Přejít na obsah


Fotka

Nové mapy.cz - beta verze


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
34 odpovědí na toto téma

#1 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 8:10

Jenom upozorňuji, že většinou hojně užívané mapy.cz procházejí změnou - k lepšímu.

Zatím jsou jen v beta verzi k veřejnému testování, tak testujte :)


http://mapy.cz.sblog.cz/


btw jsem štasten, že už lze plánovat trasu klikem do mapy :P:p:p

Aktualizace:: nové mapy.cz neběží v beta verzi, ale už naplno
  • -1

#2 Colonel74

Colonel74

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 9:28

Jo, to vypada dobre. Mozna by stalo za zminku, ze existuje i aplikace od seznamu pro Symbian

http://forum.mynokia...hp?f=29&t=12994

Snad to tu jeste nebylo.
  • 0
Proud member of Quick Georesponse Team

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 470 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 11:58

Myslel jsem si, že konečně půjde promítnout turistické trasy do fotomap i ve větším přiblížení, než v měřítku turistické mapy. Nepůjde.
  • 0

#4 fremen.cz

fremen.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 12:06

Smogeo napsal/a:
Zoomovací stupnice peklo, nejsou tam čárky podle kterých jsem si mohl dát přesně požadovaný level.


Zoomovací stupnice je pro idioty :D Máš tam velikost zoomu slovně, aby ses náhodou nesnažil dostat do Rakouska se zoomem "ulice".

Jinak ta nová mapa je peklo... Googlemaps jsou použitelnější
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -


#5 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 12:46

fremen.cz napsal/a:
..... Jinak ta nová mapa je peklo... Googlemaps jsou použitelnější


V čem spočívá to peklo?

a má google maps turistickou mapu?
  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 470 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2011 - 14:14

Seznam se drží právě tím, že má turistickou mapu. A jak bylo vidět i na GS, licenční podmínky má takové, že GS couvnul od použití jejich API.
  • 0

#7 rebel

rebel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 7:38

k těmto novým a "lepším" mapám je i diskuze tady :
http://forum.lide.cz...forum_ID=103974


p.s. pokus o "naplánování trasy" z bodu A do bodu B - viz odkaz na foto.

http://rebelrebel.ra...#pokustrasy.jpg
  • 0

#8 brzozin family

brzozin family

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 8:47

Jak už bylo řečeno, je to pomalé až hanba. Pár nových funkcí tady je, ale graficky se mi to zdá dost kýčovité. Mám raději střízlivější vzhled. Opět forma vítězí nad obsahem. Jako na Nově :-)
  • 0

#9 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 8:53

Mau Loftin napsal/a:
V čem spočívá to peklo? a má google maps turistickou mapu?


V tom, že spousta lidi nemá ráda změny a už z principu na ně budou nadávat :D.
Osobně se mi tyhle mapy líbí, na NB je teď vidět mnohem větší mapa a i manipumace s nimi mi vyhovuje
  • 0

#10 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 8:55

Hm a přestal fungovat proklik z listingu keše do mapy.cz...
  • 0

#11 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 053 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 8:56

Daku napsal/a:

Mau Loftin napsal/a:
V čem spočívá to peklo? a má google maps turistickou mapu?


V tom, že spousta lidi nemá ráda změny a už z principu na ně budou nadávat :D.
Osobně se mi tyhle mapy líbí, na NB je teď vidět mnohem větší mapa a i manipumace s nimi mi vyhovuje

zkus si v listingu kliknout na odkaz na mapy.cz :@
(a pak si ručně smaž to "+" mezi N a E) už jsem to reklamoval v diskusi
příklad http://www.mapy.cz/#...5 15.769133&t=s
  • 0

#12 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 9:00

novy vzhled se mi libi a je to ted sviznejsi nez stara verze, zadne zpomaleni jsem nezaznamenal
  • 0

#13 Mau Loftin

Mau Loftin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 901 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 9:27

Podle posledních informací by do léta měla být i možnost si na mapě naklikat body trasy (né automatická navigace) a pak si je uložit do např. GPX a to nahrát do navigace a jít dle plánované trasy.
  • 0

#14 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 683 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 10:11

Nevím jestli mi to nedělá starý explorer. Když jsem dost přiblížen a zadám si další souřadnice předtím mě to přímo přeneslo k novému bodu. Teď si ho musím najít sám!!
  • 0

#15 Vsara

Vsara

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 10:31

Fńuk .... jen počet bodů písmen v abecedě ... a dál ani bodík. Nebo nevím jak. Víte někdo, zda jde vytvořit více bodů a jak?
  • 0

#16 PaWcz

PaWcz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 317 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 10:53

Víc bodů zatím nejde, podle vyjádření adminů na tom ale zkusí zapracovat. Stejně tak na problému s odkazy v určitém formátu (tedy i odkazy z gc.com)
  • 0

Lovec Tisícovek - geovýzva pro všechny milovníky hor (více tady)

Vložený obrázek


#17 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 992 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 10:56

davidb11 napsal/a:
Nevím jestli mi to nedělá starý explorer. Když jsem dost přiblížen a zadám si další souřadnice předtím mě to přímo přeneslo k novému bodu. Teď si ho musím najít sám!!

Me to dela to same, ale zjistil jsem, ze kdyz zmenim meritko a pak dam vyhledat bod znova, tak se to na nej presune...
  • 0

#18 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 599 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 12:33

zadne zpomaleni jsem nezaznamenal
Zpomalení ani zrychlení neregistruji, ale že se mi při práci s mapou rozeběhne naplno větráček, to ano.
  • 0

#19 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 683 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 18:25

Tak je to způsobeno starým prohlížečem. Musím v práci přemluvit IT ať mi nainstaluje novější verzi. Doma mi to na Opeře jede naprosto v klidu.
  • 0

#20 Crazy Dancers Praha

Crazy Dancers Praha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2011 - 18:32

Byla jsem zvyklá, že jsem zadala na mapách.cz souřadnice a okamžitě jsem měla mapu místa, ať už turistickou nebo satelitní. Teď to vypadá, že s tím je konec...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama