Přejít na obsah


Fotka

geoget + dropbox


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
50 odpovědí na toto téma

#1 olda_v

olda_v

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 18:26

Ahoj. Resim instalaci GG vedle stolniho PC na netbook. Instalovat portable verze se mi nechce kvuli nevyhodam, ktere jsou na strankach GG zminovany. Nejrozumnejsi mi prijde dropbox, cely adresar s daty ma ale 270 MB a idealni by bylo, kdyby dokazal (nebo dokaze?) dropbox pracovat jenom se zmenenymi soubory. Nebo pracovat jenom s db3 soubory a do adresare je nalinkovat? Nasel jsem thread http://www.geocachin...desc&rowstart=0, ktery se zminuje o pouziti dropboxu. Je uz ale rok a pul stary, od te doby jiste ma nekdo zkusenosti a nechce se mi vymyslet vymyslene se vsemi slepymi ulickami a ztracenymi daty. Urcite by mi ani nevadilo vyexportovat nejaky soubor, prekopirovat do dropboxu a znovu naimportovat. Mate to nekdo dobre poresene?
  • 0

#2 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 18:36

Já mám celý GG nasypaný ve složce dropboxu a krásně to funguje. Pouze jsem vyřadil ze synchronizace adresář offline. Dále nedoporučuji začít pracovat na druhém kompu před ukončením synchronizace. V případě malé změny v souboru dropbox nesynchronizuje soubor celý, ale jen změněný kousek.
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#3 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 160 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 18:50

Ahoj, potvrzuju, ja tam mam udelano stejně, nasypano 1G a běhá to spolehlivě. Je si jen vypinam synchronizaci při pouštění pocketdrake script, jinak se "seká"
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#4 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 18:53

Jojo, na to bych zapomněl, blbne to ve spolupráci s GG také při rozbalování *.zip souborů, takže doporučuji na tu chvíli pozastavit. Já to vyřešil v Combine.
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#5 maluston

maluston

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 145 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 18:55

Také mám celý GG v dropboxu, funguje bez problémů - jak v běžném provozu, při aktualizacích, při generování statistik, importu PQ atd. Vlastně jsem s dropboxem na žádný problém nenarazil.
  • 0

#6 olda_v

olda_v

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 18:59

Takze znova nainstalovat na oba compy, jako portable do slozky dropboxu. A asi nejak pujde prenest data z uloziste (ted to mam na AppData\roaming\GeoGet) do adresare s geogetem?
  • 0

#7 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 160 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 19:07

Já naistaloval GG samostatně na oba stroje jako normální instalaci, v Dropboxu mám jen datový adresář....
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#8 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 19:14

olda_v napsal/a:
Instalovat 1portable verze se mi nechce kvuli nevyhodam, ktere jsou na strankach GG zminovany.


...promiň že se ptám, ale jaké nevýhody máš namysli?
  • 0

#9 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 19:15

Ja teda pouzivam portable verzi a o zadnych problemem ani netusim a ani je nepozoruji.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#10 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 19:19

olda_v napsal/a:
Takze znova nainstalovat na oba compy, jako portable do slozky dropboxu. A asi nejak pujde prenest data z uloziste (ted to mam na AppData\roaming\GeoGet) do adresare s geogetem?

V případě, že to teď máš ve verzi "portable", do dropboxu si zkopíruj celou tu složku GeoGet. No, a za chvíli se ti to objeví i v dalším kompu. Tam už samozřejmě nebudeš nic instalovat.
Pokud to nemáš portable, naistaluj GG do dropboxu a pak tam nakopíruj složku data z tvé dosavadní verze. A za chvíli to zase budeš mít i v druhém kompu. Předtím doporučuji někam úplně jinam zazálohovat soubor geoget.db3
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#11 olda_v

olda_v

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 20:01

(Z instalacniho navodu) Nevýhody Přenosné disky jsou zpravidla výrazně pomalejší než pevné disky uvnitř počítačů, a navíc mívají vypnutou vyrovnávací paměť pro zápis, což také degraduje výkon Geogetu. Přenosné disky mají vyšší poruchovost. Nejslabší místo je právě připojení k počítači přes USB. Jakákoliv porucha komunikace ohrožuje integritu dat na přenosném disku. Dbejte proto zvýšenou pozornost zálohování dat!
  • 0

#12 olda_v

olda_v

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 20:14

zlicinaci napsali:
Pokud to nemáš portable, naistaluj GG do dropboxu a pak tam nakopíruj složku data z tvé dosavadní verze. A za chvíli to zase budeš mít i v druhém kompu. Předtím doporučuji někam úplně jinam zazálohovat soubor geoget.db3

Slozku data - mate na mysli Celou slozku s daty, uvedenou ve stavovem radku geogetu s podslozkami? (Mozna mi to vyplyne pri instalaci jako portable do dropboxu). Jinak, mam to mozna nejak spatne vedene, ale mam tam nekolik ruznych databazi (s priponami db3), ale ani jedna se nejmenuje geoget.db3. Takze asi zazalohovat vsechny ty databaze?
  • 0

#13 PatPlusMat

PatPlusMat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 20:17

GG v Dropboxu provozuji na třech PC a naprostá spokojenost B)
  • 0

#14 Sally&eL

Sally&eL

    Sally

  • Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 21:13

olda_v napsal/a:
(Z instalacniho navodu)
Nevýhody
Přenosné disky jsou zpravidla výrazně pomalejší než pevné disky uvnitř počítačů, a navíc mívají vypnutou vyrovnávací paměť pro zápis, což také degraduje výkon Geogetu.
Přenosné disky mají vyšší poruchovost. Nejslabší místo je právě připojení k počítači přes USB. Jakákoliv porucha komunikace ohrožuje integritu dat na přenosném disku. Dbejte proto zvýšenou pozornost zálohování dat!


...jo ták, ale to jsou nevýhody externích zařízení, ne GeoGetu instalovaného jako portable :D
  • 0

#15 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 21:23

olda_v napsal/a:
Slozku data - mate na mysli Celou slozku s daty, uvedenou ve stavovem radku geogetu s podslozkami? (Mozna mi to vyplyne pri instalaci jako portable do dropboxu). Jinak, mam to mozna nejak spatne vedene, ale mam tam nekolik ruznych databazi (s priponami db3), ale ani jedna se nejmenuje geoget.db3. Takze asi zazalohovat vsechny ty databaze?

Přesně tak, co máš teď v tom stavovém řádku, to směle zkopíruj. Ty zálohy jsou jen z bezpečnostních důvodů, kdybys mazal a mazal ... to znám dobře ze své praxe :-)
  • 0

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#16 S474N

S474N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 21:31

olda_v napsal/a:
(Z instalacniho navodu)
Nevýhody
Přenosné disky jsou zpravidla výrazně pomalejší než pevné disky uvnitř počítačů, a navíc mívají vypnutou vyrovnávací paměť pro zápis, což také degraduje výkon Geogetu.
Přenosné disky mají vyšší poruchovost. Nejslabší místo je právě připojení k počítači přes USB. Jakákoliv porucha komunikace ohrožuje integritu dat na přenosném disku. Dbejte proto zvýšenou pozornost zálohování dat!


Jenze to se popisi PRENOSNE DISKY a nikoliv portable instalace primo na pevnem disku.

EDIT: koukam, ze Sally&eL me uz predbehl.
  • 0
Vložený obrázek GASP - statistiky z Geogetu na pár kliknutí (diskuze ke GASP)

UPOZORNĚNÍ- moje ICQ, Soukromé zprávy či email opravdu NESLOUŽÍ jako technická podpora.
Pro pokládání dotazů nebo rad využijte fórum (od toho tu je).

#17 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 923 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 21:57

druha vec je istalace geogetu v rezimu "prenosneho disku" do program files, to je taky spatne. ale kdyz je v dropboxu tak je to bez problemu. uz by to jen chtelo vyresit to pauzovani syncronizace :( 1. na webu dropboxu se hlasuje pro to aby se to dalo zaridit parametrem 2. mel by jit napsat autohotkey skript, ktery to bude delat (kdyz to vezmu do dusledku tak by sel zkompilovat do exe jako dropbox_pause.exe a dropbox_resume.exe a poresit si to v combine/ggs.. ale ja to nenapisu, zkousel jsem to uz nekolikrat, ale marne.) kazdopadne je lepsi pauznout dropbox kdyz se pracuje s geogetem.
  • 0

#18 medwyn_cz

medwyn_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 24 říjen 2011 - 22:37

Ja jsem si napsal dve jednoducha makra pro GG. Jedno dropbox killne, druhe ho pak zapne. Ale bohuzel nejsou univerzalni (jsou zavisle na aktualnim uzivateli windows) a tak jsem je nikde nepublikoval. Tato makra pak volam z davky pro aktualizace a vse chodi perfektne.
  • 0

#19 olda_v

olda_v

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 5:36

Jo, diky vsem. Pekne se to tady probralo. Jeste detail - hlava derava asi nekillne vzdycky dropbox pri praci s geogetem. Jsou s tim problemy, jako treba ztrata dat, nebo jenom spousta zbytecneho up a downloadovani?
  • 0

#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 336 příspěvků(y)

Publikováno 25 říjen 2011 - 7:29

Ja mam ta makra udelana pro Combine a nemyslim si, ze jsou zavisla na uzivateli. Pokud by zajem, mohu jedat na ararat (az k nim udelam slozity gip :)). Je zajem?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka