Přejít na obsah


Fotka

Dostal/a jsem pod stromeček GPSku a neumím...


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
93 odpovědí na toto téma

#21 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 16:02

pompoPV napsal/a:
V Dakotě jsem si označil pár waypointů(můj barák, ...). Když se podívám v kompu, tak vidím že jsou ve formátu gpx. V MapSource dám přijmout ze zařízení trasové body. Vyhodí mi to hlášku, že tam žádný nemám, ale když dám Soubor>Otevřít,tak je v pohodě otevřu. Teď mi to nevadí, ale až jich budu mít víc, tak to bude horší je pořád otvírat. Jde tedy otevřít v MapSource zároveň víc trasových bodů nebo je tam lze nějak jinak všechny převést? A kde jde stáhnout dobrý prográmek, který převede cache do gpx s hintem, popisem, ... ? Děkuji za odpovědi.


A když zkusíš v MapSource stáhnout všechno, kromě map, tak se Ti nesáhnou ?
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#22 pompoPV

pompoPV

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 17:56

Pořád tam žádný nejsou.:(:(:(
  • 0

#23 fremen.cz

fremen.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 18:31

pompoPV napsal/a:
Pořád tam žádný nejsou.:(:(:(


Kde? V MapSource nebo v GPSce?
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -


#24 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 18:37

pompoPV

No ono je to s Mapsource a novými modely GPSek trochu složitější a mám pocit že zrovna waypointy jsou jedna z věcí, se kterou si Mapsource takhle napřímo neporadí. (Druhá je nahrávání víc různě pojmenovaných mapsetů.)
Buď otevřít jako GPX z filesystému GPSky nebo přejít na Basecamp.
  • 0

#25 Bobr_

Bobr_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 20:10

perlička pro zasmání? Patřím k těm jichž se toto téma týká: Hned po asi pěti minutách jsem si z karty smazal mapu,... Takže dík za toto téma.:P
  • 0

#26 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 20:42

Bobr_ napsal/a:
perlička pro zasmání?
Patřím k těm jichž se toto téma týká: Hned po asi pěti minutách jsem si z karty smazal mapu,...

Takže dík za toto téma.:P


To by jsi měl napsat odstavec, jak se ty mapy obnovují :-)

Ale pokud toho na té kartě není moc, tak by měla stačit prostá obnova souborů.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#27 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 182 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 20:49

Pokud jsi dostal kartu i s mapou a ne i na CD, máš asi smůlu. Ta mapa bývá zamčena na konkrétní kartu. Ale mohl by pomoci servis, někde psali, že obnovují za servisní poplatek. Pokud máš i na CD, zaregistruj si ji u Garmina a odtud si ji přes Mapsource nebo basecamp nahraješ. Ale bude zamčena ne na konkrétní kartu, ale na konkrétní přístroj.
  • 0

#28 pompoPV

pompoPV

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 21:03

fremen.cz napsal/a:

pompoPV napsal/a:
Pořád tam žádný nejsou.:(:(:(


Kde? V MapSource nebo v GPSce?


V MapSource ji nevidím. Ani se mi nepřetáhnou
PS: můj článek na straně 1
  • 0

#29 Bobr_

Bobr_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 21:13

mpik napsal/a:
Pokud máš i na CD, zaregistruj si ji u Garmina a odtud si ji přes Mapsource nebo basecamp nahraješ. Ale bude zamčena ne na konkrétní kartu, ale na konkrétní přístroj.


Jasně, že to šlo, ale na Opeře jsem měl smůlu a tak jsem musel eště předělat prohlížeč,...
  • 0

#30 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 21:20

pompoPV napsal/a:

fremen.cz napsal/a:

pompoPV napsal/a:
Pořád tam žádný nejsou.:(:(:(


Kde? V MapSource nebo v GPSce?


V MapSource ji nevidím. Ani se mi nepřetáhnou
PS: můj článek na straně 1

a nevidis ty body co sis vytvoril nebo kese? (docela dulezita informace...)
  • 0

#31 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 792 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 21:21

No ono je to s Mapsource a novými modely GPSek trochu složitější a mám pocit že zrovna waypointy jsou jedna z věcí, se kterou si Mapsource takhle napřímo neporadí. (Druhá je nahrávání víc různě pojmenovaných mapsetů.)
Buď otevřít jako GPX z filesystému GPSky nebo přejít na Basecamp.

Existuje este moznost - MoZiGo. Specialne za tymto ucelom som uz davnejsie vytvoril do mozigo funkciu, ktora stiahne vsetky wpt a spoji ich s trackami a cez jeden subor ich odosle do Mapsource kde su vzapati otvorene tak ako keby to bol stary GPSmap60.
Postup:
1.Na hlavnej stranke zalozka "Rychle buttony"
2.Button Import z Garmina->obrazovka "Import z Garmina"
3.Nacitaj waypointy do listboxu - toto sa podari len ak je garmin pripojeny cez USB a hlasi sa ako disk
4.Button :Waypointy+Stopy->gpx->Mapsource

Ak je zadana cesta k Mapsource tak je MS otvoreny s tym, ze su nahrate aj wpt aj tracky.





  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#32 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 21:48

petulinka1 napsal/a:
a nevidis ty body co sis vytvoril nebo kese? (docela dulezita informace...)

Na tom asi nezáleží, ono velice pravděpodobně nemá šanci fungovat ani jedno (pokud to třeba neřeší nějaký update Mapsource, ale myslím, že to je už nepodporovaný produkt).
Více z oficiálních zdrojů třeba tady:
http://support.garmi...8-000000000000}

Pomůže buď to, co jsem psal já, nebo Klamovo Mozigo.
  • 0

#33 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 21:58

alkes: on v puvodnim dotazu resil jak dostat kese do GPS a pak ty WP co si sam vytvoril...ze nejdou v MS videt kese uz vim davno, myslim ale ze BaseCampu to videt jde, ale nejsem si tim jista...o konci podpory MS vim ;)
  • 0

#34 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 22:23

petulinka1 napsal/a:
alkes: on v puvodnim dotazu resil jak dostat kese do GPS a pak ty WP co si sam vytvoril...ze nejdou v MS videt kese uz vim davno, myslim ale ze BaseCampu to videt jde, ale nejsem si tim jista...o konci podpory MS vim ;)


Když se zeptáš Google, tak odpovídá něco v tom smyslu.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#35 Lubka51

Lubka51

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 22:55

Pro všechny,kdo mě nepochopili a oprávněně rozcupovali: reagoval jsem na nick jménem hauskaa a nikoliv na původní příspěvek. Ten naopak považuji za dobrý a potřebný.
  • 0

#36 Obludka

Obludka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2011 - 23:56

Nebudu zakládat nové téma a zeptám se tady.. :) GPSku novou nemám - mám Oregon 300, ale po celou dobu mi je záhadou jedna věc - a to soubory Temp a Current ... Nevím, jestli je ten dotaz úplně srozumitelný, ae doufám, že si toho někdo také všiml a třeba to někdo i vyřešil.. :) Všimla jsem si, že když nahraju do GPS krabičky přes GeoGeot, všechny WPTs se objeví v "Current". Když ukládám body ručně (třeba v terénu), mám pocit, že se ukládají do obojího (jak do Current, tak do Temp).. Každopádně když je mažu (v GPS v terénu), smažou se vždycky jen z jednoho.. a i když GPS chvíli říká, že tam ten bod není, nakonec tam většinou je.. Takže když se jednou za čas rozhodnu promazat GPS, musím si stahnout Temp i Current, dát je v MapSource dohromady a vymazat všechny vlaječky a parkoviště a z ručně zadaných finálek smazat ty, které už nepotřebuju.. A teď: jaký je ten jednodušší způsob? :)
  • 0

#37 Playletka

Playletka

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 9:07

Pomooooooc!! Dala jsem si pod strom Dakotu 20 a stáhla LOC soubor dle návodu, dala ho do složky GPX a ....nic! Složka s poklady stále prázdná..:( Dále mě trošku překvapilo, že GPX má 2 podsložky, zkoušela jsem to dávat i do nich, ale kde nic, tu nic..Co s tím?
  • 0

#38 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 10:13

Musíš ten Loc nejprve převést na GPX (jedná se o různé formáty souborů). Třeba pomocí Mapsource, GPSBabel nebo něčeho jiného. Podsložky řešit nemusíš. V archive jsou archivovavé prošlé trasy, v Current vlastně pořádně nevím. Waypointy stačí mít přímo ve složce GPX.
  • 0

#39 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 10:51

Ze by uz Garminy neumely LOC? :oBudu to muset prozkouset pripadne vymazet z navodu....

OK, omlouvam se za mystifikaci, v dobe, kdy jsem s timhle vsim zacinala (rozumejte Oregon) jeste LOC GPSky zvladaly...jdu to upravit... Diky za echo!
  • 0

#40 alkes

alkes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 11:11

Ještě jsem to teď pro jistotu vyzkoušel se svojí šedesátdvojkou a pokud není problém někde mezi židlí a klávesnicí (což samozřejmě není vyloučeno :) ), tak to opravdu loc soubory nenačítá.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama