Přejít na obsah


Fotka

MOBAC - výroba mapy pre LOCUS


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
119 odpovědí na toto téma

#41 lacop

lacop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 20:35

mpik napsal/a:
Zkoušel tam někdo dostat Shokartku? Tu z Tmapserveru, která se do opice přidává jako
{"alt":"Shocart turistická","tileUrl":"http://services.tmap...z}/{x}/{y}.png", "minZoom":7, "maxZoom":15, "attribution":"© SHOCart, spol. s r. o. a T-MAPY spol. s r.o." }?


http://services.tmap...stiles/gm/shc/" + zoom + "c/" + x + "/" + y + ".png?

Toto je v MOBACu.
  • 0
Samsung Galaxy S II + Locus Pro + iGO
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)

#42 Mlyeko

Mlyeko

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2012 - 21:06

poohDA napsal/a:

Mlyeko napsal/a:
tak jsem se pustil do stahování map pro celou čr, bude to rozděleny asi sever vychod jih zapad a morava jo a praha
bude to openstreetmap mapQuest
do 17 (18 uz je zbytecne podrobna myslim a bude to i tak zabirat moc mista)

ma nekdo zajem o to abych to nahazel nekam na net?? pripadne to rozdelil nejak jinak? Kdyz to budu mit stazeny tak neni problem a rad bych to udelal nejak aby to vyuzilo vice lidi ;)

A nebylo by lepší používat vektorové mapy?
UPDATE: Také jsem tu a tam něco stáhl, ale pro ČR používám primárně to, co je zmíněné v tomhle článku:
http://gpsfreemaps.n...-mapy-pro-locus


pro blba jako jsem ja.... stahuju to tedy ty vektory ale nejak nemohu pochopit jak to presne funguje... nejaky polopaticky vysvetleni... ?
  • 0

#43 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 209 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2012 - 15:12

Norbert_G napsal/a:

Arne1 napsal/a:
MOc jim to zatěžujeme. Viz http://wiki.openstre...rg/wiki/Blocked
:(


Tak si změň v MOBACu User Agent (jar soubor si rozbalíš a změníš v souboru "\mobac\program\ProgramInfo.class" řetězec MOBAC na něco jiného stejné délky, a pak samozřejmě zpět zabalíš a nahradíš tím původní soubor). Pak ti to zas pojede. Nicméně to opatření má svůj dobrý důvod, tak jim to nepřetěžuj. Problém je, že pak budeš toto muset provést u každé nové verze.

Je to smutné, ale asi to budu potřebovat podrobněji. Obhadl jsem, že by to mohl být MOBAC velkými těsně před PROG_NAME, ale výsledek je stejný
  • 0

#44 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 7:20

Arne1 napsal/a:
Je to smutné, ale asi to budu potřebovat podrobněji. Obhadl jsem, že by to mohl být MOBAC velkými těsně před PROG_NAME, ale výsledek je stejný


Ahoj, napadá mě několik možných příčin, proč ti to nejde:
1) něco se změnilo v nejnovější verzi (já mám 1.9.7 a web mobacu zrovna nejde, tak nemůžu stáhnout aktuální verzi)
2) zapomněl jsi to uložit nebo přepsat původní soubor - může se stát ;)
3) přepsal jsi to na lowercase "mobac" a ne na úplně jiné slovo
4) že to nefunguje soudíš dle toho, že se tam objevují "blocked" dlaždice - ty ale mohou být načtené už z doby před tím, než jsi to upravil; zkus si najet na nějakou úplně jinou oblast
5) ještě něco dalšího

Tak nyní je třeba vyloučit 1/2/3/4 a pak se uvidí. Každopádně titulek okna MOBACU by měl po změně začínat na "Mobile Atlas Creater (tvoje nové 5-písmenné slovo) 1.9.x". A taky ten text "MOBAC", který hledáš, není úplně těsně před PROG_NAME, ale je tam mezi nimi řetězec "Mobile Atlas Creator". Alespoň ve verzi 1.9.7 tedy.
  • 0

#45 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 209 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 12:31

Norbert_G napsal/a:

Arne1 napsal/a:
Je to smutné, ale asi to budu potřebovat podrobněji. Obhadl jsem, že by to mohl být MOBAC velkými těsně před PROG_NAME, ale výsledek je stejný


Ahoj, napadá mě několik možných příčin, proč ti to nejde:
1) něco se změnilo v nejnovější verzi (já mám 1.9.7 a web mobacu zrovna nejde, tak nemůžu stáhnout aktuální verzi)
2) zapomněl jsi to uložit nebo přepsat původní soubor - může se stát ;)
3) přepsal jsi to na lowercase "mobac" a ne na úplně jiné slovo
4) že to nefunguje soudíš dle toho, že se tam objevují "blocked" dlaždice - ty ale mohou být načtené už z doby před tím, než jsi to upravil; zkus si najet na nějakou úplně jinou oblast
5) ještě něco dalšího

Tak nyní je třeba vyloučit 1/2/3/4 a pak se uvidí. Každopádně titulek okna MOBACU by měl po změně začínat na "Mobile Atlas Creater (tvoje nové 5-písmenné slovo) 1.9.x". A taky ten text "MOBAC", který hledáš, není úplně těsně před PROG_NAME, ale je tam mezi nimi řetězec "Mobile Atlas Creator". Alespoň ve verzi 1.9.7 tedy.


používám 1.9.3, jméno zobrazeno správně.
4 je pravděpodobná, ale jak se těch špatných zbavit ? v tilestore/db-Mapnik nejsou.
  • 0

#46 Norbert_G

Norbert_G

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2012 - 15:49

No mělo by to jít přes Settings->Tile store, ale jestli jsi to opravdu už zkoušel mazat, tak nevím. Ještě třeba můžeš zkusit ty uložené dílky smazat ručně, jsou někde na disku buď v adresáři Mobacu nebo někde v AppData/Roaming.
  • 0

#47 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 14:05

Par dalsich mapovych zdroju: http://uloz.to/xNxRX...es-20130102-rar Mapy.cz fungujou jen pod linuxem a renderovani ztransformovanych kachlicek trva pomerne dlouho. Jinak pro Locus doporucuju zkonvertit RMaps sqlite mapy z MOBACu na gemf (http://koti.welho.co...3/GemfTool.html). Nenarazi na androidi 2GB limit a jsou rychlejsi.
  • 0

#48 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 17:34

Ahoj, bohuzel mi Mapy.cz nefunguji, verze MOBACu 1.9.10, system xubuntu 12.10, nejaky napad co s tim? ;) sh start.sh INFO - log4.xml not found - enabling default error log to console INFO - Version: Mobile Atlas Creator (MOBAC) 1.9.10 (2080) INFO - Platform: Linux (3.5.0-21-generic) INFO - Java VM: Java HotSpot™ 64-Bit Server VM (1.7.0_10-b18) INFO - Directories: currentDir: /home/xubu/mobac programDir: /home/xubu/mobac tempDir: /tmp userHomeDir: /home/xubu userSettingsDir: /home/xubu/mobac atlasProfilesDir: /home/xubu/mobac userAppDataDir: /home/xubu/.mobac INFO - System console available: true INFO - Startup arguments (count=0): INFO - Total available memory to MOBAC: 989.88 MiB INFO - Applying proxy configuration: host= port= INFO - Map layer changed to: OpenStreetMap MapQuest INFO - Map layer changed to: Mapy.cz OPhoto WARN - Downloading of tile 10/558/349@Mapy.cz OPhoto failed Spojení odmítnuto WARN - Downloading of tile 10/557/349@Mapy.cz OPhoto failed Spojení odmítnuto WARN - Downloading of tile 10/559/347@Mapy.cz OPhoto failed Spojení odmítnuto WARN - Downloading of tile 10/557/347@Mapy.cz OPhoto failed Spojení odmítnuto
  • 0

#49 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2013 - 18:02

@Muz_a_Zena: Ono je to trosku slozitejsi a je potreba si nastavit apache, aby na http://localhost/mapycz/gettile.cgi (prip. jinde, kdyz se upravi URL v mapsources/*) spoustel ten CGI skript v mapycz/. Hodne strucne v mapycz/README. Ale bylo by hezke, kdyby to naky javista umel napsat primo jako modul bez slozitosti okolo. Na uloz.to je nova verze (upravil jsem odkaz v minulem prispevku). Mimojine s examplem, jake z toho lezou obrazky.
  • 0

#50 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 1:34

Aha, readme jsem necetl a jenom tupe prekopiroval, po precteni jiz zprovozneno bez problemu, dekuji ;)

Hodnotnim to jako dobry pokus o neco, nad cim jini tvrdili ze to nikdy nepujde. Vykonostne je to bohuzel slabe, na realne pouziti to zatim z meho pohledu neni.

http://blog.alpov.ne...e-definice.html respektive http://blog.i-logout...0-256-alpha.php dokazi vygenerovat mapu znatelne rychleji, chybi mi vsak moznost SQLite formatu. Takze kdyby nekdo dokazal prevadet tar mapy do SQlite, byl bych moc vdecny B)
  • 0

#51 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2013 - 10:51

Ahoj, diky za odkazy :) Netusil jsem, ze uz Locus umi zobrazit rastrovou mapu i v jine nez Googli EPSG:3857 projekci (mapy.cz pouzivaji UTM33). Bohuzel ale vim jen o *.tar formatu, coz bude pro velke mapy neefektivni. SQLite, GEMF ani MBT primo v sobe zadne misto na nazev projekce nemaji. (http://docs.locusmap...ual:map_formats). Mrknul jsem na zdrojaky mapgeneral i mapgen a oba delaji v podstate stejnou jednoduchou vec -- stahnou zdrojove dlazdice a vygeneruji pro ne tar s informaci o UTM33. Muj skriptik se naopak snazi pres knihovnu GDAL transformovat obrazky z UTM33 do EPSG:3857. Vyhodou je, ze se to da snadno zapsat do jineho formatu ala SQLite + dlazdice lze v MOBACu nebo primo v Locusu kombinovat s jinymi mapovymi zdroji. Velkou nevyhodou ale je hure citelna zdeformovana mapa. A samozrejme vetsi vypocetni narocnost. S pomalosti souhlasim, slo zatim spis jen o pardenni experimentovani a seznamovani s GDALem. Mnoho veci se pocita stale dokola. Pomohlo by hlavne zpracovavat mapu po vetsich blocich, nejlepe kdybych znal cilovou oblast predem a necekal na nahodne dotazy od MOBACu. Nebo by slo nastudovat uz existujici vymakane highlevel utilitky jako napr. MapServer/MapCache, Gdal2Tiles, MapTiler, MAPC2MAPC. Stacilo by misto *.tar vygenerovat nejaky jimi podporovany vstupni format. Nebo pockat, az bude Locus umet rozumnejsi mapove formaty s libovolnou projekci.
  • 0

#52 VictorC

VictorC

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2013 - 14:20

at delam co delam ;[ ceske mapy se mi nezobrazi v zadnem levelu... jen osklive cervene velke X X X ;-( napr. google funguje jak ma...
  • 0

#53 Zilog

Zilog

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 76 příspěvků(y)

Publikováno 12 leden 2013 - 3:43

Ahojek, to je skvělý návod, s mobákem jsem vždy tvořil mapy do trekbuddy. Když chci vyzkoušet lokus, ten má jinačí formát - sqlite. Když dám danou mapu (atlas) vytvořit, u každé vrstvy dostanu chybu sqlite chyba, nedostatek paměti.... :-O
  • 0

#54 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2013 - 23:35

VictorC napsal/a:
at delam co delam ;[ ceske mapy se mi nezobrazi v zadnem levelu... jen osklive cervene velke X X X ;-( napr. google funguje jak ma...


Zkus novou verzi: http://uloz.to/xLxHk...-20130120-2-rar

Melo by stacit nahrat do mapsources. Linux ani zadne slozitosti pri instalaci uz to nepotrebuje.
  • 0

#55 washa_rednecks

washa_rednecks

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 15:22

Ahoj, chtěl jsem se zeptat, mám nebo dělám něco špatně u sebe nebo jsou mapy seznam raw posunuté? Předem moc díky za odpověď
  • 0
Washa Rednecks alias .wr!
// go hard or die tryin' //
Samsung Galaxy Ace, c.geo, Locus
HTC Evo 3D, Locus Pro
Samsung Galaxy Mini, a.drake, c.geo
HTC TouchPro2, PocketDrake, GCz
Sony Ericsson W715i, Handy Geocaching
Garmin eTrex Legend, MapSource
GeoGet, MOBAC

#56 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 15:47

washa_rednecks napsal/a:
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, mám nebo dělám něco špatně u sebe nebo jsou mapy seznam raw posunuté?


Ahoj, "~CZ Seznam Raw *" jsou jen pomocne vrstvy pro cachovani zdrojovych dlazdic. Ty maji s MOBACem nekompatibilni souradnice i zoomy, takze se sice nejak zobrazuji, ale uplne jinde.

Ztransformovane dlazdice do spravnych souradnic najdes napr. v "CZ Seznam Hiking". Odpovidal jsem ti i na uloz.to. Jestli pouzivas starsi verzi, narazis mozna na chybejici knihovny a ukazuji se ti jen ty pomocne vrstvy. Verze http://uloz.to/xLxHk...-20130120-2-rar uz by zadne externi knihovny potrebvat nemela.
  • 0

#57 Muz_a_Zena

Muz_a_Zena

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 16:37

Dobra prace, sice to stale dost vytezuje CPU, ale je to jiz bezne pouzitelne, diky! ;)
  • 0

#58 washa_rednecks

washa_rednecks

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2013 - 23:22

yoda napsal/a:

Ahoj, "~CZ Seznam Raw *" jsou jen pomocne vrstvy pro cachovani zdrojovych dlazdic. Ty maji s MOBACem nekompatibilni souradnice i zoomy, takze se sice nejak zobrazuji, ale uplne jinde.

Ztransformovane dlazdice do spravnych souradnic najdes napr. v "CZ Seznam Hiking". Odpovidal jsem ti i na uloz.to. Jestli pouzivas starsi verzi, narazis mozna na chybejici knihovny a ukazuji se ti jen ty pomocne vrstvy. Verze http://uloz.to/xLxHk...-20130120-2-rar uz by zadne externi knihovny potrebvat nemela.


Díky moc za info! Když jsem to postoval sem, na uložto ještě nic nebylo, sorry za duplicitu :)
A ještě jednou díky za super práci !!

Washa
  • 0
Washa Rednecks alias .wr!
// go hard or die tryin' //
Samsung Galaxy Ace, c.geo, Locus
HTC Evo 3D, Locus Pro
Samsung Galaxy Mini, a.drake, c.geo
HTC TouchPro2, PocketDrake, GCz
Sony Ericsson W715i, Handy Geocaching
Garmin eTrex Legend, MapSource
GeoGet, MOBAC

#59 yoda

yoda

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2013 - 23:19

yoda napsal/a:
http://uloz.to/xLxHk...-20130120-2-rar


Novejsi verze kdyztak zde: http://www.trekbuddy...opic.php?t=3486 nebo http://uloz.to/brows...obac-mapsources
  • 0

#60 XiXi_team

XiXi_team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 31 leden 2013 - 16:08

Sla by udelat samostatna pruhledna vrstva jen turistickych cest a cyklo? Locus podporuje u sqlite map prekryti druhou mapou. Takze pak tuto vrstvu je mozne zapnout nad jakoukoliv mapou i vektorovou :) Mam takto udelanou slepou mapu reliefu a zobrazuji ji prave nad vektorovou mapou.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama