Přejít na obsah


Fotka

Combine 2


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
569 odpovědí na toto téma

#501 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 04 srpen 2017 - 11:24

Dekuji za upravu. Do sve verze jsem to prenesl (snad bez chyby :-)), ale kdy dojde na vydani nove verze, to si odhadnout netroufam.

 

(Oznaceni typu "Wherigo caches" je opravdu zvlastni. Na too, ze volne pracuji s velikosti pismen a ze obcas misto mezery daji spojovnik jsem si uz zvykl. Ale toto je jediny typ v mnoznem cisle.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#502 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 913 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2017 - 15:21

Jsou vánoce, čas na dárky a tak jsem se začal učit s Combine, abych pro sebe něco udělal. To mají owneři radost, co? Budu zde chrlit své zvídavé dotazy:

- Zvládnu vybrat posledních X neaktualizovaných keší (SQLAdd a ListSelectAll). Ale jak pak správně zvolit způsob aktualizace. Ručně to v GG dělám Stáhnout kešky, kde je ve Volby možnost zvolit způsob aktualizace dle denních limitů. Zajímalo by mě co je v Combine ekvivalentem "Plný listing" a "Jen základní údaje" - ApiUpdateListing nebo ApiUpdateStatus?

- Umí Combine stahovat přes API jednotlivé PQ a zpracovat je podle jejich jména? Některé naimportovat, některé jen zkopírovat na disk...  


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#503 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 992 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2017 - 17:53

Ahoj, vždyť je to tam, Honzo v tom dialogu, kdy příkaz přidáváš docela dobře popsané:
ApiUpdateStatus (Aktualizije název, druh a stav) = Aktualizovat Stav v geogetím GUI
ApiUpdateListing = Aktualizovat kešky v geogetím GUI .... (druhý parametr je zda LITE nebo FULL - souhrn tuším již je to samé jako FULL)

Co se PQ týče tak nevím, moc příkazů tam není a na selektivní práci s nimi už vůbec ne.

Mne zaujal příkaz FileToGsProfile, leč mám pocit, že nebude asi funkční.
  • 0

#504 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2017 - 21:08

Combine umi jen to, co ja nebo nekdo jiny potreboval. Pokud to byl nekdo jiny, musel me presvedcit, ze to ma smysl. Praci s PQ vyuzivam minimalne, takze v Combine neni nijak vyznamne zastoupena.

 

FileToGsProfile pouziva GJ, takze uspesnost zavisi na momentalni funkcnosti teto aplikace. Jelikoz nad ni nemam zadnou moc, nemohu nijak ovlivnit uspech teto funkce.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#505 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 913 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 0:07

ApiUpdateStatus (Aktualizije název, druh a stav) = Aktualizovat Stav v geogetím GUI
 

Divné je, že při ApiUpdateStatus se neodečítá počet keší z denního limitu 10k...teď jsem to zkusil 3x za sebou a furt mi svítí plný limit....ApiUpdateListingFULL odečítá z těch 6k správně. Pokud tedy v GS na vánoce nevypnuli limity....


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#506 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 940 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 1:04

Aktualizace stavu kesky nemá množstevní limit.
  • 1

#507 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2018 - 14:41

zdravím, mohl bych poprosit o radu, jak využít SQL dotaz k D/T kombinacím jen pro určitý typ? Kam mám přesně vložit cachetype tak, aby mi zůstaly jen kombinace pro daný typ keše? Zkoušel jsem níže uvedenou změnu, ale nedaří se. 

-- kese, ktere maji pozadovanou kombinaci
SELECT id,difficulty||'/'||terrain 
FROM geocache WHERE dtfound<1 AND cachestatus<>2 AND cachetype='Traditional Cache' AND difficulty||'/'||terrain IN (
  -- kombinace, ktere maji mensi pocet nalezu nez X
  SELECT f.dt FROM
    -- pocet kombinaci kesi odlovenych od kazde kombinace D/T
    (SELECT difficulty||'/'||terrain dt, COUNT(difficulty||'/'||terrain) pocet FROM geocache WHERE dtfound>0  GROUP BY difficulty||'/'||terrain) f  
  WHERE f.pocet<1
)

  • 0

#508 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 725 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 0:16

Co chtěl autor říct podmínkou WHERE f.pocet<1 na předposledním řádku?


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#509 mar-si-ci

mar-si-ci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 7:11

Hodnota za "WHERE f.pocet<" určuje o kolikáté opakování matrixu máš zájem.


  • 0

#510 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 725 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 8:17

A o kolikáté pokračování máš zájem při <1?
Já jen, že ten grupovací select uvnitř závorky ti nikdy nevrátí ve sloupci "pocet" hodnotu 0, takže výsledek bude vždy prázdný.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#511 mar-si-ci

mar-si-ci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 9:49

Dotaz s <1 by měl vrátit seznam keší (kombinace D/T), které chybí do 1. matrixu. Původní SQL dotaz pochází patrně z dokumentace geogetu viz odkaz.

 

Seznam keší s dosud nenalezenou kombinací D/T

SQL příkaz je napsán tak, aby jej bylo možné použít i pro druhé, třetí, čtvrté, … vyplnění tabulky D/T. Stačí pouze nastavit správné číslo na předposledním řádku. Pokud by někdo chtěl pochopit, jak příkaz pracuje, je opatřen komentářem a je třeba jej číst z prostředka, od vnitřního příkazu SELECT.

-- kese, ktere maji pozadovanou kombinaci
SELECT id,difficulty||'/'||terrain FROM geocache WHERE dtfound<1 AND cachestatus<>2 AND difficulty||'/'||terrain IN (
-- kombinace, ktere maji mensi pocet nalezu nez X
SELECT f.dt FROM
-- pocet kombinaci kesi odlovenych od kazde kombinace D/T
(SELECT difficulty||'/'||terrain dt, COUNT(difficulty||'/'||terrain) pocet FROM geocache WHERE dtfound>0 GROUP BY difficulty||'/'||terrain) f
WHERE f.pocet<1
)

  • 0

#512 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 725 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 10:27

Nevrátí. Vyzkoušeno. Ten vnitřní select už z principu nemůže v "count" vrátit 0. Když to změníš na <= 1, tak už to něco vrátí. Ale jestli to je to, co chceš, netuším. Spíš ne.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#513 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 10:38

Máte pravdu, je to z dokumentace GG. Pro celý matrix mi to chodilo, tak jsem to chtěl upravit jen pro jednotlivé typy. Nutně nemusí být ta rozšířená verze s f, stačí i ta jednoduchá, ale vůbec nic mi to ani při tomto zápisu nevrací a já nevím, kde je zakopaný pes. 

SELECT id FROM geocache WHERE cachestatus<>2 AND cachetype IN ('Traditional Cache') AND dtfound<1 AND difficulty||'-'||terrain
 NOT IN (SELECT DISTINCT(difficulty||'-'||terrain) FROM geocache WHERE dtfound>0)

  • 0

#514 mar-si-ci

mar-si-ci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2018 - 11:10

Nevrátí. Vyzkoušeno. Ten vnitřní select už z principu nemůže v "count" vrátit 0. Když to změníš na <= 1, tak už to něco vrátí. Ale jestli to je to, co chceš, netuším. Spíš ne.

 

Máš pravdu když jsem udělal drobné úpravy v zkušební DB (smazal jednu nalezenou kombinaci D/T) abych simuloval nevyplnění 1. matrix vrací dotaz prázdný seznam. Při změně < za = to vrátí něco nepotřebného. A je mi už jasné proč u druhého matrixu to funguje správně, tak děkuji za vyjasnění fce "count".

Nicméně tím jsme geoblackbirds.cz patrně moc nepomohli.


Tento příspěvek byl upraven od mar-si-ci: 26 leden 2018 - 11:12

  • 0

#515 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 13:37

Bohužel ne. Potřebuji filtrování určitého typu keše, ale nevím, zda ho dávat i do dolního řádku. Ale v jakékoliv kombinaci my to nic nezobrazí.


  • 0

#516 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2018 - 13:58

Tak se mi to nakonec povedlo. Nevím, zda je to zcela správně, ale funguje to. Nyní mi to vrátí seznam tradiček, u kterých mi chybí kombinace do jednobarevného matrixu:

SELECT id FROM geocache WHERE cachestatus<>2 AND cachetype IN ('Traditional Cache') AND dtfound<1 AND difficulty||'-'||terrain
 NOT IN (SELECT DISTINCT(difficulty||'-'||terrain) FROM geocache WHERE dtfound>0 AND cachetype LIKE ('Traditional Cache') )

  • 0

#517 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 8:02

Jen drobnost ... msiot IN a LIKE bude lepsi cachetype='Traditional Cache'. Jednak je to rychlejsi a druhak to dela to, co ty chces. To tvoje sice funguje, ale funkce je jina nez si asi myslis:

 

IN je jedna z nekolika moznosti, ty mas jen jednu, takze proc IN?

LIKE je pouziti "masky", ale ty tam nemas zadne zastupne znaky (_ nebo %), takze proc pouzivat slozity algoritmus, kdyz existuje nepomejne jednodussi, ktery dela tpresne to, co potrebujes?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 leden 2018 - 8:02

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#518 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 12:57

To co píšeš jsem zkoušel jako první, ale nechodilo mi to. Neukazovalo to žádné keše. Teď jsem to u sebe přepsal zpět na = a světe div se, ono to funguje. nevím, kde jsem měl předtím chybu :-( . 

Můžu mít ale ještě jeden dotaz? Zkouším dávku, kde by se našli všechny keše s tagem D/T_Trad, tag by se smazal, poté by se spustil výše uvedený příkaz a pro zobrazené keše by se opět vložil tag. Tím bych měl po vyplnění některé z kombinace opět aktuální seznam. Zkoušel jsem to zapsat takto:

CMT=SQLFileAdd|%GG_SCRIPTDIR%\SmartFilter\TAG_D_T_Trad.sql|AND
CMT=TagDel|ALL|Challenges|D/T_Trad
CMD=ListClear
CMD=SQLFileAdd|%GG_SCRIPTDIR%\SmartFilter\D_T_Trad.sql|ADD
CMT=TagAdd|ALL|Challenges|D/T_Trad

Jde to i jinak? Bohužel se mi stává, že se mi GG zasekne při přidávání tagu někde v půlce.


  • 0

#519 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 262 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 13:07

Rozumim tomu dobre? Ches odstranit tag D/T_Trad z nalezenych kesi? Neni rozumnejsi rovnou hledat jen mezi nalezenymi kesemi a pak ten tag smazat? Proc mazat vsechny tagy a pak jich vetsinu znovu vytvaret?

 

Ten tag, jestli to dobre chapu, muze z principu mit jen nenalezena keska - je to kadnidat na odlov, kterym se vyplni dosud nevyplnene policko. Takze pokud je nejaka nalezena keska, ktera ten tag ma, tak je ho treba odstranit.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 leden 2018 - 13:10

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#520 geoblackbirds.cz

geoblackbirds.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2018 - 13:10

To ne. Ten tag mi ukazuje, jaké keše mi ještě chybí odlovit do kombinace D/T u tradiček. Po odlovu některé z těchto chybějících kombinací chci to označeni aktualizovat, tzn. už bez té odlovené kombinace.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama