Přejít na obsah


Fotka

Combine 2


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
564 odpovědí na toto téma

#541 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 14:56

Jak automaticky nahrát statistiky na profil

 

Třeba se to bude někdy někomu hodit, tak to tady sepíšu.

 

1) v nastavení statoru mějte zatrženo "Zkopírovat statistiku do schránky"

2) nainstalujte si program AutoHotKey

3) po dokončení instalace se Vám zobrazí prázdný notepad, tak do něj vložte kód:

; Po vygenerování HTML geogetem se otevře prohlížeč a zbytek vykoná tento script
 Sleep 4000 ; počká 4 sekundy, než se provede další příkaz
 Send ^a ; označí aktuální text v poli bio
 Sleep 6000 ; počká 6 sekund, než se provede další příkaz
 Send {NumpadDel} ; odstraní vybraný text
 Sleep 10000 ; počká 10 sekund, než se provede další příkaz
 Send ^v ; vloží vygenerovaný kód ze schránky
 Sleep 30000 ; počká 30 sekund, než se provede další příkaz
 Send {Tab} ; přeskočí na další input formuláře
 Send {Enter} ; uloží obsah formuláře
 Sleep 10000 ; počká 10 sekund, než se provede další příkaz
 Send ^w ; zavře panel
Return 

V kódu jsou různé časové prodlevy aby se nestalo, že se zkratka provede dříve, než je vykonána předchozí akce. Tyto prodlevy si můžete přenastavit dle svých preferencí, já mám poměrně rozsáhlé statistiky a s kratšími časy by mi to počítač nestihl provést, ale třeba Vám budou stačit poloviční prodlevy. Časy jsou v milisekundách, takže 1000 je jedna sekunda.

 

4) Soubor uložte tam kde máte scripty z GeoGetu (pravděpodobně C:/Users/{jméno uživatele}/AppData/Roaming/GeoGet/script). Soubor pojmenujte třeba AutoHotkey.ahk (důležitá je přípona AHK).

5) Klikněte pravým tlačítkem na soubor v průzkumníku souborů a vyberte Compile Script, čímže se vytvoří soubor s příponou exe

6) V geogetu si na konec seznamu příkazů v Combine přidejte také onen exe soubor.

7) Uložte a máte hotovo.


Tento příspěvek byl upraven od Misha.in: 20 říjen 2018 - 15:31

  • 0

misha_in.png


#542 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 16:26

Hotkey pouzivaji ruzne pluginy GG, proto by uz mohl byt na PC - v adresari DATADIR/Tools.

 

Jinak prima, mozna bys to rovnou mohl dat do dokumentace GG, na tu stranku, na kterou jsem posilal odkaz.

 

EDIT: A nezapomen zminit drobny predpoklad pro spravnou funkci - trvale prihlaseni na gc.com v browseru. Nebo alesppon musi byt uzivatel uz prihlasen v okamziku, kdy ma Stator zobrazit stranku profilu. Ty v tom scriptu vubec nic netestujes, proste predpokladas, ze je neco zobrazeno. Co kdyz tam bude neco uplne jineho?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 říjen 2018 - 16:29

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#543 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 16:51

Nemám tam registraci, ale pokud uznáš za vhodné, klidně to tam dej, já s tím nemám problém.

 

To s tím přihlášením na gc je dobrá připomínka. Mám trvalé přihlášení a bral jsem to jako automatickou věc, tak mě to ani nenapadlo. Stejně tak se nebráním tipům jak script vylepšit - příspěvek upravím.


Tento příspěvek byl upraven od Misha.in: 20 říjen 2018 - 16:58

  • 0

misha_in.png


#544 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 17:07

Dovolím si také přispět svou trochou do mlýna.
 
Na svých webových stránkách mám nějaké přehledy a statistiky, k jejichž vytvoření a aktualizacím využívám schopnosti GeoGetu, Statoru a Combine.
Aktualizovat ručně tolik stránek mě po určité době začalo lehce prudit a tak jsem zalovil do vod webových stránek GeoGetu a vytvořil jsem si systém, který dělá tu nezáživnou práci zcela za mě. 
 
Nejdříve jsem si všechny potřebné dávky (12) v Combine dal do jedné, Tuto dávku jsem si pojmenoval "ALL" a ve windowsovském plánovači úloh jsem si nastavil, aby byl GeoGet každý den ve 2:00 spuštěn s parametrem "-s=.\script\Combine2\Batches\All.ggs.pas". Tzn., že GeoGet ihned po svém spuštění spustí i dávku "ALL". Celý proces trvá cca 30 min. Po ukončení mám opět v plánovači úloh nastaveno vypnutí PC. Nastavil jsem na 2:40.
Ještě jsem musel vyřešit zapnutí PC, abych jej nemusel večer nechávat puštěné. V nastavení BIOSU zákl. desky sice je možnost zapnutí PC v určený čas, ale mě to bohužel nefunguje. Nakonec jsem si tedy koupil "chytrou zásuvku" a tu nastavil tak, aby nejdříve v 1:58 vypnula a v 1:59 zapnula proud. Tím pádem se PC spustí. Bylo potřeba nastavit v BIOSu.
Chytrou zásuvku používám i přes den, když si chci na dálku zapnout PC. Kdykoliv a kdekoliv. Jakmile je spuštěno, připojím se vzdáleně přes mobil, nebo lépe přes tablet, vybornou a spolehlivou aplikaci Microsoft Remote Desktop.
 
Nahrání vlastních statistik na web geocaching.com neřeším, jelikož používám vlastní webový prostor a statistiky tak nahrávám pomocí Combine přes FTP.
Tak to jen tak, kdyby se chtěl někdo inspirovat a také si ulehčit život.  :)

  • 1

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#545 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 17:55

Nemám tam registraci, ale pokud uznáš za vhodné, klidně to tam dej, já s tím nemám problém.

 

To s tím přihlášením na gc je dobrá připomínka. Mám trvalé přihlášení a bral jsem to jako automatickou věc, tak mě to ani nenapadlo. Stejně tak se nebráním tipům jak script vylepšit - příspěvek upravím.

 

Pridal jsem to tam.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#546 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 19:13

Jak automaticky nahrát statistiky na profil

 

Třeba se to bude někdy někomu hodit, tak to tady sepíšu.

 

1) v nastavení statoru mějte zatrženo "Zkopírovat statistiku do schránky"

2) nainstalujte si program AutoHotKey

3) po dokončení instalace se Vám zobrazí prázdný notepad, tak do něj vložte kód:

; Po vygenerování HTML geogetem se otevře prohlížeč a zbytek vykoná tento script
 Sleep 4000 ; počká 4 sekundy, než se provede další příkaz
 Send ^a ; označí aktuální text v poli bio
 Sleep 6000 ; počká 6 sekund, než se provede další příkaz
 Send {NumpadDel} ; odstraní vybraný text
 Sleep 10000 ; počká 10 sekund, než se provede další příkaz
 Send ^v ; vloží vygenerovaný kód ze schránky
 Sleep 30000 ; počká 30 sekund, než se provede další příkaz
 Send {Tab} ; přeskočí na další input formuláře
 Send {Enter} ; uloží obsah formuláře
 Sleep 10000 ; počká 10 sekund, než se provede další příkaz
 Send ^w ; zavře panel
Return 

V kódu jsou různé časové prodlevy aby se nestalo, že se zkratka provede dříve, než je vykonána předchozí akce. Tyto prodlevy si můžete přenastavit dle svých preferencí, já mám poměrně rozsáhlé statistiky a s kratšími časy by mi to počítač nestihl provést, ale třeba Vám budou stačit poloviční prodlevy. Časy jsou v milisekundách, takže 1000 je jedna sekunda.

 

4) Soubor uložte tam kde máte scripty z GeoGetu (pravděpodobně C:/Users/{jméno uživatele}/AppData/Roaming/GeoGet/script). Soubor pojmenujte třeba AutoHotkey.ahk (důležitá je přípona AHK).

5) Klikněte pravým tlačítkem na soubor v průzkumníku souborů a vyberte Compile Script, čímže se vytvoří soubor s příponou exe

6) V geogetu si na konec seznamu příkazů v Combine přidejte také onen exe soubor.

7) Uložte a máte hotovo.

Mně to nešlape jak má. Problém je asi v tom, že po vygenerování statistiky mi autohotkey otevře 2 okna prohlížeče (na místo 2 záložek).

Poradí, prosím, někdo co s tím?

 

EDIT:

Vyřešno. Ještě před příkazem spustit daný exe soubor, jsem měl příkaz otevřít peohlížeč....

 

Nyní se mi sice otevře stránka s danou kolonkou, do které se má vložit text ze schránky, text se ovšem nevloží.... Přitom ve schránce je....


Tento příspěvek byl upraven od vin-lin: 20 říjen 2018 - 19:19

  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#547 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 19:24

vin-lin: Počítáš s prodlevami? text by se do políčka měl vložit až po cca půl minutě, následně se formulář sám odešle a panel zavře. 


  • 0

misha_in.png


#548 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 19:41

vin-lin: Počítáš s prodlevami? text by se do políčka měl vložit až po cca půl minutě, následně se formulář sám odešle a panel zavře. 

Ano, spustím dávku se statorem, na konci naběhne autohotkey, na nic neklikám, nechám příkaz doběhnout a nic se mi do políčka nevloží a okno zůstane otevřené.....


  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#549 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 19:45

Pokud se ti okno nezavře, tak se autohotkey pravděpodobně vůbec nespouští. Spouštíš stator, nebo combine?


  • 0

misha_in.png


#550 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 19:52

Pokud se ti okno nezavře, tak se autohotkey pravděpodobně vůbec nespouští. Spouštíš stator, nebo combine?

Spouštím dávku v combine. Pokud se mi nespustí autohotkey, pak jak se mi spustí prohlížeč? V dávce v combinu jsem otevření prohlížeče potlačil.....


  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#551 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 20 říjen 2018 - 20:08

Browser je otvirany ze Statoru (v pripade, ze je zaskrtnuto to policko pro kopirovani do schranky).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#552 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 11:15

za mě bych AHK vyřešil tak, že:

- otevřu web ve vlastním AHK okně s jádrem IE (jako to dělá checker)

- bude tam kontrola zda to najelo na přihlašovací obrazovku nebo na editaci profilu

  - pokud to najede na přihlašovací obrazovku, tak vezmu login z groundspeak.config.pas a přihlásím

  - pokud jsem tam kde mám být - kontrola na výskyt prvku pro vloženi statistiky, tak to tam jen prdnu a submitnu formulář.

 

nebo by to šlo udělat alespoň tak, že budu v AHK sledovat titulek okna. B-)


  • 0

#553 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 13:43

Dnes jsem to zkusil znovu a vypadá to následovně:

- otevře se okno prohlížeče - stránka bio

- označí se celý obsah dané stránky

- prohlžeč se zavře

 

Nic méně text se mi do daného políčka nevloží.......


  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#554 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 14:04

protože to neumí focusnout to pole. co kdybys do něj v mezičase kliknul


  • 0

#555 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 14:17

protože to neumí focusnout to pole. co kdybys do něj v mezičase kliknul

To pomohlo.... Děkuji...


  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#556 Misha.in

Misha.in

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 21:09

za mě bych AHK vyřešil tak, že:

- otevřu web ve vlastním AHK okně s jádrem IE (jako to dělá checker)

- bude tam kontrola zda to najelo na přihlašovací obrazovku nebo na editaci profilu

  - pokud to najede na přihlašovací obrazovku, tak vezmu login z groundspeak.config.pas a přihlásím

  - pokud jsem tam kde mám být - kontrola na výskyt prvku pro vloženi statistiky, tak to tam jen prdnu a submitnu formulář.

 

nebo by to šlo udělat alespoň tak, že budu v AHK sledovat titulek okna. B-)

 

Trochu se v tom hrabu, protože by to chtělo vylepšit. Kdybych jen sledoval titulek okna, tak mám problém s tím, že se mění dle jazyka na gc.com a také podle otevřeného prohlížeče.

 

Stator mi otevírá Chrome, protože to mám jako defaultní prohlížeč. Chápu správně, že Chrome blokuje některé funkce AHK? Například právě ControlFocus či ControlGetFocus? 


  • 0

misha_in.png


#557 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2018 - 10:13

to už je trochu na samostatnou diskuzi, ale ve zkratce, pokud se mění titulek okna dle jazyka, tak by to šlo určitě zakomponovat přes nějaký OR, stačilo by CZ a EN. a podpora prohlížešů v AHK je taková různá, proto jsem navrhoval to otevírat ve svém IE frejmu, kde máš plnou kontrolu a můžeš s prvkama manipulovat dle jejich class, id apd.. 

sám s tím mám bohaté zkušenosti z pluginu Checker - původně to jen otevíralo stránku ve výchozím prohlížeši a pak se to po ní pohybovalo simulováním stisků tabulátoru, ale když musíš zmáčknou 37x TAB než dojdeš do políčka, kde chceš něco vyplnit a přijdeš na to, že někdo jiný má povolené reklamy, a někomu se do iframe s reklamními odkazy vešlo pět odkazů a někomu zase 6, tak se to pak celé zhroutí.

AHK si afaik celkem rozumí s IE a FF, chtěl jsem to uni, takže jsem to udělal tak jak to je, protože IE má v počítači imho i ten co jede na Wine.

Koukni na ten Checker, myslím, že to je slušná inspirace pro AHK :D


  • 0

#558 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2018 - 11:11

Ja bych spis kontroloval ID prvku, kam prenest focus. Pokud se do urcite doby takovy prvek v DOM neobjevi, vypsal bzch chybovou zpravu. Pravdepodobne dojde spis ke zmene titulku nez ID toho prvku. Ale tak i tak bude pak potreba zmenit ten script.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#559 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 16:59

Zdravím,
chci vás požádat o radu:
Snažím se o nahrání statistik na web přes FTP. Ale nedaří se mi to v Combinu rozchodit. Vždy mi to skončí chybovou hláškou (viz příloha). Poradí, prosím, někdo?
 
Předem děkuji

 

 

Přiložené miniatury

  • eror.jpg

Tento příspěvek byl upraven od vin-lin: 09 listopad 2018 - 17:00

  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#560 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 463 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 17:39

To jsem měl taky. A měl jsem špatně heslo.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama