Přejít na obsah


Fotka

eTrex 10, 20, 30


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
358 odpovědí na toto téma

#301 GeraltT

GeraltT

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2012 - 23:05

Nemáte někdo zkušenosti s tímto bugem?
Je to Etrex 20 FW: 2.70 (Topo Czech Pro)
Mapa se mi pravidelně zakousne a přestane se překreslovat. Prošlá trasa se zobrazí pouze jako čára od posledního správného překreslení až a aktuální pozici. Když pohnu kurozrem, tak se to zpraví, ale děje se to odhadem jednou za hodinu někdy dvě, takže je to docela otravné.
  • 0

#302 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2012 - 6:09

Zkus, jestli ti to dela i beta 2.73?
  • 0

#303 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2012 - 7:30

jsi si jistý že to je bug a ne feature? :) Něco podobného dělá i oregon když šoupeš mapou, dokud se nevrátí mapa do výchozí pozice (tzn aktuální poloha uprostřed) tak se tracklog kreslí zjednodušeně čarou. Ale mapa se teda vykresluje pořád celá.
  • 0

#304 AHA & team

AHA & team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 459 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2012 - 8:27

Parkis napsal/a:
jsi si jistý že to je bug a ne feature? :) Něco podobného dělá i oregon když šoupeš mapou, dokud se nevrátí mapa do výchozí pozice (tzn aktuální poloha uprostřed) tak se tracklog kreslí zjednodušeně čarou. Ale mapa se teda vykresluje pořád celá.


Popisované chování bych považoval spíše za bug, protože uživatel chce zobrazovat prošlou trasu (to je to, co si volí v GUI), nikoliv přímou spojnici dvou bodů.
  • 0

#305 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2012 - 9:01

Parkis napsal/a:
jsi si jistý že to je bug a ne feature? :) Něco podobného dělá i oregon když šoupeš mapou, dokud se nevrátí mapa do výchozí pozice (tzn aktuální poloha uprostřed) tak se tracklog kreslí zjednodušeně čarou. Ale mapa se teda vykresluje pořád celá.


Jenze tady mapou nesoupes. Tady ji prave v te vychozi pozici zrovna mas, a az tim soupnutim mapy se to opravi.

Taky se mi to tuhle stalo, vyjel jsem do menu a skocil zpet na mapu, a uz se to prekreslilo spravne.
  • 0

#306 GeraltT

GeraltT

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2012 - 10:18

HaLuMa: FW 2.73 podle mě neopravuje nic podstatného, takže si asi počkám až na 2.80. Problém je že se to někdy stane třeba 2x za hodinu a jindy za celou vyjížďku na kole vůbec. Ehm... ještě jsem nezmínil, že mám tak trochu patchlý FW pro odblokování JNX :D ale to by snad nemělo mít vliv. Akorát to obchází kontrolu JNX.
  • 0

#307 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2012 - 10:36

Patchnuti vliv urcite nemam protoze ja ho patchnuty nemam a taky mi to udelalo. Jinak FW 2.73 nema ohromujici changelog, ale treba 2.71 jej ma o poznani vetsi. A to uz nemluvim o tom, ze velmi casto je opraveni ci upraveno neco, co v tom verejnem changelogu vubec neni.
  • 0

#308 GeraltT

GeraltT

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2012 - 10:54

HaLuMa: Máš pravdu, teď jsem četl, že 2.73 zlepšuje i sticky issue - myslel jsem že už je to zpravený, ale zase s tou citlivostí to trochu přepískli(i když pro geokačery je to možná ideální). Teď když jedu a zastavím, tak si GPS myslí, že jsem udělal i krok zpátky a šipka se otočí o 180°. Tedy rotace mapy podle směru pohybu je kvůli tomu nepoužitelná, protože při stání na místě se to pořád točí sem tam... Nicméně 2.80 by prý měla vyjít velmi brzo, tak si už počkám.
  • 0

#309 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 8:11

A vis, kolik furtů bude mit to "velmi brzy"? :)
  • 0

#310 GeraltT

GeraltT

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2012 - 20:09

PROBOHA!... právě jsem nainstaloval TOPO Czech PRO 2012 a ono to je ještě pomalejší než verze PRO 2011 :D Překreslení je v průměru minimálně 12 s (měřeno stopkama) při měřítku 800m. Ale není problém se dostat na 20 s v některých místech. Tak asi jediným argumentem pro nákup tohoto přístroje už je opravdu jenom výdrž baterie... A to USB 1.0 je taky vtip :D Kromě mechanického zpracování a designu opravdu nulový rozdíl oproti Legendu/Vistě. Glonass je taky jenom pro parádu. Pardon, já to prostě musel někomu říct.
  • 0

#311 BellaUH

BellaUH

    ***

  • Members
  • PipPipPip
  • 530 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2012 - 20:45

A proč to tam dáváš? Někde nahoře se psalo, že s mapou PRO (tuším 2011) se to neprodává, protože....
  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#312 GeraltT

GeraltT

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2012 - 21:42

BellaUH: Potrpím si na detaily a myslím že nejsem jediný. V terénu se hodí znát každý detail při volbě cesty. Každopádně tam zase vrátím verzi PRO 2011 a možná i standardní. Nechápu proč se to tolik zpomalilo. Zajímavé je, že například Adria TOPO se překrelsuje krásně rychle. Je pravda že není tak podrobná jako CZ PRO, ale i oproti CZECH 2011 je výrazně rychlejší.
  • 0

#313 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2012 - 22:18

BellaUH napsal/a:
A proč to tam dáváš? Někde nahoře se psalo, že s mapou PRO (tuším 2011) se to neprodává, protože....


Protoze?
Protoze jsem zmeril, ze je to prinejhorsim stejne rychle jako Vista, ktera se do posledni chvile s tou PRO mapou doprodavala? :o
  • 0

#314 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2012 - 22:20

GeraltT napsal/a:
Každopádně tam zase vrátím verzi PRO 2011 a možná i standardní. Nechápu proč se to tolik zpomalilo.


Nemas tam jen jinak nastavene urovne vykreslovanych detailu?
  • 0

#315 GeraltT

GeraltT

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2012 - 23:17

HaLuMa: Myslím že úrovně detailů jsou pro všechny mapy společné, a tak to bylo nastaveno úplně stejně. Roli hraje samozřejmě to, že používám nejvyšší detaily. Bohužel volby jsou tak špatně odstupňované, že má smysl pouze PRO na největší detaily, nebo pak radši standardní verzi na vyšší detaily. Škoda, že se nedají nastavit měřítka pro zobrazení jednotlivých vrstev mapy. Takhle se mi třeba při měřítku 800 m zobrazuje každé křoví atd. Už mám v Etrexu zpátky verzi PRO 2011 a je to opravdu "rychlejší" než 2012 - o dost.
  • 0

#316 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 902 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2012 - 7:12

Tak zobrazovat tam vsechny detaily na 800m mi prijde jako blbost, stejne tam pri tom meritku nemohou byt rozeznatelne. Kdyz snizis uroven detailu, tak to znamena jen to, ze se ty detaily budou vykreslovat az pri blizsich priblizenich.
  • 0

#317 GeraltT

GeraltT

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2012 - 10:40

Problém je ale v tom, že tyto úrovně detailů jsou špatně odstupňované. To znamená, že například při vyšších detailech se mi vrstevnice zobrazují až při měřítku 300 m. To je málo... Býval bych místo nich používal stínování a nižší detaily, ale stínování celý obraz ztmaví, a je pak hůře vidět na slunci. Celé je to jenom o tom, že se to zobrazování nedá pořádně nastavit.
  • 0

#318 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 18:41

Dnes som si v teréne všimol, že mi v eTrex 30 po upgrade FW na 2.80 nefunguje autorotácia spoiler obrázkov podľa toho ako nakloním eTrex - je to nejaká "tajná" novinka verzie 2.80 že to vypli, alebo sa len u mňa niečo pokazilo? Nevšimli ste si to niekto? V minulosti to fungovalo, myslím že ešte aj s verziou 2.70. Skrátka pri natočení naležato bol sa obrázok preklopil tak ako je to bežné v smartphonoch. Hľadal som aj v setupe nejaké nové nastavenie, ale nenašiel som možnosť vypnutia/zapnutia. Ak to vypli v novom FW, tak netuším prečo - ešte aj keď mám 25MB fotiek a trvá 10-20s kým zobrazí prvú, tak preklápanie bolo vždy rýchle.
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave


#319 St&nda

St&nda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 331 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 19:57

osnica napsal/a:
Dnes som si v teréne všimol, že mi v eTrex 30 po upgrade FW na 2.80 nefunguje autorotácia spoiler obrázkov podľa toho ako nakloním eTrex - je to nejaká "tajná" novinka verzie 2.80 že to vypli, alebo sa len u mňa niečo pokazilo? Nevšimli ste si to niekto?


Ono to umí spoilery a ještě naklápět? :o To si budu muset nastudovat, nějak jsem přehlédl... :D
  • 0

#320 osnica

osnica

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2012 - 20:01

St&nda napsal/a:Ono to umí spoilery a ještě naklápět? :o To si budu muset nastudovat, nějak jsem přehlédl... :D


Je to relatívne ešte stále novinka. Pridali to vo verzii FW 2.60, "Geocaching with Photos" - info je tu. Fotky musia byť v preddefinovanej adresárovej štruktúre, ja na to používam GeoGet a Spoiler plugin.
  • 0

GeoPuzzle plugin pre GeoGet
GC Watchlist Enhancer - skript pre Chrome a FF (Greasemonkey)

Bežky na Orave - prehľadný kalendár zimných prechodov na Orave





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama