NP Křivoklátsko
Publikováno 18 November 2011 - 9:36
http://www.kolanakri...u-krivoklatsko/
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 18 November 2011 - 9:51
RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…
Publikováno 18 November 2011 - 10:04
Publikováno 18 November 2011 - 10:25
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 18 November 2011 - 12:46
Sancta simplicitas! (Svatá prostoto!) To řekl Jan Hus babce, co pod něj přiložila snaživě otýpku chrastí. A život nejsou jen kešky. Ale taky volný pohyb světem, svobodný život a právo lidí na svoji krajinu. A tohle všechno bude znásilněno. Opět.skurakai napsal/a:
Mám na věc opačný názor. Stačí se podívat na NP Krkonoše. Pro mne sice příliš benevolentní k turistům, ale i takto se dá skloubit ochrana přírody. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Ad kešky. Zůstat tam mohou. Ale máte pravdu, že vstupovat mimo turistické stezky je zakázáno Myslím že to geokačerstvo přežije :-) Krásných míst je spousta i u turistických stezek.
RACCOON TEAM
Publikováno 18 November 2011 - 13:39
Publikováno 18 November 2011 - 14:55
Existuje taky nemalá skupina lidí, která by ráda aspoň kousky té své krajiny viděla nenarušené a ochotně sama omezí svoji svobodu pohybu Naopak většině těch ostatních je jejich krajina upřímně šum a fuk.Trhac napsal/a:
Sancta simplicitas! (Svatá prostoto!) To řekl Jan Hus babce, co pod něj přiložila snaživě otýpku chrastí. A život nejsou jen kešky. Ale taky volný pohyb světem, svobodný život a právo lidí na svoji krajinu. A tohle všechno bude znásilněno. Opět.skurakai napsal/a:
Mám na věc opačný názor. Stačí se podívat na NP Krkonoše. Pro mne sice příliš benevolentní k turistům, ale i takto se dá skloubit ochrana přírody. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Ad kešky. Zůstat tam mohou. Ale máte pravdu, že vstupovat mimo turistické stezky je zakázáno Myslím že to geokačerstvo přežije :-) Krásných míst je spousta i u turistických stezek.
Publikováno 18 November 2011 - 15:53
jako člověk, který většinu volného času stráví touláním se přírodou naprosto souhlasím...bohužel, vzhledem k množství lidí k přírodě naprosto bezohledných je tohle momentálně nejrozumnější řešení...hrabosata napsal/a:
Existuje taky nemalá skupina lidí, která by ráda aspoň kousky té své krajiny viděla nenarušené a ochotně sama omezí svoji svobodu pohybu Naopak většině těch ostatních je jejich krajina upřímně šum a fuk.
Publikováno 18 November 2011 - 16:16
Nějak nenacházím souvislost mezi záměrem zřídit na Křivoklátsku národní park, a potřebou chránit či zachovat zdejší přírodu. Ano, Křivoklátsko je nádherný kout krajiny. Je jím už stovky let. Jak Křivolátsku pomůže ministerský úředník, který se otiskem razítka stane vládcem zdejšího kraje, a začne krajinu přetvářet dle svých představ? Bojím se o královské hvozdy...hrabosata napsal/a:
Existuje taky nemalá skupina lidí, která by ráda aspoň kousky té své krajiny viděla nenarušené a ochotně sama omezí svoji svobodu pohybu Naopak většině těch ostatních je jejich krajina upřímně šum a fuk.
Ano, jsem ovlivněn tím, že na Křivoklátsku nejsem "tůristou".
Ad původní příspěvek ohledně mapování cyklocest: Jsem natolik frustrován tím, že mi někdo bude zakazovat vjezd na lesní cesty, že se toho nedokážu zúčastnit. Všechny cesty jsou moje oblíbené!
Publikováno 18 November 2011 - 16:20
Miroslav Kolombo, k.t.
Garmin Oregon 600
N50 45.701 E015 05.508
kolombo@kolombo.cz
Publikováno 18 November 2011 - 16:21
Mohla bys mi dát nějaký konkrétní příklad bezoholedného chování lidí, kterému zřízení NP Křivoklátsko zabrání?Johule napsal/a:
jako člověk, který většinu volného času stráví touláním se přírodou naprosto souhlasím...bohužel, vzhledem k množství lidí k přírodě naprosto bezohledných je tohle momentálně nejrozumnější řešení...
Publikováno 18 November 2011 - 16:35
Publikováno 18 November 2011 - 16:39
Me napada leda, ze NP bude mit vetsi rozpocet nez CHKO, takze bude moct zaplatit vic rangeru, kteri budou buzerovat navstevniky. Ale co jsem videl navrhy 1. zony, tak ma byt vetsi nez soucasna NPR kolem Tyrova, takze to s hustotou ochrancu na jednotku plochy vidim nastejno.kulhal napsal/a:
Mohl bys mi dát nějaký konkrétní příklad bezoholedného chování lidí, kterému zřízení NP Křivoklátsko zabrání?
Publikováno 18 November 2011 - 17:57
RACCOON TEAM
Publikováno 18 November 2011 - 18:09
Tohle nemyslíš vážně. Zůstaneš za zdí proto, abys nepošlapal trávu? Zachovaná příroda má smysl pouze pro člověka. Abys neskončil jako v tom vtipu: „Příroda? To znám. To mám doma na internetu!" Ideálem dnešní koncepce ochrany přírody je koncentrace návštěvníků okolo jednoho placeného parkoviště a autokempu a sledování západu Slunce na dataprojektoru v návštěvnickém centru vybudovaném zčásti za grant z EU. Hlavně, ať nám tam nelezou lidi, že!hrabosata napsal/a:
Existuje taky nemalá skupina lidí, která by ráda aspoň kousky té své krajiny viděla nenarušené a ochotně sama omezí svoji svobodu pohybu
RACCOON TEAM
Publikováno 18 November 2011 - 18:38
Nějak nechápu, proč hned ten militantní tón. Mám prostě jen jiný názor. Svobodu pohybu hájíš, ale svoboda projevu je ti zřejmě cizí. Přeji hezký večer a končím s touhle zbytečnou diskusí.Trhac napsal/a:
Tohle nemyslíš vážně. Zůstaneš za zdí proto, abys nepošlapal trávu? Zachovaná příroda má smysl pouze pro člověka. Abys neskončil jako v tom vtipu: „Příroda? To znám. To mám doma na internetu!" Ideálem dnešní koncepce ochrany přírody je koncentrace návštěvníků okolo jednoho placeného parkoviště a autokempu a sledování západu Slunce na dataprojektoru v návštěvnickém centru vybudovaném zčásti za grant z EU. Hlavně, ať nám tam nelezou lidi, že!hrabosata napsal/a:
Existuje taky nemalá skupina lidí, která by ráda aspoň kousky té své krajiny viděla nenarušené a ochotně sama omezí svoji svobodu pohybu
Publikováno 18 November 2011 - 21:51
Publikováno 19 November 2011 - 0:02
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 19 November 2011 - 0:43
Publikováno 19 November 2011 - 7:54
1 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů