Přejít na obsah


Fotka

jak vypnout statiku na PDA


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 romain

romain

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 19:52

Ahojte, mám přístroj Trimble PDA s Win Mobile, používám BeeLine pro geocaching. Pokud se přiblížím ke kešce a mám malou rychlost pohybu, kompas se mi sekne a nealkualizuje se mě směr. Slyšel jsem že se musí vypnout statická metoda. Prosím Vás o radu jak to udělám. Moc díky. Roman
  • 0

#2 WitkoAWendy

WitkoAWendy

    Brutal Force

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 19:55

používám aplikaci Aplsirf dá se stáhnout na uložto.cz (exe soubor,nikoliv instalačka)Návod snadno vygoogliš
  • 0

#3 WitkoAWendy

WitkoAWendy

    Brutal Force

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 19:58

www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=15740&pid=218293#post_218293
  • 0

#4 romain

romain

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 20:18

díky... a tento alpsirf.exe mám nahrát do PDA a spustit?
  • 0

#5 WitkoAWendy

WitkoAWendy

    Brutal Force

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 20:27

přesně tak. otevři Ho přes totalCommandera. je to jen .exe soubor
  • 0

#6 WitkoAWendy

WitkoAWendy

    Brutal Force

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 20:29

Správně je to APL SIRF ne alpsirf. až to budeš hledat. :) vypnutí je jednoduché. potom ti poradím jak na to.
  • 0

#7 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 20:33

Návod je třeba tady
http://pocketdrake.c...aticka_navigace
  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Samsung Galaxy A41


#8 WitkoAWendy

WitkoAWendy

    Brutal Force

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 040 příspěvků(y)

Publikováno 14 červen 2011 - 20:39

Jo dikas Ludas. neměl by si odkaz i na návod Aplsirf.exe ? protože v některých pda je použití sirftechu poněkud nešťastné. V Aplsirfu vidíš co to dělá a občas ro funguje i po restartu.
  • 0

#9 Jay11Cz

Jay11Cz

    Jay11Cz

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 5:56

Chce to ale zacházet s tím opatrně, tyhle nástroje můžou někdy udělat pěknou paseku. Jinak...stále používám sirftech, ale uznávám, že intuitivní zrovna není ;)
  • 0

Former nickname up to 2020, Feb 17th: MAP523


#10 Danar2004

Danar2004

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 8:24

Ahoj, teď se zeptám možná hloupě, ale přiznávám, že se v tomhle nevyznám a nechci trávit několik hodin studiem problematiky. Takže mám otázku na zkušenější: Používám PDA HTC Touch Cruise (Polaris). Nevím jaké používá výrobce GPS čipy (nepodařilo se mi to najít) a zda se tato "vlastnost" projevuje, ale mám pocit, že ano. Někdy musím od cíle odejít po přímce několik (někdy desítek) metrů a zas se po přímce (kvůli směru) vrátit konstantní rychlostí a zastavit, abych viděl, kde přibližně keš je. Neříkám, že to nefunguje, ale často se takhle "rovnat GPS" nedá. Ví někdo, zda tedy tuto vlastnost tento čip má a zda se taky dá vypnout? Díky za odpověď
  • 0

#11 Hamaci

Hamaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 173 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 8:47

Danar2004 napsal/a:
Ahoj, teď se zeptám možná hloupě, ale přiznávám, že se v tomhle nevyznám a nechci trávit několik hodin studiem problematiky. Takže mám otázku na zkušenější: Používám PDA HTC Touch Cruise (Polaris). Nevím jaké používá výrobce GPS čipy (nepodařilo se mi to najít) a zda se tato "vlastnost" projevuje, ale mám pocit, že ano. Někdy musím od cíle odejít po přímce několik (někdy desítek) metrů a zas se po přímce (kvůli směru) vrátit konstantní rychlostí a zastavit, abych viděl, kde přibližně keš je. Neříkám, že to nefunguje, ale často se takhle "rovnat GPS" nedá. Ví někdo, zda tedy tuto vlastnost tento čip má a zda se taky dá vypnout?
Díky za odpověď

Tvá mašinka by měla mít GPS chip Qualcomm. Tyto trpí také něčím podobným jako statická navigace.
Prý se to dá zlepšit SW změnou v registry.
Viz http://www.ce4you.cz...pic.asp?t=30700.
Myslím, že jsem to kdysi zkoušel, ale výrazně to nepomohlo. Je to dávno a ani mne to moc nezajímalo, protože jsem vždycky měl i turistickou navigaci.
  • 0

#12 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2011 - 12:04

Mám tohle PDA taky vpodstatě s tím mám odlovených cca 2/3 svých keší... No existuje sice úprava do registru ... musel bych to hledat ale rovnou říkám, že valného výsledku nečekej neli nějakého :-) Navigace v PDA se prostě musí rozchodit to jest pokud jsi v pohybu ukazuje docela solidně i se solidní přesností pokud ne prostě to zmrzne a pak to chvilku lítá než se zase rozejde :-) jinak je v tom Qualcomácký čip s navigací Co mi pomáhalo nejvíc je vždycky před lovem stáhnout UPDATE nastavení družic... pak se rozhodně minimálně ten den chovala navigace výrazně čerstvěji než když je týden odležená :-D Jinak k lovu používám téměř ze zásady OziExplorer s kterým mám absolutně nejlepší zkušenosti... se vším ostatním byl vždycky nějakej potíž... No teď už nepoužívám už mám turistiku :-D ale rozhodně se s tím na keše dalo bez potíží chodit jedinej průser jsou pády na zem a voda (vlhkost).... B)
  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama