Přejít na obsah


Fotka

Combine 2


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
614 odpovědí na toto téma

#601 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2021 - 12:38

A ze je to jednodussi nez vymyslet a implementovat nejake nasilne ukoncovani GG?  ;) (Navic nevhodnost takoveho killu je zrejma.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#602 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 733 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2021 - 13:06

A ze je to jednodussi nez vymyslet a implementovat nejake nasilne ukoncovani GG?  ;) (Navic nevhodnost takoveho killu je zrejma.)

 

Jojo. Tohle reseni je naprosto luxusni. Diky moc za pomoc!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#603 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 494 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2021 - 13:10

Už je to dávno, co jsem to používal. Tehdy kvůli chybě, kterou jsem považoval za vlastnost se mi limit obnovoval po 20 minutách, tak to mělo smysl.

Parametry jsou tady:

https://www.geoget.c.../user:parametry

Z dávky v Combine je třeba udělat makro (Do správce) a to pak použít jako parametr. GG i s parametrem dát do nějaké dávky (bat soubor, zástupce na ploše, položka v plánovači...) a pak to spustit.

Píšu bez ověření, snad je to správně.


  • 0

#604 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2021 - 13:20

Postup je to nevhodny, viz me posledni 3 prispevky.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#605 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2021 - 14:30

Tak jsem si chtěl trochu zjednodušit práci a narazil jsem na několik problémů. Chci si stáhnout kešky kolem jednoho referenčního bodu - to jsem v Combine našel jako nastavení referenčního bodu, pak bych chtěl z databáze načíst kešky v okruhu 38km od daného referenčního bodu a zde už nevím jak to udělat, jako další krok bych potřeboval od daného seznamu odečíst jeden ggt seznam a to jsem v Combine také nenašel, a poslední krok je seřazení seznamu podle datumu aktualizace vzestupně (nejstarší jako první). Poradí mi někdo jak to udělat, nebo jsou moje požadavky nesplnitelné?


  • 0

#606 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2021 - 20:22

Pro vyhledavani v databazi se pouzivaji filtry. Vytvoris si filtr podle sve potreby a pak v Combine ten filtr pouzijes - vpravo vedle seznamu prikazu v davce je uplne nahore tlacitko Filtr ggf.

 

Od seznamu odecist ggt soubor v Combine jde hned dalsim tlacitkem Seznam ggt, pak pouzijes volbu Kese do seznamu - Vymazat.

 

Zmenit razeni z Combine sice lze, ale neni to uplne jednoduche. Je treba simulovat kliknuti (vybrat Prikaz, skupina Ostatni, prikaz Poslat oknu zpravu/prikaz) na zahlavi prislusneho sloupce. Ale neni jednoduche najit "okno", kteremu tu zpravu poslat. Dalsi problem je, ze nevis, v jakem stavu to razeni ted je, takze klidne muze byt spravne a "programovym" kliknutim ho zmenis na nespravne. Spis bych to udelal tak, ze bych pred spustenim te davky kliknul na prislusny sloupec rucne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#607 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2021 - 17:15

Díky Gorde za rady, to řazení holt budu dělat ručně, já ho chtěl zautomatizovat hlavně z toho důvodu, že tento sloupec je mimo viditelnou část seznamu a musím k němu rolovat.


  • 0

#608 Pe_Bo

Pe_Bo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 559 příspěvků(y)

Publikováno 13 červen 2021 - 18:47

Řazení lze přeci nastavit výběrem .gcl souboru (Zobrazený seznam bodů/keší - Změní rozložení sloupců hlavního okna) ?

Nebo mi něco uniklo?


  • 2

#609 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2021 - 6:39

Timto zpusobem muzes zmenit sloupce (pridat, odebrat, zmenit poradi), ale ne aktualni razeni podle nektereho z nich.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#610 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 260 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2021 - 6:56

řazení je tam taky uložené.


  • 1

#611 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2021 - 7:24

No vida, teto zalozky jsem si nikdy nevsiml.

 

Ale nevim, jestli to resi problem. Znamena to mit definovanych xx *.gcl, pro kazde razeni jeden. A to od kazde definice sloupcu, kterou pouzivam a budu to chtit seradit pres nejaky skript. Ale mate pravdu, jakesi reseni to je, urcite lepsi nez to programove klikani na zahlavi sloupce.

 

EDIT: ale *.gcl je vlastne *.ini, a v nem umi Combine nastavovat parametry, tak by slo v aktualnim *.gcl nastavit pozadovane razeni, preponou na nej a pak zase razeni vratit v gcl/ini zpet.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 14 červen 2021 - 7:29

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#612 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 943 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2021 - 15:05

stává se mi, že mám několik skoro stejných dávek, které se liší jen jedním parametrem. Tak mě napadlo, zda by byl velký problém do Combine přidat výběr z ComboBoxu :)

 

bylo by to jako [VarGetText], jen by to bylo [VarGetCombo], s rozbalovacím seznamem.

stačilo by aby to mělo jeden parametr, kde by byly středníkem oddělené jednotlivé hodnoty (ta co by byla první by byla výchozí)

 

co na to Gord?


  • 0

#613 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 04 září 2021 - 16:30

Ja to resim tak, ze mam jednu vykonnou davku (pojmenovavam je prefixem SUBR-), ktera pouziva nejakou promennou a tuto promennou nastavuji ve volajici davce.

 

Dam priklad. Mam davku, ktera vytvari GPX soubor s daty jednoho kraje, ta davka se jmenuje SUBR-gpxKraj.ini a pouziva promenou KRAJ. Pak mam davky pro jednotlive kraje, kazda davka obsahuje jen nastaveni promenne KRAJ a zavolani davky SUBR-gpxKraj.ini. A pokud chci najednou udelat vsechny kraje, mam davku, ktera zavola vsechny davky pro jednotlive kraje. (Priznavam, mam to udelane tak, ze mohu do promenne KRAJ dat i kraju nekolik a pak mi to do jednoho gpx souboru zpracuje najednou vice kraju. Ale to asi neni tvuj pripad.)

 

Jindy to resim tak, ze v davce upravim treba *.config.pas a pak spustim z te davky plugin. Nakonec zase vratim zpet puvodni config.pas.

 

Urcite se najdou i dalsi moznosti, jak to resit. I ten combobox by sel. Ale musel by to nekdo udelat. Priznavam, ze jsem o tom i kdysi uvazoval, ale vadi mi na tom to, ze to vyzaduje akci od uzivatele. Ja mam radeji davky, ktere jsou "bezkontaktni".


Tento příspěvek byl upraven od gord: 04 září 2021 - 16:32

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#614 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 943 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2021 - 13:45

ono dokud tomu budeš říkat dávka, tak je divný požadovat interakci s uživatelem, ale pokud víš, že jednoduchý plugin naklikáš v combine, tak už to tak blbě nezní :D

ty subdávky by asi byly řešením, zkusím až se v tom budu zase hrabat


  • 0

#615 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 746 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2021 - 17:06

Napsal jsem si to, treba nekdy casem to tam doplnim. :-)


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama