Přejít na obsah


Fotka

Prevod mapy z IMG do mapsource


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
15 odpovědí na toto téma

#1 Schrek

Schrek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 0:10

lidicky muzete mi poradi jak prevest IMG soubor s mapou do programu map source nejak mi to porad nejde
  • 0

#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 425 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 6:30

To máš mapu koupenou na kartě? To je jen do navigace, ne do mapsource. Ale nějaké konvertory do mapsource existují, nevím jak to ale bude s odemčením.
  • 0

#3 Schrek

Schrek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 7:20

potrebuju neco zkusit mam stahly mapy co sou volne na stazeni, delal jsme si to tak s free mapou Indie ale uz nemuzu najit ten navod
  • 0

#4 Bubisovi

Bubisovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 8:11

Na této stránce je program - SendMap20 free

http://www.cgpsmapper.com/buy.htm


Který umí poslat .img datový soubor do garmina a zároveň by měl umět vytvořít .exe soubor pro instalačku map do mapsource.


Malý přídavek: na ještě fajnovější experimentování s mapama je program GPSMapEdit, do kterého naimportuješ mapu v .img, tam si s ní pohraješ a upravíš, a pak zpátky převedeš na .img pomocí cGPSmapper (free verze je ořezaná, ale na turistiku v pohodě stačí)
  • 0
HW: Nokia E52, Vodafone 845, Eten M700, Garmin Béda Trávníček Převod z gg2 na .lmx - dacia.ic.cz/gg2

#5 Rufuc

Rufuc

    Rufuc

  • Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 9:45

http://geoget.ararat.cz/doku.php/msm
Jednoduché a funkční
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#6 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 116 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 10:20

Souhlas, msm občas použiju a super.
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body.

 

#7 Schrek

Schrek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2011 - 11:17

uz to mam jedna dobra duse poslal navod problem byl ze jsme mel velkou mapu a nektery programi to nemohli pokousat, jinak jediny co je problem ze prevedena mapa mi neumoznuje vyhledavani mest pres polozku najit mista, jiank jede mapa vpohode
  • 0

#8 pitovo

pitovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2012 - 14:24

programy, ktere jsem nasel (MSM, IMG2MS) pouzivaji na vystup program cgpsmapper, ktery (asi quli novemu MS) pada. zna nekdo program na prevod img do mapsource, ktery nepouziva nize napsany prg? diky
  • 0

#9 lacop

lacop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2012 - 15:35

Možno pomôže:

http://www.gpsforum....opic,584.0.html

http://gpsundergroun...-mapsource.html
  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2012 - 15:49

Pokud tim MSM myslis muj MSM, s novym MapSource ani Basecampem neni problem. To padani noveho MapSource neni zpusobene cgpsmapperem, ale vadnymi zaznamy v registrech. A MSM se ti o spravne zaznamy v registrech prave postara...
  • 0

#11 pitovo

pitovo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2012 - 8:37

lacop: vecer se mi pak podarilo pres ten gmap tool, aniz bych si to tu precetl, ale diky haluma: myslim tvuj msm. nepodarilo se mi to rozchodit, i kdyz tam snad neni, kde bych mohl udelat chybu. po spusteni to udela adresar v c garmin/x, tam udela ten img soubor, vyhlasi chybu (primo spadnuti) pri pusteni cgpsmapper (hned potom co zjisti, ze nema nastavenu kodovou stranku), pak se otevre nove okno (predpokladam znopvu cgpsmapper, kde neco v rychlosti probehne, v msm to lze videt jako nainstalovanou mapu, ktera se jmenuje cislem vyplnenym v map id, ale v mapsourcu nainstalovana neni.... snad jsem to popsal dostatecne...
  • 0

#12 dygestor

dygestor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 23 leden 2012 - 1:44

Jak zjistím MAP ID, když mám free DEM mapu Indonesie? V Gmap Toolu jsem pospojoval asi 1200 jejich malých IMG a v msm jsem jí chtěl nainstalovat, ale cgpsmapper mi spadne (mám win7, 64-bit) a hodí to, že mám špatný MAP ID.
  • 0

#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 425 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2012 - 8:48

pitovo napsal/a:
lacop: vecer se mi pak podarilo pres ten gmap tool, aniz bych si to tu precetl, ale diky

haluma: myslim tvuj msm. nepodarilo se mi to rozchodit, i kdyz tam snad neni, kde bych mohl udelat chybu. po spusteni to udela adresar v c garmin/x, tam udela ten img soubor, vyhlasi chybu (primo spadnuti) pri pusteni cgpsmapper (hned potom co zjisti, ze nema nastavenu kodovou stranku), pak se otevre nove okno (predpokladam znopvu cgpsmapper, kde neco v rychlosti probehne, v msm to lze videt jako nainstalovanou mapu, ktera se jmenuje cislem vyplnenym v map id, ale v mapsourcu nainstalovana neni....
snad jsem to popsal dostatecne...

Zkoušel jsem teď převést některé free mapy do Mapsource a dělá mi to totéž. Padá s odkazem na jinou verzi indexeru.
A jak zjistit jaké číslo má být ID? Nebo je to jedno?
  • 0

#14 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 793 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2019 - 20:51

Dovoluji si vzkřísit téma. Jde dnes nějak dostat free mapu též do mapsource / basecamp bez nutnosti mít stále připojenou GPSku, kam je nainstalovaná?

Zkoušel jsem zde zmíněné MSM, ale ten (i když vyplním nové "Map ID" i "visible name" (zvolím nějaké číslo a nějaké jméno) mi padá s hláškou: "cannot open file"". Název souboru či adresáře nebo jmenovka svazku je nesprávná".

Předem díky za radu.


  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 453 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2019 - 11:05

Pokud si to nepletu, tak http://www.gmaptool....ontent/gmaptool umi vzit IMG z GPSky a nainstalovat ti to jako mapu do pocitace.


  • 1

#16 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 793 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2019 - 22:27

Díky moc. Po hodině bádání a zkoušení (samozřejmě že nakonec pomohl návod, který jsem samozřejmě ze začátku nečetl a rozčiloval se, že to nejde. I když nejdříve to taky tak úplně nešlo, a musel jsem zkoušet složitější postupy, protože mapy nebyly dílem MapSource, bylo nutné stáhnout ještě jeden program, na který se tento odkazuje, nastavit cestu na něj do tohoto programu, ale co je hlavní, funguje to!!! A to je hlavní!

 

Díky moc za skvělou radu.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama