Přejít na obsah


Fotka

Dostal/a jsem pod stromeček GPSku a neumím...


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
93 odpovědí na toto téma

#61 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 14:04

Nerozumím tomu, proč prostě nenapíšete odpověď na to, na co jsem se ptal, místo stálého RTFM etc... Otázka je ve správném tématu a vy to víte. Proč místo toho spamu raději nenapíšete jednu větu, která mi pomůže?
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#62 Nosferatu XIII.

Nosferatu XIII.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 158 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 14:06

malaveverka napsal/a:
jako u Visty - stránky šipkama, jemnější posuny v menu joystickem


A tohle ti nepomohlo?
  • 0
Smrt je to nejkrasnejsi, protoze prichazi az nakonec
Vložený obrázek
Vložený obrázek

#63 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 14:10

Pouzij ten maly joystick, o kterem se v manualu pise, ze slouzi na pohyb v menu a po mape.

Opravdu bys udelal lepe, kdyz bys misto tech nastvanych prispevku ten manual otevrel, a alespon tu prvni kapitolu si precetl.
  • 0

#64 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 306 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:00

Current.gpx mimo jiné obsahuje i "mezipaměť" nahrávané trasy ;) Teprve po jejím uložení ( v GPS je na to jedna z voleb ) pod nějakým názvem se to z něj vymaže.
  • 0

#65 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:13

Skvěle, už jsem se s ní trošku naučil dělat, ale mám další dotaz :-). Z nějakého důvodu se mi nedaří propojit PC s GPS. Ovladače přímo od Garminu jsem nainstaloval (dokonce i ty na usb) v základním menu se mi píše místo baterky, že jsem připojen na elektřinu. Proč se tedy GPSka stále nezobrazuje v Tento počítač? popř. na stránce http://www8.garmin.c...s/communicator/ , kde píše Garmin GPS device is NOT detected
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#66 fremen.cz

fremen.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:24

Používáš original USB kabel co byl ke GPSce?
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -


#67 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:26

Samozřejmě, žádný jiný nemám...
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#68 cz.mikes

cz.mikes

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 147 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:31

Možná je to blbost , vařím z vody , ale : nechce po tobě ta gps potvrdit propojení s pc ? Jsou totiž na světě i předměty , které , když jim to nepotvrdíš , se budou jen tiše a spokojeně nabíjet . Možná to není tento případ , ale co kdyby.
  • 0

#69 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:35

Nevím... teď jsem zkoušel ještě v nastavení změnit mód z Velkokapacitního zařízení na Garmin a stále bez výsledku... přitom se nabíjí :-D
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#70 fremen.cz

fremen.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:40

Měl jsi tu GPS vypnutou, než jsi ji připojil k PC?
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -


#71 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:40

Popina napsal/a:
Skvěle, už jsem se s ní trošku naučil dělat, ale mám další dotaz :-). Z nějakého důvodu se mi nedaří propojit PC s GPS. Ovladače přímo od Garminu jsem nainstaloval (dokonce i ty na usb) v základním menu se mi píše místo baterky, že jsem připojen na elektřinu. Proč se tedy GPSka stále nezobrazuje v Tento počítač? popř. na stránce http://www8.garmin.c...s/communicator/ , kde píše Garmin GPS device is NOT detected


Když připojíš zařízení, tak by počítač měl nahlásit, že hledá ovladače a ptát se po CD a nebo si je někde začít hledat. To se stalo ?

A pokud se podíváš do správce zařízení, je tam ta GPSka a nebo něco ? A nemusí se u té GPSky vybrat režim, ve kterém se má připojit k počítači ??
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#72 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:44

fremen.cz napsal/a:
Měl jsi tu GPS vypnutou, než jsi ji připojil k PC?

Tak to nevím, možná ano, možná ne. Teď jsem to zkoušel (odpojit kabel, vypnout GPS, zapojit kabel, zapnout GPS) stejný výsledek.
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#73 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 306 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:44

Popina napsal/a:
Nevím... teď jsem zkoušel ještě v nastavení změnit mód z Velkokapacitního zařízení na Garmin a stále bez výsledku... přitom se nabíjí :-D


To se asi nenabíjí, to by byla úplně první outdoorová GPS od Garmina, která by to dělala... Co by se asi stalo kdybys tam měl alkalické baterky ? ;)
  • 0

#74 fremen.cz

fremen.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 681 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:45

GPS vubec nezapinej... nechej at se po připojení k PC rozjede sama (aspon tak to Dakota dělá)
  • 0

Merida s ještěrkou, nohy, MHD, vlak + Dakota 20 + většinou "geobáglík"
* Až budu mít víc odlovů jak příspěvků, znamená to, že jsem bez práce nebo v důchodu *
Obsah keší JE většinou tragický
- Endorphins are released during climbing which can cause severe dependence on the sport -


#75 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:45

Tak se nenabíjí, ale prostě nevyužívá baterie...
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#76 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 16:51

fremen.cz napsal/a:
GPS vubec nezapinej... nechej at se po připojení k PC rozjede sama (aspon tak to Dakota dělá)

Po připojení se rozjela sama, stále bez výsledku :-)
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#77 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 17:01

u tech novych eTrexu je to takhle: - rezim si v GPSce nastav na "vymenitelny disk". Zadny jiny rezim nebudes patrne nikdy potrebovat. V tomto rezimu se ti GPSka v pocitaci objevi jako dva nove vymenne disky. (jeden vnitrni pamet, druhy pametova karta). Ale v tu chvili ti zaroven dokaze Mapsource nahravat mapy, nebo Basecamp plne pracovat s GPSkou. Tedy vse funguje. - je jedno, jeslti GPSku pripojujes zapnutou nebo vypnutou. Pokud je vypnuta, sama se zapne. Po pripojeni se prepne do do rezimu prenosu dat, pres cely displej bude velky symbol USB a s GPSkou nepujde pracovat. Jakmile ji odpojis, GPSka se vypne. - stahl jsem si USB ovladace z garmin.com Patrne bude nutna nejaka posledni verze - se starsi to nemusi chodit. Mnou pouzivane ovladace se stahly pod nazvem: USBdrivers_23.exe - po nainstalovani ovladacu a pripojeni do USB, operacni system 'poznava novy hardware' a nainstaloval vse potrebne. Zadny problem. - To co popisujes vypada, ze je z USB jen napajeny, ale neprobiha zadna datova komunikace. Bud nenajely drivery a nezacly komunikovat, nebo spatny USB port.
  • 0

#78 klama

klama

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 792 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 17:02

Mne sa stava na win7, ze niekedy v konkretnom USB vstupe "mass storage " nenajde a teda nepriradi ani pismeno. Zvycajne pomoze ak do toho isteho vstupu zapojim na chvilu nejaky USB klucik a az potom znova skusim pripojit garmin, klucik je uz samozrejme prec. Tiez je vhodne ak je v dobe pripajania garmina do PC pripojeny iba on.
  • 0

Hrať sa môže každý a v každom veku...
http://mozigo.zubor.net/?q=node/388
S MoZiGo to je jednoduchšie...ledaže je tu ešte MoZiLive

http://mozilive.zubor.net/navod.htm


#79 Popina

Popina

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 435 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 17:22

to Haluma: - režim vyměnitelný disk tam nemám. Je tam jen Velkokapacitní zařízení (to jsem zvolil) a Garmin. I tak se mi nezobrazuje GPSka jako dva disky, protože se mi nezobrazuje vůbec. - ovladače mám nejnovější, stahoval jsem je asi před 15 minutama - k tomuto jsem vůbec nedošel - pokud by byl špatný USB port, tak by to přece ani nepoužívalo místo baterky PC, ne?
  • 0
Kačica - označení kačerky. Geodežing - není třeba vysvětlovat. Chodím s o dvanáct let starší Terexičkou :-)

#80 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 002 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2011 - 17:25

Kdyby byl spatny USB port, tak by klidne mohl mit na sobe napajeci napeti, nicmene datova komunikace by nefungovala. Proc by ne? Funguje ti v tom USB portu nejake jine USB zarizeni? Treba flashka? (nemyslim nejakou lampicku, ktera jede jen na to napajeci napeti...) Jinak ano, ten rezim se jmenuje "velkokapacitni zarizeni" (neboli massstorage). Psal jsem to z hlavy...
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama