravého menu je obtížnější, některé body mají podobný název a konkrétní bod se hůře hledá....

Autor aplikace si zaslouží poděkování, dnes jsem instaloval aktualizaci a koukám, že body se dají mazat už i z obrazovky mapy;) . Vyskakovací menu je nyní vodorovné a další podmenu obsahuje editovat-skrýt-smazat.
Díky
  • 0

#77 menion

menion

    Menion

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 16:58

za málo, myslel jsem na tebe :) položek je tam celkem dost tak bylo nutno to takhle shlukovat do podmenu. nevýhoda - jeden klik navíc, výhoda přehlednost a možnost přidávat funkce. Výhody převážili takže doufám že se líbí
  • 0

#78 Pavelmidi

Pavelmidi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2011 - 8:16

já taky tleskám, po aktualizaci se zvýšila rychlost v mapě téměř neuvěřitelným tempem, a to bych nebyl já, kdybych si ještě něco nepřál .... nešlo by nějak zrychlit importování , když se importuje 3000 bodů tak to hodnou dobu trvá .... B)
  • 0
co se dnes posere , zítra bude dobrý HTC Wildfire, Locus,Geoget II

#79 crowak

crowak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2011 - 15:30

Akou formou je spracovavany listing pri keskach? Musim uznat ze formatovanie listingu je na vysokej urovni ale chybaju mi tam obrazky. Zvladne locus aj obrazky z listingu? Ak ano ako a kde ich mam umiestnit? Dik. Inak skvela praca.
  • 0

#80 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 726 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2011 - 15:58

Locus obrázky zvládá výborně, kam a jak je umístit? Nikam, obsahuje je již soubor .gpx, který do locusu importuješ. Záleží tedy na způsobu získání těchto dat, na použitém programu na zpracování získaných dat a jaká exportní makra použiješ k tvorbě výsledného .gpx souboru....
  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama