Přejít na obsah


Fotka

MOBAC - výroba mapy pre LOCUS


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
119 odpovědí na toto téma

#21 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 355 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 17:18

Je rozdíl stahovat 3G soubor, nebo 3 miliony souborů po 1kB. Navíc rychlost nezáleží jen na tom, jak rychle přijímáš, ale i jak rychle zdroj vysílá. A některé servery (konkrétně Google) sledují aktivitu a při dosažení nějakého limitu ti drasticky sníží rychlost, takže stahovat velké území z ortofotomap najednou nejde. A při větší zátěži také jedou některé služby pomalu, jako třeba Groundspeak v neděli, když všichni logují víkend. Celý kraj v levelu 16 je sice hodně, ale asi by to mělo jít. Do katastrálek jsem si stahoval level 18-19, ale vždy jen jeden katastr, nebo několik málo. Nastav si ty dočasné soubory a když to nepůjde teď, zkus to pustit jindy. Implicitně je nastavena životnost dočasných souborů dost malá (nevím, hodiny?), takže zítra by se ti to chtělo stahovat vše znovu.
  • 0

#22 krajicekp

krajicekp

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 28 květen 2012 - 18:24

mpik > je zrejme ze ti to zamrzne na tom, ze aplikacia nema dost pamate, pretoze mapa(databaza) ktoru vytvaras je velka a nevleze programy do pamate, ja som s tym mal problem, standardne ak to preleze cez 300-400mb tak to sekne, skus to pustit cez prikazovy riadok s tymi parametrami co napisal kryshtof, pripadne si parameter ram este zvacsi
  • 0

#23 solsais

solsais

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 29 květen 2012 - 8:25

to termosh: Taky jsem narazil u vrstvy 16 u uváděné mapy na stejný problém. Je to dané tím, že ve vrstvě 16 nejsou celé střední čechy ale jenom určité části. Jakmile to narazí na čtverec, který v daném rozlišení není, nevypisuje se chyba ale dochází k poklesu rychlosti až prakticky na nulu. Musíš si nejdřív v náhledu zjistit, kde je vrstva 16 OK a pak si to nastavit nebo se spokojit poze s 15. ;)
  • 0

#24 pompav

pompav

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2012 - 15:56

Ahoj, supr programek a jeste lepsi vyklad nastaveni. Mam jen jeden dotaz, velkou prosbu, sly by dodelat jeste Mapy.cz. Jeste jednou diky moc za navod k programu.
  • 0

#25 rumcajs_tr

rumcajs_tr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2012 - 18:59

Ahoj, šlo by zveřejnit nové mapsource pro nové seznam mapy.cz? Dík
  • 0

#26 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 245 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 13:38

MOc jim to zatěžujeme. Viz http://wiki.openstre...rg/wiki/Blocked
:(
  • 0

#27 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2012 - 14:10

Arne1 napsal/a:
MOc jim to zatěžujeme. Viz http://wiki.openstre...rg/wiki/Blocked
:(


Tak si změň v MOBACu User Agent (jar soubor si rozbalíš a změníš v souboru "\mobac\program\ProgramInfo.class" řetězec MOBAC na něco jiného stejné délky, a pak samozřejmě zpět zabalíš a nahradíš tím původní soubor). Pak ti to zas pojede. Nicméně to opatření má svůj dobrý důvod, tak jim to nepřetěžuj. Problém je, že pak budeš toto muset provést u každé nové verze.
  • 0

#28 akryx

akryx

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 989 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2012 - 10:29

Vse ok, jen problem s 65535 dlazdicemi, teda omezenim pro live.gc :(
  • 0

Zanikle vesnice/obce
KML soubor pro zobrazeni v maps.google.com nebo Google Earth


http://


#29 Xork42

Xork42

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 358 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2012 - 18:28

rumcajs_tr napsal/a:
Ahoj, šlo by zveřejnit nové mapsource pro nové seznam mapy.cz? Dík


nejaky pokrok ? take bych nove podrobnejsi mapy ocenila
  • 0

#30 poohDA

poohDA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 17:03

Dá se MOBAC nějak přesvědčit, aby stahoval největší podrobnosti (tak úroveň 18) jen pro zadané body? Myslím to tak, že pro dalekou cestu po dálnici mi stačí úroveň tak 14, ale pro detaily, když se přiblížím k nějaké kešce bych chtěl mít stažený maximální detail. Případně nějaké jiné řešení takové plohy? Ď.
  • 0

#31 lacop

lacop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 17:15

MOBAC nie, Locus áno.
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#32 poohDA

poohDA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 18:38

aha, tušil jsem to a kde to v tom Locusu je? (už ho prolejzám čtvrt hodiny) (Jo, já vim, že to patří do jiného vlákna, ale chci, aby ten dotaz měl kontinuitu.)
  • 0

#33 lacop

lacop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2012 - 18:45

Keď si prečítaš posledné tri vety prvého príspevku tejto témy, určite prídeš na to, ako to urobiť. Skrátka, jedna mapa väčšieho územia v menších zoomoch a niekoľko malých máp vo veľkom zoome budú umiestnené v jednom priečinku (zložke).
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#34 Creshaw

Creshaw

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2012 - 16:12

Diky za navod, mate nekdo stazene komplet mapy CR a muzete je nekam ulozit, abychom nezatezovali server s mapama? Diky!
  • 0

#35 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 355 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2012 - 21:00

Zkoušel tam někdo dostat Shokartku? Tu z Tmapserveru, která se do opice přidává jako {"alt":"Shocart turistická","tileUrl":"http://services.tmap...z}/{x}/{y}.png", "minZoom":7, "maxZoom":15, "attribution":"© SHOCart, spol. s r. o. a T-MAPY spol. s r.o." }? Já to zkusil a nic, asi špatně. Mít v navigaci českou turistickou pětadvacítku by se mi líbilo, ale ono je to možná celkem zbytečné.
  • 0

#36 lacop

lacop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2012 - 10:58

mpik napsal/a:
Zkoušel tam někdo dostat Shokartku?

Dokonca to skúšali dvaja. Ale to už bolo pred zhruba rokom. Odvtedy tam je. Obaja boli úspešní. Viď prvý príspevok (tam je iba jedna verzia), alebo obe verzie tu: http://forum.mtbiker...w=unread#unread
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#37 Mlyeko

Mlyeko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 15:23

tak jsem se pustil do stahování map pro celou čr, bude to rozděleny asi sever vychod jih zapad a morava jo a praha bude to openstreetmap mapQuest do 17 (18 uz je zbytecne podrobna myslim a bude to i tak zabirat moc mista) ma nekdo zajem o to abych to nahazel nekam na net?? pripadne to rozdelil nejak jinak? Kdyz to budu mit stazeny tak neni problem a rad bych to udelal nejak aby to vyuzilo vice lidi ;)
  • 0

#38 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 702 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 15:53

Mlyeko napsal/a:
ma nekdo zajem o to abych to nahazel nekam na net??

Já bych si s dovolením také vzal.
  • 0

#39 poohDA

poohDA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 975 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 16:09

Mlyeko napsal/a:
tak jsem se pustil do stahování map pro celou čr, bude to rozděleny asi sever vychod jih zapad a morava jo a praha
bude to openstreetmap mapQuest
do 17 (18 uz je zbytecne podrobna myslim a bude to i tak zabirat moc mista)

ma nekdo zajem o to abych to nahazel nekam na net?? pripadne to rozdelil nejak jinak? Kdyz to budu mit stazeny tak neni problem a rad bych to udelal nejak aby to vyuzilo vice lidi ;)

A nebylo by lepší používat vektorové mapy?
UPDATE: Také jsem tu a tam něco stáhl, ale pro ČR používám primárně to, co je zmíněné v tomhle článku:
http://gpsfreemaps.n...-mapy-pro-locus
  • 0

#40 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 355 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 16:37

lacop napsal/a:

mpik napsal/a:
Zkoušel tam někdo dostat Shokartku?

Dokonca to skúšali dvaja. Ale to už bolo pred zhruba rokom. Odvtedy tam je. Obaja boli úspešní. Viď prvý príspevok (tam je iba jedna verzia), alebo obe verzie tu: http://forum.mtbiker...w=unread#unread

Shokartky byly na www.mapy.cz, než tam dali vektorovou (vyrastrovanou) verzi. Ale teď jsem zjistil, že jsou na Tmapách ty původní. Nezkoušel jsem, jestli je to stejný podklad, jako cykloatlas. Z www.mapy.cz se pokud vím nikomu zatím nepodařilo podklad přidat. Proto jsem se ptal na ty Tmapy. Ono to ale opravdu je dost hrubé, hodilo by se to na určitá měřítka a na podrobnější dát ZM10. S tou je ale potíž, že často nefunguje a tedy stahování ZM10 se povede jen občas.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama