Přejít na obsah


Fotka

CSV Configurable - export z GeoGetu do CSV


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
79 odpovědí na toto téma

#1 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 9:48

Comma-separated values - exportní skript určený pro generování textových výstupů oddělených středníkem, čárkou nebo jiným oddělovačem. Veškeré sloupce je možno nastavit pomocí proměnných knihovny VarSubst. Hotový soubor lze naimportovat např. do Excelu a tam jej dále zpracovávat. Jde jej použít i jako jednoduchý export pro POI Loader a nahrát si pomocí něj kešky do navigace Garmin.

Skript je ke stažení zde: CSV Configurable
  • 0

#2 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:20

Tak mám první otázečku... Vyzkoušel jsem export. Poprvé vše v pořádku. Krásný seznam. Všiml jsme si na araratu, že tam máš v ukázce na prvním řádku nadpis pro každý sloupeček. Tak jsem si vytvořil csv, kde jsem si vytvořil tyto nadpisy. Znovu jsem dal exportovat seznam do csv, zvolil mu mnou vytvořený soubor csv a dal export a nyní to nemám vyexportované správně - tedy kešky nemám pod sebou, ale vedle sebe a nyní když exportuji do jakéholi souboru csv (i do nového, který vytvořím v průběhu exportu), tak nedocílím toho, aby byly kešky pod sebou...Kde dělám chybu?
  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#3 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:32

Ze bych to hned dneska prubla? Jedem do PHY, tak zkusim udelat na ridice smutnej kukuč, aby mi u par krabek zastavil a vyuziju seznam :P
  • 0

#4 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:33

vin-lin: Nadpis tam rovnou z GeoGetu nedostanes, ten jsem udelal potom rucne v excelu. Ale to si myslim ze neni problem.
Pro kazdy bod se ta sablona vlastne znova spousti a pokud bys v ni chtel definovat nadpis, tak by byl nad kazdym radkem, ne jen nad prvnim.
Kdyby tam mel byt nadpis, musel bych na to udelat dalsi konfigurovatelnou polozku a prijde mi to zbytecne.

Jinak tvuj problem moc nechapu. Upravil sis soubor csv, nasledne ho prepsal novym vyexportovanym a ocekaval, ze zustane stejny? Tak to fakt ne, dojde k jeho kompletnimu prepisu tim novym.

A chybu co popisujes povazuju za hodne divnou, protoze znak zalomeni radku nenechavam uzivatele volitelne upravovat a vkladam ho sam. Veskere znaky zalomeni co by mohly probublat z varsubustu vyhledavam a nahrazuji, a naopak po kazdem bodu/kesi natvrdo vkladam zalomeni vlastni.

Byt tebou, smazu soubor v datovem adresari - script\csvconfigurable\csvconfigurable.ini a zacnu znova. A pripadne mi ho sem predtim muzes vlozit, abych videl, cos s tim provedl. Diky.

Petulinka: Neni jednodussi si to vyexportovat normalne do GPS a nedelat pitomosti s csv?
  • 0

#5 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:37

Me se hodi oboje - ridic ma autonavigaci a nez to vylovim ze Oregona (souradnice),t ak to najdu an papiru desetkrat ;)
  • 0

#6 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 895 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:38

[rejpnuti]ja myslel ze je to Comma, a ne Column, ale muzu se plest a/nebo je to fuk :D[/rejpnuti]
  • 0

#7 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:40

No vidis, mas pravdu :) Melo to bejt colon, aspon tak to mam v hlave zafixovane. Ale tak ze ses to ty, dame comma ;)
  • 0

#8 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:43

petulinka: Tak presne k tomu je urceny ten html list ;-)
  • 0

#9 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:49

medwyn: ja vim, ale csv se lip upravuje :D btw. neslo by ty popisky udelat podobne jako v ty moji easy verzi? :) (jen lamackej napad, precijen nadpis sloupecku se dycky hodi ;))
  • 0

#10 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:51

mikrom: presne tak:
http://cs.wikipedia.org/wiki/CSV

petulinka1: a proc tu svou navigaci nepouzivas rovnou i na navigovani ridice? My to takto s polovickou praktikujeme a naprosto v pohode. Ja se staram jenom o rizeni a ona naviguje az ke kesi.

  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#11 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:53

satan: protoze ridic do ni nevidi a ja jsem pri navigovani prilis pomala vuci rychlosti auta :D
  • 0

#12 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 10:59

petulinka1 napsal/a:
btw. neslo by ty popisky udelat podobne jako v ty moji easy verzi? :) (jen lamackej napad, precijen nadpis sloupecku se dycky hodi ;))


Ne, to by neslo. Nemam kristalovou kouli a nevim, co si tam clovek pomoci tech promennych nastavi.

petulinka1 napsal/a:
satan: protoze ridic do ni nevidi a ja jsem pri navigovani prilis pomala vuci rychlosti auta :D


Tak tady je asi ten kamen urazu - zenske orientacni schopnosti... ;)
  • 0

#13 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 11:05

ke sloupeckum: to je fakt, mi nejak nedoslo (dalsi zenska blba vlastnost :D) k orientaci: s tou problem nemam pokud jdu pesk/jedu na kole a jsem venku, jakmile me zavres do auta, tak nevim kde je prava a leva :D
  • 0

#14 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 11:16

petulinka1: ale to mi nepovidej. Normalne po vstoupeni do vozidla polovicka prepina na profil vozidlo a jenom mi rika doprava/doleva a k tomu i sama navigace pipa. Takze kde je problem? Ono je totiz mozne to, ze ty to nestihas z jineho duvodu - prehrabujes se tam hromadou papiru, hledas, ctes z tech papiru atd. :):) medwyn_cz: ale to nema zadnou souvislost s zenskymi orientacnimi schopnostmi, naviguje navigace a zena pouze nahlizenim do ni udeluje pokyny typu - za 200 metru vpravo atd. Pouze cte, co je na displeji. Pokud si plete pravou a levou, tak staci rikat "k tobe", "ke me".
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#15 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 11:31

Satane, my s Cordane se navigujeme zrovna tak ;)
  • 0

#16 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 13:23

medwyn_cz napsal/a:
vin-lin: Nadpis tam rovnou z GeoGetu nedostanes, ten jsem udelal potom rucne v excelu. Ale to si myslim ze neni problem.
Pro kazdy bod se ta sablona vlastne znova spousti a pokud bys v ni chtel definovat nadpis, tak by byl nad kazdym radkem, ne jen nad prvnim.
Kdyby tam mel byt nadpis, musel bych na to udelat dalsi konfigurovatelnou polozku a prijde mi to zbytecne.

Jinak tvuj problem moc nechapu. Upravil sis soubor csv, nasledne ho prepsal novym vyexportovanym a ocekaval, ze zustane stejny? Tak to fakt ne, dojde k jeho kompletnimu prepisu tim novym.

A chybu co popisujes povazuju za hodne divnou, protoze znak zalomeni radku nenechavam uzivatele volitelne upravovat a vkladam ho sam. Veskere znaky zalomeni co by mohly probublat z varsubustu vyhledavam a nahrazuji, a naopak po kazdem bodu/kesi natvrdo vkladam zalomeni vlastni.

Byt tebou, smazu soubor v datovem adresari - script\csvconfigurable\csvconfigurable.ini a zacnu znova. A pripadne mi ho sem predtim muzes vlozit, abych videl, cos s tim provedl. Diky.

Petulinka: Neni jednodussi si to vyexportovat normalne do GPS a nedelat pitomosti s csv?


Ne nečekal jsem, že zůstane stejným. Věděl jsem, že se přepíše. Jen mě zarazilo, že poprvé to vyexportovalo seznam pěkně pod sebou, pak jsem upravil co chci vlastně exportovat (název, terén...) a již mě to neexportoval pod sebe, ale vedle sebe.....

Ten soubor ti pošlu zítra, pač jsem to zkoušel v práci na kolegovým geogetu.....U mě doma to zatím jede jak má....

EDIT:
Tak nyní jsem navodil stejnou situaci i doma stejný problém. Prostě pokud mu vyberu již existující csv soubor, tak ho to přepíše, ale seznam je vedle sebe..viz příloha...Zároveň přikládám i ini soubor....

A nyní to dělá již i když vytvořím nový soubro .csv....Takže musím plugin smazat a začít znovu.......
Tak mi to zlobí nezávazně na tom zda soubor přepisuji nebo tvořím nový.
Vždy poprvé v pořádku a po druhé to mám rozhozené (viz výše). A to i pokud neměním výstup a nechám to tak jak je to předefinované (gckod, nazev, souradnice atd.....)....

Přiložený soubor (y)


  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#17 Archi1

Archi1

    Archi1

  • Members
  • PipPipPip
  • 712 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 17:52

Je to tak jak popisuje vin-lin. Nainstaloval jsem, spustil a kese byly pod sebou. Smaznul jsem vygenerovaný soubor a spustil plugin znova na stejnem vzorku kesí a vsechno je v jednom rádku. Zadné jiné upravy pluginu jsem neprovedl.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#18 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 17:56

Jo, potvrzuju. Nekdy vecer na to mrknu, az dodelam jinou praci. Tusim kde je problem...
  • 0

#19 vin-lin

vin-lin

    vin-lin

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 18:36

medwyn_cz napsal/a:
Jo, potvrzuju. Nekdy vecer na to mrknu, az dodelam jinou praci. Tusim kde je problem...


Nešlo by nějak udělat, aby se to exportovalo až na druhý řádek? Jako, že by 1.keška seznamu byla na 2.řádku v csv?
  • 0

photo-32813.jpg?_r=0

 

 

Vin - Lin Team


#20 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2011 - 18:41

Nevidim k tomu zadny rozumny duvod. Kdyz ho tam potrebujes, proc si proste neodentrujes?

Jinak chyba je v pouzite komponente TIniFile, pomoci ktere zapisu do souboru
"nejaky text"
, ale ona mi klidne vrati pri pristim nacteni
nejaky text
a urizne ty uvozovky :(


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama