Přejít na obsah


Fotka

Munzee


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
483 odpovědí na toto téma

#461 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 11:02

Taky mám oficíální apku, ale teď už prakticky nehraju, ta hra měla obrovský potenciál (kde nemohla být keš, mohl být kód), ale tím jak je to teď na každé lampě mě to přetalo bavit. Problémy jsem neměla.


  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#462 Loo36

Loo36

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 11:06

Taky mám oficíální apku, ale teď už prakticky nehraju, ta hra měla obrovský potenciál (kde nemohla být keš, mohl být kód), ale tím jak je to teď na každé lampě mě to přetalo bavit. Problémy jsem neměla.

Mohu se zeptat, v čem byl její potenciál? Já zažil už jen oblepené lampy.


  • 0

#463 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 11:40

Jak jsem psala, na nějakém hodně exponovaném místě, kde by nevydržela keš, mohlo být munzee,s  obrázkem a textem.Já jich teda taky moc neviděla. Teď jde asi každému jen o body za založení munzee, proto ty oblepené lampy a značky.


  • 1
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#464 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 037 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 11:45

Je v munzee nějaký saturační limit jako v GC našich známých 161 m? :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#465 CACHE EATER

CACHE EATER

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 11:48

Je v munzee nějaký saturační limit jako v GC našich známých 161 m? :)


Ano. 50m od vlastních a 15m od cizího munzee.
  • 0

#466 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 425 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 11:49

Od cizího by mělo být minimálně 50 m a vlastní by měly být od sebe minimálně 15 m.


  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#467 Loo36

Loo36

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 12:15

Jerry 68 Díky za odpověď já v tom potenciál nevidím, máme na to evidentně jiný názror...


  • 0

#468 Hamaci

Hamaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 130 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 12:49

Ale vzhledem k přesnosti GPS se lze setkat i s několika munzee na jedné dopravní značce :-)

 

Od cizího by mělo být minimálně 50 m a vlastní by měly být od sebe minimálně 15 m.


  • 0

#469 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 27 červen 2017 - 16:34

Munzee sa dá hrať aj s Locus Map s nainštalovaným AddOn Munzee. Ale len hľadať. Na zalogovanie potrebuje Locus oficiálnu aplikáciu.

 

Tiež som to skúšal a tiež ma veľmi rýchlo prestalo baviť hľadať olepené značky bez listingu a podobne. A navyše som offline pozitívny, čiže kešky hľadám bez pripojenia k internetu len s offline mapami. Takto to išlo aj s Munzee, ale potom po nejakej aktualizácii zrušili offline frontu - prípadne to blblo - a prestalo ma to baviť.


  • 1

#470 d-n

d-n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 16:41

Munzee nikdy nemělo ambice ukazovat nějaká zajímavá místa, vždy šlo hlavně o sbírání bodů, odznaků, postup v tabulce apod. Je to spíš bližší hrám jako Pokemon GO než GC. Samozřejmě pro spoustu hráčů GC tohle není atraktivní, což plně chápu. Jde to hrát buď rekreačně stylem teď mám někde 10 minut čas, tak si oběhnu náměstí a naskenuji pár kódů. V GC bych si odlovil tu jednu keš na náměstí (pokud by tam zrovna nějaká byla) a příště už bych měl smůlu. Nebo to jde hrát aktivně a soupeřit s hráči z celého světa nebo si třeba jenom plnit nějaké osobní výzvy.

 

Málo hráčů - je to pravda, v průměrném českém městě se jedná o jednotky hráčů, v Praze o desítky. Zájem o hru teď navíc spíše upadá. Kdo chtěl, tak už to vyzkoušel a staří hráči spíše odpadávají, než že by noví pribývali.

 

Více na jedné značce - to není až tak chybou GPS (i když občas se stane také) jako spíš podváděním některých hráčů.

 

Offline fronta - stále funguje, jen je potřeba ji zpracovat manuálně, neodešle se automaticky při aktivním připojení jako ve staré aplikaci.


  • 0

#471 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 242 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2017 - 16:44

Tak tyto informace mi asi stačí, apku asi brzo odinstaluju.


  • 0

#472 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 6:33

Tak tyto informace mi asi stačí, apku asi brzo odinstaluju.

už sem to udělal  ;) . Přestalo mě to bavit. Akorát mě kamarádi hlídaj aby mě jako neaktivnímu hráči nearchivovali virtuální munzíky v obrazcích - čert vem nějaký v USA ale "68" a "Poldi" na Kladně by mě mrzelo.....


  • 0

#473 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 242 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 6:42

Waymarking občas hraju, tedy spíš když někde jsem a fotím, tak se pak podívám, jestli něco z toho co jsem nafotil se nedá zalogovat jako waymark. Tahle virtualita s QR kódy mě nezaujala. Ale jen technicky, zajímalo mě, jestli ta aplikace vůbec funguje, nebo se prostě správné polohy a mapy nedočkám. Psalo to tam pár lidí, že nespolupracuje s vestavěnou GPS.


  • 0

#474 Loo36

Loo36

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 11:23

Psalo to tam pár lidí, že nespolupracuje s vestavěnou GPS.

Tenhle problém jsem nikdy neměl. po technické stránce to šlapalo OK.


  • 0

#475 Geoboy_cz

Geoboy_cz

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 11:58

Waymarking občas hraju, tedy spíš když někde jsem a fotím, tak se pak podívám, jestli něco z toho co jsem nafotil se nedá zalogovat jako waymark. Tahle virtualita s QR kódy mě nezaujala. Ale jen technicky, zajímalo mě, jestli ta aplikace vůbec funguje, nebo se prostě správné polohy a mapy nedočkám. Psalo to tam pár lidí, že nespolupracuje s vestavěnou GPS.


Já s GPS problém neměl. Ale horší jsou ty podklady map. Co si budeme nalhávat, Google mapy jsou spíš do nějaký auto navigace. Na turistiku se nehodí. Skvělý by byly mapy.cz, ale ty jsou prý vektorový, takže nejdou stáhnout nebo ty, co se dají koupit jako tištěný od KČT, ty jsou na turistiku výborný. A takovým stahovatelným kompromisem je OSM. Do C:GEO mi dát šly, ale sem ne. Takže jsem buď zkoušel málo, nebo někde udělali soudruzi chybu.
  • 0

#476 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 12:04

Pamatuji v začátcích, kdy ještě těch kódů bylo poskrovnu, jsem se pokoušel odlovit munzee na jedné horské chatě. Bylo na nějaké boudě, asi 500m od chaty. Na chatě byla wifina, ale k boudě zdaleka nedosáhla. Signál mobilního operátora žádný (ani jeden). Nepochopil jsem, jak to tenkrát mohl někdo vůbec založit, když nebyl online, navíc to mělo pár odlovů. Po nějakém čase a aktualizaci na mně začala appka řvát, že se nespustí, neboť mám nainstalovanou aplikaci pro podvržení polohy (nemusela být spuštěná, prostě vadila jen její přítomnost). Tak šlo munzee z telefonu pryč.


  • 0

#477 Hamaci

Hamaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 130 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 12:25

Aktuální aplikaci jsem právě vyzkoušel. Funguje.
Ale už jsem si dlouho žádné munzee nepípl, i když jsem ho na kandelábru nebo na značce viděl. Nevidím v tom žádný smysl.


  • 1

#478 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 242 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 13:28

Já prostě ani nepochopil, jak s tou apkou pracovat. Předpokládal jsem, že se objeví mapa, na ní nějaké symboly a budu na ně navigovat jako ke keši. Tady se mi objeví modrá plocha s tečkou uprostřed a nic dalšího. Přitom navigace je zapnutá a fix už chytila, ověřeno jinou apkou. Jestli se musí něco aktivovat, aby mapa skočila, ale i to jsem zkoušel mačkat.

Ale další dotaz. U Garmina když GPS ztratí signál, drží jakoby předchozí polohu. U telefonu skočí na nuly, tj. do moře. Pak mám ke keši 5600km. Nedá se to někde nastavit? Myslím přímo v Androidu. Adrake to řeší vypnutím sledování polohy, aby mapa neulítla.

A se zakládáním a slabým signálem: Operátorů bývá víc a některý tam signál mít může. Osobně bývám občas na dvou místech, odkud si nezavolám s Vodafonem ani T-mobilem, ale O2 tam signál má.


  • 0

#479 Benino1

Benino1

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 13:30

Munzee hraju,jestli se tomu dá tak říkat,asi rok. Pravda je,že jich moc nových nepřibylo, některé už načíst ani nejdou..beru to jako zpestření, když čekám někde,kde není keška,nebo je tam mám odlovené. A z mého okolí vím o několika kačerech,co to mají jako já nebo podobně, tedy doplňková hra by se dalo možná říct,žádné honění
za body. Nikomu to nenutím.
  • 0

#480 d-n

d-n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 303 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2017 - 14:50

Mpiku možná zkus napsat, co máš za telefon. Modrá obrazovka s tečkou znamená, že aplikace nemá informaci o tvé GPS poloze, a tak tě automaticky hází na pozici 0,0. Když trochu odzoomuješ, uvidíš, že jsi u pobřeží Afriky. Povolil jsi appce přístup k GPS poloze? Nemáš zapnutou nějakou appku na falšování GPS polohy? Zkus v nastavení GPS zvolit vysokou přesnost (pokud nemáš). Zkus si stáhnout nějakou appku jako GPS status & toolbox, abys viděl, jak silný má tvoje GPS fix.


  • 0




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama