Přejít na obsah


Fotka

Tragické keše nováčků


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
4 odpovědí na toto téma

#1 Lorba

Lorba

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 8:21

Zdravím,

opět dokola omílané téma, ale včera v noci už jaksi přetekl pohár trpělivosti... (Spíše vůči autorovi, než revírníkovi!)

Každopádně bych se chtěl zeptat, proč jsou schváleny keše, u kterých, cituji weselku, "vetšina kaceru pozná na první možná až na druhý pohled nedodelek zelenáce a když už se na takovou keš vydá, ceká na 99% pruser."

Abych byl konkrétní, autor dvk0 a keš GC2QB8A. V době zakládání nalezeny cca 4 keše (aktuálně 7, na šesti unikátních keší a z toho je jedna jeho...), listing obsahoval např. větu "Revolucní jsou užívány zatuchlý edited príklady top managementu. Pro svoji firmu dokázal vybudovat mesto Zlín." V jakém stavu keška byla, lze vidět na prvních lozích.

A včera pohár přetekl u druhé autorovy keše GC2QMY4, která má listing drze okopírovaný z wikipedie a krabka tam není.

Abych to shrnul, obě krabky si vysloužily do 24 hodin NEED ARCHIVED logy a totální na#!^ˇ@ní kačerů.

Kdysi jsem se dočetl, že jeden z revírníků požaduje (hlavně po nováčcích) fotky keší.
Bylo by možné, aby to chtěl každý revírník? Co nějaký seznam otázek typu "Je keš opravdu na místě? Je keš přesně na uvedených (finálních) souřednicích? Je skutečně dané velikosti? Sedí terén?". Tento seznam otázek dát do logu a pokud by na vše byla odpoved ANO, pak pustit. Ideálně tento seznam tady zveřejnit a znalí by si odpovedi pripravili.

Děkuji předem za odpověd. Mějte se hezky. :)

Obě keše:
http://coord.info/GC2QB8A
http://coord.info/GC2QMY4
  • 0

#2 Bohemian reviewer

Bohemian reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 8:46

Víš, možná si myslíš, že jsme naprostí i#!^ˇ@i,ale nám něco říkají pravidla a dle těch se máme držet.

Budu mluvit sám za sebe, neboť každý RW si dělá svou černou práci tak jak mu jde pod nos. Já se třeba u nováčků ptám, zda je cache na svém místě. A to i za předpokladu, že mají listing OK. Na toto se ptám i třeba jinak „zasloužilých“ kačerů, kteří mají i více než 200 nálezů. Díky tomu jsem včera dokázal podchytit dvě odeslané cache do fronty, aniž by byly na svém místě. A vidíš... přesto se nevyvaruji podobných věcí jako u tebou uvedených listingů. Včera jsem publikoval dvě cache relativního nováčka, který má více než 100 nálezů a jednu již založenou cache. Ani jedna z těch dvou na místě nebyla.

Kdybychom měli nepublikovat cache jen na základě toho, že je okopírován text odněkud, tak neprojde více než polovina lisitngů, ale to nás naštěstí, vůbec nezajímá.

A že jsi tam byl zbytečně? Víš, ono je to údělem tzv. FTFkařů… někdy to prostě nevyjde a než plkat na fóru, tak co třeba podat pomocnou ruku a oslovit toho, zjevně klučinu, nováčka a zasvětit ho? To my dělat nemůžeme, neboť na to není dost času, ale aspoň někdy, tak jak včera, odkážu nováčka s otřesným listingem na někoho zkušenějšího, který vím, že mu pomůže. Ale jestli se ten dotyčný za ním odváží jít s prosíkem, již netuším a dle pravidel mi to musí být stejně jedno.

Jde o to, že pravidla říkají… je listing publikovatelný? Pokud ano, tak ven s ním. Pokud ne, tak pozdržet… mluvím sám za sebe, ale já přesto jdu dál a snažím se jít tak, abych pomohl zdejší kultuře cache , ale co si budeme nalhávat. Kvalita našich cache za poslední léta stagnuje, neřknu-li, že šla rapidně dolů a je sice nasnadě obviňovat RW, ale je třeba si uvědomit, že tuto hru si tvoříme my všichni a ne jen ti „nejvyšší“ (uvozovky proto, že jsem vcelku malej) nahoře.

Děkuji za pochopení.
  • 0

#3 DarkLord Reviewer

DarkLord Reviewer

    Advanced Member

  • Reviewer
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 9:05

A já doplním kolegu.
I já se ptám začátečníků, zda je keš na místě. Bohužel v poslední době, kdy už několik měsíců po odchodu Geohorse Reviewera beznadějně čekáme na posilu a navíc začíná jaro, v důsledku čehož jsme pod obrovským tlakem, protože keší je jak naseto (jen včera jsem schválil nebo vytknul chyby u 65 keší, což mě stálo celý večer, končil jsem lehce po půlnoci), bych se zbláznil, kdybych každého kontaktoval, zda byl tak hodný a krabičku umístil dříve, než odeslal listing ke schválení. Přesně jak říká kolega - Je listing publikovatelný? Tak ven s ním.
Přizná-li nám Zeměmluv nárok na 2 nové kolegy, pak až se zaučí, trochu se nám začne lépe dýchat a budeme si moct dovolit ten luxus, pozdržovat listing do té doby, než bude perfektní - na čas... Do té doby se ale obávám, že se budou takovéto věci stávat. A jestli z 65 keší byly jen 2 špatné, tak myslím, že je to dobré skóre ;).
Ještě jedna věc - opakuji to po milionté a prvé - MY NEMŮŽEME AUTOROVI KEŠE NAŘIZOVAT, JAK MÁ VYPADAT LISTING!!!. My můžeme pouze hlídat, aby bylo vše v souladu s pravidly, aby v listingu nebyly např. nezákonné informace, ale co do obsahu a úpravy zasahovat nemůžeme.
Přiznám se, že jsem dříve dbal na určitou kulturu listingu a žádal autory, aby je vylepšili před schválením, ale poté, co jsem dostal od Zeměmluvu přes prsty, že to není mé právo, už to nedělám...
  • 0

#4 Bohemian reviewer

Bohemian reviewer

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 9:31

Lorba.... jen tak mimochodem... a ty jsi kdo? Profil zde nevyplněný a na GC.com podobný nick "not found". Předtím, než nám začneš něco vytýkat by bylo dobré se i podepsat. Děkuji.
  • 0

#5 Lorba

Lorba

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2011 - 14:58

Děkuji Vám oběma za obsáhlé odpovědi. Předem se musím ohradit vůči tomu, že bych si o Vás myslel, že jste i#!^ˇ@i. To vůbec, naopak si Vaší práce cením! Jak jsem psal v první větě, má zlost je mířena vůči autorovi. Souhlasím s tím, že geocaching je takový, jaký si ho uděláme. Co se týče autorovy první keše, psalo mu vícero lidí, nikomu neodpovedel a místo nápravy nechal publikovat listing bez keše. :( Není to tak dávno, co ve Zlíně byla obdobná situace, nováček, keška nebyla na místě a listing oslavoval místní kuřáky (znouzectnost, protože mu DL zatrhl kešku věnovat oční klinice). Autor si ale nechal poradit a listing je nový - zajímavý a keška funguje. A protože tomuto novému případu není pomoci, tak jsem se obrátil "výš" s dotazem, jestli se takovým situacím dá předcházet a kde se děje chyba. Teď vidím, že chyba je hodně i na straně GS, který toto v podstatě umožňuje. :-( Osobně jsem se domníval, že máte větší pravomoce. Z Vašich příspěvků mi ale vyplývá, že máte spíše povinnost publikovat, nikoliv pravomoc. Je to škoda. Doufám tedy, že nárok na další dva kolegy bude akceptován co nejdříve. Ještě jednou děkuji za reakce a přeji hezký den, Petr Marušák
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama